• jedan u nizu
    13.2k
    Izlaze neke nesluzbene informacije da Mozemo ima manje glasova za skupstinu nego su ocekivali, velika mobilizacija je u tijeku. Biralista se zatvaraju za sat vremena i moglo bi biti gustorokikaciga

u kojem svemiru je ovo moguce?
    Prvo, kutije su zatvorene, nitko ne moze znati kako ide. Pa cak i da imas teski SF pa da na par mjesta otvori kutiju i pogleda, imas stotine drugih koje ne znas.
    Drugo, ako postoji opcija za mobilizaciju, zasto su cekali do sad? Pa valjda je bolje da od pocetka mobiliiziraju sve pa da dobiju vise mandata.

Ne znam ni sta znaci mobilizacija, koga ili cega, ali samo odgovaram na tvoje SF upise.

Ali razumijem te, ovo je tvoj pokusaj mobilizacije, ili nekoga drugog pa siri ovakve gluposti.
    Kao ''e ovi drugi gube, pa su sad krenuli jako, ajmo i mi sad pokrenuti se pa da ih ipak sjebemo''.

Svasta ovdje covjek nece procitati :rofl:
  • Maki85
    160
    u kojem svemiru je ovo moguce?
    Prvo, kutije su zatvorene, nitko ne moze znati kako ide.
    jedan u nizu
    Može, ako imaju žnjoru s onima koji rade izlazne ankete.
  • jedan u nizu
    13.2k

Zar nebi i one trebale biti zapecacene i ne otvarane prije kraja?
    Ikakve ankete ili rezultati su zabranjeni do 19:00h
  • The Undertaker
    7.9k
    Ne vjerujem u ovakve priče ali nitko strankama ne brani raditi izlazne ankete za svoje potrebe.
    Zabranjena je objava rezultata anketa a ne njihovo korištenje za interne potrebe, barem koliko ja znam.
  • jedan u nizu
    13.2k
    Ima netko pravila o tim izlaznim anketama?
    Meni je suludo da to moze raditi tko hoce ili da se to moze otvarati prije kraja glasanja?

Meni bi to bilo tesko krsenje izborne sutnje, a novcana kazna mi nebi bila ni priblizno dovoljna za to.
  • Maki85
    160
    Zar nebi i one trebale biti zapecacene i ne otvarane prije kraja?
    Ikakve ankete ili rezultati su zabranjeni do 19:00h
    jedan u nizu
    A tko će kontrolirati anketare što rade sa svojim podacima? Dok ne komuniciraju javno, ne može im nitko ništa, pošalje se poruka.

Bio sam ko klinac na par izbora tamo od 2005 - 2009, svašta se može. Bila ženska iz Gonga, dok smo se vozili u autu prema poglavarstvu zvala nekoga mobitelom i komentirala kako je SDP prošao. Isto možeš jednostavno provjeriti tko je za koga glasao jer svaki listić ima serijski broj. Trebao bi uzet nekoliko i raširiti ih pred birača da sam odabere, naravno to nitko ne radi nego se daje po redu, samo smo uzeli sljedeći broj i oduzeli 1, za koga smo htjeli provjeriti kasnije. Jedne smo čak i namjestili, uzeo nam neki zajebant listić i odnio ga sa sobom, još nam se smijao na odlasku. Zbog toga na kraju nije pasalo i računalo nije htjelo prihvatiti. Stali sa strane, poštelali brojeve da sve paše i predali, nikakvog ponavljanja nije bilo, niti nas je itko zvao. To ti tak ide i to ti je tak.
  • The Undertaker
    7.9k
    Ne može tko hoće već agencije za istraživanje javnog mijenja ali ti nitko ne brani da ih unajmiš za svoje potrebe.
  • jedan u nizu
    13.2k
    dok smo se vozili u autu prema poglavarstvu zvala nekoga mobitelom i komentirala kako je SDP prošao.Maki85

