• GeneralNapoleon
    1.8k

Vjerojatno nije otpisano dovodenje krila. Ali bi mi opet bilo logicnije trazit krilo, a na spic i ofenzivnije vezne gledat tako, da ako se ukaze prilika da se iskoristi.

Po meni smo na svim pozicijama, baremna papiru, odlicno poslozeni osim krila i 6ice. A kod sestice smatram da se moze nekako krpat sa dvije 8ice. Ali vidjelo se koliko se mucimo kreacijom jer su nam krila neupotrebiva. Pa dok ude jedan Varela mi izgledam odmah duplo bolji.
  • Kikster21
    2
    Malo cu se sad posvetiti analizi i o tome kako svi traze "dubinu" ekipe i kako to bas nema najvećeg smisla odnosno da je "dubina" različiti pojam za neke od nas.
    Primjer dajem za jedne od najvećih svjetskih klubova PSG i Liverpool.

Psg je u prošljoj sezoni imao 64 utakmice različitih jačina. Broj igrača sa više od 500 minuta( kao referentna točka to je skoro 6 cijelih utakmica odnosno oko 10%) je 20.
    Liver jebimao 56 utakmica te je broj igrača sa više od 500 minuta 19 što odgovara 20om igraču da su imali još tih 8 tekmi više. S tim da se treba napomenuti da je na dosta tekmi pred kraj, ali i tijekom sezone oba kluba imala neke lake utakmice ili utakmice nebitne za rezultat. To nam pokazuje da su ekipe zapečaćene s prvih 11 i još 7-8 pojedinaca.

Kod Dinama je stvar takva da kad se trenutno pogleda momčad ima 4 golmana, 13 obrambenih, 9 veznjaka i 9 napadača znači ukupno 35 s time da dodamo Mmaee, Kačavendu i Perkovića. Ako tu dodamo ovo što se spominje još 2 igrača napadač i klasični vezni dolaziš do 40 igrača, a najbolje močadi koriste pola manje. To je kako i na konkurenciju tako i na financije problem. Te uz to me nervira što se mi pravimo pametni, ako cijela Europa i svijet na desnom krilu igra lijevaka zašto mi smišljamo nešto drugačije.

Gomani
    Moj izbor Neva i Filipović s tom da imam tendenciju da Filipović postane prvi zbog odličnih partija u posljednje vrijeme, ali ni Neva nije loš. Čavlina nažalost ne pokazuje to odskakanje od ostalih, a već je to trebao pokazati dok Zagorcu treba dati funkciju trenera golmana. Kada se sljedeće sezone otvori Dinamo 2 i ukoliko će biti moguća dvojna registracija tada će ti 3 golman moći biti neka naša mlada nada koja dobiva priliku u Dinamu 2 te u slučaju ozljede prva 2 opet nemaš tolikog problema te je pojam trećeg golmana veoma izmišljen u slučaju kada imaš B ekipu.

RB
    Valinčić, RPG i Mikić. Valinčić po meni jedan od najboljih desnih bekova lige i mislim da može veoma puno napredovat u daljnjoj karijeri. RPG po meni sve isto kao Valinčić samo što je on taj napredak već ostvario i iskreno ne znam koga bi prije stavio u prvu, ali dugoročno mislim ukoliko se dobije ponuda sljedeće sezone za RPG-a treba ga prodati i davati Valinčiću prvu ekipu. Mikića ovu sezonu poslati na sezonu negdje gdje će igrati većinu vremena treba mu točno jedan sezona u seniorskom nogometu da se vidi je li to to ili ne, šteta što B ekipe sada nisu uvedene jer bi mu to bila savršena podloga te ukoliko ovu sezonu odradi dobro moguć je daljnji transfer ovo o RPG-u što sam rekao.

LB
    Vinlof i Goda. Prva Vinlof samo zato što ima 19 i potencijalan je transfer 10+ milijuna, a uz to dečko baš ima šmeka za igru. Goda odličan dogovremena u HNL-u, a to je na pripremama i pokazao. Naši lijevi bekovi nadam se sljedećih nekoliko sezona.

