• Droljo
    16k

Zato sam i napisao 'to kad bude' u prvoj rečenici.
  • flexXy
    2.9k
    Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Dominik Kotarski (PAOK)

Braniči: Joško Gvardiol (Manchester City), Josip Juranović (Union Berlin), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Josip Šutalo (Ajax), Josip Stanišić (Bayern), Marin Pongračić (Fiorentina), Luka Vušković (Westerlo)

Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Mario Pašalić (Atalanta), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Sučić (Real Sociedad), Martin Baturina (Dinamo), Kristijan Jakić (Augsburg), Petar Sučić (Dinamo), Nikola Moro (Bologna), Toni Fruk (Rijeka)

Napadači: Ivan Perišić (PSV), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Budimir (Osasuna), Franjo Ivanović (RU Saint-Giloise)

Pretpozivi: Marko Pjaca (Dinamo), Mislav Oršić (Pafos), Marco Pašalić (Orlando City), Karlo Letica (Lausanne-Sport)

Manje vise sve okej, ne znam jedino od kud je izvukao ovog Leticu na pretpoziv. Repka je dosta tanka igrackom kvalitetom i trebat ce se namucit za plasman na svjetsko.
  • Droljo
    16k
    Na pretpozivu 3 krila i golman :monkey:
  • Noel
    11.5k
    Osobno bih ubacio Lisicu iz Istre barem na pretpoziv. Ionako nam je to deficitarna pozicija. Utakmica protiv Giblartara je idealna za njega i slične.
  • flexXy
    2.9k

Ma jasno da protiv Gibraltara mozes eksperimentirat, ali realno nije mi trenutno nitko iz hnl-a kalibar za reprezentaciju. Cak mi je i Baturina jako navucen poziv, nazalost smo dosli do toga da imamo igraca jedva za popunit kadar reprezentacije. Mislio sam da ce stavit tak Lisicu i Hrgovica na pretpoziv ali ocito nis od toga.
  • Marley
    4.1k
    Znaci ovaj put nemamo dileme sta ce Gvardiol igrati haha.
  • Omake
    8.3k
    Od hrvatskih vratara koji su odigrali preko 1500 minuta, samo je 5 imalo iznadprosječan broj obrana, postotak obrana i količinu spriječenih golova. To su Adrian Šemper, Ivor Pandur, Lovro Majkić, Ivan Banić, Ivan Sušak. Niti jedan nije na pozivu nit pretpozivu.
    Od pozvanih, Livi ne ispunjava niti jedan kriteriji, ali je blizu u sva 3. Ivušiću fali skoro cijela 1 obrana po utakmici da ispuni sva 3, Kotarskom, kao i Letici spriječeni golovi (oba primili 2 više no što su trebali).
  • Mali dioničar
    17.3k
    d hrvatskih vratara koji su odigrali preko 1500 minuta, samo je 5 imalo iznadprosječan broj obrana, postotak obrana i količinu spriječenih golova. To su Adrian Šemper, Ivor Pandur, Lovro Majkić, Ivan Banić, Ivan Sušak. Niti jedan nije na pozivu nit pretpozivu.
    Od pozvanih, Livi ne ispunjava niti jedan kriteriji, ali je blizu u sva 3.
    Omake

A u statistiku je ponderirana težina utakmice/lige?
  • Droljo
    16k

Pa to. Nije isto braniti u dinamu ili lokomotivi. Mali čavlina je imao najviše svega u ligi kad mu pucaju od svud stalno.
  • Mali dioničar
    17.3k
    ...a dalo bi se popričati i o ponderu iskustva te navike igranja s ekipom koje na najvišoj mogućoj sceni (SP, LN, LP) ima Livaković, a imaju ga i Ivušić i Kotarski...
  • Omake
    8.3k
    Naravno da nije. Ali nije neka razlika između Ciparske lige ili Švicarske i druge engleske ili talijanske npr. I ja bih zvao Livija i Kotarskog, trećeg Pandura ili Šempera. Na pretpoziv bih uvijek zvao najboljeg HNL vratara. Ali ne može ni zahtjev lige biti najveći faktor koji posve ignorira ove druge. Mora biti neki balans, a to rijetko nalazim u Dalićevom odabiru vratara.
  • Miro93
    2.8k
    Jebena familija. Inače puste oko 1, a danas su oko 10. Ne znam ni sam kad. I uspio sam sebi kupiti kartu oko 10:11 i to usred Papuka gdje je signal slab. Imao sam sreće i pogledao u pravo vrijeme. Htio sam još jednu, ali nisam uspio. Ovim putem nabijem hns na k****
  • Mali dioničar
    17.3k

