• OsamŠest
    4.6k

Pa kaj ste svi odustali? Teško je, sjebano je, ne ide, curimo, nismo efikasni, nikako doć na zelenu granu. Ali upravo u ovakvim situacijama je Dinamo - Dinamo.

U 4. mjesecu će se odlučivat prvenstvo. Gledajući raspored/gostovanja, iskustvo i kvalitetu sva tri kadra, Dinamu dajem najviše šansi. Čak ne pričam ni navijački..

15 bodova u 4. mjesecu danas zvuči nevjerojatno i suludo, ali ja vidim upravo takav scenarij. Tih 15 bodova bit će dovoljno za preuzimanje prvog mjesta, a kad tamo sjednemo, sve je gotovo.

Nema predaje, idemo po tu titulu!
  • vlatkomarkovic
    589

Realno je podosta glupo da IO mora odobriti svaku transakciju iznad 3 milijuna. To je jebeni kikiriki. Mislim da je to vrlo veliki problem pri pronalaženju SDa i razlog mnogih košarica. Cijeli ovaj sustav je napravljen kako nikada niti jedan čovjek u Dinamu ne bi mogao imati moć kao nasmrketani konj, ali s druge strane ovo je za nogometni posao jako otežavajuće, možda u nekim drugim poslovima je dobro, ali u nogometu nije.

Mislim ovo što se tiče Sakomana, ako ćemo iskreno i točno. Njemu su oduzete ovlasti teren je propao, sada su mu vracene, teren se popravlja.

Ja razumijem bojazan da se ne ponovi ovo što je bilo, ali nogomet sport u kojem se odluke i promjene događaju brzo i jednostavno moraš imati povjerenja u osobe koje se izaberu, a ne stavljati 100 odbora i svega da se kontrolira. Izbori su kontrola.

Također ako ćemo izbjegavati sve ljude koji su ikada surađivali sa Zdravkom, u Hrvatskom nogometu možeš naći 1 i pol osobu. Jedini koji ja znam da je aktivno izbjegavao Zdravka uvijek je Zvone Boban. Zvone neće doći u klub pa da svaku njegovu odluku preispituje 11 ljudi i odbora. I mislim šta bi sad trebali ne kupovati igrače Rijeke jer je Miskovic tamo, ne kupovati igrače Lokomktive jer je Sikic tamo. Ne surađivati s agentima s kojima je Zdravko radio, pa onda bi stvarno cijela ekipa morala biti stranci i to dobrano stranci, znači Japan, Brazil itd. Mislim realno Zeko je predsjednik. Nije nikome to drago da opet moraš surađivati s tim ljudima koji su bliže ili manje surađivali s njim, ali jebiga...
  • Noel
    9.7k

Ma stoji sve al nemamo se za kaj hvatat. Ovo već sve isto pričamo tjednima. Kiksaju protivnici ,taman da se vratimo kiksnemo i mi. Jedino za kaj se možemo hvatat je malo sreće, iskustva i individualne kvalitete kao prošle sezone.
  • Jos-Optimus
    4.8k
    neshvarljiva mi je samo jedna stvar koja bi, uvjeren sam, nas odvela na pobjednički kolosijek. Igra sa dva napadača...zašto Kulemnenigra sa Kangom i zašto je odjednom srozan na mizernu minutažu...da, bio je stao, počeo promašivati, ali to je bio tempo i količina utakmica koji su njemu bili nepoznat pojam, pa pritisak, ozlijeda...ne razumijem, Kanga je u biti idealan za igru sa dvije špice, ne znam koga i što mi to čekamo u ovim utakmicama, treba navaliti iz sve snage i svih oružja...o vađenju Baturine i Stojkovića da ne pričam...dobro pišu SN danas, zašto jučer nije Bočkaj ušao ako je Franjić tražio izlazak, a mi jurimo preokret? Cannavaro je izgubljen...titula nije, ali biti će ako on ovako nastavi
  • OBIGB
    824

