• gledatelj
    985
    Bilo kako bilo, ali država će nam graditi stadion. Ostalim klubovima u ligi neće, tako da smo mi u povlaštenom položaju. I zato nema smisla kukat jer njima renovira stadion.
    Ne volim ih ni ja, al kud sreće da se općenito srede svi stadioni u drzavi, a ne da cmizdrimo jer se ulaže u sportsku infrastrukturu.
  • NORTE
    17.6k
    država će nam graditi stadion. Ostalim klubovima u ligi neće, tako da smo mi u povlaštenom položaju. I zato nema smisla kukat jer njima renovira stadion.gledatelj

Ajde NE SERI više tu.

Država sudjeluje s 50% u izgradnji stadiona u glavnom gradu Hrvatske (kojeg će često koristiti i repka).
    50% troškova novog Maksimira plaćaju građani Zagreba!

Upravo je naš europski dinamo itekako zaslužan za stvaranje jake reprezentacije i njene svjetske slave.

Znači ide hdz-ov referendum o novom stadionu Hajduka.
    Dobit će potpuno novi stadion u Parku mladeži i još će se obnovit, a možda i rekonstruirat Poljud.

Sve to na 100% tereta državnog proračuna.

Režimlije u Jugoslaviji, režimlije pod hdz-om.
  • The Undertaker
    8.5k
    Mislim da nije baš tako. Koliko sam ja slušao ministra, država će financirati infrastrukturu u omjeru 50-50% do iznosa 75mil eur (koliko će "dati" Zagrebu). Preostali iznos trebaju pronaći grad Split. Zato ministar spominje fiskalni kapacitet lokalne samouprave.
  • GeneralNapoleon
    1.8k

Covjek ti detaljirano objasnio zasto ima smisla kukat jer nismo u povlastenom polozaju s obzirom na to sto smo mi a sto su oni, a ti opet po svome.

Makar cak bih se slozio da nemam nista protiv ulaganja u sportsku infrastrukturu. Ali dvije stvari su kljucne.

Prvo da me ne bih cudilo da u tim novcima bude i financijska injekcija za njihove ne infrastrukturne troskove. Makar su to naravno samo nagadanka u prazno.

A kao drugo da su valjda oni zadnji kojima kao prvo treba a i koji zasluzuju ikakvu pomoc od bilo koga.
    Valjda bi bilo pametnije da se ulaze u one krs stadione i travnjake ostalih prvoligasa pa da se ne moras u zimi trest hoces li se igraci tvog kluba polomit na smrznutim oranicama.
  • The Undertaker
    8.5k
    Naravno da mi, ako se obećano ostvari, jesmo u povlaštenom položaju, pogotovo u odnosu na Rijeku i Osijek koji su financirali gradnju stadiona bez pomoći države. Država za stadion na kojem će uglavnom igrati Dinamo daje 75 mil. eur. Nemamo se mi što žaliti već poklopiti ušima i moliti Boga da se to ostvari.
  • gledatelj
    985
    Ne znam čemu odmah vrijedanje, al dobro.
    Povlašteni smo jer se nama gradi, a drugima ne i to treba realno reć, a ne bit ko sekta s juga i stalno kmecat. Da je fer svi bi dobili nove stadione.
    Ok, država daje pola, grad pola. Nije govno nego se pas postao. I opet grad gradi drugi stadion di ćemo igrat dok se Maksimir gradi, znači i mi ćemo dva stadiona dobit vašom logikom.
    Nevezano jesmo li najuspješniji ili nismo i jesmo li najviše love donijeli u državu ili ne, istina je da i mi dobivamo od države i zato nema smisla sprdat i vrijeđati jer i drugi dobiju.
  • Sajla
    10.9k
    Za stare reflektore iz Kranjčevićeve treba projekt, lokacijska, građevinska dozvola, suglasnosti, šišmiševo krilo, žablji znoj i dlaka iz zmijinog repa.
    A dole pola sata nakon nevremena netko kmekne da će koštati bar 2 milijuna eura da se popravi šteta i ministar im prebacuje novac na račun.
    Pretjerujem da bih dokazao poantu, ali valjda je jasno. Nek država financira stadione i u Zagrebu i Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Puli, Varaždinu... Dapače! Ali prema nekom redu, smislu i pravilu.
  • NORTE
    17.6k
    i mi ćemo dva stadiona dobit vašom logikom.gledatelj

Jedan u potpunosti financiraju građani grada Zagreba.

Rijeku i Osijek koji su financirali gradnju stadiona bez pomoći države.The Undertaker

Njihove nove stadione je izgradio strani kapital.
    Talijanski fond i mađarska država, s tim da je Hns donirao milijun eura za Pampas.

