• barbax
    336
    BIVŠI ANALITIČAR VATRENIH

Dinamov skauting kaska za Europom, tehnologija i umjetna inteligencija neophodni su za uspjeh

Dinamo mora imati vlastitu, centraliziranu platformu za prikupljanje i evaluaciju podataka

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/dinamov-skauting-kaska-za-europom-tehnologija-i-umjetna-inteligencija-neophodni-su-za-uspjeh-15581591
  • Mihaljević
    12.8k
    Svaki dan do početka prijelaznog roka ću ovdje predložiti jednog igrača za Dinamo. Dan 27/79

Keita Kosugi
    VAnPPl3cW1FBCFyQ4M96cmx3Q-DslsPBq2M6O_ZdMDRwEdvQRv2qxS_hp_CFxxa2YYBNIK2TMN8pPXJBUeEogw.webp
    Klub : Djurgarden
    Pozicija : Lijevi bek
    Godine : 19
    Ugovor : 12/27

Djurgarden pratim površno još od kada su onako isprebijali Rijeku u kvalifikacijama za UECL, i uvijek su imali ozbiljne igrače i trenere. Ne znam zašto i kako ali uvijek znaju dovesti pravog igrača. Ove sezone su došli do polufinala konferencijske lige gdje danas igraju protiv Chelseaja za finale. Za Djurgarden protiv Rijeke su igrali Isak Hein, Asoro, Ekdal, Zetterstorm, sve ozbiljniji igrači a njihovim putem bi mogao ići Keita Kosugi. Fantastičan pregled igre ima, brz, uporan je na terenu i neumoriv. Ide kao navijen.

• Droljo
    15.6k
    Dubbed the next Ogiwara rekli bi FM riječnikom.
  • Vedraca
    150
    Bilo bi dobro dovest nekog dobrog i skupljeg Japanca koji je skautiran a ne ove Po 500.000€ Koje je Maric dovodio ili perasica kaneka ....ima tamo Jako dobrih igraca Koji bi Nam Mogli donjet Puno Toga pogotovu u Europi i onda dobru lovu!
  • Enco
    280

Nit Marić nit Perasica.

"Dario Šimić, kao član Uprave, doveo je ovog ljeta Japanca, koji se u drugom dijelu sezone pokazao pojačanjem i jednim od glavnih igrača. Šimić ga je angažirao upravo na preporuku - Dabca. Kako je ovaj radio u Japanu kao trener i poznaje tamošnju ligu, Šimić ga je pitao zna li kojeg igrača za Dinamo, na što je Dabac kazao - Kaneko."
  • Mihaljević
    12.8k

Ogiwara je bio i ostao rezerva u japanskoj ligi.
    Kosugi je najbolji bek švedske lige i vjerovatno u top dva u japanskoj reprezentaciji.
  • Vedraca
    150
    jeste da kaneko je pod Simicem Jos Bio! Ma uglavnom ima tamo top igraca Ali treba dat nekih 2-3milje na dalje do 4-5 imas tamo top mladih igraca! Celtic to dobro skautira Ali i eto vidis svedjani i nizozemci
  • Tranzicijski Napad
    403
    Inace japance je u Dinamo doveo sadasnji sportski direktor.

3953dcc7ba458778f53800ca2e67ffa1.png

Albion Rrahmani

https://www.transfermarkt.com/albion-rrahmani/leistungsdaten/spieler/903706

Navodno sparta prag ide u remont na ljeto i Albion Rrahmani nije u njihovim planovima, spominje se cifra od 2,5mil koju bi trazila sparta.

Napadac koji se odlicno snalazi u 16m, dobar u realiziranju sansi. Visok je i okretan s izvrsnom ravnotežom.isto tako moze zadrzat loptu i proigrat suigrace.

Ove sezone mu neide bas najbolje, samo 4 gola u 894min u ligi.

3eb5ce94714fd6d3f6ea843e32a9e7b3.png

• Mihaljević
    12.8k
    Svaki dan do početka prijelaznog roka ću ovdje predložiti jednog igrača za Dinamo. Dan 28/79

Louis Munteanu
    LOUIS-MUNTEANU.png
    Klub : CFR Cluj
    Pozicija : 9
    Godine : 22
    Ugovor : 06/28