CB
    Galešić,Mckenna,Dominguez,Torrente,KTC,Jakirović, Perković,Živković,Mmaee,Perić ukupno 10.
    Po meni Galešić i Mckenna prvi stoperski par ne znam što reći mislim da se baš puno po Galešiću sere jednostavno u prošloj sezoni nijedan stav o igraču je krivi što se sve dogodilo nije isto kada svaku tekmu mijenjaš suigrača u obrani s kojim moraš biti koordiniran i sve i prekidi nastupa kad si na klupu jednoj tekmi, a jednu ne sve je to loše. Jednostavno u Galešiću vidim taj Šutalo potencijal i smatram ga za vjerojatno najboljim našim CB-om u svim sferama igre. McKenna sam njegov CV govori sve i smatram da će biti još korisniji u europskim utakmicama sa svojim obramenim sposobnostima. Dominguez oduševio na pripremama isto kao i Jakirović vidim ih kao velike talente i također 10+ prodaje vidiš kada dečki imaju loptu da ih nije strah i da daju dobre lopte i jednostavno odlični. Torrente čekat ga sa ozljedom, ali tko zna nakon takve ozljede što će biti imam čak nepopularno mišljenje, ali to je vjerojatno jer sam i ja drugačijeg nogometnog stava ne sviđa mi se kada obrambeni ikad nabije u aut makar mu i gorilo pod nogama bolje pokušaj nešto i primi gol nego se tako povlači. KTC nekak bi volio da mu je ovo čak i zadnja sezona u Dinamu, a da nakon toga krene u trenerski pogon jer bi mogao biti odličan mentor kao što i je i isto imam nepopularno mišljenje da jednostavno nije taj neki viši nivo više i znam da će biti hejta, ali kada gledaš strani nogomet vidiš razliku , a kod KTC-a često to izgleda šlampavo nauštrb njegovog srčanih izlaska iz obrane s loptom kada svi ostali stoje gdje pokazuje IQ igre viši od ostalih. Perković meni odličan žao mi je što nije tu jednostavno igrao na LB što nije njegova pozicija on je više za CB bez izlaska prema gore i sa odličnim defanzivnim sposobnostima. Živković po meni prodati ukoliko je moguće jednostavno da je neki veći talent već bi se pokazao ovako mislim da je dobar igrač za HNL, ali za nešto više ne. Mmaee srećom riješen na 2 godine nadam se nekom dogovoru nakon toga i da se to riješi, meni jednostavno cijelo vrijeme djeluje ne zainteresirano bez obzira na njegove greške i stvarno gledam iz pozicije drugih da nebi voljeli igrat s tako nekim. Perić tužna priča šteta, ali bi mogao pokazati malo poštenja što ga je Dinamo plaćao cijelo vrijeme.

Vezni
    Vidović,Soldo,Mudri,Mišić,Bulat,Villar,Pavić,Stojke,Ljubičić,Kača,Zajc?
    Vidović definitivno pojačanje samo na poziciji krila to slabo djeluje više bi ga volio vidjeti na poziciji 10ke, a da se Stojke gura po krilima također 10+ potrncijal transfer. Soldo jednostavno me nije dobio ne kažem da je loš nego nije ništa specijalno oko čega bi se Dinamo trebao lomiti te mi je žao jedino što je izabran ispred Vrbe koji vidim kao super potencijal nadam se nekoj ponudi i da se dečko nastavi razvijati, ali ne u Dinamu. Mudri jednostavno se vidi španerstvo ne bi rekao toliko odličan, ali dečko koji zna igrat i odličan kao neki backup za 10ku. Mišić jednostavno odličan igrač treba ostati za mjesto u ekipi borit sa ovim novima iako nemam baš ono preveliko mišljenje o njemu, s obzirom kada vidiš u europi kako se igra i koliko je bitna funkcija tog zadnjeg, ali se i ne može skupiti mišljenje na osnovu prošle sezone. Bulat nadam se transferu dečko jednostavno nije na razini Dinama inače dobar nogometaš sa odlični prekidima, ali nema ono nešto što mu je baš potrebno. Villar kako su pripreme tekle prema kraju pokazivao svu raskoš talenta i kako se u jednom koraku poput Pedrija bježi od igrača i da ga se ne može zaustaviti definitivno u prvih 11. Pavić nadam se nekoj posudbi kao i za Mikića ima taj talent te mu je samo potrebna godina seniorskog nogometa.Stojke također 10+ transfer dečko jednostavno odličan i bio jedna od rijetki svijetlih trenutaka prošlr sezone definitivno prvih 11, a sad na koju poziciji. Ljubičić isto dečko odličan igrač pokazivao kvalitetu treba se to uigrati, ali slijedi borba za prvih 11 sa mišićem. Kača žao mi je dečka ima taj potencijal, ali su ga ozljede usporile nadma se da ovo nije kraj i da se u LASK-u razvije još bolje pa da se vrati. Zajc dobro bi došao kao dodatna konkurencija na 8 treba samo pogledati karijeru i komentare suigrača i sve će biti jasno.

