• Praskaton
    4.2k

Ma da sve znamo sve smo već nabrojali više puta ovdje.To što si naveo je samo dio ima toga jos.Greške su normalne jer je ovo ljudima sve novo.Očekivao sam ih.

Ono što mene brine kod ovih ljudi je nesposobnost donošenja pravovremenih odluka,nepoznavanje sportskog dijela kluba( koji je 90% svega) i dojam da nakon više od godinu dana vlada veći kaos nego na početku njihovog mandata.
    Koji je smjer kluba,koji su sljedeći koraci,kakav je plan? Vjerovatno ni oni ne znaju pa stoga ne čudi užasna komunikacija prema javnosti.
  • ZrnTSCHeZ
    1k
    Ako su iole točni napisi pod kojim uvjetima bi Boban navodno bil spreman doći, onda bi prema kvalifikaciji utjecajnijih forumaša i on patil od "balkanskog sindroma" jer on želi biti ono što su u svjetskom nogometu čelni ljudi klubova (nabrajal sam poimenice pred par mjeseci primjere).

Ako se njega razmatra i on želi biti predsjednik kluba, koliko vidim jedini legalni način su novi izbori.

Izbore saziva predsjednik kluba osim ako Skupština ne razriješi predsjednika (40 glasova) i ako između svojih postojećih članova ne izabere novog predsjednika u kojem slučaju onda izbore saziva Skupština.

Koliko mi se čini, u ovom lošem statutu nije predviđena ostavka predsjednika (pa čak niti njegova eventualna smrt) kao razlog prestanka dužnosti, već samo istek mandata ili odluka Skupštine za razrješenje.
  • sport
    4.5k
    "Boban je taj koji će onda birati Upravu koja će biti izvršna vlast tj svakodnevna izvršna operativa. Ali Boban bi bio taj koji će na kraju donositi ključne odluke"
    Na to što si napisao može pristati samo Uprava na čelu s V.Peras ili nekom sličnom.
    Skupština bira I.O.koji bira Upravu,Uprava kluba vodi sportsku,poslovnu i stručnu politiku i za to odgovara I.O.
    Ako će odluke donositi samo jedan čovjek pa bio to i Boban (prije Mamić) onda ne trebaju ni izbori.ni Skupština,ni I.O. dizači ruku se uvijek lako pronađu.
  • Nolifer
    10.4k
    Ak dojde Boban nek on izabere novog SD i trenera i to dugoročno onda... :ok:
  • Papastrumf
    15.7k
    Boban je taj koji će onda birati Upravu koja će biti izvršna vlast tj svakodnevna izvršna operativa. Ali Boban bi bio taj koji će na kraju donositi ključne odluke"
    Na to što si napisao može pristati samo Uprava na čelu s V.Peras ili nekom sličnom.
    Skupština bira I.O.koji bira Upravu,Uprava kluba vodi sportsku,poslovnu i stručnu politiku i za to odgovara I.O.
    Ako će odluke donositi samo jedan čovjek pa bio to i Boban (prije Mamić) onda ne trebaju ni izbori.ni Skupština,ni I.O. dizači ruku se uvijek lako pronađu.
    sport

Klubu ocito ne treba niti Skupstina niti IO u ovom obliku.
    Ajmo mi lijepo na neposredno biranje Predsjednika pa nek si on slaze ekipu, tj. Upravu s kojom ce voditi klub.
    Ljudi se u tom slucaju ubuduce nece pitati tko je kriv ili zasluzan, je li to Predsjednik, PU ili IO.
    Predsjednik je dobio mandat pa neka si slaze vertikalu kako zeli.
  • ElDorado
    3k
    nisam ja to napisao kao da zagovaram to. Ja samo mislim da su to Bobanova razmišljanja, zapravo gotovo sam siguran da su to njegovi uvjeti. I ispravno je to što si napisao. Baš tako. Potpuna odgovornost onoga koji slaže svoju vertikalu. Ova podijeljena odgovornost unosi popriličan kaos pogotovo kad je rezultat u kujcu.
    Slažem se s tobom. A ako je neuspješan ide se na nove izbore.
  • ElDorado
    3k
    mislim da pogrešno gledaš. Ovaj prvi je uzurpirao vlast. U ovom drugom modelu predsjednik se bira neposredno na izborima, a skupština ga uvijek može smijeniti ako nema rezultate. Sve je demokratski ali onaj ko je dobio izbore ima pravo birati svoju ekipu.
  • Guinness
    2.7k
    Sramota da se toliko pljuje po upravi,da je Fabio osvojio HNL,svi ti pljuvači bi svršavali na Zajeca,Manenicu,Skendera itd.....Odani Zgd

Ne bi nego bi se dotaknuli gramatičkih grešaka u revijama, "uštede" da se riješilo nekih igrača, secirala bi se svaka Zajecova riječ, vjerojatno bi se i Sanjin vratio u fokus, brojač članova... Biraj teme, šta god ti padne na pamet. Vjerojatno bi u fokus došao i Emreli i eto kak je on to u Nurnbergu zabio xy golova a nama eto nije valjao.

Onaj ko će srat, srat će da sere. Bez pokrića i temelja ili sa pokrićem.
  • Papastrumf
    15.7k

Nisam tebe niti quotao :smile:
  • emilperska
    9.6k
    sport

Klubu ocito ne treba niti Skupstina niti IO u ovom obliku.
    Ajmo mi lijepo na neposredno biranje Predsjednika pa nek si on slaze ekipu, tj. Upravu s kojom ce voditi klub.
    Ljudi se u tom slucaju ubuduce nece pitati tko je kriv ili zasluzan, je li to Predsjednik, PU ili IO.
    Predsjednik je dobio mandat pa neka si slaze vertikalu kako zeli.
    Papastrumf

Ovaj statut koji imamo s ovakvim lancem odlučivanja i odgovornosti odnosno neodgovornosti je jedinstven u RH pa vjv i Europi te je usudio bi se reći šizofren. Obojica ste upućeniji nego mi ovdje i znate da je do njega doslo jer je bio kompromis između ex udbaške struje koja je mislila s njim vladati vječno i navijačke koja je u njemu vidjela kontrolne mehanizme i prvi ulazak u klub nakon 15-godišnjih pokušaja..

Ovaj oblik koji sad imamo vuče na to da je NO ili IO višak. Ne vidim soluciju (razumnu) da ostaju i IO i NO i skupština i na kraju Uprava.

Ja sam skloniji onome sto je Papa napisao neki dan. Svi (validni) članovi su Skupština. Jedan član jedan glas. Članovi direktno biraju predsjednika koji bira svoju "vladu". Članovima bi olakšao sazivanje referenduma i skupština..

Mogao bi postojati NO s nekim malo širim ovlastima radi nadzora svega. Ali ne u smislu dizanja ruku za poslove iznad 3 mil EUR.
  • NKDZ86
    3.4k
    ovaj statut je vjerovatno i djelo odbjeglog pravomoćno osuđenog kriminalca ZM.
    a po svemu kaj čitam, Boban bi htio funkciju predsjednika, ali s puno većim ovlastima.
    po meni je ta funkcija izvršni predsjednik :grin:

onda smo se lijepo usosili ili nas je neko usosio.
    vrijeme će sve pokazat i otkriti ko je na čijoj strani bio.
  • sport
    4.5k
    Napokon normalna komunikacija
  • Papastrumf
    15.7k
    ovaj statut je vjerovatno i djelo odbjeglog pravomoćno osuđenog kriminalca ZM.NKDZ86

Nije sigurno.
  • Tongo Doumbia
    6.3k
    Za mene jedini ispravan i normalan način, ako već pričamo o demokraciji, a pričamo.

“Ja sam predsjednik, izabrali ste me, na raspolaganju imam mandat koji imam. U klupske odbore i za provođenje mehanizama ulaze ljudi za koje odgovaram ja, jesu li diplomirani ovi i oni, jesu li fikusi…ne treba vas brinuti. Snosim odgovornost za sve dobro ili loše što se dogodi.”

Naravno da uvijek ostaje pitanje ima li dovoljno kuražne i sposobne osobe za takvo što, ali pričamo o idealnom načinu, jel.

Sve drugo mi je nekakva vrsta kružnog toka bez pretjerane odgovornosti, u kojem se na kraju svi izgube.
  • Noel
    10.6k
    Nadam se da je Boban dobio ponudu da postane sportski direktor. Tu ima sve kaj želi. Apsolutno određuje sportsku politku kluba i ima kontrolu nad njom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.