• OBIGB
    842

Portparol KA- namjerni, ne namjerni, nije ni bitno.
  • masacusec
    5k
    Ove priče tko je veći Dinamovac jesu u stilu: "moj tata ima crni pojas, prvi dan".
    Umjetno producirane medijske konstrukcije o stvaranju više struja su nastavak medijskoga malicioznog izdrkavanja po našem klubu.
    Sigurno postoje različita mišljenja i poneke diskrepancije u trenucima krize u najvećem hrvatskom klubu, no ovi hiperbolični novinski tekstovi su ništa drugo nego očajnički pokušaji clickbaita.
  • Thor
    72
    Pisao sam o tome prije koji tjedan. Sada samo kratko. Problem je nastao u trenutku kada je nova uprava preuzimala klub i kada je SD imenovan a taj je temeljem do tada svog nekog rada u klubu tvrdio i prikazivao se da sve zna uz podrsku predsjednika. Uprava i IO nemaju pojma o sportskoj politici i nasjeli su na tu pricu SD. On je predstavljao svoj plan,drzao presice,davao analize o igracima i nacinima vrednivanja i o ugovorima itd,itd. Sve je to pusila uprava i IO jer nisu imali iskustva. Kupnja,prodaja igraca,novi treneri...sve je to servirao SD. Kada je voda dosla do grla i kada je ocito uprava skuzila da je ovaj foler i nema pojma, smjenili su ga. I sad ta uprava temeljem ovog iskustva mora izabrati novog SD koji bi trebao napraviti cistku i rosadu. Nebitno tko je kriv a tko prav,platili smo danak neiskustvu. Nadam se da je predsjednik uprave sad pametniji i da ce naci rjesenje. Treba pocistiti svlacionicu i uvesti reda u svim segmentima svlacionice i biti ce mir. To moze jedino novi SD. Nadam se da hoce. Treba stati sad sa tim prepucavanjima tko je kriv i koliko. Nebitno. Krivo je neiskustvo. Steta je ucinjena,platili smo to neiskustvo skupo i nadam se nesto naucili. Uprava treba vuci cvrste i odlucne poteze sad i pripremiti klub i ekipu za iducu sezonu koja je bitna za financijsku buducnost kluba. Ova je sezona gotova i treba samo ne potonuti nize od ovog radi reputacije i samopostovanja. Cvrste i odlucne poteze i komunicirati.
  • Thor
    72
    Sve ovisi naravno o tome kojeg su SD odabrali i da li ce taj znati napraviti posao i da li ima iskustva u tome. Ako izaberu krivog opet e onda mozemo razgovarati o odgovornosti cijele uprave jer istu gresku ne mozes napraviti dvaput. Jednom mozes pogrijesiti ali ako napravis dva puta istu gresku znaci da nista nisi prvi puta naucio pa time znaci da nisi sposoban upravljati. Vidjeti cemo izbor novig SD-a i sta ce biti dalje.
  • ksapi
    4.4k
    Mene samo zanima kada ce i tko skupiti muda, javno istupiti i preuzeti odgovornost. Barem za dio toga, s obzirom da je vec duze vrijeme jasno da postoji cijelo lanac problema, nestruktiriranosti..

Ovo prebacivanje loptica je gore od hrvatske politike, ujedno i najgora stvar koja se trenutno dogada u klubu. Tesko mi pada gubitak naslova, ali gorenavedene stvari padaju mi duplo teze.
  • NitkoBitan
    24.8k
    Nebitno tko je kriv a tko prav,platili smo danak neiskustvu.Thor

Nebitno. Krivo je neiskustvo. Steta je ucinjena,platili smo to neiskustvo skupo i nadam se nesto naucili.Thor

Da, najbolje da se pravimo kako vjerojatno zadnjih 10 prijelaznih rokova nije odradeno kako spada i kako smo svake sezone bili sve blize gubitku naslova, kako vrijeme odmice problemi su se akumulirali, a nositelji igre su nam sve stariji.

