• Jurki
    19.2k
    Kamp nam je potreban, mozda cak i vise od stadiona.
    Dal se zna uopce kad se planira pocetak gradnje kampa?
    Za 18 mjeseci selimo i pitanje je gde se bude treniralo.
    Bez obzira kaj nebumo na Maksimiru, skola mora i dalje proizvoditi talente, ti decki moraju negdje biti.
  • mali M
    8.5k
    Dal se zna uopce kad se planira pocetak gradnje kampa?Jurki

ja se iskreno Jurki nadam da se sa gradom i vladom pregovara već sad. Kamp akademije ne mora čekati Kranjču kad će ionako bit odvojen od nje. Nadam se da su u pregovorima pri kraju i da uskoro kreću u taj projekt. Mene ti je samo strah kak grad svako malo kiksa na urbanističkim planovima da će se ta prenamjena zemljišta (ako je potrebno) otegnuti i na kraju odustati od nje.. Jedino zbilja ako Plenki (kojem Boban isto zahvaljuje), to pogura da se ne filozofira previše.. ne znam koja je sad namjena tog komadića zemljišta gdje bi radili akademiju...
    Ovo razumijem da su pretpostavke jer više razmišljam na glas da nas ne dočeka nešto nespremne..

a htio bi da krene čim prije jer sam bio u prostorijama akademije na samom Maksu i to je isto grozno... zastarjele nepraktične građevine koje jedino imaju sreće da je klincima kak su mali jedino bitan nogomet, a ne komfor...
  • Jurki
    19.2k
    upravo to kaj si napisal.. o kampu se razmislja.. ali nist konkretno i nemres tu nist zakljuciti osim da je ta prica u povojima.
    Ne brine mene Dinamo, jer Dinamu kamp treba.. mene brinu oni koji o tome svemu odlucuju, izdaju dozvole i papire.

Pretpostavljam da je i Zagrebello kao nekakvo privremeno rjesenje isto u losem stanju.
  • NORTE
    19k
    to vjerujem da je u planu u 4 mandatu.. neka samo oni daju Dinamu da si napravi za akademiju građevine i terene i neka planiraju oni svoje prometne investicije do besvjesti...mali M

Kampus Borongaj je zbog obližnje željezničke pruge prometno totalno izoliran, a to nije beznačajna stvar za dinamov kamp pun djece.

Nedavno je student poginuo jer se približio električnim vodovima željeznice hodajući na predavanja na kampus nakon što je izašao na stanici Trnava.

Tu itekako treba napraviti dobar plan u suradnji Grad-Sveučilište-Vlada-HŽ, a dinamo se u to treba uklopiti ovisno o potrebnim prometnim planovima.

Uz novu željezničku stanicu na ZET okretištu Borongaj, bit će vjerojatno potrebna i nova kod kampusa.

Nije ovo tema za prometne potrebe grada, ali one su bitne i za svu našu djecu koja će trenirati u tom kampu.
  • barbax
    516
    Bila je priča da se Mandlova spaja sa Vukovarskom i ide podvožnjak ispod pruge.
    U kojoj je to fazi i da li će ići ne znam, ali po meni to je već davno trebalo bit napravljeno da imamo normalne ljude na vlasti u Zagrebu.
  • NORTE
    19k
    Boban je otkrio da su razgovarali s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom Tončijem Glavinom oko novog kampa Dinama koji bi trebao biti na Borongaju:

"Bili smo kod premijera Plenkovića i s ministrom Glavinom u vezi našeg kampa koji je naša želja da bude na Borongaju, kraj stare vojarne. Tu će biti nekakvih dogovora radi pravnih odnosa s državom kako bi se Dinamu omogućila izgradnja našeg kampa."
  • Tvrdica McTvrdi
    1.8k
    https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/desetak-terena-oko-3000-mjesta-kamp-je-najvazniji-dinamov-projekt-usko-vezan-i-za-novi-maksimir/149884

Spominje se, dakle, moderna infrastruktura, kakve se ne bi posramili ni bogatiji i trofejniji klubovi od Dinama. Ali, kakve već imaju i oni manje poznati, 'egzotični' klubovi. Neka osnovna ideja jest kamp s devet ili 10 terena, polovica s prirodnom, polovica s umjetnom travom. Uz jedan od njih zamišljena je i tribina s oko 3000 (možda i nešto više) mjesta, to je teren koji bi zamijenio aktualni, ali neupotrebljivi stadion Hitrec-Kacian. Na kojemu bi igrala B momčad, juniori... Tu bi, naravno, bila i teretana, ili dvorana za unutrašnji trening, kuhinja, restoran, možda i neka ambulanta, sobe za igrače koji dolaze izvan Zagreba i nemaju gdje živjeti, a moguće je da bi unutar kampa bio i mali hotel, koji bi bio mogao biti na raspolaganju momčadima koje dolaze igrati u Zagreb, na turnir 'Mladen Ramljak', primjerice. Spominje se i cijena, oko 15, 20 milijuna eura, koji milijun dolje ili gore, ovisno o konačnoj izvedbi kampa, a moguće je da će ga Dinamo izgraditi svojim novcem. Potpuno ili većinom. Grad bi trebao dati zemljište, o čemu je Boban već pričao da ne bi trebao biti problem, a blizu je, eto, i dogovor s državom, može se taj kamp financirati i na dugogodišnji kredit, može moža i iz nekih inozemnih fondova, možda bi pomogao i sam Grad. O tom potom, dojam je da novac ne bi trebao biti problem u ovoj priči.

