• ZrnTSCHeZ
    1.4k
    neki vodič u Budimpešti pravit glupTvrdica McTvrdi

Ovo "neki" bih uzel s puno rezerve i za to mogu dati par primjera:

Kada idete u obilazak parlamenta, službeni narativ je da je ta zgrada i apsolutno sve u njoj izgrađeno i napravljeno isključivo od materijala iz Madžarske pri čemu decidirano pod madžarsku sirovinu uključuju svu drvenu građu od slavonskog hrasta.

U kratkom (turističkom) filmiću o povijesti Madžarske koji su prikazivali na Ribarevoj kuli, a vezano za događaje sredinom 19.stoljeća, ne spominju uopće Hrvatsku i Jelačića već je isto prikazano kao bečke trupe.

Početkom lipnja imaju veliki mimohod do Trga heroja u kojem sudjeluju stanovnici nekadašnjih madžarskih teritorija, a pred par godina su napravili i spomenik s popisom oko 12500 "otetih" gradova i sela među kojima je između ostalih i Rijeka.

Tvrdokorni Madžari se nikada ne budu pomirili da im je država na trećini nekadašnje veličine i bez mora.
  • Peškaman
    7.6k
    Da bi klub iz Izraela nastupao potrebno je da država bude politički neutralna za situaciju u ratu navedene države.
    Izraelski klubovi su nastupali prošlih godina i na Cipru ali je Cipar prije koju godinu odbio kako sam pročitao negdje + tri kluba su im prošla u grupne faze (Omonia,Pafos,AEK Larnaca) a mislim da imaju jedan stadion pod kategorijom 4,možda dva.

Slovenija,realno može, imaju i Stožice (Ljubljana) i Ljudski vrt (Maribor), samo je pitanje kakav je politički stav Slovenije.

Kao što je netko iznad napisao,ili će nastupati u Srbiji (stadion Partizana) ili u Mađarskoj negdje.
  • NitkoBitan
    31k
    Slovenija,realno može, imaju i Stožice (Ljubljana) i Ljudski vrt (Maribor), samo je pitanje kakav je politički stav Slovenije.Peškaman

Pro-palestinski.
  • NORTE
    19k
    Izraelski klubovi su nastupali prošlih godina i na Cipru ali je Cipar prije koju godinu odbio kako sam pročitao negdje + tri kluba su im prošla u grupne faze (Omonia,Pafos,AEK Larnaca) a mislim da imaju jedan stadion pod kategorijom 4,možda dva.Peškaman

I Grci i Turci su pro-palestinski nastrojeni pa je Cipar završena priča za njih.

Ostaju im Vučić i Orban koji su im domaćini zadnje dvije godine.
  • K3p
    321
    Nisam uspjeo iskopat kad dolaze tocni datumi i raspored ?
  • Tercel
    516
    Zadnje sutra. Ne piše točno kad će to bit nego najkasnije sutra piše.
  • blue heart 72
    2.5k
    Nadam se da će već danas biti poznato, tako da se sutra mogu posvetiti kemijanju za slobodno i organizaciju putovanja
  • Jurki
    19.3k
    Kad su to nas mađari pokorili?Zvonkec

Pitaj njega.
  • De Oliveira
    1.7k
    ispricavam se na offtopicu, ali moram odgovoriti. Hrvatska nikada nije bila pokoreno kraljevstvo. Hrvatski sabor je odlucio ponuditi krunu madjarskom kralju (pacta conventa) jer se nisu mogli dogovoriti koga okruniti nakon Stjepana II. Trpimirovica koji je bio posljednji kralj hrvatske krvi. Svi madjarski kraljevi koji su nosili hrvataku krunu su krunjeni posebno za hrvatsko kraljevstvo i nosili uz vladarsko ime drugacije redne brojeve jer se za Hrvatsku racunalo samo od 1102.. U sve drzavne zajednice do 1918. smo ulazili iskljucivo voljom sabora. Mislim da smo bili drugo najdugovjecnije neovisno europsko kraljevstvo (879.-1918.). Eto toliko na tu temu.
  • R13S61
    366
    I ako će se igrati u Srbiji, nema nikakve logike da bude zabranjeno gostovanje... Delije su prije 20 godina uredno gostovale u Zaprešiću... Zašto bi sada uvodili zabranu? Čak ni ne igramo protiv Srba, nego samo u Srbiji (potencijalno)

Naravno da s uefa-om nikada ne znaš, ali sam 99% siguran da oko toga neće biti problema... A onda nas čeka poslastica :cool:
  • blue heart 72
    2.5k
    ne biti naivan. Stvarno vjeruješ da bi bilo dopušteno gostovanje boysima u srb?
    Ajde da igraju Osijek ili Varaždin, pa cak i Rijeka to bi možda i bilo moguće, ali nama ili tovarima nema šanse
  • R13S61
    366
    moguće da sam naivan, ali evo kao što sam rekao ja sam siguran da bi bilo dopušteno...
    Ako je mogla prije 20god njihova ozbiljna grupa doći u Hrvatsku, ne vidim razloga da bi se isto branilo bilo kojoj našoj ozbiljnoj grupi...
  • Tvrdica McTvrdi
    1.9k
    Ne štima kronologija. Stjepan II je umro 1091. Jelena, Zvonimirova žena, tada već dve godine udovica, poziva svoga brata Laszla da VOJNO zauzme Hrvatsku. Hrvatski sabor postavlja Petra Snacica za kralja (unuka Petra Krešimira IV.), koji vodi RAT sa Mađarskom do 97e. Paralelno križarska vojska napada Dalmaciju i logično Hrvatska gubi. Koloman, Ladislavov nećak tek 5 godina kasnije 1102.dolazi u Dalmaciju i sabor prihvaća mađarsku lozu pod tim uvjetima. Zaključak: sve se to dogodilo jer smo spušili rat.
  • De Oliveira
    1.7k
    opet krivo. Nakon smrti Stjepana II. krece nasljednicka kriza. Petar Snacic nikada nije bio okrunjen. On je bio samo jedan od pretendenata koji je poginuo u bitci s bratom kraljice Jelene Ladislavom. Nakon toga se plemstvo slozilo i pomelo Madjare preko Drave i u sljedecem pokusaju prelaska dogodila se Pacta conventa tijekom pregovora. Ovo sam skratio da ne davim. Mi smo izgubili samo tu jednu bitku pod Gvozdom. Nikako rat. Pomeli smo ih kasnije
  • Niko1986
    3k
    “Super nove poruke u “Dinamo u Europskoj ligi”, idem vidjeti zna li se točan raspored utakmica”.

Zona:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube