• jedan u nizu
    12.9k

Velodrom stvarno nije neka velika investicija, tako da ne vidim problem i da ih se 5 napravi.

Ovaj nas propada jer se nije ulagalo u njega, kako i biva u nasoj lijepoj hrvatskoj. Sta je bio problem ponovo navuci sloj asfalta duljine 400m? Ne, nego je ljude bolio kurac.

ali je Olimpijski sport jer eto je od prvih igara i bez njih bi spao na kompletni amaterizamvlatkomarkovic

Ne slazem se. Olimpijski sportovi su oduvijek bili vezani na snagu, izdrzljivost, sami moto je brze, jace, vise. Biciklizam je puno vise olimpijski sport nego kosarka, vaterpolo ili nogomet.

Takoder, nebi pao na amaterizam jer su velike svjetske utrke daleko popularnije od olimpijske utrke.

Uglavnom, mislim žao mi je to reći zbog tih ljudi koji koriste velodrom, ali po meni ne treba se ulagati u taj sport i grad ne bi trebao to graditi. Nit imamo nekih povijesnih uspjeha u tom sportu nit ima toliku popularnost jednostavno nema smisla.vlatkomarkovic

Moze, ajmo onda ugasiti i demontirati sve atletske stadione u Hrvatskoj jer nemamo uspjeha u atletici.
    Ostavit cemo bacacki poligon dok je Sanda Elkasevic aktivna, a skakone mozemo komotno ugasiti jer je Blanka davno umirovljena.

Mogli smo to reci za milion sportova, nemamo uspjeha, ajmo ne ulagati u njih jer sta ce nam, kao da je bit sporta da se ljudi bave sportom, pffff dakako da je bit sporta pobijedivati.

Mogli smo sva skijalista ugasiti prije 30 godina jer nismo imali uspjeha, a eto vidi sad, od Kostelica, Zubcica i Zrinke.
    Mogli smo sve gimnasticke dvorane ugasiti jer nikad nismo imali uspjeha, a vidi sad Moznike, Ude i Srbice.

Komotno mozemo ugasiti sve kosarkaske terene jer smo dno dna zadnjih godina.
    Mozemo plivacke bazene ugasiti jer nas u plivanju nema na svjetskoj mapi.
    Mozemo odmah i gymove sve pogasiti jer nam je jedina medalja naturalizirani Bugarin prije 20 godina.

nit ima toliku popularnost jednostavno nema smislavlatkomarkovic

Biciklizmom se amaterski bavi vise ljudi nego ijednim drugim sportom osim nogometa i kosarke rekao bih
  • Špan
    71
    Kakve bi to veze imalo s icim. Treba nam nekakav purgerski i jak prepoznatljvii simbol. Cast tvom Papi ali…
  • NORTE
    15.2k
    Tema je stadion, a ne biciklizam u krug za kojeg nikog nije briga.
  • emilperska
    10k
    Kakve bi to veze imalo s icim. Treba nam nekakav purgerski i jak prepoznatljvii simbol. Cast tvom Papi ali…Špan

Nazvat cemo ga po "osloboditelju" Veci Holjevcu i Marku Beliniću..
  • vlatkomarkovic
    882
    Velodrom stvarno nije neka velika investicija, tako da ne vidim problem i da ih se 5 napravi.jedan u nizu

Ne znam iskreno kolika je, ali bi radije nešto od onog navedenog na tom području. Mislim neke škole nemaju adekvatne dvorane.

Biciklizam je puno vise olimpijski sport nego kosarka, vaterpolo ili nogomet.jedan u nizu

Je

Takoder, nebi pao na amaterizam jer su velike svjetske utrke daleko popularnije od olimpijske utrke.jedan u nizu

Pa to sam i rekao, ja uopće ne umanjujem veličinu biciklizma. Samo radim razliku između cestovnog i velodromskog. Cestovni je jedan od većih svjetskih sportova, ovaj drugi not so much. Otprilike ko nogomet i futsal, kosarka dvoranska i 3x3, rugby i rugby sevens, dva različita svijeta.

Mogli smo sva skijalista ugasiti prije 30 godina jer nismo imali uspjeha, a eto vidi sad, od Kostelica, Zubcica i Zrinke.jedan u nizu

Pa i ugasili smo ih. Isto kao i što su uvjeti za gimnastičare bože me sačuvaj.

Što se tiče svih ostalih sportova koje si naveo, plivanje, kosarka, atletika... ja bi tu dodao i tenis i još neke. To su sve sportovi s jakom rekreativnom bazom kao biciklizam, ali i to su sve sportovi većinom, kojima je potrebno igralište, bazen, traka, polje itd. Biciklizmu nije nužno potreban velodrom. Osim u ovom profesionalnom obliku striktno vezanom uz taj specifični tip biciklizma koji nije toliko popularan. Možeš biciklirati cestovno, možeš po jarunu, možeš mountain... Mislim više smisla bi mi imala izgradnja BMX parka jer to raste i imaš onda skateboard i sta ja znam šta sve ne. Također bi imalo više smisla napraviti sa sljemena traku za mountain biking, ali ovo fkt nema smisla po meni. Mislim, ako imaš neke brojke koje bi mi pokazale da postoji interes i među rekreativcima za velodrom priznati ću ti da si u pravu. U suprotnom na žalost ista sudbina kao i skijalista i gimnastičke dvorane. Nije Zagreb L.A. da ima mjesta i novce kako bi svima građanima nudio opciju bavljenja svim mogućim sportovima.

