• Hnlovac
    2.3k
    Budimpešta je odličan grad ali Mađarska je gro nazadovala zadnjih 10 godina.

Voziš se iz Međimurja prema Velikoj Kanjizi i kao da si stupio u 90te. Cucki i macke na cesti, rupe uzas. Sve pare idu u glavni grad gsje se grade imitacije starih zgrada i skupe rekonstrukcije, a ostazak drzave u kurcu. Pešta je zakon, ali nemreš pitat nekog nekaj na engleskom za lijek. A zaposlenici grada u parkingu/javnom prijevozu ko zadnje seljacine

Bio u Firenci i to je drugi svijet za Peštu. Po meni Pešta nemre ni s Pragom u isti koš

Fun fact - Mađari iz istočne Mađarske idu raditi u RUMUNJSKE tvornice jer ih tamo čekaju i po 30% vece place
  • vjeko1701
    15.6k
    Kao netko tko ima iskustva s bot farmama i kroz analizu i kroz obranu kažem ti da ih koriste svi pa čak i neki bivši upravljači Dinama a kamoli ne političe stranke, raznorazne ideološke udruge sa cijelog spektra itd. Ne mora mi ništa biti jasno ko dan kada znam konkretne primjere.

Isto vrijedi i za medije, samo se težište njiše kroz godine. Trenutno ljevica ima određenu nadmoć ali ne i dominaciju. Itekako postoji ekstremna desnica u Hrvatskoj. Bilo u formi udruga, bilo u formi lobija. Dvije glavne stranke su priča za sebe jer samo površno "predstavljaju" svoje dodjeljene strane. Njih se ne može ozbiljno shvatiti u tom kontekstu.
  • jedan u nizu
    13.7k
    Botove i medije drži isključivo ljevica i to barem nemoramo voditi raspravu jer je jasno ko dan.mali M

sori, ali ovo jednostavno nije istina

https://www.vecernji.hr/vijesti/hdz-se-sluzi-laznim-profilima-s-ukradenim-fotografijama-vladajuca-stranka-botovima-vrijeda-opoziciju-1751040

https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazili-smo-hrpu-hdzovih-botova-pogledajte-sto-pisu/2544881.aspx

https://www.index.hr/magazin/clanak/evo-kako-su-hdzovci-nabavili-one-fejk-vijetnamske-lajkove-i-koliko-su-ih-platili/2550686.aspx

Ideologiju tjera jedino ljevica i njezini mediji jer ti isti mediji potežu pitanje abortusa, Crkve i sličnih stvari koje nemaju veze sa političkim programima stranaka, a ljudi se lože na takve glupostimali M

Da evo, jadna desnica suti i ne promovira svoju ideologiju.
    Nema mi smisla ovo ni raspravljati, jer tvrditi da samo lijevica promovira neku ideologiju mi granici sa zdravim razumom.

I naravno da se sve generalizira, i da se sve svodi na lijeeve i desne, jer to pomaze i jednima i drugima.
    I lijevi i desni glasove dobivaju na racun toga da ljudi ne zele onu drugu stranu pa glasaju za ''svoju''.
    Jedan prosjecni HDZovac ce reci da je glasao za njih samo da komunjare ne budu na vlasti. Boli ga kurac sto su ga pokrali 500 puta u godinu dana i sto ga prima bez vazelina, ali glavno da nema komunjara.
    Kada pitas ljevicara, reci ce da je glasao za svoje samo da nebi imali zaostale katolibane na vlasti, klecavce i ''zaostale konzervativce'', a boli ga kurac kakvu ideologiju vode.

I jednima i drugima (politicarima) odgovara da se prica o lijevici/desnici jer jedino tako mogu skupljati glasove.
    Da ljudi ne gledaju na to kroz lijevodesne naocale, vidjeli bi gro afera, lopovluka i stranke bez ikakvih suvislih programa i nitko nebi glasao za njih.

Hrvatska ce istinski napredovati iskljucivo kada prestanemo imati te lijevodesne naocale i kada se nebudemo okupirali tim epitetima.
  • Hnlovac
    2.3k
    Još jedan graf propadanja Mađarske, i ne mogu rec da mi ih je žao kad im vidim debila na kormilu s šalovima velike Mađarske na tekmama

https://www.romania-insider.com/purchasing-power-romania-over-hungary-par-poland-dec-2024

Neka debil i dalje gradi stadione po selima od 5000 ljudi i slika se sa šalovima velike mađarske, uskoro će ih preteći i Bugari. Također debil je frend sa četnikom Vučićem koji je drzo gemocidne govore po Glini, samim tim je odvratan
  • pešća
    140
    Budimpešta je odličan grad ali Mađarska je gro nazadovala zadnjih 10 godina.Hnlovac

Još jedan graf propadanja MađarskeHnlovac

Ne bih rekao po ekonomskim pokazateljima. Madarska ima firme koje mi mozemo samo sanjat.

