• gledatelj
    766
    O temi stadiona, Ivan Nauković je rekao: "Ponosno drugi put u tri mjeseca stojim pred vama pričajući o ovoj temi. Veliki dogovor se obistinio, bio je to povijesni dan. Svakodnevno do mene dolaze skeptični uvjeti, no ovoga puta zbilja, svaki dan vidimo sve više dokaza da se to događa. Nažalost, još uvijek nemamo sliku svog novog stadiona, a uskoro se počinje i graditi manji stadion (Kranjčevićeva).

Slijedi urbanističko-arhitektonski natječaj koji će biti početkom svibnja. Tada će se odabrati kakav će se stadion gradi. Pokušat ćemo se izboriti da imamo utjecaj pri tom odabiru, što vjeruje da hoće zato što smo i u dobrim odnosima. Uključit će se puno arhitekata, bit će povezani veliki uredi koji rade stadione op Europi i svijetu. Nadam se da će natječaj uskoro postati javan. Na prvom stupnju natječaja trebalo bi biti oko 50 radova. Od njih će se birati 5-7 radova koji će uči u drugu fazu. Ta faza, kao i sljedeća, trajat će 2-3 mjeseca.

Nadam se da ćemo pod bor za Plavi Božić dobiti sliku novog stadiona. Kapacitet minimalno 33 tisuće gledatelja, vjerojatno ne više od 35 tisuća. Grad Zagreb će se tako moći prijaviti za finala Europske i Konferencijske lige. Deset posto bit će VIP mjesta, ona su generator velikih prihoda. Ti komercijalni prihodi tada će dobiti novu dimenziju, a klub će biti financijski stabilan neovisno o plasmanu u Europu i transferima igrača.

Stadion će biti zaokružen, natkriven, dvoetažan, sjeverna tribina BBB-a će biti na jednoj etaži. Bit će akustičan, blizu terena će biti tribine. Dinamo će i u budućnosti sve objekte vezane za prvu i drugu momčad imati na ovoj lokaciji, no omladinska škola će biti na drugoj lokaciji. KLupski muzej, fan-shop, kafić, teretana za članove i ostali sadržaji bit će dostupni. Cijeli južni dio stadiona moći će biti izoliran za koncerte ili slično.

Imat će četiri pomoćna terena za prvu i drugu ekipu. U planu je građenje podzemne garaže na četiri etaže, što nam je jako važno i za VIP prostore. Također, blizu će biti i dvorana za naše prijateljske klubove Futsal Dinamo i KK Dinamo. Stadion, dvorane i bazen kreirat će veliki sportski kompleks. Mislimo da je to dugoročno najbolje rješenje.

Druga važna stvar koja se gradi je kamp omladinske škole. Bit će na jednoj od dvije lokacije blizu stadiona. On će se prvi graditi, jer prva momčad mora negdje trenirati dok igra na Kranjčevićevoj. Na tom kampu će biti i smještajni kapaciteti za naše mlade igrače, restoran i teretana. Želimo da sve bude na visokom nivou. Akademija je temelj funkcioniranja Dinama. To ćemo vjerojatno financirati samo, no tu će se raditi o možda kreditu, sponzorstvima i donacijama.

Nakon izgradnje stadiona prva momčad će se vratiti trenirati na Maksimir.

Zadnja važna stvar je zamjenski stadion u Kranjčevićevoj ulici. Žalbi na proces nije bilo, stadion će se kroz oko dva mjeseca početi raditi. Propisani rok je 18 mjeseci, stadion će vjerojatno ili gotovo sigurno biti gotov krajem 2026. što znači da bi zimski period 2027. mogli igrati na Kranjčevićevoj".
  • Pip
    10

Pa ja ne bih reko da je previse. S obzirom da se na ovakvom trenutnom Maksimiru u rekordnom roku prodaju sva VIP mjesta kojih ima oko tisuću, ovih 3 i nešto tisuće na novom stadionu će sigurno bit rasprodana.
  • NitkoBitan
    24.4k
    3 i nesto tisuce mjesta za VIP se ne cini puno, to je puno. Rekao bih da toliko VIP mjesta mozda imaju stadioni od 60tak tisuca navijaca, ali samo mozda.

Mislim kaj ce znacit to VIP mjesto, kakvu ces to dodatnu uslugu ponudit svim tim ljudima?

S obzirom da se na ovakvom trenutnom Maksimiru u rekordnom roku prodaju sva VIP mjesta kojih ima oko tisućuPip

Meni sadasnje VIP loze na Maksimiru vise vuku na neki odvojeni sky box od ostatka tribine. Pogledaj sta znace i kako izgledaju VIP mjesta na normalnim stadionima, to je vise manje sredisnji dio tribine sa udobnijim sjedalicama/stolicama, sky box je posebna prica.
  • fakin
    133
    10% stadiona ode na vip, minimalno 5% stadiona ode na gostujuće. oće kaj ostati nama?
  • Pip
    10

A kaj nije da se u tih 10% ubrajaju i mjesta u sky boxevima, ja sam to tak shvatio. Pitanje kolko ce u tih 3000 mjesta bit "obicna" VIP mjesta, a kolko sky boxovi.

Preko 28 tisuća mjesta, što će za 90% utakmica u sezoni bit puno previše.
  • NitkoBitan
    24.4k
    Slijedi urbanističko-arhitektonski natječaj koji će biti početkom svibnja. Tada će se odabrati kakav će se stadion gradi. Pokušat ćemo se izboriti da imamo utjecaj pri tom odabiru, što vjeruje da hoće zato što smo i u dobrim odnosima. Uključit će se puno arhitekata, bit će povezani veliki uredi koji rade stadione op Europi i svijetu. Nadam se da će natječaj uskoro postati javan. Na prvom stupnju natječaja trebalo bi biti oko 50 radova. Od njih će se birati 5-7 radova koji će uči u drugu fazu. Ta faza, kao i sljedeća, trajat će 2-3 mjeseca.

Nadam se da ćemo pod bor za Plavi Božić dobiti sliku novog stadiona. Kapacitet minimalno 33 tisuće gledatelja, vjerojatno ne više od 35 tisuća.
    gledatelj

Nadam se da ce svi radovi biti dostupni javnosti. Zasto ne i organiziranje javnih tribina prije pojedine faze? Bilo bi lijepo kad bi se cuo glas navijaca/clanova, ipak ce taj stadion najvise koristit Dinamo.
  • jedan u nizu
    12.4k
    Razlika je izmedu sky boxeva i vip mjesta.
    Primjer Allianz Arene, VIP mjesta su ova lijevo na srednjoj etazi. Imaju daleko bolja sjedala, vise mjesta, i svoj prostor iza, te se tribina 'isprazni' skroz za vrijeme poluvremena jer imaju svoj vlastiti prostor iza njih-

Sky boxevi su izmedu etaza, te je kako je pricao Boss, loze sa 10-20 mjesta koje imaju svoju unutarnju prostoriju i cijeli hospitality, te to ide u zakup uglavnom u komadu.

Vip se moze kupiti zasebno, i nudi puno veci komfor od obicnih sjedala, od samog sjedenja, pozicije na tribini te ugostiteljstva

csm_04-rolfbenz-allianzarena-20-014_0229a7a095.jpg

Nisam upoztnat sa Osijekovim ulaznicama i razredima istih, ali rekao bih da je ista stvar. Vidi se razlika izmedu obicnih sjedala na tribini, VIP sjedala, te sky boxeva iznad njih

nk-osijek-stadion-nkos-fb-scr-5.jpg
  • JD s istoka
    5

Mislim da nema potrebe za javnom tribinom. Prvenstveno zato što je Dinamo tu više u savjetodavnoj ulozi. Grad i Država su ti koji donose finalnu odluku, a oni sigurno neće organizirati javne tribine
    Isto tako, zar nije ova uprava glas Dinamovog puka? Ako će imati pravo glasa, vjerujem da će izabrati ispravno
  • NitkoBitan
    24.4k
    Mislim da nema potrebe za javnom tribinom. Prvenstveno zato što je Dinamo tu više u savjetodavnoj ulozi.JD s istoka

Isto tako, zar nije ova uprava glas Dinamovog puka? Ako će imati pravo glasa, vjerujem da će izabrati ispravnoJD s istoka

Pa moze Dinamo organizirat javnu tribinu. Sadasnju garnituru je izabralo nekoliko tisuca ljudi, a Dinamo ima koliko navijaca? Nema boljeg nacina za direktno i konkretno izrazavanje misljenja od javne tribine, mozda jedino clanska anketa. Ako ce vec kako kazes Dinamo igrat znacajnu savjetodavnu ulogu...

Grad i Država su ti koji donose finalnu odluku, a oni sigurno neće organizirati javne tribineJD s istoka

Jedva cekam. Korlaeti i Bacici u odabiru optimalnog modela stadiona, ljudi koji na stadion kroce jednom u nekoliko godina, a upitno je jesu li uopce Dinamovci.
  • Dudu9
    1.5k
    Ako su ove godine Lože bile od 1500 do 5000 ove sezone, da idemo na neku sredinu tih cijena sa 3500 mjesta to je lagano 10mil eura godišnje
  • jedan u nizu
    12.4k
    Ovo je totalni paradoks prosjecnog navijaca dinama.

Gradi se novi stadion. Imat ce 33-35k mjesta:
    Puno je to previse, ostat ce sve prazno, rasprodat ce se samo za LP i za derbije, izgledat ce prazno i jadno, dajte nam 20k max.

Dode info da ce biti mozda 10% VIP mjesta.
    Puno je to previse, sta ce nam toliko, toliko nemaju stadioni od 60k. Premalo mjesta ce ostati za nas.

Ako su ove godine Lože bile od 1500 do 5000 ove sezone, da idemo na neku sredinu tih cijena sa 3500 mjesta to je lagano 10mil eura godišnjeDudu9

sta ce nam to, novac za sirotinju ...
  • JD s istoka
    5

I grad i država su izjavili da će organizirati skupinu (odbor) koja će voditi ovaj projekt, pa pretpostavljam da će oni donositi odluku na tu temu
    Za Dinamo nisam rekao da imaju značajniju savjetodavnu ulogu, već da su u ulozi savjetodavca, a koliko će se Dinamovo mišljenje uzeti u obzir ćemo vidjeti kada grad/država donese odluku

I dalje mislim da ništa od toga, pa čak da nije ni potrebno. Opet ponavljam ako će se Dinamo nešto pitati kod donošenja odluke, vjerujem da će biti dobro birano.
    Mišljenje BBB-a će sigurno bit uzeto u obzir za sjevernu tribinu, Zapadna tribina će biti ono što i treba biti (VIP, lože, itd.), a meni na istoku će biti super to što sam uz teren i s krovom nad glavom

Ok mi je tvoj stav da se i nas koji ćemo ga koristiti nešto pita, ali bi to možda imalo smisla tek kada najboljih 7 natječaja prođe u drugi krug. Natječaji koji ispunjavaju sve uvjete, a mi da biramo onaj vizualni dio.

Uglavnom, kao što rekoh manje mi je bitno, pa možda čak i nebitno hoće li nas se kaj pitati po tom pitanju.

Pitanje tebi, zar nije bitnije da se u taj odbor postave stručnjaci koji će znati i u obzir kod odabira uzeti sve parametre, od samog stadiona, do infrastrukture i tako dalje, nego da ja biram koji mi je stadion ljepši?
  • NitkoBitan
    24.4k
    Ako su ove godine Lože bile od 1500 do 5000 ove sezone, da idemo na neku sredinu tih cijena sa 3500 mjesta to je lagano 10mil eura godišnjeDudu9

Ne bih rekao da su VIP loze na Maksimiru i VIP mjesta na novom stadionu ista stvar. Nase VIP loze na Maksimiru vise naginju sky boxevima nego obicnim VIP mjestima. Pretpostavljam da ce obicna VIP mjesta bit nesto skuplja od karata za zapadnu tribinu, ali ne previse.
  • Papastrumf
    15k
    90 sky boxova s 12 mjesta odnosno ukupno 1.080.
    Ostatak su VIP mjesta na zapadnoj tribini.

Uz ostale ulaznice, jednostavno se izracunaju potencijalni prihodi od novog stadiona.
  • Bosskovitz
    16.1k
    10% stadiona ode na vip, minimalno 5% stadiona ode na gostujuće. oće kaj ostati nama?fakin

95% je nama, 5% je gostima - kao i na svakom stadionu u Europi. Tih 10% kojih ide na VIP, čiji su to ljudi nego naši?

Mislim kaj ce znacit to VIP mjesto, kakvu ces to dodatnu uslugu ponudit svim tim ljudima?NitkoBitan

Skyboxovi su boxovi s po 12 mjesta između dvije etaže istočne i zapadne tribine, VIP su mjesta na sredini donjeg dijela zapadne tribine s nešto više komocije od ostalih (mekana sjedala, malo šira, malo više prostora) i nekom varijantom hospitalityja.

Pa moze Dinamo organizirat javnu tribinu.NitkoBitan

Što smatraš pod javnom tribinom? Kao "članski dan" pa da članovi/građani postavljaju pitanja o stadionu, neki panel na kojem nekoliko ljudi pred publikom raspravlja o stadionu i na kraju odgovori na nekoliko pitanja iz publike ili nešto gdje bi se skupili ljudi i izražavali svoja random mišljenja o stadionu?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.