• Mlađi referent
    13.3k
    Benković srijelac protiv Goteborga, kreće drugo poluvrijeme
  • Krizy
    58.7k
    Benković gol i asistencija.
  • Nogo
    7.9k
    Nathanaël Mbuku to Join Montpellier on Loan

• Nathanaël Mbuku is set to join Ligue 2 side Montpellier HSC on a season-long loan from FC Augsburg, including a €1.8m option to buy.

• The former France U21 international, who previously played for Reims and Dinamo Zagreb, is expected to bolster Montpellier's attack as they aim for promotion.

https://www.getfootballnewsfrance.com/2025/fc-augsburg-forward-nathanael-mbuku-set-for-montpellier-loan-move/

Posljednje ime na tom »nema veze s istinom« popisu je jedno koje smo već gledali u Rijeci. Zapravo, kod Matjaža Keka više je trenirao nego igrao pa uzročno-posljedično ostao vrlo kratko. Mislav Oršić. S Rujevice nisu krili da su ga kontaktirali prošle zime. Oršić je tražio pauzu da pomno razmotri sve opcije, u medije je vrlo brzo procurilo da to znači »čekati da vidi želi li ga Dinamo«. Rijeka je onda prekrižila tu opciju, a danas nekadašnji Vatreni nije u baš niti jednoj kvarnerskoj kombinaciji. Rijeka nije zainteresirana.

Oršić/Rijeka
  • Nogo
    7.9k
    Petković ima rezervnu tursku opciju

S obzirom da će dogovor s Kocaelisporom po svemu sudeći propasti, agent Brune Petkovića, Ivan Cvjetković, ponudio je bivšeg napadača Dinama Antalyasporu kojeg vodi Emre Belözoğlu. Petković želi 1,5 milijuna eura po sezoni, pišu Turci, Ističe da je potpuno spreman i voljan proći detaljne liječničke preglede kako bi osigurao ugovor u novom klubu.

/Germanijak
  • Neron53
    1.8k
    Pikaju okolo dok ne uleti netko tko ne inzistira na lijecnickom pregledu prije potpisa :)
  • Dinamosaur
    2.3k
    Još jedan igrač koji je došao u Dinamo, Sergi Dominguez (iz Barcelone) u prvoj izjavi spominje velikana koji mu je pohvalno ispričao o Dinamu i Zagrebu, naravno njegovo ime je - Dani Olmo

Ambasador Dinama, nadam se da će ta veza trajati kroz cijelu Danijevu karijeru kao i nakon nje.
    Svi u klubu nek se potrude i sačuvaju Olmovu privrženost Svetinji.
    Legenda
  • Jurki
    18.3k
    upravo to.
    Mnogi nasi bivsi igraci kojima su usta bila puna ljubavi o Dinamu se mogu samo pokriti s plahtom po glavi i šutjeti.
    Dani Olmo je jos jedanput dokazal i pokazal koliko mu je stalo do Dinama i da se trudi na svaki nacin nam pomoci.

Hvala Dani doktorcino.
    Veliki igrac i veliki covjek.
  • Marley
    4.4k
    Kako kome, ali mislim da se vecini ipak uvukao pod kozu, kako i ne bi.
    Ova scena je jedna od onih koje pamtim. A i bas sam ga voljela gledati na terenu, uvijek uzbudljivo s njim hehe.

Ovaj malac mu je poslao cestitku za rodjendan, on odgovara "hvala yepa brateeeee" :lol:

Sve najbolje nasem Maxu!

Screenshot-20250701-225357-Instagram.jpg
  • skener
    4.6k
    Nakon što je u ponedjeljak raskinuo s Dinamom, Petar Bočkaj već je dan kasnije potpisao za Varaždin, stavljajući autogram na dvogodišnju vjernost Šafarićevim trupama.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/bio-je-blizu-sarajeva-ali-pero-bockaj-ostaje-u-hnlu/147553
  • NKDZ86
    4.4k
    nije mi jasno koja je to fora da se mora raskinut da bi otisao negdje? igrač dobije više love od dinama? jer sigurno bi se mogao prodat bar za 100k...
  • Efes Pilsen
    11.6k
    Fora je u placi. Bockaj, Mmae itd. imaju placu debelo preveliku za bilo koji klub koji bi bio zainteresiran za njih. Dinamo dobije ponudu 100k, 250k sta bilo i prihvati - Pero ode na pregovore, a placa 50% niza. Peri se ne isplati ic, transfer propada.
  • skener
    4.6k
    'Htio sam ostati u Dinamu, volim ga, ali...'