Inace bih se slozio s time da prakticki od granice sa Hrvatskom do Budimpeste nema prakticki nicega. Bas je nekako ljepse sa nase strane granice, i ljepsa priroda i vise zivota :smile:

I naveo bih kao njihovu manjkavost njihovu valutu. Pa to je muka Bozja sa placanjem sa gotovinom, cak se i oni sami muce sa vracanjem ostatka. Koliko god sam pobornik monetarnog i nacionalnog suvereniteta njima bi euro sjeo kao budali samar, ionako im je valuta fiksirana za euro.
  • Tom Hanks
    3.8k
    od granice sa Hrvatskom do Budimpeste nema prakticki nicegapešća

Doslovno imaš Balaton
  • Hnlovac
    2.3k
    A mi nemremo s njima u istu pricu jer naša vlada je spremna prodat i Plitvička jezera. Sam kazem, nerealno je kako je nekoć najperspektivnija država ovih prostora nazadovala, ak me dobro pamćenje služi vrijednost forinte je u smeću
  • Tvrdica McTvrdi
    364
    jednima i drugima (politicarima) odgovara da se prica o lijevici/desnici jer jedino tako mogu skupljati glasove.
    Da ljudi ne gledaju na to kroz lijevodesne naocale, vidjeli bi gro afera, lopovluka i stranke bez ikakvih suvislih programa i nitko nebi glasao za njih.

Hrvatska ce istinski napredovati iskljucivo kada prestanemo imati te lijevodesne naocale i kada se nebudemo okupirali tim epitetima.
    jedan u nizu

Mene samo zanima ljudi koji ovako razmišljaju, jesu li naivni ili su uistinu indiferentni prema svemu u životu? U politici biramo između kune ili eura, života ili čedomorstva, monarhije ili parlamentarizma, NATO ili Rusija, čuvanje granice ili ne čuvanja granice...we can go on and on. Svi Će reći da su za bolju prometnu povezanost, da su protiv korupcije, da su za bolje školstvo i sportske dvorane, ali se razlikuju upravo po stvarima prije nabrojenim. Zvali mi te politike lijeve i desne, crvene i plave ili nešto treće je manje bitno.
  • vjeko1701
    15.6k
    Mene samo zanima ljudi koji ovako razmišljaju, jesu li naivni ili su uistinu indiferentni prema svemu u životu? U politici biramo između kune ili eura, života ili čedomorstva, monarhije ili parlamentarizma, NATO ili Rusija, čuvanje granice ili ne čuvanja granice.Tvrdica McTvrdi

Očito ne razumiješ kaj se sve ovdje napisalo niti ćeš razumjeti ako se ponovi. A sve ovo skupa je opet otišlo predaleko od same teme.
  • mali M
    7.6k
    sa svime se slažem..

sori, ali ovo jednostavno nije istinajedan u nizu

Kažeš ovo i onda zaljepiš tri članka o HDZovim botovima za koje sam ti jasno napisao da nisu desnica. HDZ ove politike su nekadašnja ljevica. Nama se cijela politička scena pomaknula i lijevo, ja neznam zašto se to pokušava osporiti... "Ekstremna desnica" su neke kvazi mini stranke u pokušaju ili kakti neke udruge koje su marginalne... Ajde zamolit ću te da mi jasno ovdje napišeš dve tri ekstremno desničarske relevantne opcije...čisto zabave radi

kada prestanemo imati te lijevodesne naocale i kada se nebudemo okupirali tim epitetima.jedan u nizu

time se nećemo zamarati kada ćemo svi imati jednaka prava.. to da su i jedni i drugi isti može tvrditi samo netko tko je pozicioniran na lijevi politički spektar jer politički, medijski i društveno je svatko tko nije lijevo pozicioniran marginaliziran... Nismo isti ni u kojem filmu..
  • jedan u nizu
    13.7k

Jesi li ti indiferentan prema zivotu?
    Svi mi imamo stavove o svemu, pa i o valuti, abortusu, Rusiji, imigrantima i svemu ostalom.
    Ali ako se moj jedan stav o jednoj stvari poklapa sa stavom koji opcenito imaju desnicari, to mene ne cini desnicarem.
    Mozda se moj drugi stav o drugoj stvari podudara sa necime sto propagira lijevica.
    Sto sam ja onda? Jesam li lijevo ili desno.

Ti si mišljenja, a i neki kolege na forumu, da ako imas jedan stvar, da si automatski nesto. Pogotovo ako je to jedan stav koji je suprotan tvom, odmah ga svrstavas u drugi 'klan'. Mozes imati 10 istih stavova, ali ako si za euro (valutu) - zao mi je, ko je s nama -s nama je, tko nije - krama je.

Mislim da si od svega ti najveci naivac, jer mislis da se ljude dijeli po politickim stavovima..
    Svi smo mi zastranili kada smo prestali gledati tko je dobar covjek, a poceli brojati krvna zrnca.

Danas covjek moze biti najveca ljudina na svijetu, najveci dobrocinitelj, najveci humanitarac, najbolji otac, muz, sin, ali brate ako se u jednoj stvari slaze sa ljevicarima, makni mi ga od MOJEG dinama.

