• jakov1
    852
    Skolu nogometa u gradu razumijem, ali ovakav megalomanski projekt ni slucajno.

Ako se Realovi igraci mogu voziti od kampa do stadiona 10 km, mogu bome i nasi do Buzina. Uostalom, vaznije im je da su blize autoputu i aerodromu za gostovanja.
  • mali M
    8.5k
    aha oprosti, krivo sam shvatio, ja sam mislio da će raditi i u kampu i na Maksimiru.

ali ovakav megalomanski projekt ni slucajno.jakov1

o čemu pričaš Jakove?
  • miro
    7.4k
    Isto ne vidim tu nikakvu megalomaniju, ako u nešto treba dat lovu, onda je to ovaj projekt, a ne da razmišljamo kako da što bolje opremimo Vip lože
  • jakov1
    852
    Ma naravno da treba ulupat novce u kamp svjetske razine, samo ne na toj lokaciji.

Trnava. Culinec i zapravo veci dio Pesce su odsjeceni od grada, a ako se prokopa Mandlova i napokon donekle poveze taj dio, najgori potez je da se podrucje s najvise potencijala iskoristi za nesto od cega stanovnistvo nema koristi.
  • mali M
    8.5k
    bracika, al daj mi zbilja pojasni, ti se ne slažeš sa kampom na Borongaju? to te muči? jer ako je tako onda ti ovo ne drži vodu:
    najgori potez je da se podrucje s najvise potencijala iskoristi za nesto od cega stanovnistvo nema koristi.jakov1

malo prije si rekao da su čulinec i pešća odsječeni od grada i onda najaviš da je to područje s najviše potencijala. potencijal za što? da i dalje tamo propadaju prastare barake i ofrlje napravljen studentski kamp?
  • badjibadara
    7.2k
    Nogometnim kampom na Borongaju, stotinama klinaca koji će defilirati svakodnevno, taj dio grada može samo profitirati, puno više nego da se tamo naseru bezlične pionirove kockice. Još kad bi i prometna infrastruktura ispratila sve to, moglo bi se govoriti o preporodu, kao što će se i Maksimir, ma cijeli Zagreb ukrasiti novim stadionom i dodatno ušminkati prekrasni park.
  • Bosskovitz
    18.9k
    ako u nešto treba dat lovu, onda je to ovaj projekt, a ne da razmišljamo kako da što bolje opremimo Vip ložemiro

Dvije posve nepovezane i jednako tako ni po čemu međusobno isključive investicije.
  • Zvonkec
    336
    čulinec je isto odsječen od grada ko I rudeš, kustošija, malešnica, znači imamo prugu po sred grada i to je prometni problem grada, a ne dinamov, da se time bavi. Dinamo je išao prema vlasnicima za dvije čiste parcele u blizini maksimira, očito da smo od grada dobili cipelu za mandlovu, a s državom i sveučilištem smo se uspjeli dogovorit za dio bivše borongajke. Megalomanski projekt bi bila kupovina zemljišta u buzinu kaj ti predlažeš pa izgradnja kampa na drugom kraju grada od maksa jer je kao blizu aerodroma i autoputa. Kaj bi s tim dobili, kolko avionskih gostovanja ima godišnje da bi nadoknadili gubljenje vremena od maksa do buzina?
  • The Undertaker
    8.6k
    O kakvom prometu se priča, ne bi da gradimo naselje sa 1000 stanova. U kampu na Borongaju ima dovoljno prostora i odlična je lokacija. Jedino mi nije baš najjasnija koncepcija sa nekoliko terena pored stadiona a nekoliko na Borongaju. Kad već radiš Borongaj, radi ga kako treba. Jedino ako se radi o novcu ali opet, ne vjerujem da 4 terena čine bitnu razliku.
  • Dzoni
    1.9k
    Trnava. Culinec i zapravo veci dio Pesce su odsjeceni od grada,jakov1

Vrijeme je da se nešto konačno izgradi na tom potezu, ne mogu više gledat da tamo iz godine u godinu raste gusta šuma jedino korisna zmijama i narkomanima
  • ToTo96
    92
    Zasto mora biti bas u gradu? pogledajte malo druge klubove:
  • jakov1
    852

Jesi ti to namjerno izrezao dio mog komentara samo da kontriras imaginarnom argumentu? Pa ja cu poludit hahah. Potencijal je u spajanju Mandlove i Slavonske, naravno, a ne u barakama.

stotinama klinaca koji će defilirati svakodnevno, taj dio grada može samo profitiratibadjibadara

Pa zato sam i rekao, nogometna skola da, kamp s 10 terena i tribinom od 3000 mjesta ne. To bi valjda zauzelo pola borongajske sume.

Ali znas sto je za kvart jos bolje od klinaca i roditelja koji su tamo par sati tjedno? Studenti koji su tamo po cijele dane. Zemlja je od Sveucilista, zasto se ne bi napokon napravio kampus i preselilo sve sastavnice bez adekvatnog prostora? Drzava time podigne kvalitetu nastave, a oslobodi vrijedne prostore po centru. Isto vrijedi i za javne institucije.

Na potezu od Policijske akademije pa do Slavonske je ugrubo tri MILIJUNA kvadrata zemlje u javnom vlasnistvu uz jako malo privatnog. Tu se moze novi grad napraviti, a ne kvart. Sa zapadne strane je Maksimir, znaci siri centar, a istocno pocinje urbana dzungla sa 150 tisuca stanovnika koju preobraziti mogu samo ogromna sustavna ulaganja. Trebaju li Dinamo i Boban brinuti o tome? Naravno sa ne, komentar ni nije na njihov racun.
  • mali M
    8.5k
    Jesi ti to namjerno izrezao dio mog komentara samo da kontriras imaginarnom argumentu? Pa ja cu poludit hahah. Potencijal je u spajanju Mandlove i Slavonske, naravno, a ne u barakama.jakov1

Neznam dal ti je netko pojasnio kako funkcionira quotanje. Nisam ništa "izrezao" nego sam označio samo dio na koji želim dati komentar, nema ti tu neke velike zavjere... Ponavljam, možeš li mi pojasniti potencijal za što? Neće tamo sagraditi novi grad, niti kvart, niti preseliti sve sastavnice itd... Potencijal za što? Za nešto što ti smatraš da bi tamo trebalo biti? Ako to ne uzme Dinamo to će ostati i dalje zapuštene barake i džungla. To što ti romantiziraš da bi tamo trebalo napraviti novi Harvard nema veze sa realnošću.

tribinom od 3000 mjestajakov1

Već ti je rečeno da neće toga biti al samo ti lupaj

I to tvoje umanjivanje da će "starci i klinci biti tamo par sati tjedno" je bezvezno podcjenjivanje i čista zloba. Tamo će biti cijeli kamp i infrastruktura akademije, teretana, ambulanta, sobe za smještaj klinaca, restoran za iste, utakmice, treninzi 12!!! kategorija klinaca, otvorena škola sa svojim kategorijama, svo osoblje kojeg je brdo, vjerojatno i pokoji kafić u sklopu... nemaš ti pojma koliko dnevno radi, što sve spada pod nju i šta radi uopće akademija i sa kojom količinom klinaca, kakav trol nevjerojatno
123Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.