• Tvrdica McTvrdi
    1.5k
    Poanta je da stadion u ZG i stadion u ST koštaju otprilike isto a Grad Zagreb sa svojim proračunom koji je puno veći od splitskog može puno lakše servisirati svoju polovicu investicije.The Undertaker

Pa isto tako je u teoriji logika da ne može biti ista potreba za glavni grad i 700k ljudi i grad od manje od 200k ljudi. Omjer je jedini racionalan kriterij, Vlada može reć svim prvoligašima plaćamo pola stadiona, u suprotnom onda nema razloga da Koprivnica ne traži svojih 90 milijuna ili koliko (Ja sam nekto tko nema problema da Vlada financira jer stadioni nam trebaju, to je standard svake države na svijetu sad praktički, a teško ćemo doživjet da će do doći na red zakonom tržišta)
  • The Undertaker
    8.5k
    I da i ne. Tehnički jest problem Splita (zato LJPV i proziva vlasnike), politički je i problem Vlade.
  • Pacho
    3.6k

A koliko se tek vise slilo od Dinama u usporedbi s orjunaskom olupinom.

A Split moze financirati vise od Pule dok Pula moze vise od Opatije. I sta sad? Opet su medu povlastenima, a kmece jer netko drugi moze vise svojim parama.

Nek si obnove skoljku ili grade manji koji financijski mogu iznijeti. Ali ne, ajmo megalomanski pa nek drzava financira jos i razliku.
  • Jurki
    18.8k
    ajmo potegnuti malu uspordbu Maksimira i Poljuda.
    Maksimir ima jednu neupotrebljivu tribinu, ostatak stadiona nenatkriven, derutan i nefunkcionalan za bilo kaj.

Dok Poljud ima krov i sve funkcionalne tribine.
    To kaj je magarad dozvolila da za 45 godina stadion bude za kurac je njihov problem.
    Ako imas neku građevinu, moras je i odrzavati kak spada. Oni nisu za 45 godina promijenili jedan jebeni šrajf.
    Napravi im Wembley za 30 godina bus imal kotec, a ne Wembley.
  • ElDorado
    5.3k
    Split im je suvlasnik i ne moze financirati kamp nekom dugorocnom kredom?! I stadion nekim javno privatnim partnerstvom?
    Oni su se uzjogunili samo zbog Maksimira iliti vidla žaba da se konj potkiva
  • vjeko1701
    17.4k
    Koliko ja znam, vlada je njima obećala da će participirati jednako kao i u Zagrebu. Na stranu dal je i to "pravedno" ali neka. Ako na kraju dole daju više i većim obujmom sudjeluju, moglo bi im se to sve obiti o glavu.
  • The Undertaker
    8.5k
    U praksi je (trenutno) kod njih potreba veća jer ga pune više od nas. Ali, nije tu potreba glavni okidač. Vlada želi udovoljiti svom glasačkom tijelu u Dalmaciji i to je to.
  • The Undertaker
    8.5k
    Sad vi mene uvjeravate u nešto što i ja znam. Ono što vam ja govorim da je stadion u Splitu političko pitanje a kad je tako onda su argumenti koje ste spomenuli gore sporedni.
  • vjeko1701
    17.4k
    Pa i nisu. Očito je interes zadovoljit i zagrebačko i dalmatinsko glasačko tijelo. Neće to dobiti ako jednima daju više.
  • The Undertaker
    8.5k
    Isto u novcu ili isto u postotku (50%)?
  • vjeko1701
    17.4k
    Ja bi rekao u postotku ali bi i u novcu bilo prihvatljivo.
  • Jaro
    10.6k
    Iskreno, nek oni nama daju pola, grad drugu polovixu i bok. Njima kaj ce, zaboli me... Nek im 3 stafiona naprave ako im je gust...
  • Pacho
    3.6k
    Ako se ne varam, drzava je rekla koliki iznos daje. Neka se uklope u to i skupe pare kako znaju i umiju. Lako je laprdati o kapacitetu od 35-40k, lozama i tvornici fritula, a nek netko drugi pokrije razliku.

Jedan Juventus ima stadion kapaciteta 41k (sam ga je financirao) umjesto da su isli u megalomaniju pa trazili od drzave da financira dodatnih 30-40k.
  • The Undertaker
    8.5k
    Nije isto. Oni, ugrubo, za 80 mil. mogu kompletno obnoviti Poljud.
  • vjeko1701
    17.4k
    Naravno da nije isto, al samo da se odabere jedno od navedenog, barem je neka prividna jednakost.

Ako oni od iznosa s kojim će biti plaćeno pola Maksimira mogu kompletno obnoviti Poljud, ok, nek bude tako.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet