• Noel
    15k
    Tetak Bernard dobio vjeru nakon jedne pobjede..
  • Jurki
    19k
    ah i ri i tovari su neke ekipe.. pf ... jedni svrsavaju kad prođu Shelbourne, a drugi ispadaju od pekara.

Nadam se da se bu ipak desilo da se ove odron ekipe malo pojacaju na kraju prijelaznog roka.
  • NVKOD
    6.9k
    Nemate pravo igrače gađati bakljama.Noel

Sve je to dišpet, jubav. Tuđi čovik nikad neće razumit. Sloboda navijačima!

Btw, gdje je najava pohoda na duplu krunu? Nekako mi Jurišić kasni ove sezone. I da, imam osjećaj da tom isprtku od novinara svaki put nos sve više naraste kad objavi status.
  • bbb medimurje
    4.3k
    Slazem se s @Miro Vugrinec
    Ovo kaj su prezentirali gorica, a pogotovo istra i slaven na poljudu je za jednu klasu losije od albanaca a pogotovo od kazahstanaca
    U belupu cijeli tjedan imali strasne najave o igri i o pobjedi, imali vise odmora, cijeli tjedan imali za pripremu utakmice i ne naprave jednu pravu akciju cijelu utakmicu
    Bas dno dna... liga nam je zivi ocaj
    Pogledajte prvo kolo i utakmicu rijeke i belupa, realno je prvo poluvrijeme rijeka mogla i trebala imati 2-3:0 bez problema, također nakon utakmice protiv bugara, opet je belupo imao cijele pripreme za pripremu prve utakmice i uzorak rijeke protiv bugara i opet nisu napravili bas nikaj.
  • Orc123
    13k
    Eto krenulo je, gotovo je, to je novi Hajduk, Sigur i Pusktas novi Messi i Modric....nevjerojatno kako su samo uspjeli u 3 domace utakmice osvojiti 9 bodova protiv ekipa sa zacelja.....ocekujem da ih Rijeka i Osijek vrate u realnost.....
  • Dr Hofmann
    3.9k
    Ali ovo već postaje zastrašujuće koliko je svake sezone slično s tim debilima. Ali uvijek isto. Ajmo sad euforija debili

dog-running.gif
  • emilperska
    11.4k
    Brate al ga smaras vec mjesecima, nase sve je upitno, ko zna kako ce to biti, huh nismo sigurni, treba biti oprezan, ali zato se trebami tovarije bojati kao vraga.Paggini

Što je krivo?

HNL je iz godinu u godinu sve slabiji zadnjih tipa 4-5 godina. Hajduk ima za HNL prilike jako solidnih 14-15 igraca i solidnog trenera. U ritmu 1 tekme tjedno gdje su sve ekipe osim Osijeka slabije nego lani (ovih preostalih 8 svi redom imaju slabiji kadar, pa cak i Varazdin), oni idu na cca 75 bodova. Što znači da mi moramo prebacit 80.
    Imaju sad taj Osijek i onda im na tita dolazi Rijeka 3 dana nakon Soluna. Bas im ne dajem previse sanse tu. Ocekivanih 13/15 bodova za njih prije stanke.
    Da li cemo bit prvaci, vjv hocemo. Ali nece bit lagodno i stvara se klima da su oni propali ispadanjem od albanaca, a za njihov mindset i njhovog hipi trenera to je kao da im je pala sjekira u med. I ovih svih 9 bodova su osvojili bez da se četnik morao aktivirati nesto posebno.
  • Miro Vugrinec
    9.5k
    Da se razumijemo nikakvog straha od Hajduka nemam, zato sto je to jednostavno klub s luzerskih mentalitetom. Kad je stani pani, oni padnu. Mislim da će doći do 75 bodova jer ćemo mi ići preko 80-85.

Jedino sto zaoravo želim reci je da nam je liga takav krš da nam se prvak protiv Shelburnea bori za prolaz do zadnje minute. Hajduk igra 4 tekme u Europi, 3 tjedna već četvrtak-nedjelja ritam i uzmu 9 bodova u 3 tekme, a pekari ih izbace. Zato kazem mislim da će osvojiti 10-15 bodova vise nego prošle sezone jer:

1. Liga je još slabija nego prošle godine
    2. Imaju boljeg trenera nego prošle godine
    3. Mi ćemo ići ako Bog da preko 80 bodova, pa će i oni doći do 70-75
    4. Jer ipak imaju i boljeg golmana od prošle godine(nadoći će Ivusic), Rebića koji će sigurno biti barem okej za hnl kad se spremi i Pajazitija koji im je pojačanje.

Sve to je nedovoljno da nas ugroze, ali za solidan broj bodova u ovoj ligi je dosta
  • NitkoBitan
    30.6k
    Treba pricekat jos malo sto se tice "slabijih" klubova, oni dosta pojacanja pikiraju krajem prijelaznog roka kad mnogim igracima otpadnu druge opcije.

