• Tvrdica McTvrdi
    1.4k
    Vidio sam više puta da se slobodni udarac puca točno sa crte 16 metara, a kae najbolje ovo je malo ispred te crte...kod onog penala kontra Osijeka prije 2 godine pola lopte je već bilo unutar 16 i demonizirali su nas cijelu sezonu zbog tog. Svinja je u hrvanju u blatu uvijek moćnija, ali nekad ne postoji druga opcija.
  • rupke
    226

crta je dio terena za igru i dok god lopta dira crtu ona je u igri.
    pravila nogometne igre donosi IFAB, sastaju se dva puta godišnje.
  • Infinity
    19.2k
    Linija je dio terena, pa tako i dio sesnaesterca. Da bi lopta usla u gol ona mora izaci iz sesnaesterca izmedju dvije stative i ispod jedne precke.

Gol linija je dio sesnaesterca, kao sto je dio sesnaeaterca i linija koja se nalazi na 16.5 metara od te iste gol linije.

Ne moze jedna linija biti dio sesnaesterca, a druga ne biti. Ako je faul na liniji na 16.5. onda je taj faul unutar sesnaesterca. Isto tako ako se lopta nalazi na gol liniji onda je ta lopta unutar sesnaesterca. Vrlo jednostavno.
  • mali M
    8.2k
    inf znam ja definicije samo se ne slažem s njima... Da je to tako "vrlo jednostavno" kako kažeš nebi već desetljeće slušali o kontroverznim odlukama...
    Ponavljam od kad su počeli filozofirati sa definicijama i milimetrima uništava se sva draž nogometa, ja neznam kome to nije jasno... Zna se šta znači da je lopta prešla liniju isto kao što se zna šta znači daje faul u šesnaestercu...

dok god lopta dira crtu ona je u igri.rupke

Da tu je problem, lopte su već odavno prestale "dirati" crtu jer se gleda milimetri njenog obujma u zraku da li mikromilimetrom još obujmom negdje u zraku dodiruje crtu.. koju btw uopće više ne dodiruje...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.