• Marktwain
    214
    To je dijagnoza.
  • ZgDLions
    914
    Ozbiljna pitanja za kolegu. Tko su pravi Zagrepcani, u kojim kvartovima su najzastupljeniji, sta slusaju od glazbe, kakvi su im pogledi na politiku?

Manje više pravim Zagrepčanima se smatraju oni kojima su se tri generacije kupale u kadi u Zagrebu.
    Centar, dio Trešnjevke, Maximir su ak nisu umrli najzastupljeniji, znam u kvartu ekipu koja već petu generaciju zive u istoj kući.
    A u svezi glede glazbe prava je šteta kaj ekipa malo ne zagrebe u širinu, nema kome se ne bu svidjela neka epoha ili djela u klasici ili doduse malo teže u jazzu.
    Svi se raspamete kad krene Ero na Thompsonu, a koliko ih je pogledalo i preslušalo operu koja je i fora i vrhunska, a i nije jedina dobra stvar taj uvod koji je iskoristio.
    Da ekipa ode u Lisinski ili HNK ugodno bi proveli vrijeme i srušili bi predrasude da je to za elitu ili one sa muzičkom školom.
    Ima i tu sljedbenika ko za Misu ili Thompsona, kad smo bili na Parsifalu ispred HNK je bio sparkan Slovenski bus i u razgovoru smo shvatili da su oni neka Wagnerovska sljedba koja putuje i prati gdje su njegove izvedbe.
    Putovati koji sat negdje i onda sjediti i gledati Parsifala koji traje pet sati i onda doma je ko da ideš na hipodrom.
    :lol:
    A, što se tice Orasara, nemam pojma zakaj je to postao neki hajp, ja sam bio pet puta jer je to zeni prekrasno i nije uopće prije bila takva navala, normalno si kupovao karte svake godine.
    Sad ima hrpa predstava i više se nemre do karata, Tchaikovsky je Thompson prije Thompsona, mozda i Orašara na hipodrom pa da ekipa odmjeri snage ko bu više karata prodal.
    Urbana gerila protiv gena kamenih.
    :lol:
  • Marktwain
    214
    Krajem petog mjeseca je opera Nikola Šubić Zrinjski u HNK.
    Fanovi Čavoglava i urbana ekipa na jednom mjestu.
    Domoljublje i kvaliteta u jednom.
  • Majki2111
    3.9k
    Evo mene kao predstavnika jednog takvoj Zagrepčanina. 3- generacija koja živi i koja je rođena u ZG. S obije strane. Iz Dubrave sam.

Smatram da svaki pravi Zagrepčanin nebi trebao ići na koncert Thompsona ako drži do sebe.

Moj tata koji uskoro navršava 51 godinu i koji je radni čovjek i koji živi u ZG cijeli život je rekao /ili se složio s nekim komentarom) da je Thompson cajka za dijsasporu.

Ja ja ga ne vidim kao cajkušu, ali ni sa čim se ne mogu poistovjetit kaj predstavlja on. Kamenjar, rat, veličanje i spominjanje samo odabranih krajeva RH i regija BiH, hiperboliziranje upitnih motiva hrvatske ranosrednjovjekovne povijesti. Ko hoće neka ide. Nemam ništa protiv. Ja sam mučnuo glavom od srednje, kad su mi pasala te pjesme. Više to nije slučaj. Nisam opijen mitomanijom koju predstavlja.

Ponosan sam što ne idem na njegov koncert i što sam vjerojatno u manjini.
  • Jaro
    9.5k
    kaj se das pecat. Mali je trol 1/1 . To sto ponekad pise poluretardirane postove pa je ekipi super, ne znaci i dalje da nije trol...
  • Mali dioničar
    17.1k
    Kao što rekoh nije neki dan za trolanje dok se iskopavaju hrvatske kosti, a hrvatstvo proglašava mitomanijom.
  • Majki2111
    3.9k
    Možemo se upoznat uživo. Nisam trol. Upoznao sam neke ljude s foruma uživo. Nisam trol mogu ti potvrditi. :wink:
  • Jaro
    9.5k
    Možemo se upoznat uživoMajki2111

Hvala, u godinama sam kad pomno biram nova poznanstva...
  • deda
    36.3k
    Mali dionicar ban 10 dana, a i ti Majki odmori barem 7 čisto zato što će ovo eskalirati. I ja te ponovo pozivam daj promisli malo prije nego što pišeš. Ali stvarno promisli.
  • Hnlovac
    1.8k
    Po meni glazba nadilazi neke regionalne/lokalne/kulturoloske/političke rasprave

Ima doktora i profesora koji slusaju brenu, ima nkv radnika koji slusaju orasara, ljudi slusaju mpt bez obzira otkud dolaze, ljudi slusaju klape a mogu bit iz Zagorja itd

Opcenito mislim da nema prave i krive glazbe (iako cajke osobno ne mogu smislit zbog zavijanja, sto ne znaci da sam u pravu) ali mislim da je hrv glazbena scena u žešćem k**cu kad od mladih glazbenika koji bi eventualno mogli rasprodat koncert imamo kaj?

Pekija , Grseta, Hiljsona?

Nije ni čudo kaj se slusaju cajke dok god hrt sekta živi u svom delulu svijetu i puštaju svakakve promo pjesme po radijima
  • The Undertaker
    7.5k
    Provincija je u glavi a ne na zemljopisnoj karti.
  • ZgDLions
    914

Zašto bi rasprodaja necega bilo mjerilo za kvalitetu?
    Ima barem danas svega i zbilja izbor nikada veći i može svako naći nešto za sebe.
    Chui su mi dobar primjer, a Thompson mi je jednostavno loš, ne zbog narativa nego mi ta mjuza nema nista šta bi me zainteresiralo da je slusam.
    Glas nije baš od par oktava, glazba već odslušano i prekopirano, a textovi su zadnje što mi u pjesmi znače jer bi inače čitao poeziju, a nisam neki ljubitelj.
    Ovo za kosti od dioničara mi je bez veze, jer svi moji frendovi rodbina, kolege sa posla smo bili u ratu, kupovali si sami uniforme, a neki i municiju i svi radimo, imamo puno staža i ništa specijalno od države nismo dobili niti tražili, kaj bi rekli zivimo svoj zivot, a nije da smo malo domovini dali.
    I nitko od nas ne ide na Thompsona niti imamo išta protiv njega, a ni ne slušamo ni priblizno istu mjuzu.
    Nije nas se nahvatao i to je to.
    Najviše nas veže kaj smo članovi Dinama i idemo ponekad zajedno na tekme.
  • Droljo
    14.3k
    hrvatstvoMali dioničar

Nitko nek ne odgovara da se ne širi glupost ali ovaj pojam može postojati samo kod nekoga tko ima nešto za dokazivati nekome. Zašto to posebno isticati? Kome, šta....
  • Hnlovac
    1.8k
    ne bi, ali bi bio znak da Hrvatska ima glazbenike koji su relevantni, što bi značilo da imamo potencijal razviti glazbenu svoju u još nešto veće, a ne da se pribjegavati srpskoj muzici
  • ZgDLions
    914

Imamo i mi dobrih glazbenika i mjuze, ali ko i zakaj sluša tu čudnu ćirilicu meni je neobjašnjivo.
    Kad sam bio mlad u jugi išli smo u Lap, Kulušić, Jabuku.. i nitko nije to slušao, devedesetih pogotovo, a kak je to odjednom ušlo na scenu nemam pojma.
    Pa to je blago rečeno teško smeće i to ne zato jer je sa meni neprihvatljive lokacije, nego i kvalitetom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.