• mali M
    8.3k
    Ovo šta smo ove sezone napravili (što se kupovanja tiče) nebuš vidio sljedećih 5 godina sigurnoDroljo

Tako je.. a vjerujem čak i da je plan ne sljedećih pet godina nego nikad više... Morali smo se resetirati i sad ćemo vjerojatno mjenjati igrača za igrača ili poziciju. Ići će sigurno pojačanja kao takva nakon prodaje nekog našeg i stalno upgradanje kadra... Morali smo ustanoviti nultu liniju da bi znali od kuda krećemo... Ja iskreno vjerujem sa Bobanovom filozofijom i rejtingom da nas čekaju malo "lijepša" vremena što se tiče ulaznih transfera
  • Zg123
    2.2k
    Zasto Olimpija ima problem zadrzavanja uspjesnih trenera? Riera, Sanchez, Biscan svi otisli nakon uspjesne sezone i naslova
  • Sajla
    11.7k
    Tako je.. a vjerujem čak i da je plan ne sljedećih pet godina nego nikad višemali M

da, mislim da smo tu svi složni - nikad više ovakva čistka. ali se nadam da ćemo vrlo brzo opet trošiti ovakve cifre, samo na puno manji broj igrača. i inflacija radi svoje, tako da ako za 2-3 sezone potrošimo 15 mil na dvojicu ili 20 na trojicu da nadomjestimo igrače koji će otići, mislim da ćemo biti zadovoljni.
  • Crni86
    13.8k
    mislim da su oni otkantali sancheza jer nisu bili zadovoljni pred kraj prvenstva s njim.

Gledo sam prvih par tekmi olimpije ove sezone i ovaj trener doslovce rotira igrace i ceka da ga sa nekih 11 posreci…. Svaka utakmica drugacijih prvih 11. A to je onaj trener sta je napravio dobar rezultat s Noaom.

Olimpijina obrana djluje kao nasa prosle sezone. Kao svicarski sir. Neuigranost, greske, bez komunikacije, primaju komicne golove
  • scooniepenn
    5.3k

Kolega, za tih 5+1 koliko su dali Danci za Erlića, mi smo doveli Belju, Domingueza i McKennu. Mislim da smo mi puno bolje poslovali. :joke:
  • Georg Koch
    6.4k
    Arnes Zulic (15g) navodno cudo od djeteta izabrao hrv.repku ispred BiH.
    Nastupa za Zrinjski (mladje kategorije naravno) i trese mreze nemilice.
    Zna netko nesto vise od Mostaraca, ima tu potencijala za Dinamo?
  • marcio amoroso
    44.2k

Mene iskreno strah da braća tu nemaju svoje prste.
  • Pacho
    3.5k
    AISelect-20250805-091438-Google.jpg

Jel mozemo s ovima u nekakvo partnerstvo? Peruanski prvoligas.
  • rokikaciga
    3.9k
    Ovo bi moglo imati ozbiljan utjecaj na financijski slabije klubove uključujući i nas, izbilo bi nam ozbiljne novce iz proračuna ako se obistini da igrači mogu raskinuti ugovor kao što ja mogu kod svog poslodavca

https://www.bbc.com/sport/football/articles/cy5prnpy142o

• Skupna tužba protiv Fife: Nizozemska organizacija JFP tuži Fifu i nekoliko nogometnih saveza, tvrdeći da su pravila o transferima nezakonita i da su igračima uzrokovala gubitke od više milijardi funti.
    • Temelj u presudi Diarri: Europski sud pravde presudio je prošle godine u korist Lassane Diarre, ocijenivši da Fifina pravila krše EU zakone o slobodnom kretanju i tržišnom natjecanju.
    • Potencijalne velike promjene: Pravna bitka mogla bi rezultirati time da igrači dobiju pravo raskinuti ugovore bez plaćanja odštete, slično kao što je Bosmanovo pravilo 1995. promijenilo nogomet.
    • Fifi prijeti financijski udarac: Ako tužba uspije, Fifa bi mogla biti prisiljena isplatiti goleme odštete, a njezin sustav transfera bi se mogao temeljito reformirati.
    • Kritike i podrška sindikata: FIFPro i pravni stručnjaci podržavaju zaštitu prava igrača i pozivaju na pravedniji sustav koji neće ograničavati karijere nogometaša.

Vjerojatno bi se iznosi transfera drastično smanjili, redovne plaće bi bile manje uz tzv loyalty bonus koji bi bio veći i uveo bi se "gardening leave" koji se primjenjuje u npr F1.

Moguće da gledamo najveću promjenu od uvođenja Bosman pravila u nogomet, a da nismo toga ni svjesni.
  • Paggini
    62.6k
    obistini da igrači mogu raskinuti ugovor kao što ja mogu kod svog poslodavcarokikaciga

Pa jel tom logikom možemo onda i mi raskinuti ugovore igracima bez penala?
  • vjeko1701
    17.1k
    Nekako sumnjam. Ovo bi redefiniralo nogomet i izbilo ozbiljne novce svima iz džepa pa tako i nogometšima.
  • rokikaciga
    3.9k
    E to ne znam. Ovo je sada ušlo u fokus javnosti jer je Lass Diara dobio tužbu gdje je 2015e jednostrano raskinuo ugovor i nije morao platiti centa iako je prvotno naređeno da plati cca 8.5m eura. Ali pošto se ide izjednačavati odnos igrač-klub sa npr mojim odnosom sa mojim poslodavcem...onda vjerojatno. Iako bi i ja čak dobio otpremninu da mi šef jednostrano da otkaz kao tehnološki višak.

Nekako sumnjam. Ovo bi redefiniralo nogomet i izbilo ozbiljne novce svima iz džepa pa tako i nogometšima.vjeko1701

Lass Diara je već dobio sud da ne mora platiti ni centa za jednostrani raskid ugovora....
  • vjeko1701
    17.1k
    Nisam upoznat sa slučajem al da je bilo nekih posebnih okolnosti na temelju kojih je dobio tužbu?
  • rokikaciga
    3.9k
    Iz Lokomotiv Moskve je otišao u Belgiju na jednostrani raskid ugovora. Rusi ga tužili FIFA-i i sudu za sportsku arbitražu u Lausanni i naređeno je Diarri da mora isplatiti 10.5m eura naknade za jednostrani raskid.

Diarra je dobio tužbu na temelju činjenice (ugrubo rečeno) da mu trenutna pravila FIFA-e otežavaju pronalazak novog poslodavca jer bi morali platiti naknadu za igrača i to je usporedio sa normalnim ljudima. S obzirom da je Belgija u EU to se kosi sa zakonima/pravilima o radu koje EU nameće i dobio je tužbu.

Ovo je pravomoćna presuda donešena još prošle godine.

Ovi neki Niskozemci sad tuže FIFA-u sa 100 tisuća igrača jer navode da im dosadašnja praksa FIFA-e i obvezna naknada za igrače tj transfer fee dok si pod ugovorm izbilo lovu iz džepova.

Čak sam mislio da ima nekakve veze sa invazijom na Ukrajinu ali nije...

Ovo je ono kaj sam uspio pohvatat. Možda netko ima neku drugu informaciju
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.