U prvoj fazi nakon izgradnje kampa, u njega bi se preselio čitav klub, uključujući, jasno, i prvu momčad. Jer, u novoj Kranjči moći će se samo igrati utakmice. Međutim, baš je zato bitno da cijeli proces krene što prije, da se kamp izgradi u idućih godinu, najviše godinu i pol dana, da bi se moglo krenuti s rušenjem Maksimira. A kod nas u Hrvatskoj, nije to Dinamova krivica, često birokracija ide sporo, tromo, taj jedan, zadnji papir, uvijek se najduže čeka. Primjer je i novi HNS-ov kamp, za koji su svi stavili 'ruku u vatru' još prije godinu dana, sve je bilo dogovoreno, riješeno, potpisano... A prava izgradnja počela je tek ove godine!

Zato je za Dinamo taj novi kamp, koji je čista potreba, koji nema alternativu, velik, najveći izazov i cilj aktualnog čelništva. Valjda će se Grad i država dodatno ubrzati, drugog načina nema, radovi što prije moraju početi!
  • mali M
    8.5k
    ovdje se u članku spominje da postoji plan i kako bi novi Dinamov kamp mogao izgledati. jel ima netko taj plan. zapravo me baš jako zanima. I još nešto, spominje se da se cijeli klub seli tamo jer će Kranjča služiti samo za utakmice.. šta nije to malo bedasto? onda Kranjča sama po sebi nema nikakvu svrhu.. zjapit će prazan stadion osim svaki drugi vikend? na loksu bu došlo 100 navijača pa to računam kao i prazan. Imam osjećaj da ako bude tako, Kranjča će sa novim Maksom jako brzo postati stadion duhova..
  • Papastrumf
    18.7k
    šta nije to malo bedasto?mali M

U Kranjči nema mjesta za izmjestiti klupsku operativu, niti približno. Nema tamo uredskih prostora.
  • NitkoBitan
    31k
    Uz jedan od njih zamišljena je i tribina s oko 3000 (možda i nešto više) mjesta, to je teren koji bi zamijenio aktualni, ali neupotrebljivi stadion Hitrec-Kacian.Tvrdica McTvrdi

Potencijalno jos jedan "Kusek Apas", odnosno tribina koja bi mogla dobit licencu za 1. HNL ako ce bit potrebe, svida mi se. Ne vidim drugi razlog zasto bi se islo na taj kapacitet.

I još nešto, spominje se da se cijeli klub seli tamo jer će Kranjča služiti samo za utakmice.. šta nije to malo bedasto? onda Kranjča sama po sebi nema nikakvu svrhu.. zjapit će prazan stadion osim svaki drugi vikend? na loksu bu došlo 100 navijača pa to računam kao i prazan. Imam osjećaj da ako bude tako, Kranjča će sa novim Maksom jako brzo postati stadion duhova..mali M

Sta je Kranjca bila do sad to ce bit i dalje samo ljepsa sa vecim kapacitetom i mogucnoscu igranja europskih utakmica. Vjerojatno se ide na to da Loksa bude imala prostorije na samom stadionu a mi na kampu. Mislim nezgodno je da 2 kluba dijele prostorije.
  • mali M
    8.5k
    Ma razumijem momci šta govorite, al onda je to zbilja Bauhaus stadion.. Nije baš ni 12000 takav mini kapacitet da nisu mogli smjestiti više uredskih prostora. Pa valjda bi im bilo bolje da Dinamo tamo funkcionira day-2-day nego Loksa ili tko će već u budućnosti biti drugi prvoligaš...

S druge strane, mogu si zamisliti da je Bobanu ljepše se s autom u miru dopeljati na Borongaj, upeljati u taj kamp i izoliran si od buke i grada i svega..
  • The Undertaker
    8.6k
    Loksa ima prostorije na Kajzerici, tamo im je kamp, kafić, restoran. Što će im neki drugi prostori?
    Sa ovakvim kampom nejasno je čemu 4 pomoćna terena oko Maksimira. Bolje tu onda staviti neki drugi sadržaj.
  • Papastrumf
    18.7k
    Ne znam otkud im ovo za 9-10 terena. Koliko ja znam, plan je 5 ili 6. Mali stadion od 1.000-1.500 s natkrivenom tribinom također će vjerojatnije biti uz novi Maksimir, a ne u kampu. Bit ćemo svakako pametniji kad izađe arhitektonski natječaj za Maksimir kroz mjesec, mjesec i pol.
  • mali M
    8.5k
    Mali stadion od 1.000-1.500 s natkrivenom tribinom također će vjerojatnije biti uz novi Maksimir,Papastrumf

a čemu taj stadion? to atletski ili? Ako će biti u kampu stadion oko 3.000 za drugu momčad i vjerojatno juniore i to, za koga se radi taj na Maksimiru?
  • Papastrumf
    18.7k

Mali stadion od 1.000-1.500 s natkrivenom tribinom također će vjerojatnije biti uz novi Maksimir, a ne u kampuPapastrumf
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.