• Davieboy86
    719
    Iako je Offtopic, slazem se. Pogotovo sto se jednostavno na igracu vidi da je RPG na recimo 90% mentalno, dok je Moris sigurno preko 100% i to je po meni najvaznija razlika za izgradnju gladnog, novog Dinama. U kombi i sa drugim faktorima naravno… Cinjenica da je prosle sezone Moris bio jedan od najboljih bekova lige dok RPG nije i sada je vrijeme za dokazivanja te potvrda jel Moris za Dinamo ili ne. Na njemu je. Ali kao sto sigurno zajedno svi mozemo potvrditi, u danasnjem Dinamu osim mozda 2,3 nema prvih 11. Jednostavno svi moraju biti spremni za tu ulogu i jedino taj put je ispravan kako bi dobili ponavljam gladnu ekipu . Ali uopce ne sumnjam da se plavi stroj zagrijava i da ce mljeti sve redom. Zivi bili pa vidjeli…
  • Mr Anderson
    13k
    Pogotovo sto se jednostavno na igracu vidi da je RPG na recimo 90% mentalno, dok je Moris sigurno preko 100%Davieboy86

Jasno ko dan...plus-minus 1-2 p.b.
  • Droljo
    18.9k
    Rpg bude pravi kad krene za ozbiljno. Bez brige. Nebu moris puno igrao na žalost. Rpg je zvijer. A lisica će biti iskoristiv kad stanemo u niski blok protiv jačih ekipa. Na gostovanjima posebno. Kad napadamo 90% utakmice rpg i stojke mogu desno čuda raditi. Ja to tako vidim nekako.
  • Crni86
    12.9k
    Rpg je zvijerDroljo

Zvijer je defanzivno a i tu ima utakmica kad izgleda doslovce dekoncentrirano ( i to u nekim manjim tekmama vece tekme sve savrseno odigrane defanzivno). Ofenzivno je jako malo doprinosio, najvise je doprinosio kao lijevi wb, kao desni bek jednostavno jako jako malo.

Vidjet cemo sve jako brzo, imam osjecaj da morisove kvalitete se vise uklapaju u dinamov dnk nego rpg-ove (tezi igri, tehnicki potkovaniji itd). Kad cemo trebat razbijat bunkere u hnlu moris ce nam vise znacit radi kombinatorike dok mozda u nekim jacim tekamam gdje ce defanziva biti prioritet vjerujem da ce igrat rpg.
  • Laugreano
    4.5k
    Mediji pisu da su napadac i vezni sve blize. Sto mislite, tko su oni?
  • Droljo
    18.9k
    Ofenzivno je jako malo doprinosio, najvise je doprinosio kao lijevi wb, kao desni bek jednostavno jako jako malo.Crni86

Za to se može upariti sa lisicom da mijenjaju pozicije. Nešto kao buljat etto. Na desnoj strani imamo bezbroj taktičkih riješenja sa rpg-om, valinčićem, lisicom i stojkovićem.
  • JJosip
    71
    Ne znam po čemu je RPG ofanzivno loš?
    Ima 3 gola (2 protiv Hajduka) i 2 asistencije i još 6 kreiranih velikih prilika
    Stojković npr. ima 4 kreirane velike prilike, Pjaca kao krilo 8...
    RPG nije netko tko driblingom osvaja prostor, ali u zaletu ga ne može nitko zaustaviti.
  • Droljo
    18.9k

Zajebavaš ili ozbiljno pitaš?
    Bakrar i Zajc?
  • Crni86
    12.9k
    ne bi usporedio rpga s buljatom i ettom. Obojici je forte bio ofenzivna igra za razliku od rpg-a.
  • Droljo
    18.9k

Mijenjanje pozicija sam mislio. Kad rpg ode gore da se lisica vrati na beka i tak te šeme.
    Koliko smo vidjeli na pripremama i špika je iskoristiv za takvu neku opciju gdje protivnik neće znati tko je bek a tko krilo.
  • Laugreano
    4.5k
    A zajebavam. Vec 10 dana jedan te isti tekst na novo pišu. Sutra ce opet pisat da su Bakrar i Zajc sve bliže ili na korak do dinama.
  • Orc123
    12.7k
    Jedino u cemu je Valincic bolji od RPG je trenutno voljni moment i fizicka moc ponavljanja....tehnicki sigurno nije bolji od RPg, napadacki ucinak mu prosle sezone bio slabiji od RPG-a.....suma sumarum RPG je trenutno kvalitetniji bek sigurno ali....dolazimo do ali.....jednostavno voljni moment Valincica je daleko veci.....tako da....Valincic moze s godinama izrast i u boljeg beka od RPG ali trenutno to jos nije.

Isto tako, i ja vidim trenutno Valincica ispred RPG-a samo radi tog voljnog moment iako sam siguran da ce obojica dosta igrati ove sezone i raspodijeliti minutazu.
  • Mr Anderson
    13k
    špika je iskoristiv za takvu neku opciju gdje protivnik neće znati tko je bek a tko krilo.Droljo

Problem je kaj nekad ni Špika ne zna jel je bek ili krilo:lol:
  • Dinamovapriča
    543
    Bakrar je dogovoren još od prošlog tjedna. Čeka se samo papirologija iz USA, trebali bi papiri stić krajem tjedna ili početak idućeg.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.