• Pacho
    4k

Apsolutno. Nikako to ne treba samo prepustiti gamadi.
  • Derby
    498
    Stiglo (prvo?) pitanje na tenderu:

Poštovani,
    Molimo dodatnu uputu za izradu Projekta uklanjanja i odgovor na sljedeće pitanje:
    Hoće li biti potrebno u sklopu projekta uklanjanja postojeće građevine stadiona obraditi i uklanjanje ili micanje postojećeg travnjaka i sustava grijanja travnjaka?
    Hvala,
    Lp
    — Upit

U sklopu projekta uklanjanja stadiona Maksimir nije potrebno obraditi uklanjanje postojećeg travnjaka niti sustava za grijanje istog. — odgovor

Znači možemo računati da će nama dopustiti da rasturimo travnjak :D
  • jedan u nizu
    15k
    Ili ce graditi oko postojeceg travnjaka? Tj ovaj ostaviti kakv i je.
  • SAS1987
    18.5k
    Prvi derbi novog Maksimira treba reinkarnirati taj transparent :lol:

94121937_2728076830654966_8113666299906752512_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=cf85f3&_nc_ohc=8PDIM5o-pTcQ7kNvwGbNyZb&_nc_oc=AdkRBPEBKbLxemdNXNa7z-2X5BSWPjPtu-Wph4AL8mK3lRwRY9NZ_HjaaxmfeLqkAI8&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.flju2-4.fna&_nc_gid=VJEhHz0pbl1G8YTrsrOIzg&oh=00_AfWgZOoG8WfnthhRryPrKDaktjy6Nq79b2LLsAn18vijBg&oe=68CE9643
  • crophantom
    1.7k
    Pa kaj nije da stadion ide juznije?
  • jedan u nizu
    15k

Pa iskreno ne znam, prvotno se govorilo da ide juznije, a onda su isplivale nove informacije o gradnji atletskog stadiona, dvorane i ostalih sadrzaja pa ne znam koliko juznije ce se to pomaknuti.

U slucaju da teren ostane na istom mjestu, stadion ce svakako biti "pomaknut" juznije jer nece biti atletske staze, i sjeverna tribina nece niti ovako megalomanska pa ce ze svakako dobiti puno veci prostor izmedu Maksimirske i samog stadion.
  • miro
    7.3k
    ma najbolje da ga ostave jer je idealan, drenaža pefektna, trava mijenja boju ovisno o godišnjem dobu itd...
  • Bosskovitz
    18.8k

Nitko ne zna kad još nemamo ni inicijalno, a kamo li konačno rješenje.

Pričalo se o pomicanju prema jugu da bi se otvorio prostor prema Maksimirskoj jer je trenutni razmak od kentaura do ograde uz cestu kriminalan i potpuno nefunkcionalan ne samo zbog Sjevera nego i zbog Istoka, odnosno ljudi koji idu na Zapad, a dolaze s Istoka. Pomicanje stadiona prema jugu može biti i u gabaritima postojećeg stadiona - samim time bi se oslobodio taj prostor - a realno i da teren ostane gdje jest - opet će biti više prostora na Sjeveru jer je naš stadion predimenzioniran u odnosu na kapacitet.

Već sam bio stavljao ovu vizualizaciju koju sam napravio ali nije zgorega ponoviti, stadion Freiburga ima u par stotina stolica isti kapacitet kao naš Maksimir prije potresa, ali je površinom vidljivo manji:

temp-Imagel-ZNkzr.jpg

Tako da se sami stadion ne mora nužno pomicati prema jugu. Ovisno o natječaju i prostoru koji bude dostupan, važno je da se svim ulazima na sve tribine može normalno pristupiti.

Ja bih osobno volio i da imamo neki funkcionalni javni prostor ispred stadiona u kojemu bi se mogli održavati božićni sajmovi ili Dinamovo, fan zona, programi za klince, za penzionere, eventualno gledanje nekih tekmi, manji koncerti, gdje bismo mogli staviti spomenik navijačima poginulima u Domovinskom ratu, možda spomenike nekim velikanima i slavnim generacijama iz povijesti, pa neka edukativna staza s pločama kroz koju prolaznici mogu učiti o klupskoj povijesti... neki Dinamov park, više kao "produžetak" Maksimirskog parka s drvećem, klupicama, nekim životom, movingom; neki kafić ili restoran ako ne bude u sklopu stadiona.

Stadion i njegova okolica na ovoj lokaciji, ovako dobro povezani javnim prijevozom, u blizini Zoološkog i Maksimirskog parka i EFZG-a, još uz neki megastore i klupski muzej te neke druge zanimljivosti koje se na stadionu planiraju, moraju biti živo mjesto za stvarne ljude koji će tamo provoditi vrijeme. Cijeli ovaj prostor sjeverozapadno od stadiona, južno od Maksimirske, istočno od pimpeka i sjeverno od ŠRC-a bih pretvorio u nešto takvo.

U nekom idealnom svijetu, denivelirao bih Maksimirsku i sve to spojio u jednu pješačku zonu s parkom Maksimir. To je baš naše bogatstvo koje ne cijenimo dovoljno, ali neki od najljepših kadrova našeg stadiona su iz Maksimira, s onog jezera na kojem su čamci, i kad se dronom slika s juga pa se iza stadiona proteže nepregledna Maksimirska šuma.

Naježio sam se samom pomisli kako će ti kadrovi izgledati kad umjesto ove ruine na njenom mjestu bude moderan stadion.
  • JD s istoka
    7

U sklopu projekta uklanjanja stadiona Maksimir nije potrebno obraditi uklanjanje postojećeg travnjaka niti sustava za grijanje istog. — odgovor

Kako je Dinamo taj koji ulaže u taj travnjak, možda je Dinamo i tražio da će sami organizirati uklanjanje travnjaka?
  • Dubbbrava
    1k

Kaj piše na toj krpi?
  • Derby
    498
    Kaj piše na toj krpi?Dubbbrava

Slovenija radi, Zagreb se gradi.
  • Dubbbrava
    1k
    Prije bi rekao Dalmacija nego Slovenija
  • Derby
    498
    Prije bi rekao Dalmacija nego SlovenijaDubbbrava

Ako sam dobro pohvatao SAS je Slovenac pa se šalim ja malo. :zip:
  • Kermit
    662
    Prije bi rekao Dalmacija nego SlovenijaDubbbrava

Je, to je pisalo.....
  • Hnlovac
    3.1k
    Bravo na razmisljanju za maksimirsku Boss, ja sam isto jedan od forumasa koji se slaze s ovim za Maksimirsku, mislim da se vec negdje spominjalo to za Maksimirsku

Kompletni promet pod zemlju tih 300ak metara, gore plato za događanja tj mini trg

savska.png
    brz i amaterski 10minutni skec u paintu, ali ovak nes

TRamvajsku stanicu ne treba premjestat, ali cak i kad bi je premjestili dobili bi smo krnji "metro" :grin: krnjimetro.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.