Prošlog ljeta pak, nakon što je odradio pripreme s Dinamom, otišao je u Mađarsku, točnije u Ujpest.

'Da, u klub iz Budimpešte, u kojoj smo još nekoliko dana, točnije do nedjelje, pa ćemo ići u Sloveniju na drugi dio priprema', javio se za tportal 28-godišnji napadač Fran Brodić, dodajući:

'Zasad smo u našem kampu, imamo svoj stadion, doduše nešto stariji. Ali imamo dodatni prostor, tamo gdje je omladinska škola, sa šest, sedam terena. Taj je dio vrhunski napravljen, a sada su nam najavili i projekt novog stadiona do kraja srpnja te očekujemo da ćemo ga imati za dvije godine. I u sklopu njega bit će sve podređeno prvoj momčadi, od terena do smještaja.'

Kad već spominjete uvjete koji su u Mađarskoj očito bolji nego u Hrvatskoj, kakva je mađarska liga u usporedbi s HNL-om?

Pitalo me to već nekoliko ljudi i mogu reći da hrvatski nogomet izgleda možda tehnički ljepše. Više se igra, ima se prostora, imamo tri, četiri ekipe koje rijetko tko napada. Znamo da recimo Dinamo većinu vremena igra na protivničkoj polovici. Ovdje doslovno zadnja ekipa napada Ferencvaroš na njegovih 16 metara, pokušava ga stisnuti. Svi žele ići naprijed, svi napadaju. Liga je i fizički zahtjevnija, više se udara, više je duela i zato izgleda tako da se u Hrvatskoj igra ljepši nogomet.

Ujpest je prošlu sezonu završio sedmi, što i nije baš neki impresivan rezultat?

Da, posebno kada znamo koliko smo dobri bili u prvom dijelu sezone. U drugom dijelu smo uprskali. Tako je ispalo, nažalost, ali gledamo dalje.

Ako ništa drugo, u toj ste završnici dobili novog trenera, Damira Krznara, koji je uspio odraditi i prvo upoznavanje s momčadi.

Koliko mogu vidjeti, igrači su ga sjajno prihvatili. Baš je pozitivan, želi od nas da igramo moderan nogomet s puno pritiska na protivničke ekipe, a što meni, iskreno, odgovara. Iako se znamo cijelu moju karijeru, sada napokon i radimo zajedno te imam samo riječi hvale za njega. Drago mi je da je ovdje i nadam se da ćemo ostvariti odlične rezultate. Jurišat ćemo na mjesto među top tri, iako bih ja želio i više od toga. Što se mene tiče, najvažnije mi je da budem zdrav, da igram i da pokušavam donositi bodove sa suigračima. Cilj mi je što više golova, ali najvažnije nam je da probamo dobro krenuti. U prve četiri utakmice tri puta smo domaćini, tako da nam se može posložiti jako dobar start i dati nam dodatni poticaj.

Sada vam se priključio i Arijan Ademi, pa se lakše možete sporazumijevati u svlačionici.

Došao je i Aljoša Matko iz Celja, tu je i Milan Tučić, obojica Slovenci, koji su super dečki i bolje se razumijemo. Naravno, posebno mi je drago zbog Ademijeva dolaska, jer osim što se poznamo, bitno je što su svi ti igrači i odlični nogometaši. S Ademijem smo dobili razinu više, a najavljuju nam još pojačanja kako bismo napali vrh tablice.

Nešto ranije rekli ste da u Mađarskoj i zadnji klub napada najjačeg, no prošla sezona i u SHNL-u bila je slična - Rijeka, Dinamo i Hajduk gubili su od momčadi iz donjeg dijela tablice.

Slažem se, ta je sezona bila dosta izjednačena, ali generalno ove tri naše momčadi, plus ponekad Osijek, ipak su dominantnije.