Napad
    Hoxha,Kule,Cordoba,Lisica,Varela,Kulušić,Topić,Špikić,Beljo
    Hoxha jednostavno nije za ekipu protiv koje se ekipe brane i nije to ta kvaliteta. Pokušati prodati pa čak i dati. Kule bez da ga vrijeđa, ali u dosta slučaja kao drvo dodaš mu loptu lopta se još jače odbi od njega, duel dobio 1 u 10 slučaja, ali je ipak imao odličnu realizatorsku sezonu i to je dobro i sasvim zbog toga zaslužuje ostati, ali ne kao prva opcija. Cordoba htio bih da se tom dečku da šansa jednostavno mi se čini da je divlji i nije naviknut na naš nogomet, ali odličnog driblinga,protrčavanja pa čak i šuta i žao mi je kaj je Mbuku otišao koji mi je imao baš potencijal za nešto ima onako vibe Bukaya Sake. Lisica mene nije uopće oduševio ni u Istri ni na pripremama u napadu, u fazi presinga odličan ne može ga se proć na beku nikako i zatvara linije odlično dijelu je mi kao Hoxha samo puno bolji, ali ipak se nadam da će eksplodirati. Varela mislim da ga se treba gurati od početka sezone dečko je u par minuta pokazao o čemu se radi potencijalan 20+ transfer na kraju ove sezone , a ako ostane i sljedeće možemo i pričati i o 40+ ovisno kako ekipa igra. Kulušić kao Mikiću i Paviću treba još jedna sezona seniorskog, ali vidim potencijal i nadam se da ćemo od njega dobiti novog napadača tipa Mandžukić. Topić mislim koliko god dečko dobar bio prošle sezone nije to ta klasa više i nadam se da će uspješno nastaviti karijeru negdje drugdje. Špikić isto kao i Topić samo što je dobio već puno prilika više i vidiš da jednostavno ne može više. Beljo nadam se odličnoj sezoni i potencijalan je kroz 2 sezone i za 15+ transfer ukoliko ekplodira kao što može odličnih kvaliteta i uigrati ga s ekipom.

Posudba
    Kulušić, Mikić, Pavić, Perković(povratak), Kača(povratak)

Prodaja
    Špikić,Hoxha,Topić,Bulat,Soldo,Živković,Čavlina

Rješavanje
    KTC(sljedeće sezone),Perić,Zagorac(sljedeće sezone),Mmaee

Pojačanja
    Jedno kapitalno krilo( Stojke preuzima suprotnu stranu),Napadač(tipa Santini)

Postava
    Filipović
    Vale Galešić Mckenna Vinlof
    Ljubičić Villar
    Stojke Vidović Varela
    Beljo
    Zamjene
    Neva,Zagorac,RPG,Dominguez,Jakirović,KTC,Torrente,Goda, Mišić,Zajc?,Cordoba,Lisica,Mudri,Kule
  • Crni86
    12.7k
    Sn javljaju ds je bakar rjesen
  • Paggini
    59.4k

A nista, sad moram sebe uvjeriti da je dobar :cry:
  • Juznjak
    4.3k

Gledaj mu ovaj gol na 2:40 i sve će bit dobro
  • Dani Olmić
    1.9k
    Ne, ne i ne….
  • Odani Zgd
    707
    Jel se plaća nekakva odšteta za njega ili?
  • Orc123
    12.6k
    Odlican izbor za 3. Napadaca! Bit ce iznenađenje....vidjet cete.
  • blue heart 72
    2.4k
    samo reci da nije ovaj koji se zadnjih par dana spominje
  • Facke
    6.3k

Zadnje je bili oko miljun eura i postotak od iduceg transfera.
  • Odani Zgd
    707
    Nije velika lova,za rotaciju valjda bude ok
  • Blueshadow86
    3.7k
    Nemam ništa protiv ako je Bakrar novi napadač, dapače.
    Beljo je siguran kao 1. napadač, a Bakrar i Kulenović neka se bore tko će biti 2. Ne sumnjam uopće da će to biti Bakrar.
  • Filip85
    342
    Ma Beljo ne ide nigdje ;) Stiže Wolfa po broju golova
  • Olmic
    5.1k
    Bilo bi fora da ga objave uz fotku od prije godine ili koliko kad je vec bio u dresu
  • Mlađi referent
    13.5k
    A nista, sad moram sebe uvjeriti da je dobar :cry:Paggini

Ne odustaj, jednom je propalo na slikanju, možda će opet :pray:

Hypeat ćemo ga tek nakon objave
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.