• Tradicija bunta
    7.5k
    treba dovest boromisu, razvalio je na podcastu..

gdje li smo to vec vidjeli...
  • Fan
    884
    Ne znam zašto misliš da je kasno?
    ali ako je to radi prijelaznog roka koji počinje krajem lipnja, onda ima još vremena, jer ionako ne će sve riješiti kroz jedan prijelazni rok. Zar ne?
    JD s istoka

Ne mislim da je kasno, nego da kasnimo i svaki sljedeći dan je teži za novog SDa.
    Ne razumijem kako ne shvaćate da ne radi SD samo kad počne rok nego mjesecima unaprijed. Jedan rok završi, već počnu planovi za drugi.
    Ne može se baš sve riješiti u jednom roku, ali sve ovisi od kluba do kluba, situacije do situacije.
    Dinamo je, recimo, kad je Bjelica došao prvi put u jednom roku riješio jako puno gorućih pitanja i igrali smo fantastično nakon toga. Imali smo prije toga dosta smeća, ali nismo bili kritično.
    Arsenalu npr, kad je Edu tek došao, je trebalo 2-3 sezone da dođe na ovu razinu vrha na kojoj je trenutno. Klub je prije toga bio u rasulu što se tiče najveće razine, ali eto, posložilo se.
    Novi SD ima puno posla. Puno toga se može riješiti odmah, a kako će se riješiti, vidjet ćemo. U svakom slučaju mislim da se kasni.
  • FrenchMontana
    1.1k
    provjeri kaj je i di radio… Najbolje da se zatvori u 4 zida, glumi autista i ne gostuje nigdje. E onda je bolji zasigurno.
  • Noel
    9.8k
    A niš onda Zvone Boban i da zaključimo to.
  • Paggini
    42.4k

Olimpija nije Dinamo, niti blizu. Dokazaniji je od Marića, ali daleko je to od ozbiljnog angažmana i "dokazanosti". Ništa protiv Boromise, dapače strašno mi je drag tip, ali angažman njega bi bio još jedan hail mary koji može ispasti dobro i loše, što si ne možemo priuštiti ako još jednom se pokaže kao loša odluka.
  • JD s istoka
    7

Ne razumijem kako ne shvaćate da ne radi SD samo kad počne rok nego mjesecima unaprijed. Jedan rok završi, već počnu planovi za drugi.Fan

Ja to shvaćam, meni nije jasno zašto se smatra da mu je samo to i posao.
    Puno veće su mu obaveze i odgovornosti od slaganje samo prve momčadi.
    Pod cijenu jednog prijelozng roka nemam ništa protiv da kasnimo s predstavljanjem SD-a koji će u bližoj budućnosti (koja je očigledno dalja od tvoje) vratiti sportsku politiku u tračnice
  • Enco
    134
    Sjetite se kakvu priču je imao Marić, na Zoni ga se nakon njegovog intervijua dizalo u nebesa , pisalo kako imamo dugoročno rjesenje u njemu...
    Pustimo priče u raznim podcastima...

Naš sportski sektor zahtjeva ozbiljnu operaciju i iskusnog kirurga.
    Ono s čim se dičimo, a to je škola već duže vrijeme je na klimavim nogama o seniorima da i ne pričam.

Definitivno Boromisa ima potencijal, ali da li je za SD Dinama mislim da nije, a da li za njega ima mjesta u sportskom sektoru mislim da ima.
    Pa nek malo još stasa, neka se uči uz nekog iskusnijeg "mačka".
  • GeneralNapoleon
    1.2k
    Diskusija o SDu je dosta kompliciranija od recimo igraca. To sto je neki SD dokazaniji na kraju bas nis ne mora znacit.

Sad se pak predstavlja da se Boromisa zaziva na osnovi intervjua. Boromisa se zaziva primarno na temelju njegovog rada u Olimpiji gdje je pokazao dvije, po meni za nas kljucne, vrline.

Prva da ocito ima dobro oko za igraca. Zna prepoznat rano i dovest prije nego postane pre skup. Znaci dovodi dobre igrace u relaciji za cijenu.
    Druga je da je pokazao da moze slagat ekipu ciljano i planirano kao puzzle.

Te dvije stvari su za nas najbitnije, jer je tocno to sto nama treba. Kupij povoljno, razvij na visu razinu i prodaj skuplje dalje. U isto vrijeme slozi sa ogranicenim budzetom ekipu koja je kompletna a ne koja ima deset desnih bekova i nijednog lijevog.

Sve to samo potvrduje sa intervjuom gdje dijeluje da razme kaj prica. Makar je intervju kao intervju manje bitan. Bitno je da je to sto je pricao tamo stvarno vec pokazao da zna i umije.

Nadalje je iluzorno ocekivat da mozemo dovest nekog top SDa. Kao sto je bilo iluzorno ocekivat za trenera. Znaci u najboljem slucaju mozemo dovest nekog posrnulog SDa kao Bobica ili nekog neiskusnog potencijala iz recimo Benfice koji do sada uopce nije bio nigdje SD.

Problem je dakle da mozemo dovest posrnulog jaceg koji je radio u jacem klubu drugacijeg sistema od Dinama ili mozemo dovest neiskusnog potencijala koji je radio u jacim klubovima slicnog sistema. Nikad necemo moc dovest SDa koji je recimo razvalio u Benfici.

Meni se najbolja opcija cini uzet naseg covjeka koji je na nizoj razini pokazao tocno ono sto nama treba. Ali ne da je radio u klubu slicnog sistema nego je bas kao SD u nekom klubu pokazao da ima sposobnosti koje nama trebaju. I zato se meni Boromisa cini najboljim pickom.

Uostalom postoji uvijek opcija dodat mu nekog iskusnijeg covjeka u upravu.
  • Kujtim Shalla
    4.5k
    arsenal ti nije imao sd frende. Sd kakvog mi znamo je njihov manager ,tek sad su našli jednog koji će pomagati arteti i raditi na stvarima koje nisu samo u vezi prve momčadi i rasteretiti artetu
  • SAS1987
    16.8k
    Povratak Bulata, povratak preporodenog Stefulja, vracanje Vrbancica sa posudbe, otkup Solde i kaj bi jos mogli... preporodeni Filipovic iz Sibenika!NitkoBitan

Da vratimo i preporođenog Marka Marića? :lol:

Sad se pak predstavlja da se Boromisa zaziva na osnovi intervjua.GeneralNapoleon

Ne u kontekstu Dinama ali slicno je Toplak bio poprilicno popularan nakon gostovanja u Podcastu :lol:
  • Crni86
    9.2k
    Blize je olimpija funkcioniranju dinama nego bayern ili bilo koji klub petice. Nije isto postavljat sportski sektor u wolverhamptonu di je bitno da se ne ispadne iz lige, dobis svake godine milijune od tv prava pa se dosllovce samo momcad slaze, a druga je stvar imperativa i igre i rezultata te uz to razvij mladih igraca za prodaju. To su razliciti sportovi.

Boromisa mozda nije skroz dokazan al je spreman za stepenicu vise i bit ce galadan i motiviran da uspije. Zna sto znaci dinamo i zna da ce ga ovaj rezultat obiljezit bio on pozitivan ili negativan sto ce ga svakako dodatno motivirati. Za stranca se to sve ne moze garantirati pogotovo ako ce npr doc iz lige petice u hnl (da se ne lazemo to je stepenica do dvije ispod).

Kakav god ishod bio, mi moramo ovaj tjedan imat sd-a. Pa da taj sd ima vremena nesto i da slozi. A ne da ga zaposlimo 1.6. pa da ga onda pljujemo kad bu transferni rok kaotican.
  • ElDorado
    2.7k
    Ja ne razumijem taj argument Olimpija je mali klub. To uopće nije bitno. Bitno je što je čovjek radio. Od strategije do operative. Kaj nama znači lik iz nekog velikog kluba koji je otkrio i dobro procijenio neka dva igračaod n milja?! Nama treba SD sa svim atributima a tu Boromisa tvrdim i dalje i po njegovom načinu razmišljanja i po onome što je radio je idealan za nas. Iskustva sigurno ima jer se našao u svakakvim situacijama.
    I nemojte mi Marića kao argument jer je lik napravio sve što je po Boromisi bezveze a naša je praksa to pokazala. Osim možda Pjace svi drugi koji su se vratili na posudbe su bili potpuni flop. Mi trebamo SDa koji će stvarati novu momčad, nove potentne igrače. Mi ne možemo kupovati gotove zvijezde. Da ne govorim o priči oko karaktera igrača, o sustavu igre koji se želi igrati itd itd itd
  • Crni86
    9.2k
    I nemojte mi Marića kao argumentElDorado

Boromisa i maric ne mogu u istu recenicu. Prvi vec nekoliko godina radi u olimpiji i to uspjesno od samog pocetka postavljanja novog sportskog sektora. Zna kako operativno posao izgleda, nije pao s marsa. Uz to naglasavao je Boromisa da je imao nekoliko mentora iz portugale, s kojima je i dalje u kontaktu.

Maric je imao 0 dana operativnog iskustva u obavljanju te pozicije. U teoriji je to sve lijepo zvucalo ali je zapeo u praksi bas zato jer on nije znao kako to operativno izgleda. A to se dalo izvuc i iz konteksta svih info koje su izlazile iz kluba. Da ne spominjemo ocito problematican ego i karakter.
  • Zagi
    9.4k
    treba dovest boromisu, razvalio je na podcastu..

gdje li smo to vec vidjeli...
    Tradicija bunta

Kod trenera s kojim smo osvojili duplu krunu i izborili ligu prvaka?

Iz današnje perspektive ...
  • vlatkomarkovic
    599
    Dosta pametan posao uprave izgleda, probij sve rokove za SD-a, spinaj sve odbijenice. Kada navijači polude do kraja jer su probijeni svi rokovi predstavi neko domaće ime kao ipak najbolju opciju i svi sretni jer napokon imamo SDa, kakvog takvog.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.