• Sajla
    13k

"Na ovim izborima pravo glasa ima: 28.215 članova."
    To znači da je 28 tisuća punoljetnih ljudi bilo učlanjeno u Dinamo i ove i prošle godine. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je trenutnih članova koji ne mogu glasati jer nisu bili članovi u 2024. godini, a koliko je maloljetnika. Na prvu sam pomislio da 23 tisuće ljudi nije produljilo članstvo što me šokiralo, a onda sam se sjetio uvjeta punoljetnosti pa odahnuo.

Eh sad, koliko će nas izaći na izbore? I mene to jako zanima i jedva čekam vidjeti rezultate. Svi s kojima sam pričao su mi rekli da izlaze, ali vjerujem da postoji ogroman broj pasivnih ljudi kojima to nije na kraj pameti. Ako je na prošle izbore izašlo 7 od 13 tisuća, ne vjerujem da će ovaj put izaći veći postotak, očekujem sličan ili manji odaziv.
  • NORTE
    19.7k
    Pošto zaokružujemo/biramo samo jedno ime s liste povjerenika, a u skupštinu ih ulazi 5, ne bismo trebali svi glasati za istog.Sajla

Od onih povjerenika o kojima nije bilo riječi, brojem učlanjenih dinamovaca ističu se:

4. Marko Horvat - Međimurska, 392 člana
    6. Stjepan Kovačević - Brodsko-posavska, 497 članova
    7. Stanko Lazar - Varaždinska, 682 člana
    12. Matej Pavlić - Krapinsko-zagorska, 315 članova

Mislim da bi o glasu za nekog od gore navedenih također valjalo razmisliti, iako ovdje nismo vidjeli nikakve info o njima.

Znam da broj učlanjenih dinamovaca ne mora biti glavni i jedini razlog zašto nekome dati glas, ali ovo je trenutni jedini indikator u odnosu na druge čiji je broj učlanjenih dosta manji.

Ne znam baš ništa o čovjeku, ali ako je učlanio 682 dinamovca u ovoj godini, to je velika stvar.
    Slično vrijedi i za onog koji je učlanio njih preko 300.
  • NORTE
    19.7k
    Od ovih koje sam gore naveo Horvat i Pavlić su noviji povjerenici i učlanili su zavidan broj dinamovaca pa bih njih istaknuo.
  • rioda
    10.3k
    viber-slika-2025-03-25-19-25-44-633.jpg

Marko Horvat je 46-godišnji povjerenik za Međimursku županiju koji je već u prvoj povjereničkoj godini učlanio gotovo 400 članova. Strastveni Dinamovac, vlasnik godišnje ulaznice za tribinu Zapad i redovan na utakmicama. Cilj mu je maksimalno povećati broj članova Dinama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Inače je i privatni poduzetnik, a uz nogomet i Dinamo strast su mu i motociklističke i automobilističke utrke na kojima se natječe u okviru Moto kluba Metalni Racing Team čiji je i predsjednik. Početkom godine organizirao više akcija učlanjenja u Dinamo diljem sjevera Hrvatske, a od planova se ističu i osnivanje udruge navijača te organizacija Plave noći.

Evo par riječi o Marku Horvatu, uz njegovu suglasnost.
  • The Undertaker
    8.7k
    Ne znam da li je planirano ali bi bilo pametno svakom članu poslati e-mail sa linkovima i uputama za glasovanje te podsjetnik na sam dan glasovanja.
  • Crni86
    15k
    Isto tako za iduce izbore ne bi bilo lose da povjerenici moraju priloziti nekakav cv pa da znamo za koga glasamo. Pa mozda broj uclanjenih ljudi prosle godine i sl. Akcije koje su podupirali kroz klub itd itd.

Ovako doslovce na netu je dostupan popis imena, informiramo se ovdje preko zone i neki ce radi manjka informacija doslovce ici odabirom eci peci pec.
  • Z brega sam
    71
    eki ce radi manjka informacija doslovce ici odabirom eci peci pecCrni86

Mislim da će većina tak ići :smirk:
  • Papastrumf
    19.1k

Planirano je.

Isto tako za iduce izbore ne bi bilo lose da povjerenici moraju priloziti nekakav cv pa da znamo za koga glasamo. Pa mozda broj uclanjenih ljudi prosle godine i sl. Akcije koje su podupirali kroz klub itd itd.

Ovako doslovce na netu je dostupan popis imena, informiramo se ovdje preko zone i neki ce radi manjka informacija doslovce ici odabirom eci peci pec.
    Crni86

Poanta je i da se sami povjerenici uključe u aktiviranje svojih članova da im daju glas na izborima.
  • Mario Baković
    14
    Treba glasati za Bernarda Bakovića,on je prava osoba za to:

Poštovanje!
    "Moje ime je Bernard Baković te, iako dolazim iz Bihaća, od najmlađe dobi moje srce kuca za zagrebačke plave.
    Posljednjih 12 godina pratim Dinamove utakmice u svojstvu medicinskog osiguranja, a od prošle sam godine i povjerenik našeg kluba. U godinu i pol dana sam okupio i učlanio preko 260 navijača i prijatelja Dinama.
    Uz to što sam veliki zaljubljenik u nogomet, posjedujem i pozamašnu kolekciju dresova igrača iz cijeloga svijeta, a među match-worn je najviše upravo naših plavih!
    Veselim se našoj daljnjoj suradnji i Dinamovom proljeću!"
  • LM1995
    2.1k
    neki ce radi manjka informacija doslovce ici odabirom eci peci pecCrni86

IMG-4130.jpg

Nitko nije dužan “na silu” zaokružiti povjerenika
  • NKDZ86
    5.6k
    dobro burke, tak sam si i mislio, dobar čovek. živio
  • Crni86
    15k
    Poanta je i da se sami povjerenici uključe u aktiviranje svojih članova da im daju glas na izborima.Papastrumf

Razumijem od kud polazis i sasvim je normalno da se svatko od njih bori za sebe, ulaze svoju energiju u predstavljanje sebe.

Ali isto tako mislim da bi ono osnovno kod kandidacije trebao biti zivotopis koji bi se stavio uz ime kandidata na netu. A onda je na svakome od njih dalje kako ce voditi svoju “kampanju”. U interesu je i kluba da se njihovo clanstvo informira bar sa onim minimalnim podacima o kandidiranim povjerenicima.

Sigurno da ce se to jos razvit u buducnosti, pitanje je i koliko ce biti ovakvih situacija itd. Ovo je samo neki dobronamjerni savjet koji bi dao i povjerenicima malo za razmislit, a time opet nikoga ne stavljas u povlasteni polozaj.

Nitko nije dužan “na silu” zaokružiti povjerenikaLM1995

Nitko nije duzan ni izic na izbore. Vjerojatno nam je u interesu da je izlaznost sto veca kako za liste tako i za povjerenike kako bi im se dao sto veci legitimitet?

Ja zelim glasat za povjerenika jer zelim nagradit one koji su dali veliki doprinos nasem klubu. Jbga ne znam tko je tko i zato hvala deckima koji pisu o svojim iskustvima s pojedincima. Treba vjerojatno i povjerenicima malo vremena da se snadu u ovoj novonastaloj situaciji za njih.
  • Oluja
    5.6k
    Pošto mi je Bihać susjedstvo i relativno često sam tamo volio bi znati koliko tamo imamo članova, ako je moguće da netko napiše taj podatak.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.