To je nakon zatvaranja biralista, tada se moze komentirati i clanovi izbornog mjesta smiju pricati okolo.

samo smo uzeli sljedeći broj i oduzeli 1, za koga smo htjeli provjeriti kasnije.Maki85

Onda je trebalo i zapisivati ljude kako su dolazili koji su po redu, a ni to nije dozvoljeno.

bog toga na kraju nije pasalo i računalo nije htjelo prihvatiti. Stali sa strane, poštelali brojeve da sve paše i predali, nikakvog ponavljanja nije bilo, niti nas je itko zvao. To ti tak ide i to ti je tak.Maki85

Nazalost jos jedna stvar koja se ne smije raditi i koje bi netko trebao prijaviti.

I sam sam radio na nekoliko izbora, a negdje sam cak bio i promatrac. Nigdje gdje sam radio se nije moglo napraviti tako nesto, tj krsiti pravila rada tamo.

Ako ista pokazuje stanje drzave, to je onda tvoj post gdje se pise kako i na koji nacin se moze 'varati', sjebati sustav ili nesto, i jos se hvalis time.

Ja bih takvima, osim prijave i ponistenja rezultata, nabio i troskove kazne za odrzavanje ponovljenih izbora na tom mjestu, uz naravno izostanak isplate naknade za rad.

Zato apsolutno podrzavam stranke da sve imaju svoje promatrace na sto vise izbornih mjesta.
  • Odani Zgd
    514
    U budućnosti svakako treba uvest i elektronsko glasanje,vjerovatno bi izlaznost bila veća
  • Dino
    3.6k
    Meni samo nije jasno na koju foru itko moze reci da danas nije bilo izbora za glasanje. Ili si totalno politicki nepismen ili jednostavno biras biti politicki nepismen, ali pritom komentiras.
  • rokikaciga
    1.2k
    Evo Luka Korlaet objavio na svojoj facebook stranici "Jos 45 minuta do zatvaranja biralista".

Mozda stvarno nije patka info koju sam dobio. Mislite da bi tako otvoreno krsili predizbornu sutnju, koja traje jos uvijek, da nije panika u redovima neMozemo?
  • Maki85
    160
    To je nakon zatvaranja biralista, tada se moze komentirati i clanovi izbornog mjesta smiju pricati okolo.jedan u nizu

Nisi me skužio, samo sam htio reći da sam znao pred 20 godina da Gong nije neutralan, Goluža i Bernardić se pred par dana tome čude ko pura bijelom kruhu.
    Što se ostalog tiče, htio sam reći da nije sve po pravilima iako bi tako trebalo biti. Nadrapaš jedino ako nemaš sreće pa ti biračko mjesto uđe u uzorak koji se provjeri, a i onda nikome ništa, samo se ponove izbori. Možeš misliti što se radi po manjim mjestima, gdje ne pošalju sve stranke promatrače, nego se odbor sastavi tako da lokalni baja zove i skupi svoje poznate ljude iz sela.
  • jedan u nizu
    13.2k

Jel to krsenje izborne sutnje?
    Mislim stvarno pitam.

Jer vidim da su i drugi kandidati danas objavljivati postove, slike i pozive na glasanje.
    Izgleda da je Raspudicki prije 8 sati bila panika u redovima kad je tako 'rano' to objavila.

Meni su to i dalje teske patke, tj pokusaj 'mobilizacije' sa druge strane.
    Tko god bio ukljucen, koja god stranka, nebitno mi je,

Ako dode do krsenje takvih pravila poput suradivanja sa izlaznim anketama, kaznio bi sve ukljucene i to oduzimanjem postotka glasova, a ne novcanim kaznama.
  • rokikaciga
    1.2k
    Izborna sutnja je jos na snazi i strogo je zabranjena bilokakva objava i slicno.
  • rokikaciga
    1.2k
    Izlazne ankete

Zagreb

Tomašević 49.9%

Selak 14%

Herman 13.20 %

Bernardić 6%
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.