• NitkoBitan
    30k
    Misko je rekao da mu se financijski ne isplati igrat KL ili EL. Odlican poticaj igracima. Ali zato se kmeci na nagradu od strane grada Rijeke.
  • db-izbjeglica
    18k
    Joj brate ajde i ti prestani plakat unaprijed... Ni Rijeka ni Hajduk nisu odigrali ništa bolju sezonu od svog prosjeka... Da Dinamo nije posijao bezveze 15-ak bodova na glupavim tekmama nebi ti tu pričao o Rijeci.. nikad nam za naslov ne igra najviše kako ćemo igrati protiv konkurenata za naslov. Koliko smo sezona gledali da nas je Hajduk nadigrao u derbijima a nisu osvojili 20 godina ništa... Rijeka nije u razgovoru, samo Dinamo...mali M

upravo tako!

ne znam kako neki ljudi ne mogu provariti činjenicu da je rijeka naslov osvojila sa bodovnim učinkom koji je inače dovoljan za treće mjesto i koji je u par deka sa njihovim prosječnim učinkom u HNL-u.

Anomalija prošle sezone je bio dinamo, koji je odigrao katasrofalnu i sramotnu sezonu, ispod svakog nivoa i srozao se u odnosu na svoju prosječnu sezonu za praktički 20 bodova.

unatoč svemu, rijeka je prvak postala na nekakav međusobni omjer, sa istim brojem bodova kao ta jadna i sramotna dinamova momčad, koja je već praktički u potpunosti izbrisana i poslana u ropotarnicu povijesti (što su i zaslužili).
  • Nadmocniji
    446
    Valja napomenuti da je Dinamo uz takvu losu sezonu imao najvise pobjeda u ligi, najvise postignutih pogodaka i uvjerljivo najvise pogodjenih precki i stativa.
  • sport
    5k
    "Neki ljudi nikak da nauče…"
    Neki ljudi su brzo naučili i poslali u povijest one koji su blamirali sebe i klub na terenu u prošloj sezoni.
  • Li d1986
    210
    Koliko god glupo zvucalo na kraju ce ispast da nam je prosla sezona bila bila mega "uspjesna". Napravili smo dobar rezultat u LP i dobro zaradili a gubitak titule je stvorio preduvjete da se Klub ocisti i pojaca na svim razinama. Opcenito je prevladavalo misljenje da smo sami krivi sto se sada potvrdilo. I nece se ponoviti.
  • Jurki
    18.7k
    naravno da smo svi ljuti i bijesni jer je prosla sezona bila teski debakl.
    Ocito je tak moralo biti, da pogodis 50 stativa, da se protivnicki igraci tj panjcuge pretvore u Yamale, Robbene i Haalande.
    Nama je remont bil nuzan ne ove sezone, ne prosle, vec ga je trebalo zapoceti prije 3 sezone.
    I da smo takvi krljavi uzeli naslov.. svi bi vidjeli da nam je remont nuzan.. a to bi opet islo jako tesko.
    Ti senatori bi bili jos veci od kluba.. pa ni napalmom ih se nebi mogli rijesiti.
    Ovak su se senatori zblamirali.. dobili papire, a Dinamo mogucnost da rasterecenog proracuna gradi momcad od nule.

Vjerujem da su ova sezona tj ova ekipa temelj dominacije narednih 10 godina.
    Svako zlo, za neko dobro.
  • db-izbjeglica
    18k
    fun fact:

od kad je lige 10 odigrano je 12 sezona.

u tih 12 sezona rijeka je u 7 imala bolji učinak od 65 bodova, a jednom je imala identičan učinak od 65 bodova. od tih 8 sezona, prvaci su bili jednom, sa 88 (osamdeset i osam bodova)

svega 3 puta su odigrali slabiju sezonu od 2024/25. sa 64 boda (praktički ista sezona kao 2024/25), 61 bodom (vrlo slična sezona kao 2024/25) i 49 bodova (jedina značajno slabija sezona od 2024/25).

ove podatke treba zapamtiti kad god se krene pričati o dinamovoj prošlosezonskoj momčadi.
  • T90d
    2k
    ChatGPT

Gdje bi HNL bila bez Dinama?

Trenutno je Hrvatska na 21. mjestu UEFA ljestvice s ukupno 27.025 bodova.

Dinamo Zagreb je u zadnjih 5 sezona donio više od polovice svih UEFA bodova za Hrvatsku.

Samo u prošloj sezoni (2023/24), Dinamo je donio 14.000 bodova, dok su svi ostali klubovi (Hajduk, Rijeka, Osijek) zajedno donijeli 7.525.

---

Bez Dinama:

Hrvatska bi imala samo oko 12.500 UEFA bodova.

S tim koeficijentom, HNL bi pala s 21. na oko 40. mjesto u Europi.

Bila bi iza liga poput:

Kosova

Farskih Otoka

Luksemburga

Latvije

Možda čak blizu Andore ili San Marina

---

✅ Zaključak:

Bez Dinama, HNL bi bila među najslabijih 15 liga u Europi. Dinamo je ključan za UEFA koeficijent i europski status Hrvatske.
  • Filip85
    428
    Nema ChatGPT-u na more :lol:
  • vjeko1701
    17.2k
    Iskreno, potpuno besmislena računica jer nema veze s vezom.
  • db-izbjeglica
    18k
    ja sam nedavno pokušao iskopati podatak postoji li ijedan klub u europi koji je od sezone 2011/12 svake sezone igrao pretkola UEFA natjecanja i nijednom nije ušao u skupine.

nije mi dat točan podatak i napisano je da se radi o prekompleksnom zadatku...jebem takvu umjetnu inteligenciju.
  • striko
    2.3k
    Ne znam koliko su rezultati.com pouzdani, ali ako uzmete ime Filip Krovinović, izbacit će vam podatak da zadnjih 69 HNL utakmica nije upisao asistenciju. Što se kupa i europe tiče, tu nema niti jednu cijelu karijeru.

Negdje sam na ovo naletio pa išao provjeravati.
  • FazeN
    605
    Provjereno, sinoć se desilo ali ja tek sad saznajem pa pišem.
    Hajduk je odlučio platiti Istri i bonuse koje traži za Marešića, vjv radi povrede Skelina znaju da moraju "all in"
    Nemam nikakav info zasad što se dešava s druge strane, ali rečeno mi je da Hajduk već sutra očekuje da dobije konačno "Da" za Marešića.

Sad bi bilo smiješno da Istra zatraži još love :worry:

Rijeka ima ponudu iz Francuske za Zlomislića oko 800k plus neki bonusi sitni, Miške nije zadovoljan ponudom čak citiram "uvrijeđen je jer se radi o kapetanu"..
    Ipak tom kapetanu ističe ugovor za godinu tako da..
  • T90d
    2k

Meni je ovo izbacio nakon prve utakmice protiv Zire:

Pregled situacije:

Klub Broj pokušaja bez grupe Status

Hajduk Split 15 (ako ispadnu od Zire) Aktivni niz – još bez grupe
    FC Shkëndija ~13–14 Još bez grupe
    Zrinjski Mostar 14 Ušli 2022.
    Dudelange 15 Ušli 2018.
    Maccabi Netanya 12–13 Još bez grupe

> Pod "pokušajem" se računa sezona u kojoj je klub igrao kvalifikacije za UEFA natjecanja od 2004./05. nadalje (od uvođenja grupne faze kao standarda).
  • Damir1986
    244
    Gdje je tjedni izvještaj disciplinskog suca? Nije valjda da preskačemo tjedne u kojima Hajduk treba dobiti veliku kaznu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.