• NitkoBitan
    36.8k
    Misko je rekao da mu se financijski ne isplati igrat KL ili EL. Odlican poticaj igracima. Ali zato se kmeci na nagradu od strane grada Rijeke.
  • db-izbjeglica
    20.5k
    Joj brate ajde i ti prestani plakat unaprijed... Ni Rijeka ni Hajduk nisu odigrali ništa bolju sezonu od svog prosjeka... Da Dinamo nije posijao bezveze 15-ak bodova na glupavim tekmama nebi ti tu pričao o Rijeci.. nikad nam za naslov ne igra najviše kako ćemo igrati protiv konkurenata za naslov. Koliko smo sezona gledali da nas je Hajduk nadigrao u derbijima a nisu osvojili 20 godina ništa... Rijeka nije u razgovoru, samo Dinamo...mali M

upravo tako!

ne znam kako neki ljudi ne mogu provariti činjenicu da je rijeka naslov osvojila sa bodovnim učinkom koji je inače dovoljan za treće mjesto i koji je u par deka sa njihovim prosječnim učinkom u HNL-u.

Anomalija prošle sezone je bio dinamo, koji je odigrao katasrofalnu i sramotnu sezonu, ispod svakog nivoa i srozao se u odnosu na svoju prosječnu sezonu za praktički 20 bodova.

unatoč svemu, rijeka je prvak postala na nekakav međusobni omjer, sa istim brojem bodova kao ta jadna i sramotna dinamova momčad, koja je već praktički u potpunosti izbrisana i poslana u ropotarnicu povijesti (što su i zaslužili).
  • Nadmocniji
    664
    Valja napomenuti da je Dinamo uz takvu losu sezonu imao najvise pobjeda u ligi, najvise postignutih pogodaka i uvjerljivo najvise pogodjenih precki i stativa.
  • sport
    5.9k
    "Neki ljudi nikak da nauče…"
    Neki ljudi su brzo naučili i poslali u povijest one koji su blamirali sebe i klub na terenu u prošloj sezoni.
  • Li d1986
    350
    Koliko god glupo zvucalo na kraju ce ispast da nam je prosla sezona bila bila mega "uspjesna". Napravili smo dobar rezultat u LP i dobro zaradili a gubitak titule je stvorio preduvjete da se Klub ocisti i pojaca na svim razinama. Opcenito je prevladavalo misljenje da smo sami krivi sto se sada potvrdilo. I nece se ponoviti.
  • Jurki
    25.5k
    naravno da smo svi ljuti i bijesni jer je prosla sezona bila teski debakl.
    Ocito je tak moralo biti, da pogodis 50 stativa, da se protivnicki igraci tj panjcuge pretvore u Yamale, Robbene i Haalande.
    Nama je remont bil nuzan ne ove sezone, ne prosle, vec ga je trebalo zapoceti prije 3 sezone.
    I da smo takvi krljavi uzeli naslov.. svi bi vidjeli da nam je remont nuzan.. a to bi opet islo jako tesko.
    Ti senatori bi bili jos veci od kluba.. pa ni napalmom ih se nebi mogli rijesiti.
    Ovak su se senatori zblamirali.. dobili papire, a Dinamo mogucnost da rasterecenog proracuna gradi momcad od nule.

Vjerujem da su ova sezona tj ova ekipa temelj dominacije narednih 10 godina.
    Svako zlo, za neko dobro.
  • db-izbjeglica
    20.5k
    fun fact:

od kad je lige 10 odigrano je 12 sezona.

u tih 12 sezona rijeka je u 7 imala bolji učinak od 65 bodova, a jednom je imala identičan učinak od 65 bodova. od tih 8 sezona, prvaci su bili jednom, sa 88 (osamdeset i osam bodova)

svega 3 puta su odigrali slabiju sezonu od 2024/25. sa 64 boda (praktički ista sezona kao 2024/25), 61 bodom (vrlo slična sezona kao 2024/25) i 49 bodova (jedina značajno slabija sezona od 2024/25).

ove podatke treba zapamtiti kad god se krene pričati o dinamovoj prošlosezonskoj momčadi.
  • T90d
    3k
    ChatGPT

Gdje bi HNL bila bez Dinama?

Trenutno je Hrvatska na 21. mjestu UEFA ljestvice s ukupno 27.025 bodova.

Dinamo Zagreb je u zadnjih 5 sezona donio više od polovice svih UEFA bodova za Hrvatsku.

Samo u prošloj sezoni (2023/24), Dinamo je donio 14.000 bodova, dok su svi ostali klubovi (Hajduk, Rijeka, Osijek) zajedno donijeli 7.525.

---

Bez Dinama:

Hrvatska bi imala samo oko 12.500 UEFA bodova.

S tim koeficijentom, HNL bi pala s 21. na oko 40. mjesto u Europi.

Bila bi iza liga poput:

Kosova

Farskih Otoka

Luksemburga

Latvije

Možda čak blizu Andore ili San Marina

---

✅ Zaključak:

Bez Dinama, HNL bi bila među najslabijih 15 liga u Europi. Dinamo je ključan za UEFA koeficijent i europski status Hrvatske.
  • Filip85
    1.3k
    Nema ChatGPT-u na more :lol:
  • vjeko1701
    24.8k
    Iskreno, potpuno besmislena računica jer nema veze s vezom.
  • db-izbjeglica
    20.5k
    ja sam nedavno pokušao iskopati podatak postoji li ijedan klub u europi koji je od sezone 2011/12 svake sezone igrao pretkola UEFA natjecanja i nijednom nije ušao u skupine.

nije mi dat točan podatak i napisano je da se radi o prekompleksnom zadatku...jebem takvu umjetnu inteligenciju.
  • striko
    3.3k
    Ne znam koliko su rezultati.com pouzdani, ali ako uzmete ime Filip Krovinović, izbacit će vam podatak da zadnjih 69 HNL utakmica nije upisao asistenciju. Što se kupa i europe tiče, tu nema niti jednu cijelu karijeru.

Negdje sam na ovo naletio pa išao provjeravati.
  • FazeN
    6.7k
    Provjereno, sinoć se desilo ali ja tek sad saznajem pa pišem.
    Hajduk je odlučio platiti Istri i bonuse koje traži za Marešića, vjv radi povrede Skelina znaju da moraju "all in"
    Nemam nikakav info zasad što se dešava s druge strane, ali rečeno mi je da Hajduk već sutra očekuje da dobije konačno "Da" za Marešića.

Sad bi bilo smiješno da Istra zatraži još love :worry:

Rijeka ima ponudu iz Francuske za Zlomislića oko 800k plus neki bonusi sitni, Miške nije zadovoljan ponudom čak citiram "uvrijeđen je jer se radi o kapetanu"..
    Ipak tom kapetanu ističe ugovor za godinu tako da..
  • T90d
    3k

Meni je ovo izbacio nakon prve utakmice protiv Zire:

Pregled situacije:

Klub Broj pokušaja bez grupe Status

Hajduk Split 15 (ako ispadnu od Zire) Aktivni niz – još bez grupe
    FC Shkëndija ~13–14 Još bez grupe
    Zrinjski Mostar 14 Ušli 2022.
    Dudelange 15 Ušli 2018.
    Maccabi Netanya 12–13 Još bez grupe

> Pod "pokušajem" se računa sezona u kojoj je klub igrao kvalifikacije za UEFA natjecanja od 2004./05. nadalje (od uvođenja grupne faze kao standarda).
  • Damir1986
    366
    Gdje je tjedni izvještaj disciplinskog suca? Nije valjda da preskačemo tjedne u kojima Hajduk treba dobiti veliku kaznu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.