• Mihaljević
    13k
    Znam da sam već dosadan oko Matkovića i ne želim postat kao Ban sa Ivanovićem, ali Anton ima klasu koju nisam vidio dugo kod mladih igrača.Mihaljević

We present, Anton Matković
    k_34831965_640.jpg
    Mlad, kvalitetan i tehnički potkovan igrač, brine me malo ova ozljeda i oporavak od nje ali...

Lijeva noga
    Miha-20250604-120105-0000.png
    Ne sjećam se zadnjeg mladog ljevaka u napadu u Dinamu, možda Majer ali on je više vezni igrač. Ovo je odlično jer će puno stopera potvrditi kako je teže braniti igrača sa lijevom nogom jer non-stop ide na njihovu slabiju stranu. Možda je i to samo mit.

Tehnika
    Miha-20250604-122019-0000.png
    Odgovorno tvrdim da je Matković tehnički najkvalitetniji mladi igrač lige, dribling, gradnja i završnica. Puno mu prednost daje što ima snagu i što je visok napadač. Gore slika je od prošle sezone protiv Gorice, gdje instiktivno pušta igrača Gorice da prokliže. Onako šmekerski. Tehnika je najbitnija da uspiješ u Dinamu.

Similar players (GS)
    In-Collage-20250604-124153106.jpg
    Anton Matković i Patrik Schick su izuzetno slični napadači obojica visoki 191 cm, ljevonogi, tehnički jaki i fizički moćni, a ozbiljan nogomet počeli su igrati još kao tinejdžeri. Njihova kombinacija brzine, driblinga i inteligentnog kretanja čini ih modernim “devetkama” koje mogu igrati i izvan okvira klasičnog špica.

HeatMap (WyScout)
    Matkovic1.jpg
    I ovo malo što je igrao one sezone izgleda loše na desnom krilu, jer čovjek jednostavno nije krilo, po svim načelima, po svemu. Zadnji ga je lijepo koristio Zekić u paru sa Mierezom, ali očito je talijanski mag Copitelli znao bolje.

Obrana
    Miha-20250604-131036-0000.png
    Puno puta u utkamici pomaže u obrani i to mogu reći lijepim uklizivanjem. Gore utakmica na Goricinom stadionu, spriječava kontru oduzimanjem lopte i dodaje loptu u gol šansu. To je odlično viditi za mladog napadača.

Ozljeda
    2469047.jpeg
    Ovo me najviše muči i ovo je najveći problem. Vidimo kako se Torrenteu dogodilo opet, nedaj Bože da se dogodi i Stojkoviću opet. Nije problem njegova trenutna ozljeda, nego je problem razvoj buduće ozljede. Ali Luka Stojković i Ivan Perišić su najbolji primjer kako treba ići sa ACL-om, polako i sporo bez žurbe. Ali imamo li mi vremena za polako? U kakvoj se stanju ozljeda Antona Matkovića?

Je li Anton Matković igrač za Dinamo?

Igrač za Dinamo je sigurno, U21 reprezentativac koji će uskoro kucati na vrata reprezentacije samo ako bude vukao pametne poteze u karijeri. Naši doktori trebaju biti na ti sa njime i dati sve najbolje njegovom oporavku, ako tako bude, imamo igrača za Ameriku, Mexico i Kanadu 2026.
  • Krizy
    57.5k
    Matković je Bukvić 2.0
  • Paggini
    51.9k
    Već duže, duže vrijeme pišem da mi se Matković jako sviđa. Visok, pokretan, fin dribling, vidi se da ima nogometa u njemu, dobar udarac i razumijevanje igre, kao i poprikično sudjelovanje u izgradnji napada.

Ono sto su mu u Osijeku radili na krilu je zločin, ali i nasa prilika da ga ulovimo jer je stagnirao na tom krilu, a isto tako se ozlijedio.

Pisao sam da bi bilo dobro da ga se upeca za bagatelnu cifru, a ako se oporavi kako spada (sto je realno s obzirom na godine i izostanak teskih ozljeda u proslosti), mislim da je vrlo zanimljiv rizik koji bi uzeli.

Iskreno se ne sjećam kad je Hrvatska proizvela ovako modernog napadača i Dinamo bi za dobrobit cijele zemlje i reprezentacije trebao uzeti na sebe njegov razvoj, a Osijek bi trebao spustiti cijenu da se, za dobrobit cijele zemlje naravno, to ostvari hehehehe.

Samo paziti s njim i odlascima u Admiral
  • mbzg
    135

Trenutno je problem kaj je operirao križne i mislim da je do zime auzmiš.
  • Paggini
    51.9k
    Trenutno je problem kaj je operirao križne i mislim da je do zime auzmiš.mbzg

A jel to problem? Ako ozdravi, proigra, zabije 4, 5 golova i opaca, 5 milijuna cijena. A ovako, križni operirani, u oporavku, cijena može biti 1.5 - 2 milijuna jer rizik je rizik.

E sad, jel ok ulaziti u taj rizik? Rekao bih da da jer, kažem, mali je poseban, barem po mom misljenju
  • Sajla
    9.2k
    mene zanima je li Matkoviću uopće prihvatljivo doći kod nas pošto je navijač hajduka. ne bi bio ni prvi ni zadnji, nije to ništa nepremostivo niti neki presedan, ali sve što se zadnjih sezona događalo, npr. priča oko Miereza i sl. mi ne daju neku nadu.
  • Hebimir Strašni
    78
    To mu je samo plus za prelazak kod nas. Takve kupujemo zadnjih godina. Mislim da kod nas nemreš proći lječnički ak nemaš skršene križne (ili barem nemaš predispozicije da ih skršiš u budućnosti) :grin:
  • Omake
    9k
    Brescia propala. Dva najbolja igrača su im zadnji vezni i lijevi bek, solidno bi nam legli.

ixJJ2pb.png
  • Tranzicijski Napad
    461
    David Strelec

Iako vrijedi po TM 6,5mil , sumnjam da ce mu to biti konacna vrijednost jer je za 700k preso prosle sezone.

2ce4c69f12dcbb83ee03f15718afaf48.png

Zanimljiv thread na twitteru.

• Efes Pilsen
    11.3k
    Za Streleca su trazili.na zimu 9 mil. od Celtica, nece on nigdje za nama prihvatljivu lovu. Predlagao sam ga ranije, on je igrac koji je najslicniji Petkovicu i ima svoje periode kad mu se nist ne da, pa i spektakularne zajebe kao asistencija Milanu.
    Slovan je isto u nekoj mini rekonstrukciji i mozda bi ga se moglo dobit za manje uz par igraca pod racun, Tolic je ostavio i vise nego dobar dojam..
    A tu je i pitanje ima li uopce Strelec motiva igrat kod nas.
  • Jos-Optimus
    5.8k
    super analiza, ako kod nas glava ne bi bila na mjestu onda ne bi nigdje...strašan potencijal
  • Mathiasovi Chageri
    5.5k
    Samo paziti s njim i odlascima u AdmiralPaggini

I ne samo u Admiral. Mali je na dobrom putu da bude Ćorić 2.0. kad je karakter u pitanju. Kako sam čuo od osječkih izvora, malog se više vidjelo po Tvrđi navečer, u Admiralu i na serverima igrica u sitne noćne sate nego na terenu. Navodno da glava baš i nije na mjestu, a i otkad je dobio prvi veći ugovor da se to baš doslovno vidjelo na njemu.

Šteta jer ima bolestan potencijal, ali je glava svugdje samo ne u nogometu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.