Tek nakon što su izgrađeni ti novi stadioni odlučeno je da se država uključi u poboljšanje infrastrukture u Zagrebu i Splitu, na valu rezultata repke i potrebe boljih stadiona u dva najveća grada.

dole pola sata nakon nevremena netko kmekne da će koštati bar 2 milijuna eura da se popravi šteta i ministar im prebacuje novac na račun.Sajla

Nova informacija je 3 milijuna eura za štetu od nevremena.
  • Klenx
    8k
    Nova informacija je 3 milijuna eura za štetu od nevremena.NORTE

Nakon što sam vidio štetu na Poljudu nakon te oluje, prva misao mi je bila kako im je ovo fina prilika za upucati neke novce u tog ogromnog gubitaša da pokrpaju rupe i poboljšaju im malo krvnu sliku.
    Iako sam mislio da će to grad Split sam riješiti, da se neće državna lova tražiti.

Priča je tu jasna kao dan, pa zar itko vjeruje da je netko u tih par dana nakon potresa napravio detaljan izračun i računicu, te potkrijepio to ponudama i došao do zaključka da je šteta eto i 2 milijuna eura.
    Pogotovo kad sam vidio negdje jučer da su radovi popravaka već krenuli.
    Znate li vi šta je 2 milijuna eura?

To je skoro 10% cifre rušenja stadiona u Kranjčevićevoj, svog građevinskog, električnog i strojarskog materijala i popratnih sati rada ljudi i mehanizacije za izgradnju novoga kroz razdoblje od godinu i pol dana.
    Koliko bi onda izgradnja copy - paste Poljuda došla po toj tarifi? Milijardu eura?
    I netko bi trebao vjerovat da je nešto tih ploča što je odletilo s krova i potopljena koja prostorija sa pokojom sjebanom instalacijom vrijedno 2 milje eura?

Ti radovi će koštati par stotina tisuća eura, ostatak će im popraviti krvnu sliku.
  • NORTE
    17.6k
    ministar turizma i sporta Tonči Glavina, koji je zajedno s gradonačelnikom Šutom najavio da će se o obnovi Poljuda odlučiti na referendumu. Građani Splita bi trebali izraziti svoje mišljenje hoće li se ići u standardnu obnovu, rekonstrukciju ili gradnju novog stadiona. S tim da je i opcija mogućnosti skidanja zaštite kulturnog dobra, pa da se u tom slučaju i sruši."NitkoBitan

Najavljeno rušenje Poljuda bi značilo da prije toga trebaju izgraditi novi stadion na drugoj lokaciji.

Bivši gradonačelnik Puljak:
    "Čujem da je poništen natječaj za obnovu Poljuda. Za službeni razlog će već nešto izmisliti. Pravi razlog je zato što smo odbili namjestiti natječaj za jednog od najvećih HDZ-ovih donatora. Sada će HDZ napraviti sve da ga ipak namjesti za tu firmu, i to s puno većim iznosom."
  • Ivdzo11
    7.9k
    bivši golman Dinama

Ivan Mandić bio je jedan od temelja povijesnog uspjeha Vukovara i plasmana u elitni razred HNL-a, ali karijeru će nastaviti u Portugalu!

Prema saznanjima Germanijaka, priča o njegovom odlasku “kuhala” se u tišini već neko vrijeme, a upravo je početak ovog tjedna donio prve konkretnije korake. Iako je Mandić s ostatkom ekipe otputovao na slovenski dio priprema na Brdo pri Kranju, njegov kofer bio je već spreman, a u četvrtak je stiglo dugo iščekivano “zeleno svjetlo”.
  • Ivdzo11
    7.9k
    No, kako neslužbeno saznajemo priča oko Lučića i AEK-a nema dublju podlogu, niti se po tom pitanju išta događa. Svima je jasno da za Lučića budućnosti na Poljudu više nema te i čelni ljudi 'bijelih', ali i ljudi koji brine o karijeri 30-godišnjeg vratara traže najbolje rješenje.

Hajduk bi rado nešto utržio, ali pitanje je koliko je to realno. Pogotovo kada se u kontekst stavi činjenica da je Lučić posljednju utakmicu za Hajduk odradio protiv Dinama početkom svibnja. Taj dvoboj obilježen je velikom pogreškom 'Lucenza', i to je sigurno dodatni uteg u nastojanjima da se pronađe novo rješenje koje bi zadovoljilo sve strane.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k
    Sve usporedbe padaju u vodu kad su to mrtvi tovari
  • NitkoBitan
    29k
    Puljak glumi a nije nista bolji od HDZa. On bi gradio stadion na mjestu sadasnjeg stadiona RNKa Splita i ostavio obnovljeni Poljud na mjestu. Imati dva stadiona od 30+ tisuca mjesta u gradu od 160 tisuca stanovnika, pa takve ludosti nema nigdje.

Oni dolje ni sami ne znaju sto zele.
  • NitkoBitan
    29k
    Btw. nije dugo trajao "hype" zbog novog stadiona u Osijeku. Legice lagano teraju i Madare i Opus Arenu u 3pm.

Prodaja godisnjih im navodno ide jako slabo. Toliko o punim modernim stadionima :fear:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.