Malo mi je suludo ne staviti u konteskt grupu koja funkcionira kako joj odgovara i ima rezultate koji su iznad kvalitete grupe i ako im odgovara Ivušić jer je već bio s njima i branio, sigurno ne bih ubacivao Šempera unutra "jer ima super statistiku zadnja 2 mjeseca".

Veznao za temu, nisam ju dugo čitao pa komentar na problem igrača rođenih u prvom kvartalu u mladim reprezentacijama.

Ne radi se samo o tome kad su rođeni nego tko je od njih akcelerant (biološki stariji nego kronološki iliti velik/razvijen/dlakav/s obilježjima odraslog muškarca), a tko decelerant (biološki mlađi nego kronološki ili ti malen rastom i slabije razvijen). Takve razlike se ne događaju samo unutar kvartala, naravno.

Prije je granica bila 01.08. pa je opet postojalo pitanje da li je netko tko je rođen 31.07.1976. hendikepiran u natjacanju u odnosu na onog tko je rođen 01.08.1975.

Belgijanci su to riješili na ekstremno efikasan, vjerojatno i dosta kompliciran način - napravili su natjecanja prema biološkoj dobi, a ne kronološkoj.

To bi imalo potrebe razjasniiti prvenstveno roditeljima i to iz dva razloga:

1. da shvate da im dijete ima prostora za napradak ako je decelarant
    2. da shvate da im dijete možda i nije najveći talent ako je akcelerant

Osobno se susrećem upravo sa takvim slučajevima gdje postoje braća od kojih je jedan niži od svoje generacije pa je roditelj nezadovoljan "jer protivnik šverca igrače što zaključuje iz toga jer su svi viši nego njegovo dijete", a stariji sin je viši i brži od svoje generacije, ali istom roditelju u tom uzrastu to ne smeta jer je mali najbolji na terenu.

U Dinamu su toga oduvijek (bili) svjesni, konkretno Bišćanu se u kadetima tolerirala lošija koordinacija jer je naglo izrastao, Ćorluki se toleriralo trčanje na petama jer je imao vrhunski smisao za igru, ali u današnje vrijeme i dodatne treneinge i privatne trener, teško je to kontrolirati. Recimo Benković koji je bio fini tehničar izgubio je svu mekoću i dobio probleme s leđima vjerojatno od privatnog treniranja.

I najbolji primjer iz moje generacija kako ne vrijedi isti dril za sve su braća Šimić koje je (uz Krunu Jurčića, Maria Cvitanovića i ostale) trenirao dodatno pokojni Jurčić Miš je da je takav dril lansirao Daria u orbitu, a istovremeno od Josipa koji je možda bio i talentiraniji nego Dario napravio prosječnog igrača.
  • Mihaljević
    12.9k
    Vuškoviću je ovo prvi i zadnji poziv za Hrvatsku, jer minute u većoj ligi od belgijske neće vidjeti.

Letica nije u top 10 naših najboljih golmana, ne moram spominjati da je Šemper odnosno Pandur, najbolji golmani svojih liga ove sezone.

Luka Stojković nije na pretpozivu, smiješno. Tko može pokriti bolje desno krilo od njega?

Pozivanje 15 veznjaka svaki popis više je postalo debilno.

Kulenović ni pretpoziv?

Jedino je lijepo viditi Majera da se polako vraća.
  • Mali dioničar
    17.3k
    Luka Stojković nije na pretpozivu, smiješno. Tko može pokriti bolje desno krilo od njega?Mihaljević

edino je lijepo viditi Majera da se polako vraća.Mihaljević
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.