IO I 3 milje…slažem se s tobom ako se gleda izvan konteksta kako je to donešeno, kada I iz kojih razloga. Kada je to IO uvodio, cjeli system je bio postavljen po sustavu rikverca, internih dogovora I kombinacija. Nova ekipa koja je došla, nije imala povjerenje u postojeći sustav da će se makinacije automatiznom zaustavit. Nekakvu granicu su morali postavit. Legitimna je rasprava, čekaj malo, srušili ste jednom, drugi put, odluku sd-a, pa onda ga mjenjaj. Svrha tog mehanizma nije da se propituje rad sd-a, već samo da se ad hoc postavi sustav kontrole dok uprava ne poboljša procese kontrolinga. IO bi morao pogledat da nema malverzacija (postoje mehanizmi) I to je to. E sad, dal je tako bilo do sda, to najbolje oni mogu odgovorit. Slažem se s tobom da taj mehanizam ide na reviziju s argumentima za I protiv.

Sakoman mi je kritičan još od davnih dana Max Mare, stolica ili čega već. Nemam info da je ikad on izgubio ovlasti. Samo znam da je prije kao član uprave bio zadužen Tomačić, I Sakoman kao glavni operativac za te terene I ine druge stvari koje se tiču infrastrukture. Legendarna mantra da ne postoji stručnjak u RH I okolici koji bi ga mogao zamjenit ne pije vodu. Osobno, to problematiziram prema upravi. Da godinu dana prođe, I oni I dalje ostanu na Sakomanu kao glavnom operativcu je problem. Nakon Šahtara je trebao ići na kuruzu I vodu.

Ovo za odbore se slažem I dinamiku odlučivanja. Postoji opet kontekst zašto je to napravljeno I zato sam otvoren za reviziju potrebe nekih mehanizama.

Sve jasno. Nisu ni Ameri pobili sve Švabe na kraju 2. Svj. Rata (domaće prilike su bile drugačije), ali OK, da ne ulazim dublje u tragediju našeg naroda I karikiram previše. Podnar ti je prvi primjer. Neko je donio odluku da mu se da povjerenje. A kako raditi s nekim, a vjeruješ da već za 5 mina rade mobiteli prema BiH. Primjer, Škegre menadžera. Okot, nad okotima. Iz svoje radikalne perspective, lika treba išutirat. PU sjeda I bori se s demonom oko Mikića, ovaj te jebe preko medija, sd te ujebo (slučajno ili namjerno) jer se ušlo ispod 6mj, I opet taj PU sjeda s osobom koja je sigurno dio makncaija iz prošlosti I javlja se na telefon kad treba. Imaš I jednog Zahoru koji ima neke igrače, ZM proxi manager. Tu je I Plaza koja isto ima nekoga sigurno. Nije jednostavno plivat u tim vodama, zatomit osobne animozitete I probat zaštititi klub maksimalno koliko je moguće. Svaka čast PU na tome kako se nosi s time. Nadalje, dosta ljudi iz prošlog sistema je I ostalo u klubu (smatram I dalje da još neki moraju ić, radi mentalne higjene/nepovjerenja). Nije baš sve tako kako se govori prema van.
  • OBIGB
    824

Kratki komentari…

Bjelica mi nije legao, zbog nekih stvari koje sam čuo u UB kaj je napravio (priča, ali mi vuče na njega). Valjda su išli kupvat mir s njim.
    Jakira je spasilo prvenstvo uzeto na sreću, I baš iz tog razloga zamjeram taj argument “kako smjenit nekoga ko je uzeo prvenstvo”. Bilo je tu kikseva, zamjene itd..
    Sportski sektor, hmmhhm, što je sportski sektor? Trenutno ga nemamo, jer je smjenjen. Nisam u klubu, ali vjerujem da je većina odluka bila MM. Vidjet ćemo kako će to s novim SDom funkcionirat. Info koje imam ne idu u prilog MMa, od Maeaeaea pa nadalje.
    SD mora imati otvorene ruke u kreiranju sportske politike, kao glavni operativac za sport. Uprava mu daje ciljeve, očekivanja I vrijeme (po meni 2 g minimalno, da ga se prati po fazama itd.). Vjerujem da ne će biti polarizacije u odlučivanju I mješanju nadležnosti u budućnosti. Ovo s menadžeima, insinuiraš da netko je rekao nekome da ne može prodat/kupit igrača jer mu je menadžer taj I taj? Osobno sam takav radikal, a vjerujem da klub tako ne funkcionira. Ako imaš konkretan primjer/dokaz da je bilo toga pod ovim PU, molim te napiši. Ovo za Bauera si krivo protumačio I ne stoji tako. Nemoj mješat procese/mehanizme kontrole I mehanizme odlučivanja.
    Molim te ne stavljaj “razne Pojatine, Šušnje” u isti koš s Podnarom, Knežija boys itd. Nije isto I nikada ne će biti isto. Nikada. To što je tebi isto, tvoja stvar. Razumijem poantu upisa, ali radiš pogrešku kada između njih postavljaš znak jednakosti. Uprava mora pozivati na red SDa, to joj je posao. IO to ne bi smio radit. Dosta si toga strpao u isti koš I stvaraš krivu sliku, koja nije onakva kako si napisao.
    Napisao sam nekoliko puta, koliko vidim, sa zadnjim sitematizacijama, stvari idu u smjeru kako si ti napisao da bi trebalo ići. Ranije sam naveo negdje kako vidim ulogu predsjednika klub (politika, grad, država, kravata, cipele, “predsjedovanje” itd.)