Recimo primjer Istra. Otresli smo ih na Maksimiru prvo kolo, mislio sam da ce se borit za ostanak i eto na kraju ugodno iznenadenje.
  • FazeN
    1.4k
    @Miro Vugrinec slažem se s tobom ali zaboravio si bitnu stvar, Garcia će biti dobar ako mu puste da radi svoj posao i ne krenu mu se petljati u posao narkomančine, a već jesu.
  • Paggini
    65.7k
    Ali nece bit lagodno i stvara se klima da su oni propali ispadanjem od albanaca.emilperska

Pa ti s druge strane stvaras atmosferu kao da su neki ozbiljan stroj a utakmice koje su imali su:

Zira vani - ocaj
    Zira doma - ocaj, skoro ispadanje
    Istra - penal i gol u 85. za pobjedu, dosta krljava igra
    Dinamo doma - korektna, cak i dobra utakmica. Moze se uzeti argument da je dinamo bio grozan, ali recimo da necu to reci
    Gorica doma - dva penala i pobjeda, uz 4 ogromna zicera gorice u prvom poluvremenu nakon kojeg su se raspali
    Dinamo vani - stravicno
    Belupo danas - do prvog gola dominacija uz nijedan posten zicer ili akciju, poslije toga raspad

Kao, kad se gleda sve skupa, ovo meni nije niti blizu dojmljivog, niti ikakav alarm za ista. Slazem se da klubovi izgledaju fkt grozno u uvodu u sezonu, ali brajko, pricati da hajduk izgleda dobro ili ozbiljno mi je smijesno.

Mozda stvarno proigraju, mozda stvarno budu izgledali dobro, ali od ovog sto sam vidio, jedna i pol dobra utakmica od 6 me ne brine niti malo.
  • Mlađi referent
    13.9k
    Hajduk s Livajom ~70 bodova
    Bez Livaje, niskih 60 im je premija od sezone.

A mi, niskih 80.

Problema nikakvih neće bit ako sami sebi ne zajebemo život.
  • veselko tenžera
    5.4k
    Uvijek ista priča u kolovozu, nikad gori HNL, sve manje ekipe u raspadu, blablablabla...

Istina je da je HNL od svih 12 mjeseci u godini najslabiji u kolovozu i da iz te najniže točke kreće rast. Neće to biti u ekstra visine, ali bit će sigurno bolje nego što je trenutno.
    Razlozi su više-manje uvijek isti. Manje ekipe se krpaju, svi igrači koji su nešto pokazali u prošloj sezoni ili brzo nađu angažman u bogatijim sredinama ili su nervozni jer ga nisu našli pa se nadaju do kraja prijelaznog roka i glave nisu centrirane. Pred kraj roka se pokupi pokoji povratnik ili netko tko nije našao bolju opciju, igrači prihvate da su tu gdje jesu i uvijek ispliva par ekipa do sasvim pristojne razine.

Mi smo lani nabili Istru 5-0 u prvom kolu, nisu znali kako se zovu da bi kasnije na 2 gostovanja na Drosini jedva iščupali 1 bod i primili 5 komada. Slaven prije/poslije Kove je ispričana priča, Lokosi su lani u kolovozu bili zicer za ispadanje.

Argumenti o snazi lige temeljem toga kako nam prvak prolazi s Ircima je onako, li-la. Isto tako se može reći da je HNL zastrašujuće jaka liga jer ekipa koja je u LP osvojila 11 bodova nije uspjela dobaciti više od 2. mjesta.

Kako bilo, Miro i emilperska prognoziraju Hajduku oko 75 bodova što je dosta hrabro. Vidjet ćemo na kraju koliko ce procjena biti blizu.
  • Noel
    15k

Na čemu temeljiš tvrdnju da idu na cca 75 bodova?
    21 godinu nisu išli do tog broja bodova. To ako se slučajno dogodi onda je HNL u dva mjeseca postao poluamaterska liga. Realnost je nekih 65 bodova. Gore dole par bodova ali to je realnost.
  • marcio amoroso
    44.9k
    Ljudi moji dragi opsjednuti ste, doslovno opsjednuti tovarima. Ovo je forum Dinama, a na tekmama tovara se napiše stranica koliko i na tekmama Dinama.

Ja sam puno puta razmišljao šta je razlog, znam da su najveći rivali, znam da ih većina ne može smisliti (ne mogu ni ja), ali brate mili veliki broj ekipe tu je doslovno opsjednut s njima.

I zajebite te priče o kome ćemo pisati, nije zabranjeno, bla bla bla.

Opsjednutost tim klubom ja jednostavno ne razumijem.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet