• DrawTube
    6.7k
    Iako su ta 2 stadiona naizgled jako slični i oba imaju kategoriju 4, mislim da nije fer da Pampas uspoređujemo toliko s Kranjčom jer su oni imali puno veći prostor na kojem mogu raditi, štoviše rekao bih i da su imali prostora na bacanje pa su tam smjestili i kamp sa 6 terena

Uostalom mislim da imaju i veće parkiralište kojeg mogu i proširiti jer je taj dio grada velika ledina. Ovo na Kranjči je baš stisnut stadion kaj se parcele tiče
  • Neron53
    1.5k

Referirao sam se samo na argument oko ulaza za invalidne osobe.
  • DrawTube
    6.7k
    onda isprike, budem i ja poslusao cijeli podcast pa bum vidio kaj kažu

Iskreno ne znam kak se ti prilazi uopce rade i zašto nema mjesta za njih, al sumnjam da je samo to bio deal breaker
  • Dudu9
    1.6k
    Nisu htjeli one stupove di bi bili reflektori, pa na kraju idu na krov koji mora bit visok a to povećava broj sjedalica i kad bi još u kutove stavili stolice povećao bi se broj a navodno nema toliko parking mjesta koje Uefa u tom slučaju zahtjeva
  • Neron53
    1.5k

Radi par parking mjesta ode estetika, akustika.....
  • Dudu9
    1.6k
    Više manje puno toga zahtjeva Uefa, zato grad kupovao za novi ulaz do stadiona, jer kao i sudci ne smiju se sa nikim sresti ovo ono, zato se praktički cijeli projekt izmjenio skroz
  • Neron53
    1.5k

Ma valjda smo im.se popeli na vrh kurca zbog desetaka odgoda oko " dovrsetka" Maksimira pa sad traze dlaku u jajetu..
    Kad se bolje razmisli, nakon dolaska Bobana...sad cemo tek biti na tapeti ..
  • Dudu9
    1.6k
    od onog prvog idejnog projekta ostalo samo broj stolica i ta 4 kategorija uefa , kad su skužili da zapadnu tribinu treba srušiti, pa da nisu oni stupovi nakaradni za reflektore, pa zahtjevi uefe, tako da je na kraju totalno drugačiji od planiranog
  • Borovljanin
    234

Čitanje s razumijevanjem. Napisao sam da nisu imali dovoljno prostora na čestici u Kranjčevićevoj. Na Opus Areni su radili stadion na potpuno otvorenoj parceli.
    Uostalom, poslušaj emisiju.
  • Borovljanin
    234

Upravo tako. Nisam išao u širu priču. Samo sam napisao da je površina na kojoj rade uvjetovala kakva rješenja mogu ponuditi. I naravno uefini standardi.
  • Neron53
    1.5k

Citaj s razumjevanjem. Imao si dva posta. Jasno sam rekao na koji sam se referirao.
  • Infinity
    17.8k
    To sto nema coskova ne moze imati nikakve veze s parkingom, jer UEFA zahtjeva odredjen broj parking mjesta za vip goste i brojka je ista za sve kapacitete.

Parking za obicne gledatelje stadion po pitanju UEFA-e ne mora ni imati. Cak i ovaj za vip goste ne mora biti uz stadion, moze biti kod Arene, ali klub mora organizirati autobus za vip goste u tom slucaju.

Ukratko, UEFA-u skoro pa da boli ona stvar za parkingom.
  • SAS1987
    17k
    Nisam siguran ak sam gledao postojeci rendar ili stari ali mislim da je tamo naklon tribina bio cca 32.

...Tako gledatelje donosite bliže samoj akciji s obzirom da će nove tribine biti nešto strmije. UEFA traži da sa svakog mjesta može imati dobar pogled na teren. Nagib tribine nešto malo naraste, a imate i presjek krova tako da to skoro izgleda kao zvučnik. Amplificira se buka navijača...

Za usporedbu, najstrma tribina u Australiji je gornji nivo Bankwest stadiona u Sydneyu sa naklonom 34 tako da će Kranjća biti poprilićno strma :cool: Sa obzirom da su arhitekti mislili na akustiku i ak će biti osigurano dovoljno mjesta, 3k ili 4k za boyse će atmosfera biti paklena.

western_sydney_stadium11.jpg
  • mali M
    7.4k
    iskreno uopće ne razumijem kakve veze imaju kutevi sa ulazima jer po renderima se ne ulazi preko kuteva na tribine. Nije da ima ulaze kroz čoškove pa to išta diktira. Mislim da su dobili nekakve glupave prijedloge kojih su se morali držati i koje im je diktiralo dizajn. vanjski dio mi je okej, prestrme tribine možda i nebi ali šta je tu je, ali ove razdvojene tribine su mi na ovom malom stadionu kriminal. Mislim da su zbog toga i postrmili tribine kako bi nadoknadili kapacitet nakon micanja kuteva.. Meni osobno je ovo katastrofa, tako smo se veselili novom cjelovitom stadionu za Dinamo sad će nam dat neki ispodprosječni samo sa krovom... Grozno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.