• skener
    4.6k
    Je li moguće da se stvorila takva bolesna psihoza da Olivari mora biti glas razuma

Društvu koje sve vidi samo negativno ne želimo ništa sugerirati niti mijenjati mišljenja, svatko ima pravo na svoj stav i promišljanje. Konačno, nogomet kao sport je zbog toga, a to je svakako točno, najpopularnija sporedna stvar na svijetu. Svatko sve zna, svi su treneri i stručnjaci. I dobro je to, neka tako bude.

Naravno da smo mogli tražiti u srazu sa slovenskim prvoligašem mnogo toga što štimalo nije. Jer stvarno i nije. Ali, gospodo, Dinamo je tek počeo s pripremama, ovo je ‘radno vrijeme‘, na programu je spartanski dril na svakom treningu. Momčad je posve nova, s mnogo novih igrača, u rosteru su dečki koji su prvi put odijevali modri dres, koji se tek upoznaju s onime što ih očekuje u plavom domu.

I, da, pa valjda nitko ne misli da bi ova momčad koja se tek skupila odmah trebala biti uigrana i kojoj bi kazaljke trebale biti precizne kao one švicarskih satova. Dajte najte..., kako bi to rekli u ‘purgerskom svijetu‘.
  • Jurki
    18.3k
    Ne znam stvarno kaj su neki ocekivali.. pa ti igraci jos si nisu uspjeli ni imena popamtiti..
    da, neke lose stvari smo vidjeli od prosle sezone.. al to je tak.. sranja se tesko ispravljaju i za to treba vremena
  • Facke
    6.3k
    A koj ga pretjerivate? Cemu se saki drugi tu opravda da su te same pripremne utakmice ?! Sake lete su pripremne iste , ja nemam pojma koj ocekivate videti.

Al iste tak moram sad kritizerati Dinamo. Na velike se najavile da se budu se utakmice pirpema mogle gledeteti prek aplikacije/dinamo +. I da se sad nakon prve olduci ukinuti prenos zbog "laganije" utakmice od dva put po 30 minut. Cemu? I te se opravda s nekim "umorem ,intenzitetem". Bole da ne velim koj mislim o takvi gluposti. Iskrene.
  • Plavo Srce
    171

Molim te da čitaš pažljivije. Napisao sam da je to sve samo prvi "hint", odnosno prvi dojam, koji itekako može biti pogrešan. Iako, moram reći da mene prvi dojam često ne vara. Ili imaš nos ili nemaš.
    Ali generalno, apsolutno ništa nisam detaljno secirao, jer za to nema potrebe u ovoj fazi. Nisam ništa pisao niti o taktici, niti o individualnim detaljima, niti o formaciji, niti o golovima, itd itd...

Samo sam ugrubo prenio svoj dojam o izgledu linija. I stojim iza toga. Što ne znaći, dapače, očekujem, da će se to popravljati sa svakom novom tekmom.

A što se tiće tvojeg komentara o Mišiću kao kreatoru, pokušavam shvatiti je li to šala ili što.

Jako volim Mišića, Dinamo je s njim bolji nego bez njega, jer on je mnogo toga, ali nije kreator. On je box to box mid, s primarno destruktivnim zadacima. Ima dobar pregled igre i zna stati na loptu i okrenuti stranu, ali nema niti K od kreacije u njemu.

Kada kažem kreacija, onda mislim na igrača koji će na postavljenu obranu napraviti višak i razliku. Igrača koji će se riješiti svojeg pratitelja, pa onda još jednog i tko će vanserijskim neočekivanim pasom probiti suparničku obranu. A to je ono što Dinamu jako treba, jer znaš kako igraju protiv nas u HNL, većina će biti u čvrstom bloku, da ne kažem bunkeru, pa udri kontre. Mišić je tu posve nemoćan. On se na protivničku postavljenu obranu zabije i onda ne zna što bi s loptom. Kreatori u Dinamu koje smo imali unazad par godinu su bili npr Bati ili Petković.

