• Papastrumf
    19.2k

Zato sto je super. Jesi li gledao izlaznost na izborima za ostale clanske klubove po Europi, a koji imaju malo duzu tradiciju demokracije?
  • Thor
    756
    7.500 glasaca je za mene fakat ok,lijepa izlaznost 26%.
    U konacnici to potvrdjuje da je skoro uvjek priblizno isti broj clanova zapravo aktivna s klubom i oko kluba.
    Ta brojka je godinama.tu negdje. Prije je bila oko 5000 cca,a a u zadnjih dvije se i povecala na sadasnji broj.
    To su zapravo zainteresirani aktivni clanovi koji cine esenciju kluba i sudjeluju aktivno s njim i oko njega stalno ili cesto,odnoso kad treba. Cak po meni i manje od onih koji su fakat jako unutra, negdje cca 2.500.
    Ostatak do ukupanog broja clanova kluba koji su imali pravo glasa pa i oni do ukupnog broja clanova (naravno ima i maloljetnih) su benevolentni clanovi,tj clanovi koji vole klub, sigurno doci ce na tekmu ne bas cesto ali nije da su nesto zainteresirani se aktivirati. Prate,ali nisu "zaludjeni".
    Tak da bi zapravo trebalo djelovati kroz odjel clanstva na aktivaciju i tih clanova ako je moguce.
    Tako je meni nekak zakljucak,misljenje kroz svih ovih godina primjecivanja kak je oko kluba i u klubu.
    Ovih cca 7.000 zainteresiranih, aktivnih mobilizirajucih clanova su atom kluba koji ga zapravo drzi i gura dalje vec dugo vremena.
    Dinamo Zagreb iznad svih! :victory:
  • Mr Anderson
    13.9k
    Jesi li gledao izlaznost na izborima za ostale clanske klubove po Europi, a koji imaju malo duzu tradiciju demokracije?Papastrumf

Nisam jer me nije briga za druge.
  • blue heart 72
    2.6k
    Evo došel i ja doma, pa da se i ja malo osvrnem na ove izbore.
    Kao prvo hvala svima koji su i u najmanjoj mjeri doprinjeli u borbi da se uop došlo do mogu da imamo priliku da po prvi puta glasamo za saziv Skupštine u DEMOKRATSKOM Dinamu. I to počevši od onih koji su zakotrljali cijelu priču, kao i onima koji su kasnije na bilo koji način sudjelovali u tom dostignuću.

Čestitke svim novoizabranim (kao i onima koji su bili do sada) članovima Skupštine, a pogotovo ljudima koji su članovi Zone, sa željom da nam dostojno predstavljaju NAŠ Dinamo, na čelu sa kapetanom Bobanom.
    Imamo Dinamo i sada je samo na nama da ga očuvamo i učinimo još boljim i jačim, te da bude na ponos svakoga navijača i člana kluba
  • Neron53
    2.1k
    Postotak izlaznosti je jebeno visok s obzirom da glasovi osim za povjerenike nista nisu donosili.
    A sto se tice Zige, jebiga, bilo je za ocekivati da ce uci makar ni za njega vecina "njegovih" clanova nije glasala.
  • The Undertaker
    8.7k
    Kao prvo, čestitke svim izabranima, pogotovo ovim aktivnim ovdje. Velika čast i velika odgovornost.
    Koliko je velik jučerašnji dan pokazati će vrijeme.
    Ja bih rekao da smo jučer zatvorili jedno poglavlje i otvorili novo. Koliko će ono biti uspješno ovisi prvenstveno o izabranima ali i o svima nama. Sretno nam bilo.
  • Fan
    1.4k
    Nekako mi se čini da je previše ljudi puno previše očekivalo u ovom kratkom roku demokracije.
    20k+ ljudi po tekmama, izlaznost na izbore 75%, da će cijeli Zagreb sad disat Dinamo....
    Ako sve bude išlo nekim prirodnim tijekom, ako ovi trenutno aktivni ostanu aktivni i postepeno potiču druge, malo po malo, ako će se Dinamo nastavit povezivat s navijačima raznim akcijama, okupljanjima itd, pa taman negdje tamo na otvaranju novog stadiona 2032., 2033. možemo očekivat baš veliku i jaku vezu Dinama i navijača i početak velike, konzistentne posjećenosti na utakmicama.
    Možda je borba protiv kriminala završila, ali jbg, borba za navijače je tek počela.
  • Crle
    1.3k
    25% s obzirom na situaciju je super. 50-60% je valjda neki maksimum za koji treba više snažnih lista i godine upoznavanha sa odnosom klub - član.
  • nemapredaje
    6.1k

Pa na temelju čega si onda došao do procjene da je ovo sramotno?

Na temelju izlaznosti na lokalne, parlamentarne, predsjedničke, europske izbore, koji su često tu negdje s izlaznošću?

Jesi svjestan da je bila samo jedna lista na izborima?
  • The Undertaker
    8.7k
    Ako je 25% super onda ovo nije povijesni događaj odnosno kao takav nije prepoznat od velike većine članova.
  • Crle
    1.3k
    Pa ne mora biti prepoznat od drugih da bi bio povijesni. Sam po sebi je povijesni za klub jer su ovo prvi demokratični izbori.

A o izlaznosti i koliko je/nije dobra možemo diskutirati iz više uglova.
  • Zagreb1992
    2.6k

Prvi izbori po novom statutu ...Bez obzira kaj je samo jedna lista imaš 20k ljudi kojima je bilo teško izdvojiti vrijeme nekih 2-3 minute maksimalno da odrade ..Štoviše imali su online ako im se nije dalo do maksimira skočiti iako je bilo idealno vrijeme
  • The Undertaker
    8.7k
    Slažem se, moguće je da ljudi nisu prepoznali trenutak.
    Samo upozoravam da nema logike kad osoba misli i da je trenutak povijesni i da je 25% izlaznost dobra. Jednostavno ne ide jedno sa drugim.
    Ja sam na tragu razmišljanja da postoji 7-8 tisuća ljudi koji su zainteresirani aktivno pratiti klub i izvan sportskog dijela i da se taj broj neće bitno povećavati sa povećanjem članstva.
  • sport
    5.1k
    Dinamovo proljeće je krivo što je osiguralo potpuno demekratske izbore,krivi su što se nije prijavila još koja lista,krivi su što je glasalo oko 25 posto članova na izborima.Što još nije dobro dežurni kritičari koji ste puni ideja,kritika,zapažanja ali niste u stanju dignuti svoje guzice iz svojih fotelja i potrošiti svoje slobodno vrijeme i pretočiti svoje ideje u nešto konkretno za bolji Dinamo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.