Uz to nam je tijekom citave sezone bilo ozljedeno 2,3 najvaznija igraca te smo bili konkurentni u LP do samog kraja te nas je taj tempo dodatno ubio. Klubovi liga petica imaju problem sa takvim tempom, gdje necemo mi...

Najlakse je imat naknadnu pamet te lovit neke vjestice. Ima clanaka koliko oces koji su hvalili Marica nakon prijelaznog roka i rezultata u LP, tko je mogao znat da cemo ostat bez nositelja igre te na strancima koji NIKADA nisu bili dovodeni u Dinamo da prave razliku odmah na pocetku.

Ponavljam, sada eventualno jedan gubitak naslova simplificirat na to da je izgubljeno zbog "neiskustva" nove garniture je smijesno. Kumulacija i kulminacija problema, miks svih negativnih faktora koji nas je mogao potrefit ove sezone. Pa cak i ta konkurencija stoji nikad bolje izuzev Kekove Rijeke (jbg treba priznat i rec da su ove sezone poispadali u kvalama u ulozi favorita a ne autsajdera).

Ovakva sezona se morala dogodit kad tad, a po meni bolje sad kad su financije na razini nego kad se ne bi mogli izvuc iz toga, odnosno kad bi upali u kruzni tok. Mi u teoriji mozemo razvalit KL i upast direktno u LP onu sezonu iza naredne, a mozda nam je tako i sudeno. Uostalom ne bih rekao da je ova ekipa zasluzila igrat ozbiljno europsko natjecanje. I da, kad se vec trubi o odgovornosti... Tko je odgovoran za skoro 80 milijuna eura prihoda bez ozbiljnije prodaje igraca?
  • vlatkomarkovic
    666
    tko je mogao znat da cemo ostat bez nositelja igre te na strancima koji NIKADA nisu bili dovodeni u Dinamo da prave razliku odmah na pocetku.NitkoBitan

Pa zašto si onda posudio Mbukua, Ogiwaru, Kaneka; kupio Kangu od 27, Hoxhu od 24; potpisao Mmaea od 28, RPGa od 24. Ako ne želiš da ti odmah čine razliku? Nego kada bi trebali činiti razliku za 4 sezone?

Pa cak i ta konkurencija stoji nikad bolje izuzev Kekove Rijeke (jbg treba priznat i rec da su ove sezone poispadali u kvalama u ulozi favorita a ne autsajdera).NitkoBitan

Stvarno? Nikad HNL neće biti osvojen s manjim prosjekom bodova od ove sezone. Također sramocenje Osijeka, Rijeka i Hajduka u Europi. Koliko je uopće bila jaka onda Rijeka prošle godine, ako je sada tako jaka konkurencija.

Mi u teoriji mozemo razvalit KL i upast direktno u LP onu sezonu iza naredne, a mozda nam je tako i sudeno.NitkoBitan

Ti očito nisi ispratio promjene u sustavu koeficijanata koje su počele od ove sezone.

Tko je odgovoran za skoro 80 milijuna eura prihoda bez ozbiljnije prodaje igraca?NitkoBitan

Novi sustav natjecanja zbog kojeg smo krenuli iz PO je jako pomogao i prodaja Danija Olma.

Jednom mozes pogrijesiti ali ako napravis dva puta istu gresku znaci da nista nisi prvi puta naucio pa time znaci da nisi sposoban upravljati. Vidjeti cemo izbor novig SD-a i sta ce biti dalje.Thor

Slažem se. Iako na pocetku sam imao dosta skepsi prema ovom SDu, sada sam dosta optimističniji vis a vi njega; čitaj Niagara.
    I ne, to nije pretjerivanje da treba uprava otići ako je promašila s novim SDom, jer Fiorentino Perez da dvije godine zaredom ne osvoji ništa bi dobio pedalu bezobzira na sve uspjehe dotada, a i tako ju je pobrao u prvom mandatu. A on se bori protiv Barce i Atletija za svaki trofej svake sezone.
  • NKDZ86
    3.3k
    uf al dajte tovarima i ostalim mrziteljima materijala....
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.