A da, Villara tako reklamiraju, ali priznajem da mi je posve nepoznat, prvi put ga u životu vidim, a ono što sam jučer vidio, --- opet ponavljam, ovo je samo prvi dojam, koji je možda pogrešan --- dosta trke, zna s loptom, ali nisam vidio neku viziju, neku pozitivnu bahatost, vic, maštovitost, ...koju kreator mora imati. Nisam vidio niti jedan njegov pas za koji bi rekli da je izvrstan. Ali, zaista je super rana faza, igrači se još slabo poznaju, pa se nadam, zapravo sam siguran da će sve izgledati mnogo bolje već za koji tjedan...

Dakle, pišem od srca, ali i iz svojeg nogatog nogometnog iskustva i itekako sam, barem za sada - pozitivan... Idemo dalje!
  • Mali Zeus
    18.1k
    Da pogodim, jel panika već?
  • mrgud
    466
    Ne znam kaj Zvone čeka.Treba se rješiti 10 igrača i dovesti 10 novih do sljedeče pripremne tekme.Pa nečemo valjda kiksati na pripremnim utakmicama.Ja ne znam kud to vodi :lol:
  • Mali Zeus
    18.1k
    Ne znamo di gonimo.
  • rokikaciga
    2.6k
    Ocito da ne znaju ni Zvone i Kova. :eyes:
  • Crni86
    12.1k
    citam jutros clanak i isto ovo si mislim. Sasvim okej clanak davorina.

Gdje smo dosli da Olivari mora gurat pozitivu.
    Meni su svi novi igraci top. Preko 70% igraca je novih, prvu tekmu da su skupa stali na teren, pustite treninge to je jedno, utakmica je skroz drugo. Pojedinacno su mi svi bili top, neke stare boljke postoje (bulat, spikic pa i zivkovic nisu razina ovog dinama i nisu nista napredovali u odnosu na proslo ljeto), ali nadamo se da ce novi igraci kad se uigraju pokrit te mane starosjedioca i da cemo bit paklena ekipa.
  • Droljo
    17.9k
    Gdje smo dosli da Olivari mora gurat pozitivu.Crni86

Ništa on ne gura osim kontre. Da smo mi hvalili svaki potez bi vidio kako bi pisao drugačije. Bez brige.
  • NKDZ86
    4.4k
    zaključat forum i fb na dan tekme, nema druge za bandu, a nama dajte prijenos
  • Jaro
    10.5k
    ima jedan klub juznije koji tako funkcionira...
  • Shkera
    552
    Dovoljno je pogledati rezultate prijateljskih utakmica prije ove sezone finalista ovogodišnje Lige prvaka,
    Ako to nije dovoljno dobar primjer koliko su rezultati prijateljskih nebitni, ne znam što je.
    Biti će sve okej, ovo je proces. U Osijeku ćemo vidjet gdje smo, a i tada će trebat još vremena da budemo pravi, taman do Europske lige :wink:
  • Mr Anderson
    12.5k
    Ja opet ne mislim da je previše 2 utakmice u 2 dana obzirom da je puno igrača na pripremama. Slože se 2 ekipe s po nekoliko zamjena. Što se tiče prijenosa, ako je maknut zbog komentara to nije u redu. Svake godine na pripremama je isto, stručnjaci pametuju i pljuju. Jednostavno, mnogima je to prirodno, ko po defaultu da se piše samo loše i negativno. Takvi bi našli mane pa da je baš sve išlo ko po špagi. Ali većini je jasno da ne može tako biti u ovoj fazi priprema i s toliko novih igrača i trenerom. Zato su trebali ostaviti prijenos makar se igra samo sat vremena.
  • Crni86
    12.1k
    Ma ja mislim vise da je prijenos maknut radi fejla s dinamo plusom. Pre malo je vremena da se to sredi danas do 18h. A ponovit to bi opet bilo stvarno neozbiljno.

Ta odluka je ocito jucer donesena jer je prijenos bio najavljen i na slovenskom Šport1.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.