• NitkoBitan
    24.5k
    Bome su igraci zasluzili povecanje ugovora.
  • Ali
    2.6k

Pa neki jesu, Stojković sigurno je !
    Da su Sučiću dali ranije povećanje mozda nebi na prvi poziv iz Italije odjurio pa i povrijeđen avionom...

To je dio kojeg mi rojetko vidimo, tako danas u Napoliu kukaju za "kvaradonom" a PSG mu dao doslovno za jedan dan kao Napoli za tjedan.
    Nije ni kod Sucica drugacije...
    A tek kad vidis da vecu lovu dobiju negw Kange Mange koje realno zaboli ona stvar za boju dresa koju nosi...
  • Thor
    48
    Naravno da se proljeva puno zuci,naravno da smo nervozni,ljuti, ne razgovaramo sa ukucanima, stekamo na poslu, ne spavamo...trosimo vlastitu energiju,zdravlje,vrijeme,novce...jer nam je stalo do naseg kluba i rezultata. Slazem se sa puno kometara od toga da je rezultat najvazniji,do toga je je bilo gresaka u izboru i dovodjenju igraca (neki preplaceni,neki nisu ni smjeli biti dovedeni) slazem se da su se donosile i pogresne pojedine odluke u klubu i slazem se da postoji niz krivih tajminga izjava, intervjua, koristenja floskula...itd,itd.
    Medjutim,moramo biti svjesni nekih stvari. Ne branim nikog,iznosim cinjenice:
    1. Proslo je godinu dana od saziva nove uprave,
    2. Uprava preuzima klub kao tabula raza...nista ne zna o klubu kako se vodi sportski kolektiv,stanju,financijama,obavezama,igracima,odnosima u klubu,apsolutno nista:
    3. Preuzimanje poslovanja i ulazak u sve segmete poslovanja zahtjevan je i veliki posao,analize,procjene,organizacije,itd
    4. Pri tome perpetum mobile ide bez stajanja idu natjecanja na svim razinama i u svim kategorijama
    5.SD se imenuje jer uvjerava da zna,daje mu se povjerenje,taj odabire,predlaze,prati igrace,trenera,itd
    6. Rezultati osciliraju LP bolja,HNL li/la.
    7. Rezultati smjenjuju jedanog,dovodi drugi pa treci trener,igraci ne znaju statuse tko ide,tko ostaje,zasto ovaj igra,ovaj ne...stvara se sigurno nervoza u svlacionici
    8. Uprava kuzi da nekaj ne stima, mice SD, trazi novog, ali sada malo iskusniji od ranijih odluka nece se zaletiti,to traje,idu financijski izvjestaji,skupstina...
    9. Otvara se i fronta jednog pa dugog stadiona,
    9. Trener i igraci i dalje glavinjaju jer ocito 4.je mjesec i blize se prijelazni rokovi (tko ide,tko ostaje i pod kojim uvjetima) glave nisu u fokusu a trener ocito to ne moze rijesiti,pritisci agenata, novih ugovora,zelja igraca...
    10. Rezultat pati, stvara se jos veca nervoza dovodi se u pitanje sezona,novac,budzet i ide novi perpetum mobile za iducu sezonu...
    Nisu opravdanja ali ajmo biti realni dogodile su se u klubu velike promjene koje iziskuju vrijeme prilagodbe i odredjeno vrijeme. Jednako tako energija se disperzirala na puno razina i na puno detalja pa cak i nebitnih sto je oduzelo fokus.
    Necu reci da smo u kriznoj situaciji ali mislim da je upravljanje ili menadizranje ovom situacijom upravo to. Uprava treba trenutno, jer se ne moze baviti svime sada i odmah zaustaviti prvo sve procese koji trenutno nisu relevantni za funkcioniranje i financiranje kluba. Definirati kljucne procese kojima ce sprijeciti nepovoljan trend rezultata i odrediti prioritete i donositi odluke pa makar i radikalne u nekim segmentima. Jer ako ne, ova kriza uspjeha dovesti ce do krize likvidnosti ako se ne odredi i nerevidira i ne napravi kvalitetna strategija. Pri tome ignoriranje navedenih cinjenica od strane uprave ili pojedinaca i prikazivanje stanjem lijepsim nego sto jesu moze samo govoriti o neshvacanju problema i predstavlja opasnost za produbljivanje krize i stvaranje dodatne nervoze. Stabiliziranjem i preuzimanjem kontrole nad osnovnim procesima koji su prvenstveno usmjereni ka uspjehu (rezultatu) a time i financijama u svakom pogledu su pririteti te odrediti prema tome kontrolu rizika i definiranju svih ocekivanih scenarija a time i buducih odredjenih procesa za koja se odmah mora znati koji su. Ovdje mislim na potpuni fokus na trenutni rezultat, SD,igraci i treneri,financije.
    Nebitno je u tom smislu da li cemo ove.godine biti prvi ili ne (zelio bih od sveg srca da budemo) no bitno je da zaustavimo prvo ovaj opcenito negativan trend reziltata koji se dogadja i koji se moze preliti u iducu sezonu a bez kvalitetne stabilizacije procesa upravljanja moze nas odvesti u veliku krizu. Sad je vrijeme za odlucne akcije onih u upravi koji vjerujem znaju o cemu pricam i krenuti upravljati tim procesima.
    Ne zelim nikome docirati,vec dapace dati podrsku upravi da preuzme jos vecu razinu odlucivanja i donosenja odluka pa makar i radikalnih kako bi se prvestveno zaustavio ovaj negativan trend u svakom segmentu, javno i glasno reci i komunicirati i ne bacati bombone, i krenuti sa stabilizacijom odnosa pa ponovno dizati povjerenje i uspijeh pa makar i u iducoj sezoni i postepeno ukljucivati rjesavati dalje ostale probleme koje ocito imamo.
    To je po meni jedini pravi nacin. Sve drugo dovesti ce do jos veceg kaosa i negativnosti a onda i jos vecoj krizi.
    Potrebno je preuzeti odgovornost i javno otvoreno komunicirati te odlucne odluke i brze ih donositi. :strong:
  • mali M
    7.3k
    Ma ja mislim da su zapravo imali okej plan. Dinamo je rezultatski jak stalno, vjerujem da su mislili da je dobra stvar što tu ne moraju puno mozgati bar prvu godinu. Oni što mislim da je ove godine promjenilo tj. uništilo sve planove je pola godine ozljeđeni glavni prvotimci. Mi smo u jednom trenutku igrali valjda sa KTC-om kao prvotimcem i 10 novajlija. Mislim da u Upravi nisu takve tarabe da nemaju dume o nogometu, baš naprotiv, ali kriva je procjena da imaju vremena prije remonta prve momčadi. Ako smo ovdje svi svjesni da se remont trebao početi polagano prije 3-4 godine doslovno sam siguran da su i oni toga svjesni.. tu bi rekao da su mislili da imaju više vremena... Kriva procjena šta ćeš
  • Jaro
    9.4k
    Ako smo ovdje svi svjesni da se remont trebao početi polagano prije 3-4 godine doslovno sam siguran da su i oni toga svjesni.. tu bi rekao da su mislili da imaju više vremena... Kriva procjena šta ćešmali M

