• nemapredaje
    4.8k
    novom cjelovitom stadionu za Dinamomali M

Kranjčevićeva nije stadion za Dinamo. Ne zamaram se baš previše time kak će Kranjčevićeva izgledati, ali za Maksimir će ovakve stvari biti bitne
  • Dudu9
    1.6k
    Mislim da su odustali od kuteva vjerojatno jer bi bio još skuplji stadion bilo bi više stolica nego je predviđeno po planu prvobitnom
  • mali M
    7.4k
    pa mene nije briga zato što je to stadion koji će biti Dinamov dom na par godina. U idealnom scenariju bit će dom 2-3 godine...
    sad ćemo zbog nečije nonšalancije i neiskustva (a pravilo se pametno) na šta se stalno upozoravalo imat novi "bauhaus" stadion jer se izletavalo sa lažnim umanjivanjima cijene i sad ćemo zbog toga dobit skroz drukčiji i ružniji stadion jer se lovi dalje ta cijena koja je obećana. Meni su koma strme tribine, kao i ove ružne rupe.. Fakat mi je bilo najbolje od svega što su tribine spojene i da ćemo imat normalni stadion.. Ajmo opet pristat na nešto ružno jer nije stadion za Dinamo... al će biti Dinamov na nekoliko godina..

bilo bi više stolica nego je predviđeno po planuDudu9

kako ako su u prvobitnom planu bili kutevi i stolice po njemu? šta su se prebrojali? Ne razumijem
  • Dudu9
    1.6k
    Pa izmjenili su skroz projekt od toga da se ruši zapadna tribina, pa nema stupova reflektora nego idu na krov, zato krov mora bit visok a time i tribine su veće, a planirali su 11k što bi sa kutevima bilo puno vise
  • mali M
    7.4k
    uopće neću komentirati ovo da nisu predvidjeli rušenje zapadne tribine. Tko je bio jednom u Kranjči zna o kakvoj se klimavoj tribini radilo. I ako im toliko izmjena nosi ovi reflektori na krovu onda su mogli i ostaviti stupove.. Uopće mi se neda više slušati opravdanja amaterizma... Nema ružnijeg novog stadiona od onog koji nema spojene tribine, mislio sam da to više nitko ne radi tko radi novi stadion, ali evo, neka oni počnu raditi dan prije izbora taj bauhaus stadion kako bi se mogli pohvaliti da "rade nove stadione".. zapravo možemo biti sretni da nije neki montažni kako su krenuli...
  • DrawTube
    6.7k
    mislim da je poanta rušenja zapadne tribine ful rušenje do temelja, ako ne i s temeljima. I da se zapadna tribina renovirala, ta "renovacija" bi ju ogolila do samih kosti i riješila se većine elemenata vjerojatno, a ne da bi se farbalo drvo ili sam sarafilo nekaj

A apropo spojenih tribina, meni nije jasno hrvatsko drukanje za to

Evo iskreno kod manjih kapaciteta meni je ljepše vidjet stadion s odvojenim tribina pa da se na stolice koje su se izgubile na kutevima nadoštuka koji red na tribinama

Ujpestov stadion mi je čisti primjer da na mali kapacitet i niske tribine ne bi smjeli radit spojeno, naprosto mi izgleda neozbiljno

63453.jpg

Bournemouthov stadion (identičan kapacitet kao kranjca) mi naprosto izgleda ozbiljnije (iako ima 1000 mjesta manje od ujpestovog) al možda sam to samo ja
    NYXE73-TQYWE2-P26-BLIUMGRZ2-UU.jpg
  • Patak
    3.3k
    Taj prvi idejni projekt Kranjče je bio bacanje novaca, komentirali sam to ovdje.

A koliko će Kranjča biti Dinamov stadion ćemo tek vidjeti. Možda 2-3 godine a možda i puno dulje. barem se ovdje rokovi produljuju bez problema ako se radi o javnim novcima. Nekad i u nedogled. A možda ćemo ostati u ovakvom Maksimiru, tko zna.
  • NitkoBitan
    25.3k
    Ne razumijem cemu strah od strmih tribina. Same tribine ce izgledat vece i "mocnije". Jos je to i bolje za akustiku.