Mislim da se previše piše o ljevom beku, zamjeni Mišiću i takvim pričama, istina to su bitne pozicije, ali jedna od najbitnijih je devetka, koju nećemo imati odlaskom Brune, a ne sjećam se kada smo zadnji puta u sezonu krenuli sa igračem kojem smo dali puno povjerenje na devetki i kako će on biti starter. Munteanu mi je prošle sezone zapao za oko kao igrač protiv koje je Hrvatska U21 reprezentacija igrala, tada dvadesetogodišnjak sa 15 golova u sezoni koji prelazi u Cluj. Ove sezone zabio preko 30 golova u svim rumunjskim natjecanjima, a u ligi 21, što ga čini prvim strijelcem iste. Polako ulazi u godine kada bi trebao napraviti transfer u veći klub u kojoj će igrati europski nogomet. Prošao je akademiju Fiorentine gdje je bio starter u Primaveri. Za poziciju devetke se ne treba puno zajebavati i treba dati ozbiljnu odštetu i plaću, ako želimo dobrog igrača na 5+ sezona. Monteanu ili neko drugi, ovo nam treba biti najbitnija pozicija za prijelazni rok. Svaki Rumunj ima pozitivno mišljenje o dečku i govori da je ozbiljan igrač, Hagi je u posljednjih par sezona podigao rumunjski nogomet na veći level. Naišao sam na podatak da je on njihov mr. Derby i da je glavnom rivalu Steaui zabio 5 golova u tri tekme.
  • Besek
    38
    Rumunji već godinama skoro u svakoj generaciji imaju po 3,4 wonderkinda, pogotovo na ofenzivnim pozicijama. Ostvaruju i dosta solidne izlazne transfere i na kraju svaki od njih ostane samo vječni talent sa (ispod) prosječnom karijerom. Torje, Hagi, Coman, Man, Stanicu...
    S obzirom da je taj Munteanu prosle godine dosao iz Fiorentine u Cluj za 2,5mil€ mislim da nema smisla spominjati ga
  • Mihaljević
    12.8k
    Svaki dan do početka prijelaznog roka ću ovdje predložiti jednog igrača za Dinamo. Dan 29/79

Armando Broja
    Armando_Broja_profile_2024-25_avatar-removebg
    Klub : Chelsea
    Pozicija : 9
    Godine : 23
    Ugovor : 06/28

Gledam sad listu najmanje plaćenih igrača PL i vidim Armanda Broja, prva špica albanske reprezentacije. Kao klinac Chelsea ga sa 18-19g šalje u svoju filijalu (Vitese) gdje zabija 10 golova u Eredievisi, nakon toga odlazi u Southampton gdje zabija 6 golova u PL, što za mladog igrača u prvoj sezoni nije nikako loše, i Chelsea ga odluči zadržati kao rezervu Lukakuu kojeg su te sezone vratili za 100M€. Posudba u Fulham nije urodila plodom gdje igra stalno ali bez pogotka i malo asistencija, a ove sezone skoro da uopće u Evertonu niti ne igra. Njegov problem je što kada ga krene u nekom klubu, odma ga povuku sa posudbe. Mislim da mu kronično treba restart i slabija liga gdje će se nastaviti razvijati jer je top klasa. Kod njega mi se najviše sviđa što je veliki radnik na terenu nešto poput Mandžukića onda. Kvaliteta za PL sigurno nije, ali ja vjerujem da bi se on u HNL-u posprdao sa ligom. Za reprezentaciju Albanije igra redovno gdje je u 25 utakmica zabio 5 golova. Armando je baš spor za PL, dolje na videu se najbolje vidi kakva je razlika kada igra u reprezentaciji i kako igra u PL. Ima precizan i jak udarac.

• Str1nger Bell
    2k
    Jonathan IkonéMihaljević

Ide u Napoli. Dosta realna očekivanja.
  • kajsitilud
    648
    ma frajer ubacuje random imena koja su totalno nerealna. Ocekujem da je 79/79 Lamine Yamal jer nemamo desno krilo, a mlad je i perspektivan.
  • Mihaljević
    12.8k

A ko je tebi realan, Zubokovnik, Mudražija, Lisica? Ako je tako biram da nikog ne dovedemo, jer takvi igrači ne mogu igrati u Dinamu i biti će na transfer listi već sljedeći prijelazni.

Biram da za jednog kapitalca damo 5M€ jednom u 5 godina nego da dovodimo čisti šroteraj i po deset igrača svaki prijelazni.

Mbuku, Cordoba, Mmaee, Belcar, Bernauer (5M€)= 1 Ikone (Odšteta za Ikonea 5M€)

Nerealno kažeš?

Ja sam čisti amater i ovo radim iz zabave, a igrače koja predlažem nisu nerealni dapače, Ikone nikada nije bio ni blizu Napolija, a Como je njegovu posudbu platio "samo" 1M€, što je ekvivalent Brekalove posudbe u "veliki" Hajduk.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.