Shvatite da nitko, ali nitko nema pravo nekome govoriti da li smije biti dinamovac ili ne
  • Hnlovac
    2.3k
    nakon ovog komentara dajem maksimalno 40 minuta prije nego se opet pocnu brojati zrnca
  • mali M
    7.6k
    Shvatite da nitko, ali nitko nema pravo nekome govoriti da li smije biti dinamovac ili nejedan u nizu

Kaj idemo teorijom sto puta izgovorena laž postane istina? To nitko pri zdravoj pameti ne govori.. a sve ostalo što si spomenuo je baš razlog zašto sam kolegi nedavno objašnjavao o neautentičnosti... Ma možeš ti brate mili imati samnom sto istih mišljenja i dvjesto različitih, ali ako tvrdiš da je tvoj identitet jedno a tvoji postupci, riječi i djela su dijametralno suprotni onda nisi autentičan..
    Najveći problem današnjeg čovjeka i je taj što su sve i ništa, samo da se nikome ne zamjere i da se svima svide... Puna su usta svima "moralnog i dobrog" samo što ipak nebi moral i dobro za baš baš sve. I što je ljudski, onda odlučuju ismijavati, progoniti i posramiti one koji žive autentično svojim uvjerenjima. Valjda svi znamo onu bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu, e pa momci moji sa ovakvom anemičnim bježanjem od odgovornosti i jasnih ideala, stvorili smo horde vrtlara...
  • jedan u nizu
    13.7k
    Kažeš ovo i onda zaljepiš tri članka o HDZovim botovima za koje sam ti jasno napisao da nisu desnica. HDZ ove politike su nekadašnja ljevica. Nama se cijela politička scena pomaknula i lijevo, ja neznam zašto se to pokušava osporiti... "Ekstremna desnica" su neke kvazi mini stranke u pokušaju ili kakti neke udruge koje su marginalne... Ajde zamolit ću te da mi jasno ovdje napišeš dve tri ekstremno desničarske relevantne opcije...čisto zabave radimali M

Jasno je meni da HDZ vise nije ''desna'' stranka.
    Ali za njih i dalje glasa desno biracko tijelo.
    Dio tog tijela koje se smatra 'desnijim' je pocelo glasati za neke druge opcije, ili zbog toga jer se smatraju desnijima, ili zato jer smatraju da HDZ nije dovoljno desno.

Ali vecina i dalje glasa za njih jer gledaju kroz tu glupu prizmi tih naocala.
    Ono sto nije lijevo - desno je.
    Ono sto nije desno - lijevo je.
    Hdz aktivira desno glasacko tijelo na temelju toga da glasaju protiv lijeve strane. To je po meni dovoljno da ih i dalje nazivam desnom strankom.
    Kao sto sam rekao. Ne uzimaju glasove zbog ne znam cega, nego zbog toga sto za njih glasaju ljudi koji ne zele glasati 'lijevo'.
    Tako je i obrnuto, ista stvar. Centra kao da i nemas u tom smislu, one stranke koje pokusaju nesto u tom centru, ne uspiju dobiti glasove bas zato jer se gura taj narativ tog desno/lijevo bullshita.
    Ne moze kod nas centar nista napraviti, jer ako se bilo koja njihova politika smatra lijevom ili desnom, odmah dobiju epitete da su na nekoj strani. Desni ih ne zele jer imaju nekakav stav o jednoj temi, a lijevi ih ne zele jer imaju nekakav stav o nekoj drugoj temi. Jer, ponavljam, ljudi i dalje ne shvacaju da mozes imati neke stavove od jedne strane, a neke od druge i da je to sasvim u redu.

to da su i jedni i drugi isti može tvrditi samo netko tko je pozicioniran na lijevi politički spektar jer politički, medijski i društveno je svatko tko nije lijevo pozicioniran marginaliziran... Nismo isti ni u kojem filmu..mali M

Sad ti bilo tko moze odgovoriti totalno suprotno. Svatko tko naginje desno ce reci da su mediji naklonjeni lijevo i da su oni marginalizirani.
    Svatko tko naginje lijevo ce reci da su mediji naklonjeni desno i da su oni marginalizirani.
    Svatko misli da je on u pravu, Kao kada ti se cini da je javnost na jednoj strani, a to je zapravo zato jer si najcesce okruzen ljudima koji slicno razmisljaju pa imas dojam da svi tako razmisljaju.
    Bilo to politika ili sport ili nesto trece. Kada si dinamovac, okruzen si vecinski dinamovcima pa izgleda da svi navijaju za dinamo. Hajdukovcima se cini da svi navijaju za hajduk. Rokerima se cini da svi vole rock, pa se cude kada prijvocika napuni arenu, ili kada sva mladarija slusa trap. Klinci smatraju da svi vole trap, pa se cude kada netko slusa rock ili metal.
    Ovdje se tako mislilo da svi navijaci dinama ne glasaju za Mozemo, a ispada da ni zona nije unisona u tome, a kamoli cijeli grad Zagreb

Ispricavam se svima na ubacivanje u politicku raspravu.
    Ne zelim vise trovati ovu temu sa time, iskljucujem se :)
  • mali M
    7.6k
    Ma stajemo svakako sa daljnjom prepiskom jer smo odmakli od teme, mada je zapravo ova tema najsličnije što nam je ostalo za ovakve razgovore..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.