Nego, kako ste vidjeli rasplet sezone? Zna se da pratite HNL.

Gledao sam, posebno sam pratio Dinamo i Varaždin. I kad god sam bio u prilici, gledao sam i prijenose. Bilo je zanimljivo, pogotovo što se do zadnjeg kola nije znalo tko će biti prvak. Rijeka je posve zasluženo uzela oba trofeja. Naravno da sam navijač Dinama i uvijek ću biti. Ali navijači Dinama su svjesni da klub nije zaslužio naslov. Vidim da se sada pojačavaju, rade neku novu momčad i mislim da će to izgledati dosta dobro kad se sve posloži.

Ubrzo ćete igrati protiv Dinama, pa bi vam to mogao biti šok, jer prepoznat ćete tek Mišića, Kulenovića, Zagorca... A tek je godina prošla otkako ste napustili Maksimir.

Stvarno se puno igrača promijenilo. Igrom slučaja, trenera jako dobro poznajem (ha, ha). Šalim se, poznam ja sve te igrače. Iako sam igrao samo s Vidovićem, Mudražijom... nisu oni nikakve nepoznanice, znamo njihovu kvalitetu. Sad je samo pitanje kako će se to posložiti, kakva će biti energija u ekipi i na tribini.

U periodu u kojem su bili ozlijeđeni i Kulenović i Petković mnogi su spominjali da je Marku Mariću i ljudima koji su se brinuli o momčadi velika greška bila ta što su se odrekli baš vas.

Na moju žalost, takva je bila odluka kluba. Naravno da sam ja htio ostati jer volim Dinamo. Ali otvorio mi se transfer u Ujpest, gdje sam stvarno zadovoljan i nemam nikakvih zamjerki. I kada bih morao davati ocjenu, bila bi to čista desetka. Istina, Dinamo je Dinamo, i uvijek će mi goditi takve riječi, ali trenutačno sam ovdje jako zadovoljan.

S Marijem Kovačevićem radili ste u Varaždinu i dobro ga poznajete. No hoće li imati dovoljno vremena, ali i snage othrvati se pritisku, jer nije isto voditi Dinamo i Slaven Belupo ili Varaždin? S time da je došlo i jako puno novih igrača.

Stvarno, kao da je odrađena nova selekcija. Ali dobro je za Kovačevića to što ima dovoljno vremena, nekih pet, šest tjedana. I mislim da je to i više nego dovoljno vremena da se ekipa uigra. Naravno, neće već u prvom kolu biti sve onako kako je zamislio, ali treba ti nekoliko natjecateljskih utakmica, dva, tri kola. Naravno, bit će mu teže, jer raditi u Dinamu možda je i najteže od svih klubova u ovom dijelu Europe. Sigurno će imati veliki pritisak, ali on će se znati nositi s time. Razumije nogomet, dobar je trener, razumije igrače i njihovu psihologiju, zna izvući najbolje iz pojedinaca, a oni mu to vraćaju na terenu. Dobro je to izgledalo u Varaždinu, dobro je izgledalo u Slaven Belupu, zaslužio je priliku u Dinamu. Vidjet ćemo što može napraviti.

https://www.tportal.hr/sport/clanak/htio-sam-ostati-u-dinamu-volim-ga-ali-20250702
  • skener
    4.6k
    Predsjednik Kocaelispora Recep Durul je danas prije početka priprema za novu sezonu potvrdio da su se tijekom pregovora pojavile nesuglasice oko financijskih uvjeta. "Petkovićevo ime je isplivalo kad smo krenuli u potragu za napadačem, a spominjala se plaća od 1.5 milijuna eura. No, onda nam je njegov agent javio da se ta cifra povećala, pa smo se povukli iz tog aranžmana. Sad se bavimo drugim napadačima, jer ne planiramo puno potrošiti na igrače s te pozicije", izjavio je Durul.
  • Common Sense
    1.1k
    Turci i Tarzan ga prevezli žednog preko vode.
  • hardek
    5.1k
    Hrvatski reprezentativac i donedavni član Dinama ima novi klub. Germanijak doznaje kako je Bruno Petković dogovorio detalje dvogodišnjeg ugovora sa španjolskim Alavesom! Potpis ugovora tek je formalnost.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.