• Sajla
    8.2k
    da, taj stadion nije građen javnim novcem, ali su potrošili 210 milijuna javnih eura na prateću infrastrukturu i prometna rješenja. Bernardić cica brojke iz palca i naravno da će njegova priča ići u worst case scenario smjeru, baš kao što će TT pričati o best case.
    izbori su pred vratima, jednostavno ničiju riječ ne smijemo uzeti zdravo za gotovo, ali u trenucima kad se nekaj konačno fizički događa s tim stadionima u ZG - ja sam optimist.
  • pencilneck
    862

Događa se to da će Kranjča biti gotova krajem iduće godine, a mi još ni izbliza nećemo biti spremni za rušenje Maksimira. Glavni problem je to što je za rušenje Maksimira potrebno sagraditi trening kamp na kojem će trenirati prva ekipa i omladinska škola te upravnu zgradu za zaposlenike kluba. A mi nemamo ni lokaciju ni riješen način financiranja za ništa od toga.

Tako da je vrlo izgledan scenarij u kojem krajem 2026. ili početkom 2027. možemo birati želimo li nastaviti igrati na Maksimiru ili ipak selimo na Kranjču.
  • criticus
    3.4k
    Di triba potpisat da dobivamo novi Maksimir za 6 godina? Eto mene odma...
  • scooniepenn
    4.2k

Izuzev Hitrec Kacijana koji je ispod istoka ne vidim niti jedan razlog zasto se Maksimir ne bi mogao rusiti neovisno o ostatku terena koji su dio trenutnog kampa? Na povrsini postojeceg Maksimira se skoro 2 stadiona smjeste, a ne jedan. To je kao da se ispraznjavaju okolne zgrade, jer se gradi nova zgrada pa dok ne zavrse. Nikakvog smisla to nema.
  • jedan u nizu
    12.9k

Vec je napisano da je ispod istocne tribine kotlovnica i veliki spremnik za plin (ili neko drugo fosilno gorivo) koji se koriste pa se ne moze krenuti u rusenje istoka.

ostale tribine su u upotrebi pa je nemoguce rusiti dok dinamo tamo igra.
  • nemapredaje
    5k

Plus ispod istoka je “skladište” mehanizacije i hrpe marketinškog materijala
  • scooniepenn
    4.2k

Nisam se na to uopce referirao, vec na cinjenicu da su svi ostali tereni dovoljno udaljeni od samog Maksimira odnosno da rusenje Maksimira ne znaci nuzno paralelno rusenje cijelog kampa. Osim toga, prostori ispod juzne tribine nisu dio juzne tribine, tako da se i to uz odredjeni trud da ukloniti neovisno o zgradi gdje su svlacionice, klupski hotel i slicno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.