• znajdatevolimja
    1.2k
    Dragi Zonaši,

Ususret predstavljanju novog dresa našeg kluba, predložio sam da napravimo natjecanje u kojem ćemo svi zajedno birati najljepši dres u dugoj i ponosnoj povijesti Dinama, a reakcije su bile mahom pozitivne. Naravno, svi se zajedno nadamo da će nakon ponedjeljka u podne, pobjednik ovog natjecanja ipak biti "samo" drugi najljepši u povijesti.

Prije svega, moram napomenuti kako je jako teško pronaći službene dresove Dinama (pogotovo kronološki) prije recimo 70-ih. Uvelike mi je pomogao youtube video sa kronologijom dresova kroz povijest, ali mislim da je i u njemu bilo grešaka pa sam sve još dodatno provjerio, koliko sam mogao. Također, nekada su se isti dresovi nosili godinama, a često su to bile i "obične" plave majice kojima je težinu davao grb, ali svakako daleko je to bilo od modernijih dizajnova. Čak i za novije dresove, npr. 80-e postoje oprečne informacije na internetu za konkretne sezone iz kojih potječu, stoga je i to jedan od razloga zašto uz dres neću navoditi sezonu, niti ću ih stavljati kronološki. Bitniji razlog ću navesti u pravilima koje slijede.

PRAVILA

Od kolega sam dobio nekoliko prijedloga pa sam izmiksao njihove ideje i od toga izvukao što ja mislim da je najbolje. Hvala svakome na izdvojenom vremenu. Sustav svakako nije savršen, ali vjerujem da će donijeti rezultat.

1. Na ovu temu ću postaviti 32 slike PRVIH dresova našeg kluba kroz povijest (posebno natjecanje ćemo napraviti za druge/treće/europske dresove čemu se osobno možda i više veselim)

2. Svi Zonaši su u mogućnosti baciti like na fotografiju dresa/dresova koji im se najviše sviđaju (broj dresova na koji stisnete like u ovoj fazi natjecanja nije ograničen)

3. Danas u 23:59 zatvaramo glasanje, nakon čega ja izdvajam 16 dresova (pola ih otpada) koje ću nasumično razdijeliti u 4 skupine po 4 dresa. Ukoliko bude vremena, izvlačit ću papiriće, a ukoliko ne, pomoći će mi moj dobar prijatelj CHAT GPT.

4. Pravila za drugu fazu natjecanja ću dodatno objasniti prije njenog početka, ali ukratko: Dresovi u skupinama će biti postavljeni kao anketa u kojoj forumaš može odabrati samo jednu opciju (VIŠE NEMA "LAJKANJA"). Iz skupina prolaze prva dva dresa u četvrtfinale, a skupine se križaju A-C, B-D.

5. MOLIM VAS, nemojte glasati po tome koji vam je dres sentimentalno drag (npr. podsjeća vas na mlade dane, određeni događaj, igranje ispred zgrade, prvi sex....). Nemojte glasati niti prema tome koliko je uspješna sezona u tom dresu bila, ukoliko ga prepoznate (to je razlog zašto uz dresove neću pisati sezonu). Dakle, nemojte gledati što se lijepo dogodilo u tom dresu, nego ga gledajte samo estetski, vjerujem da je teško, ali pokušajmo.

Probajte zamisliti da su ova 32 dresa prijedlozi kako će zauvijek izgledati Dinamov dres.
    Ili, ako vam je jednostavnije, pokušajte izabrati dres koji bi sebi kupili, ali ne zbog sentimentalne vrijednosti.

Unaprijed zahvaljujem svima na sudjelovanju.

Izaberimo najljepši dres!

Prva faza natjecanja traje do kraja današnjeg dana.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.