• jakov1
    811
    Kako si došao do tog zaključka?Papastrumf

Dojam s tribine, oko mene nije bilo nista vise praznih mjesta nego kad je 20 tisuca ljudi na stadionu.
  • NitkoBitan
    30.7k
    2,3 zaredane tekme bez dolaska ili prepustanja mjesta i fajrunt. Tako se to radi...
  • BlueVelvet
    341
    ne bi ni lose bilo da postoji opcija na aplikaciji za vlasike godisnjih ulaznica neka vrsta push notifikacije gdje ti onda potvrdis ili odbijes svoj odlazak na utakmicu. ove odbijene se automatski oslobadaju.

tesko je to regulirati a ljudi nemaju svijest i lijeni su sami prepustiti mjesto..
  • Olmić7
    122
    Stanje u 15:10

SD 862, ZD 1172, ZG 1930

Ukupno: 3964
  • NB86
    17.1k
    Na kranjci ce se to lako rjesit uvjetom dolaznosti jer ce bit potraznja velika za godisnjim pa tko ne skupi 80% nek se bori za pojedinacne
  • Sajla
    12.6k
    oko mene nije bilo nista vise praznih mjesta nego kad je 20 tisuca ljudi na stadionu.jakov1

osim toga, hrpa ljudi sjedilo po štengama na zapadu, a onda nakon utakmice vidim fotke sa sjevera i vide se rupe među ljudima i hrpa praznih sjedalica u sektorima s godišnjacima. osobno tak steknem dojam da je ogromna gužva, a nije nego su ljudi nedisciplinirani
  • blue heart 72
    2.5k
    Mislim da se taj nedolazak moze vrlo lako rijesiti. Iako ne volim previse usporedbe, ali povuci cu paralelu kako je to u Svicarskoj rijeseno . Ti kao vlasnik godisnje ili cak pojedinacne ulaznice mozes bez problema svoje mjesto prepustiti kome god zelis i klub nema apsolutno nista sa time. Ja recimo ne idem na tekmu i mogu prepustiti svoju ulaznicu kome god zelim. Apsolutno nebitno je da li je to prijatelj sa posla, prijatelj od prijatelja, brat, sin, otac. Bitno je da osoba kojoj prepustas ulaznicu, ima skinutu aplikaciju (u mojem slucaju YB tickets), na kojoj su prilikom registracije pohranjeni podaci. Preko te aplikacije jednostavno proslijedis ulaznicu zeljenoj osobi i ulaznica se aktivira nekih 5-6 sati prije tekme.
  • jakov1
    811

Oprosti, ali nadam se da nikome u klubu ovakva ideja nece pasti na pamet. Znaci klub starim godisnjacima da prednost za odlicne pogodnosti u sklopu godisnje (usteda, nema brige oko karata niti cekanja u redovima...) dok hrpa ljudi izvisi i onda bi im jos trebalo dati neke novce kad te pogodnosti ne koriste?

Ako godisnjak ne dolazi na utakmice i ne prepusta mjesto, jedino sto mu treba dati je noga u guzicu pa nek ceka u redu za Europu i poneki Hajduk zbog kojih je godisnju i kupio, kao sto danas cekaju oni koji zele na svaku utakmicu, ali od njega ne mogu doci do godisnje. Naravno da postoje razlicite okolnosti i da ljudi ne mogu doci na svaku, ali ovi postoci koje imamo dostupne su sramotni.

Da, izgleda da je dojam zeznut, bolje vjerovati podacima.
  • fakin
    1.2k
    Na kranjci ce se to lako rjesit uvjetom dolaznosti jer ce bit potraznja velika za godisnjim pa tko ne skupi 80% nek se bori za pojedinacneNB86

to se nije donijelo ni ove sezone, a iduće sezone će Dinamo već igrati na Kranjči, tako da je sad kasno za tako nešto.
  • rupke
    228

pošto je izgledno da ćemo jesenski dio sezone igrati na maksimiru, pretpostavka je da će biti polugodišnje ulaznice. ukoliko ne skupiš određeni postotak dolazak na maksimir, nemaš pravo prvokupa za kranjčevićevu
  • NB86
    17.1k

Pa prve sezone na kranjci nek to provode, ak u prvoj sezoni nemas 80% dolaznosti doviđenja, na maxu su prazna sjedala manji problem, tamo su puno veci i mogu plakat ljudi koliko hoce ali mora se tom problemu doskocit
  • Derby
    498
    2,3 zaredane tekme bez dolaska ili prepustanja mjesta i fajrunt. Tako se to radi...NitkoBitan

Ako godisnjak ne dolazi na utakmice i ne prepusta mjesto, jedino sto mu treba dati je noga u guzicujakov1

Kažnjavanje se rijetko kada pokaže dobrim. Poticanje (i nagrađivanje) željenog ponašanja će sigurno dati bolje rezultate.

Slažem se s većinom koji pišu da bi trebao postojati neki minimum dolaznosti kao što je bio najavljane i prošle sezone. Klubu nije u interesu da netko iskoristi npr. manje od 50% dolazaka. S druge strane što ako si imao prošlu sezonu nekoga tko ima godišnju već 30 godina i sad prošle godine nije zadovoljio oni 70-80& koliko je već bilo nego samo 65% - hoćeš takvom vjernom navijaču dati nogu u guzicu? A možda je uz to skupio još 20-30% gostovanja...

Po meni je dobitna kombinacija postotak min. dolaznosti + poticanje ustupanja mjesta.
  • jakov1
    811
    Poticanje (i nagrađivanje) željenog ponašanja će sigurno dati bolje rezultate.Derby

Dode ti covjek postavljati plocice, ali nakon tri reda vidis da ih je pola ogrebao i da svaka visi na svoju stranu. Hoces li ga ohrabriti i potaknuti da se vise trudi ili ces ga poslati kuci i zvati drugog? Tebe u tom trenutku ne zanima hoce li prvi majstor nauciti posao ili ce ostati ofrlja, ti samo zelis dobru terasu.

Tako je i klubu s posjetom. Ako se postavi kriterij i netko ga ne ispuni, ne znam zasto bi ga se moralo poticati i odgajati - jednostavno ga stavis na kraj reda da umjesto njega godisnju kupi netko tko ce dolaziti redovito ili barem prepustiti mjesto na vrijeme.
  • Derby
    498
    Dode ti covjek postavljati plocice, ali nakon tri reda vidis da ih je pola ogrebaojakov1

Zato kupiš kvalitetne tkzv porculanske koje se ne mogu ogrebati ;)

Mislim da ti analogija nije dobra. Mislim da bi bilo bolje navijača Dinama usporediti sa djetetom nego keramičarom.

Navijač Dinama do jučer nije znao kako je to imati neka prava. Isto tako još ne zna da ima i neke obveze. A ti ga, kao i djecu koja ne znaju što i kako treba, možeš kazniti ili možeš educirati i potaknuti na bolje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.