Odvojene tribine i nisu toliki hendikep. Tu se radi o nekoliko metara razmaka a ne nekoliko desetaka kao na Maksimiru.

DrawTube je dao dobar primjer kako stadion spojenih tribina istog kapaciteta kao stadion odvojenih tribina izgleda dosta malo.
  • SAS1987
    17k
    Meni su koma strme tribinemali M

Nije provokacija ali kako to da ne voliš strme tribine?
  • Marcinko
    675
    Bournemouthov stadion (identičan kapacitet kao kranjca) mi naprosto izgleda ozbiljnije (iako ima 1000 mjesta manje od ujpestovog) al možda sam to samo jaDrawTube

Nisi samo ti, i meni su manji stadioni lijepši bez spojenih tribina, jer onakvi kao opus arena mi izgledaju kao kutija, visina i širina nisu u dobrom omjeru i izgledaju manji nego što jesu.
  • scooniepenn
    4k
    Nova Kranjca ce izgledati jako lijepo pa ovo sto kolega gore pise smatram hejtanjem hejtanja radi. Svatko ima pravo na svoje misljenje, moje je potpuno suprotno od navedenoga. Sto se tice Opus Arene ne mogu se sloziti da ne izgleda skladno, dapace. Vidio sam uzivo podosta manjih novih stadiona i osjecki spada medju najljepse.
  • gledatelj
    832
    Strme tribine mogu samo biti plus
  • mali M
    7.4k
    krivo smatraš, zapravo skroz krivo pretpostavljaš. Zašto ne dozvoljavaš da ne razumijem amaterske pogreške? Ti plješći ako želiš, sasvim mi je to u redu. Mislim da je došlo do hrpe izmjena projekata i probijanja rokova i pogrešaka baš zbog brzopletog amaterizma jer traje politička utrka. Da se to radilo nakon izbora garantiram ti da nebi bilo ni pola problema...

Ali okej, imamo što imamo, samo sam izrazio svoje nezadovoljstvo izmjenama projekta MENI na ružnije, dozvoljavam da si ti skroz zadovoljan sa tokom projekta i izgledom... Neznam zašto te to muči... Ja zadnji hejtam radi hejtanja i tako i ja mogu reći da ti braniš samo da bi branio neobranjivo.. znam na šta aludiraš i nisi uopće u pravu..

Nije provokacija ali kako to da ne voliš strme tribine?SAS1987

Neznam ni sam.. nemam stabilnost i sigurnost čim su malo strmije, imam osjećaj da krenemo padati da bi se svi sasuli do dna tribine. To je do mene i zato sam gore kolegi napisao da je meni to ružnije, skroz mi je okej da neki vole osjećaj stajanja na lojtrama...
  • NitkoBitan
    25.3k
    nemam stabilnost i sigurnost čim su malo strmije, imam osjećaj da krenemo padati da bi se svi sasuli do dna tribine.mali M

Na "Ajmo sad svi purgeri moji" ekipa ce letit 10 redova dolje :sweat:

Strmina tribina u Kranjci ce bit 32 stupnja jel? Pa to i nije tako strasno. Evo link na temu jednog foruma da vidite strmine tribina poznatih europskih stadiona.

https://www.skyscrapercity.com/threads/steepest-stadiums.2381276/
  • scooniepenn
    4k

Apsolutno imas pravo na svoje misljenje, to ti nitko ne pokusava oduzeti. Estetika je kao i ljepota u oku promatraca, no kao sto postoje objektivno lijepe zene, lijepi auto i lijepi satovi (barem za vecinu promatraca, sto stvara uzorak), tako i slucaju Kranjce objektivno je to lijep stadioncic. Ne arhitektonsko i estetsko cudo i stadion za arhitektonske enciklopedije, objekt iz druge dimenzije, ali sam potpuno siguran da se ovdje napravi anketa da bi vecina dala palac gore, a ne kao ti palac dolje. To je poanta.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.