Ja mogu sutra tako prigovarati zašto Zagreb nema više golf terena, zašto nema currling stazu, zašto nema dvoranu za stolni tenis, zašto nema....
  • jedan u nizu
    12.9k
    Tema je stadion, a ne biciklizam u krug za kojeg nikog nije briga.NORTE

Tema je izgradnja novog stadiona na mjestu postojeceg uz posljedicu micanja biciklistickog velodroma. Mislim da je tema na mjestu.

I btw nije to biciklizima u krug, tu treniraju i ljudi koji se ne voze u krug, nego im je ovo samo trening mjesto.

Kao da kazes da je totalno nebitan klupski kamp pa 5-6 terena, jer se nogomet ionako igra na glavnom terenu.
    Sta ce nam trening kamp onda uopce.
  • vlatkomarkovic
    882

Pa najbolje da ga nazovemo po Sanjinu Spanovicu...
  • shameless86
    102
    https://youtu.be/r8B41ShOM1w?si=l2xfFMI6Iewq05D9
    video radova..mislim da nitko nije jos stavio
  • Špan
    71
    Neću ulaziti u rasprave jer mi se kaci etiketa trolla svaki put ali ovo tvoje očigledno nezadovoljstvo samim sobom ili cim već koje izražavaš prema ljudima koji su u klubu je beskonacnije od ljudske gluposti…. Samo me zanima na koga ovaj put ciljaš. Na mene vjerojatno jer ne želim imena Pape za događaje ili mjesta s kojima nema veze i difamiraš svakog tko tako razmislja….
  • jedan u nizu
    12.9k
    Pa to sam i rekao, ja uopće ne umanjujem veličinu biciklizma. Samo radim razliku između cestovnog i velodromskog. Cestovni je jedan od većih svjetskih sportova, ovaj drugi not so much. Otprilike ko nogomet i futsal, kosarka dvoranska i 3x3, rugby i rugby sevens, dva različita svijeta.vlatkomarkovic

pa da, ali na velodromu se ne trenira samo za taj velodromski sport, nego i za cestovni bicklizam.
    Nekada jednostavno trebas imati uvjete za treniranje biciklizma kao da si na utrci, znaci da si na cesti gdje nemas prometa koji te ometa, i gdje imas prometna pravila koja moras postovati.
    Izadi na cestu i vozi i to nisu isti uvjeti kao na utrci nekoj. Velodrom ti pruza priliku da vozis nesmetano bez prekidanja prometa ili necega.

Ne znam iskreno kolika je, ali bi radije nešto od onog navedenog na tom području. Mislim neke škole nemaju adekvatne dvorane.vlatkomarkovic

Ne zna za koje podrucje mislis, ali to se sigurno nece graditi u Kranjcevicevoj ulici. Graditi ce se negdje daleko od toga, pa ne vidim paralelu sa nekim skolama.
    Grad ima dovoljno parcela na periferiji koje moze iskoristiti za jedan velodrom.

Nije Zagreb L.A. da ima mjesta i novce kako bi svima građanima nudio opciju bavljenja svim mogućim sportovima.vlatkomarkovic

Mjesta ima dovoljno, nije Zagreb samo tramvaj zona.
  • vlatkomarkovic
    882
    Na mene vjerojatno jer ne želim imena Pape za događaje ili mjesta s kojima nema veze i difamiraš svakog tko tako razmislja….Špan

Je Papa baš nema veze s hipodromom, ama baš nikakve veze.... daj ugasi se, sramotis se
  • Špan
    71
    Ja to nisam rekao i nije taj isti Spanovic jedini Purger i nije jedini problem kluba. Ajde se ti bolje drzi svojih teorija o svemu i svacemu…
  • NORTE
    15.2k
    Ovo o hipodromu, Papi, Sanjinu i velodromu je čisto spamanje.
    Imate temu Grad Zagreb.
  • vlatkomarkovic
    882
    pa da, ali na velodromu se ne trenira samo za taj velodromski sport, nego i za cestovni bicklizam.jedan u nizu

E vidiš to nisam znao, to je jako bitna informacija. Onda je izgradnja velodroma dobiva na legitimitetu. I dalje imam svoje rezerve, ali ovo je valjan argument da kažem da ima osnove.

Kažem nije slučajno svaki doslovno svaki grad morao graditi Velodrom za OI, ali, ako su za potrebe treninga potrebnije neke skromnije varijante cijeli projekt ima valjane temelje.
  • IvanKupres
    100
    Biciklizmom se amaterski bavi vise ljudi nego ijednim drugim sportom osim nogometa i kosarke rekao bihjedan u nizu

Civilno koristenje bicikala nema veze sa amaterskim biciklizmom. Bicikl je sredstvo, kao i motika. Postoje natjecanja u oranju njive, jel to znaci da je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu jer se milijuni ljudi bave oranjem?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.