Ak su svjesni da je trebalo poceti prije 3-4 godine, kak bi mislili da imaju jos vremena - totalni oksimoron...
  • mali M
    7.3k
    da ne izvlačiš pojedini citat nego moj cijeli upis vidio bi zašto. Al ajde ponovit ću ti jer ti je teško povezati. Dinamo ima jak igrački kolektiv i bez obzira na probleme uvijek su isporučili rezultat. JA VJERUJEM da su mislili u Upravi da nemoraju odmah na prvu preslagivati momčad dok ne poslože i dignu ostale segmente kluba na željenu razinu. Nemoraš kontrirati samo da kontriraš...
  • Mali dioničar
    17.1k
    Moje je nepopularno mišljenje da su ljudi iz kluba (ne mislim tu samo na Upravu nego i na bivšeg SD) donosili i previše odluka.

Navijači pod utjecajem medija svaki dan žele neku vijest, a stalno nešto kopati po ekipi i po strategiji nije dobro za rezultat. Na kraju krajeva, strategija je dugoročni proces sam po sebi i ne treba baš svaki dan donositi neke povijesne odluke.

Recimo totalno promašeni prijelazni rokovi. Od prošle zime recimo i prodaje Ljubičića pa poslije odlasci Boška Šutala, Bulata, Brodića, Špikića, Perkovića…umjesto njih dobili smo Torentea, Mmaee, Mbukua, Cordobu, Kangu…

Svog Ljubičića prodaš da bi posudio Franjića koji igra iste pozicije osim što Bartol može i stopera.

Čisto sumnjam da bi rezultat bio lošiji da se nije ništa radilo nego da se ostavilo navedene igrače i ne dovodilo nikoga. Samo onda bi retorika bila da se ništa ne radi. Dapače, uvjeren sam da bi Dinamo sad bio prvi jer svi navedeni igrači nisu lošiji od novih, a imaju iskustva igranja i pritiska u Dinamu koje novajlije nemaju.

Na žalost pod utjecajem medija i grintavaca u nogometnog klubu bi svaki tjedan trebalo potjerati 5 igrača, dovesti novih 5, potjerati trenera, sportskog direktora, direktora škole nogometa…

E pa ne bi.

Promijenilo se tri juniorska i tri seniorska trenera, a juniori niti igraju za Dinamo niti su na posudbi niti imaju rezultat u svojoj ligi niti se razvijaju.

Previše hektike.
  • El Madrigal
    225
    Mislim da je ovo nerealno!
  • Sajla
    7.9k
    ma zafrkavaš me!? je li to danas 1.April? :lol:
  • LM1995
    2k
    Odgovorni su redom predsjednik, IO i, najviše, Uprava. Međutim, nitko neće niti treba dati otkaz osim ako ih Zajec ne potjera.The Undertaker

Zajec, po Statutu, ni člana Uprave ni člana IO ne može potjerati.

Predsjednika kluba ili člana IO razrješava (ili po tvom, “tjera”) Skupština s 40 “ruku”, a članove Uprave razrješava IO.
  • emilperska
    9.2k
    Zajec, po Statutu, ni člana Uprave ni člana IO ne može potjerati.LM1995

Zajec kao predsjednik IOa moze predložiti na sjednici IOa koje odrzavaju skoro 1 mjesečno, smjenu cijele Uprave. Da li to želi je jedno pitanje, a drugo je da li ima još 6 ruku (+ njegova) za to. Undertaker nije nista krivo rekao, dapače..
  • LM1995
    2k
    Predložiti da IO donese neku odluku i samostalno odlučiti su dvije jebeno različite stvari.
  • JD s istoka
    6

vjerujem da je @The Undertaker jedan od onih koji poprilično dobro zna kako funkcionira struktura upravljanja Dinamom
    tak da sam siguran da nije mislio doslovno da će Zajec tjerati van iz kluba, već kako je @emilperska rekao. Isto tako rekao je da za time nema potrebe, što je ujedno i moje mišljenje.

Ne treba baš svaku riječ uzimati zdravo za gotovo

Isto tako nevezano za ovo iznad, ljudi prelako osuđuju.
    Mene zanima, ti isti ljudi koji toliko osuđuju i zatrpaju sve teme negativnim komentarima nakon što se dogodi kiks, jesu li toliko kritični i s toliko malo tolerancije kada su oni sami u pitanju, odnosno kad oni naprave greške? ili ih oni ne rade?

Ljude smo birali na izborima, dajte im da rade. Ostavite svoje mišljenje (ako baš morate), ali ne forsirajte.
    Sljedeći izbori dolaze i tad je jedino bitno da pokažete svoje mišljenje o trenutačnom vodstvu

I još samo ovo za kraj. Nekad šutanja (ako već neznate pružiti podršku) vrijedi više nego potreba za upiranjem prstom u nekoga
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.