• Jurki
    19k
    Da bi xy klub u Hrvatskoj mogel pratiti tempo igranja Europe i Hnla (u konkurenciji za titulu) treba imati proracun na razini nasega.
    Da bu Rijeka konkurentnija to svakako, ali ne vjerujem da ce ti investitori dignuti proracun na 50-60 mil eura.
    Ovim bu sigurno Rijeka zacementirala drugo mjesto u Hnlu.
    Dobro je kaj ce i nas tjerati da bumo jos bolji.
  • vjeko1701
    17.8k
    Mene zanima koji će biti prvi potezi nakon preuzimanja. Sumnjam da će ameri imati neki sentiment prema Đaloviću i tu bi moglo brzo doći do neke promjene.
  • NitkoBitan
    30.7k
    A kada bi se hipotetski pojavio jednog dana u ligi neki vlasnik koji bi trošio basnoslovne iznoseTvrdica McTvrdi

Jedina sansa da netko godisnje ulozi 20-30 milijuna eura u Rijeku (sto bi i dalje bilo manje nego sto Dinamo uprihoduje, pogotovo jednog dana na novom stadionu) je ta da neki zagrizeni Armadas na dopu skine eurojackpot.

Novci se ulazu da se na neki nacin ostvari povrat, a koji je potencijal na HNL klubovima da ostvare povrat... pa rekao bih samo na transferima. Ekonomija slaba, gledanost onako, marketing i ulaznice donose malo ili nimalo.

Postoji li uopce primjer u Europi da neki filantop fila manji klub u ligi gotovo neogranicenim ciframa?
  • Hebimir Strašni
    144
    Meni tu smrdi na scenarij ulaganja stranaca kakav smo već vidjeli u Šibeniku, nekoliko puta u Istri ..... Mogla bi Rijeka kroz par sezona u borbu za ostanak. Niti jedan normalan stranac neće ulagati neku ozbiljnu lovu u HR sport jer to je gore nego da baci pare u vijetar. Način vođenja kluba kakav ima Miško je nažalost jedini način da Rijeka kao i večina HR klubova funkcionira i bude barem naoko konkurentna.
  • Hebimir Strašni
    144
    U kojem paralelnom svemiru :). Spušila bi u dvije tekme od svih.
  • deda
    40.2k
    Ma ne bi, tu su negdje sa Škotima.
  • vjeko1701
    17.8k
    Kolko znam, Hibernian ima drugog većinskog vlasnika, ovi su više manjinski ulagači/partneri.
  • Hebimir Strašni
    144
    Ma prošli su Irce na puku sreću, neznaju ni kak'. Kad im ode Fruk budu sigurno u konferencijskoj ligi najgori klub po učinku ovu godinu. Ne idem u kladaru inaće ali ak negdje bude ponuda ko će biti zadnji tam u grupnoj fazi stavljam na Rijeku neke pare.
  • vjeko1701
    17.8k
    Kad im ode Fruk budu sigurno u konferencijskoj ligi najgori klub po učinku ovu godinu.Hebimir Strašni

Nema šanse. Kakva Rijeka je igrala zadnju EL? Protiv čisto dobrih klubova pa se nisu izbrukali. Bit će ok, vjerojatno na rubu top 24, ovisno o ždrijebu. Doći će im još igrača a ne bi se čudio i boljem treneru prije ligaške faze.
  • Hebimir Strašni
    144
    Ako nekog dovedu i uspiju ga na vrijeme dovest u formu možda izvuku bod-dva, ali ova momčad nema poštenog igrača ako izuzmemo Fruka (mislim doslovno). Evo možemo vidjet na kraju grupne faze ko' je bio u pravu (ne nudim okladu :razz: )
  • vjeko1701
    17.8k
    Samo jedna ekipa prošle sezone je imala manje od 3 boda. Rijeci dajem barem 5 bodova, maksimalno 8, ovisno o povoljnosti ždrijeba, igračima koje će dovesti i ostanku Đalovića.

Ovi mjeseci nikad nisu pravi ogledni primjer neke momčadi a ligaška faza KL počinje tek za mjesec i pol. Do onda se puno toga stigne promjeniti.
  • Zagi
    11.3k
    Pa Zagi, veći je uspjeh ući u 1/4 LP nego u 1/4 EL.kadsemasazatalasa
    Da, dobro. Ja pitam zašto.
  • Dudu9
    1.9k
    Po meni bilo bi odlično da novi investitor vidi neku priliku u izgradnji nove Kantride, bilo bi odlično za ligu da dobijemo novu Opus arenu
  • NitkoBitan
    30.7k
    bilo bi odlično za ligu da dobijemo novu Opus arenuDudu9

Kranjca? Iako je meni Kranjca i bolja od Opusa, unikatnija je.
  • vjeko1701
    17.8k
    Pa ako bi se neke stvari ispunile, HNL sa Opusom, Kranjčom, Kantridom i Maksimirom već poprima ozbiljnije obrise po pitanju infrastrukture. Split ne spominjem jer oni sami ne znaju kaj bi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet