• Paggini
    49.2k
    Nije to baš loša statistika.Zagi

Sve pet, ali mi ne pričamo o nekom klincu od 18 godina u krljavoj Lokomotivi recimo, pričamo o izgrađenom nogometašu u smiješnoj ligi koji bi nam izbio pola transfer budzeta.

Volio bih da se to odmah prekriži da ne moramo slušati da ne postoji bolji od njega cijelo ljeto i kako je klub sjebao što ga se nije dovelo, a niti ima ikakva sanse da ga ovi puste nakon pola sezone za ikakav razuman iznos.
  • Zagi
    9.7k
    Ma sada vidim da im liga ima niti manje niti više nego 30 klubova.
    To je prva i druga liga, a nama bi bila i treća.

Bome mi se ne kontekstualizira koga je natrpao , a koga ne.

Dobar igrač ali kao i uvijek , pitanje je cijene.
  • Jos-Optimus
    5.5k
    jbt nađeš uspoređivati karakterno neusporedive igrače, Badelj je Dinamovac od glave do pete i moralna planina, Raquel je Čkica sa velikim P. A i došao je kao rekreativac, Miki dolazi kao član ozbiljne lige. Već sam jednom rekao, imali smo pod Kužeom mladu momčad i došao im je Zoran Mamić (igrač) kao zadnji vezni u poznim godinama iz Bundeslige i bio je jako, jako bitna karika za te klince na terenu.
  • Hrc-Vg
    678
    kad se sjetim kak su igrali Mamić i Chago…Žao mi je kaj mi se Zoki poslije toliko zgadio, na terenu je bio vođa i igračina.
  • Droljo
    15.9k
    Nije dosta pašalića još bumo i o ojedi famoznom krenuli :lol:
  • Dinaminjo
    1.4k
    Gdje su bek i 6ica??

Kada to rijesjmo mozeno pricati dalje..
  • Jurki
    17.1k
    Bila je nedavno rasprava ko bi trebal biti kapetan sljedece sezone.. i od svih igraca jedino ko bi bil optimalno rjesenje se ispostavilo KTC.. al jebiga bez obzira na njegove igre, on je stranac i kao takav za rolu kapetana ipak nije.... tak da ova prica oko Badelja mi je top.
    Moze on jos dve godine odigrati u ovoj farmerskoj ligi uz pravilno doziranje more biti odlicno rjesenje.
  • jedan u nizu
    13.2k
    Iskreno, ako nogometaas sa 23/24 godine, ostvari transfer karijere u MLS, odma znas o cemu govorimo.
    Sazrijes, izgradis se kao nogometas, dobijes poziv u repku, i onda odes tamo.
    Zamislite da je to neki drugi igrac, jedan recimo Špikić, Rukavina ili netko u tom rangu. I da imaju jednu boom sezonu, zabijaju golove, vode ekipu na prvom mjestu.
    Mislite da bi otisli u MLS? Nebi. Špikić da bude otkrice sezone zavrsio bi u Hoffenheimu, Club Bruggeu ili Rennesu.
    A svi znamo kakav je igrac i kakav domet ima.
    Ja sam siguran da bi odabrao nekakvu Belgiju, Češku, Poljsku ili Portugal umjesto MLSa da je bilo ponuda.
    Ali nije.
    Misko ga se htio riješiti da zatvori budzet, a to je ocigledno bila jedna od rijetkih, ako ne i jedina ponuda.

Igrac je komotno mogao odbiti i pricekati drugu ponudu. Da mu je Miško tada zaprijetio da nece igrati ako se ne proda, mogao je komotno biti na klupi i kasnije preci u neki drugi klub po isteku ugovora ili nesto.

Cijelo vrijeme govorim da mi nije jasno svrsavanje na te Rijekine igrace, i kao sta smo sve propustili, i kako su oni bolji od cijelog HNLa.
    Evo vec dvije godine se drka na njih, a dvije godine Rijeka ne moze osvojiti HNL sa ovako losim dinamom.
    Da je to tako kako se govori, da imaju 4-5 izvanrednih igraca, oni bi igrali puno bolje, ali kao i Hajduk, igraju na guzove i pobjeduju jedva nekako, igru nemaju, kvalitetu nemaju.
    A ispada da su im igraci avion.

Dinamo vec 20 godina kupuje sve najbolje iz HNLa.
    I koliko ih se pokazalo da su super pojacanja za klub?
    Govorimo o koliko toliko ostvarenim igracima, a ne U20 talentima.
    Koliko njih je napravilo razliku u ekipi dinama?

To sto neki igrac dominira u svojem klubu, ne znaci da ce dominirati u Dinamu. Razlika je velika. Tamo moze biti jedan od, ako ne i najbolji igrac ekipe, ali u dinamu bi uvijek bio samo jedan od kvalitetnih igraca.
    Jedno je biti nositelj ekipe, i najbolji pojedinac. A drugo je biti jedan od igraca.
    Puno je lakse iskakati i pokazati se kada zabijas golove, a suigraci su ti za kurac, od toga da imas mali doprinos ekipi gdje imas dobre suigrace.

Ja bih iz HNLa uzimao samo mlade talente, gdje se jos mogu naviknuti, rasti i razviti se.
    Ostvarene igrace, starije od toga, pogotovo od 25 godina ili vise, nebi bas kupovao.
    Ako stranci kupuju nase igrace tek kada se dokazu u europi, zasto bi mi to radili?

Trenutno iz HNLa za transfere mogu vidjeti samo Jagusica, Matkovica, Fetu i Krivaka.
  • Droljo
    15.9k
    on je stranac i kao takav za rolu kapetana ipak nijeJurki

Ako je mogao paulo (srednji prst) machado biti može i ktc.
  • Dinaminjo
    1.4k
    Nadam se da cemo imat bolje stopere koji ce igrati da KTC kao zamjenik ipak bude na klupi
  • kikinho999
    51
    Znam da je Hodžu iz Rijeke Miskovic doslovno prisilio na transfer u Rubin Kazan, ne bi me čudilo da je isto s Pasalicem napravio
  • badjibadara
    4.6k
    KTC je stranac samo po putovnici, po svemu ostalom je naš. Uzor kako se svi moraju ponašati u Dinamovom dresu.

Dodao bih i Koskija na listu hnl igrača za nas. Strašno je napredovao, sjajan stoper sa odličnim osjećajem za igru.
  • Izet Hajrović
    4.9k
    Nadam se da KTC neće biti kapetan samo iz razloga što neće igrati. Njegova uloga treba biti 4. ili 5. stoper koji će uskakati samo kad zatreba, a na sportskom sektoru je da dovedu jednog ili dva stopera kvalitetom za prvih 11.
  • Jurki
    17.1k
    ma jasno da moze biti jedan od kapetana. Da se razmemo, ja bi KTC-u dal kapetansku traku bez razmisljanja.
    I da bude prvi kapetan, ali jbg treba neko domaci koji bu lider svlacionice zbog jezicne barijere.
  • Captain America
    20k
    Iskreno, ako nogometaas sa 23/24 godine, ostvari transfer karijere u MLS, odma znas o cemu govorimo.
    Sazrijes, izgradis se kao nogometas, dobijes poziv u repku, i onda odes tamo.
    Zamislite da je to neki drugi igrac, jedan recimo Špikić, Rukavina ili netko u tom rangu. I da imaju jednu boom sezonu, zabijaju golove, vode ekipu na prvom mjestu.
    jedan u nizu

Pašalića je tražila Verona ovu zimu. Prošlo ljeto se pisalo o interesu Wolverhamptona. Bara je objašnjavao zašto HNL igrači koji nisu naši ne mogu dobiti veliku cijenu. Ne možeš igrajući samo HNL očekivati ogromne transfere. Vidjeli smo i na primjeru naših igrača čim se pređe 23 godine iznosi transfera i budući klubovi nisu toliko atraktivni. Mi smo godinu dana starijeg Ivanušeca prodali Feynoordu za nepuno veći iznos. Ivanušec je bio tada startno krilo reprezentacije na F4 Lige nacija i nosio je jedan od moćnijih Dinama u zadnjih 20 godina. Marco Pašalić je nabijao cijenu igrajući HNL godinu i pol. I sada imaju po TM identičnu vrijednost, a objavljena Marcova plaća je veća nego Ivanušecova po Capologyu.

Ja sam siguran da bi odabrao nekakvu Belgiju, Češku, Poljsku ili Portugal umjesto MLSa da je bilo ponuda.jedan u nizu

Odabrao je ligu gdje će biti najbolje plaćen. Igrao je u drugoj momčadi Borussije uz povremeni izlet na spisak prve ekipe. Pisalo se da je radio i na gradilištu u mladosti. I onda ti se život okrene za 180 stupnjeva i postaneš stožerni igrač ekipe koja se iznenađujuće bori za naslov u HNLu u kojoj igraš za kikiriki. Uskoro dođeš i do hrvatske reprezentacije unatoč javnom pljuvanju domaće lige od strane selektora. I kao šlag na torti ti dođe ponuda prema kojoj ti plaća ide gora možda 6 puta (sumnjam da je imao više od 200K u Rijeci), a od iduće sezone se spominje 9 puta veća plaća.

Cijelo vrijeme govorim da mi nije jasno svrsavanje na te Rijekine igrace, i kao sta smo sve propustili, i kako su oni bolji od cijelog HNLa.
    Evo vec dvije godine se drka na njih, a dvije godine Rijeka ne moze osvojiti HNL sa ovako losim dinamom.
    jedan u nizu

Rijekini rashodi prema ovogodišnjem financijskom izvješću su iznosili 17 milijuna eura. Naši rashodi su prema ovogodišnjem izvješću iznosili 70 milijuna eura. Prošlogodišnja Rijeka se borila s nama do predzadnjeg kola za naslov, a ovogodišnja će se boriti do zadnjeg kola, a i favorit je za osvajanje naslova. Uz to su lani izgubili kup od nas, a ove godine će ga vjerojatmo osvojiti. Sve to s 4x manjim rashodima nego mi. Ne razumijem ni ja svršavanje na te Rijekine igrače, i kao šta smo sve propustili, i kako su oni bolji od cijelog HNLa.

Dinamo vec 20 godina kupuje sve najbolje iz HNLa.
    I koliko ih se pokazalo da su super pojacanja za klub?
    Govorimo o koliko toliko ostvarenim igracima, a ne U20 talentima.
    Koliko njih je napravilo razliku u ekipi dinama?
    jedan u nizu

Koliko je stranaca napravilo razliku u ekipi Dinama? Ja pamtim Ettoa, Moralesa, Fernandesa, Soudanija, Cufrea, Tonela i Thea. 7 igrača u 20 godina koji su napravili razliku u ekipi Dinama.

Vjerujem da čovjek koji se "učio" poslu na Milanu i usput im prekinuo višegodišnju sušu naslova smatra da u Dinamu moraju igrati naši ili ex-yu igrači zna malo više od lika koji se učio poslu, koji je bacio Dinamo 20 godina unazad i koji je bio uvjeren da će kolumbijski Josip Mitrović biti rješenje za poziciju desnog krila.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.