• pencilneck
    859
    Imate neku informaciju da je cinjenica da IO mora potvrditi pravni posao veci od 3 mil. eura bila uzrok iti jedne jedine neuspjele kupovine/propalog posla ili samo trkeljate bezveze?

Ako ista, ta odredba u Statutu je klubu donijela 7 milijuna eura jer je IO sprijecio suludi plan Marka Marica da proda Petra Sucica u Como za samo 8 milijuna.
  • Toot
    191
    Ali sad realno gledajući šta će nam ti svi odbori, odbor za članstvo mi jedini ima tu neki smisao.vlatkomarkovic

Svaki odbor je savjetodavan i volonterski, što znači da nema nikakve ovlasti i ne stvara nikakav trošak za klub. Koji je tvoj problem s tim da uprava i/ili IO imaju neko besplatno, savjetodavno tijelo kada im zatreba?
  • Jaro
    9.7k
    Unatoč Bobanu, IO, statut i sve ostalo se nije promijenilo koliko znam, tako da ne znam na što se aludira ovdje...
    Ljubo (i neki na forumu) ocito smatraju da ce Boban biti novi Mamic ili što?
  • Sajla
    8k
    usporediti potrebu da IO odobrava poslove od +3mil u situaciji kad je nova garnitura tek ušla u klub (sa svim teretom i naslijeđenim ljudima), dok je na mjestu SDa tip bez iskustva koji ima v.d. prefiks (kasnije maknut, ali time on nije postao ništa iskusniji) - i danas, godinu kasnije, s ovim predsjednikom uprave... nemreš mi reći da je to usporedba na mjestu i dobronamjerna kritika, jednostavno nije.
  • FelceAzzurro
    321

Takvi bi najradije jedno savjetodavno tijelo i da dolazi pozivom sa broja +387... :halo:
  • pencilneck
    859
    Znači tu sam ponajviše ciljao na sportsku politiku. I na činjenicu da je meni bilo u tom trenutku nemoguće, ali prosto nemoguće da Boban ulazi u sustav gdje njegove odluke moraju prolaziti kroz odbore, ponajviše ciljajući na to da IO mora odobriti svaku transakciju iznad 3 milijuna. Očito je postignut dogovor gdje su njemu dane slobodnije ruke, jer se radi ipak o njemu.vlatkomarkovic

Teza da je odredba Statuta o potvrdi pravnih poslova >3 mil. eura od strane IO-a razlog što Boban ranije nije ušao u klub je potpuno promašena. Koliko promašena, govori ti i činjenica da je isti taj Statut i dalje na snazi, obveza potvrde poslova od strane IO-a i dalje vrijedi, a Boban je tu.

Boban nije ušao u klub 2024. zajedno s Dinamovim proljećem iz jednog jedinog razloga - nije zadovoljavao uvjet članstva jer je bio dužnosnik Uefe zbog čega nije smio biti član nijednog nogometnog kluba.
  • rioda
    8k
    Ako ista, ta odredba u Statutu je klubu donijela 7 milijuna eura jer je IO sprijecio suludi plan Marka Marica da proda Petra Sucica u Como za samo 8 milijuna.pencilneck

Ne bi li Izvršni odbor trebao glasati o svakoj odluci iznad 3 milijuna eura, neovisno o tome želi li ili ne nešto Marko Marić? Točnije, pitam je li Marko Marić mogao sam odbiti ili prihvatiti ponudu od 8 milijuna eura ili to nije bilo u njegovoj ovlasti samim time što je ponuđeni iznos veći od 3 milijuna eura.
  • Sajla
    8k
    Ne bi li Izvršni odbor trebao glasati o svakoj odluci iznad 3 milijuna eura, neovisno o tome želi li ili ne nešto Marko Marić? Točnije, pitam je li Marko Marić mogao sam odbiti ili prihvatiti ponudu od 8 milijuna eura ili to nije bilo u njegovoj ovlasti samim time što je ponuđeni iznos veći od 3 milijuna eura.rioda

"Izvršni odbor Kluba:
    ...
    f. nadzire rad uprave i daje joj suglasnost za pravne poslove iznad ukupnog iznosa 3 milijuna eura"

Statut veli da IO "daje suglasnost" i po tome ja razumijem da kad Uprava nešto želi provesti, a taj posao vrijedi +3 milijuna eura, mora dobiti potvrdu IO - bez obzira o kakvoj se odluci radi. odbijanje ili prihvaćanje ponude za prodaju, kupovina igrača, posudba - ako je preko 3 milijuna, IO se mora složiti s odlukom Uprave. koliko se sjećam, u javnost je izašlo da je IO stopirao odlazak Sučića u Como, a ne da se složio s odlukom Uprave da ga se ne proda.
  • pencilneck
    859
    Ne bi li Izvršni odbor trebao glasati o svakoj odluci iznad 3 milijuna eura, neovisno o tome želi li ili ne nešto Marko Marić? Točnije, pitam je li Marko Marić mogao sam odbiti ponudu od milijuna eura ili to nije bilo u njegovoj ovlasti samim time što je ponuđeni iznos veći od 3 milijuna eura.rioda

Uprava i SD su imali mogućnost sami odbiti ponudu za Sučića kao što su odbili ponudu Fiorentine za Baturinu. Zašto to nisu napravili već je IO morao intervenirati, je pitanje za Upravu i bivšeg SD-a.
  • Patak
    3.3k
    Ne znam ovako napamet tko je sve član pojedinog Odbora, ali Odbori imaju smisla ako su "jaki" Odbori po članovima. Npr.u odboru za stadion bi mogli biti arhitekti, građevinari. urbanisti, pa i navijači koji bi aktivno mogli usmjeravati javnu politiku oko gradnje stadiona, kakav Dinamo želi i kakav bi bio primjeren i za grad. Od pasivnog odbora koji je tamo da mu pokažu studiju izvodljivosti od koje na kraju nema ništa nema previše koristi.

U odboru za financije bi trebali biti uspješni poslovni ljudi, šefovi kompanija, ekonomisti, koji bi mogli davati konkretne informacije, dovoditi sponzore, itd...

Ovako mi se čini da su pasivni, iako možda i nisu, možda daju konkretne prijedloge Upravi samo se to ne zna javno...
  • masacusec
    5.1k
    Ok, ukoliko je potreba za x odbora, onda ok...ali da ta radna mjesta imaju smisla, s optimiziranim radnim kapacitetom, a ne fiktivno radno mjesto s nedefiniranim zadacima (čitaj: drkanje kurca)
  • Crusades
    15.8k
    Po enti put, članovi svih tih odbora djeluju - volonterski
  • Jaro
    9.7k
    ne pomaze...
  • NB86
    16.5k

Pricamo o volonterskim, savjetodavnim tjelima, daj se bar minimalno informirajte, traje krace nego koliko vam treba da napisete gluposti o odborima
  • NitkoBitan
    25.3k
    Neka nova vrsta uhljeba koja radi za dz.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.