Suština budućih rasprava…

Da li nam reba IO, koliki treba biti, da li nam treba samo NO, da li birati upravu bez posredničkog tjela- skupštine itd…
  • Sibirski plavac
    4.4k
    https://www.index.hr/sport/clanak/vjerujem-da-ce-dinamo-biti-prvak-hajduk-ce-kiksati-a-rijeka-ne-zna-pobjedjivati/2656832.aspx

Div iz Žminja i dalje vjeruje da ćemo se mi na kraju sezone veseliti. Komentari ispod članka prepuni tovarije, očekivano.
  • Paggini
    42.2k
    Vrijeme je da Kruno Jurčić napravi svoje javljanje u vrijeme najgore krize da kaže da ćemo biti prvaci i vrati se svome poslu.
  • Sibirski plavac
    4.4k
    I Marko Lozo sa svojim "Hajduk će biti prvak, ali koji su benefiti toga?"
    Nakon te izjave lanjske sezone, sve je magaradi krenulo prema dolje. :rofl:
  • don
    11.9k
    Nakon te izjave lanjske sezone, sve je magaradi krenulo prema dolje. :rofl:Sibirski plavac

mislin da je krenilo nakon ismijavanja Jurčićeve izjave da nije dobro za njih da hajduk nema poraza :lol:
  • Efes Pilsen
    10.4k
    Nema Kruno vremena za pizdarije, vodi Pyramids do povijesnih visina, bez zajebancije :grin:
  • Nolifer
    10.2k
    Vrijeme je da Kruno Jurčić napravi svoje javljanje u vrijeme najgore krize da kaže da ćemo biti prvaci i vrati se svome poslu.Paggini

kruno2.jpg
  • Sibirski plavac
    4.4k

Ma dobro, i ta isto, ali bome i na onu Lozinu izjavu su popizdili kao rijetko kad. A čovjek je kao i Kruno, na kraju bio u pravu. :cool:
  • Odani Zgd
    171
    Krunin jedini krimen je što je zna se čiji,a kao trener je za neke doktor nauka.Sammir davno kazao u jednom podcastu da mu je Kruno najbolji trener s kojim je radio...to što su ljudi napravili sprdačinu od čovjeka,to je nešto drugo.Čovjek sigurno ima nekoga znanja samo,što ljudi njega doživljavaju na neki drugi način...da kontrolirani nogomet,ja vjerujem da je Kruno sada u Dinamu,mi bi uzeli naslov sigurno,pored ovakvog jadnog Hajduka
  • Paggini
    42.2k
    Kruno je jako dobar trener koji izvrsno razumije nogomet, no na žalost, s obzirom kako izgleda i njegov način obraćanja, nikad ga ljudi ne bi shvatili ozbiljno.

Sjećam se tog suludog i degutantnog ruganja čovjeka na temelju izgleda, pa upadne i ona slika s Mourinhom i jednostavno ga ekipa na konto tog meme statusa nikad nije shvaćala ozbiljno, nažalost, a radi se o dinamovcu i znalcu koji je nažalost ušao u klub u, po njega, najgore doba i izgorio kao mnogi drugi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.