• Ijayi Atiemwen
    2.2k
    Kupio sam i ja od @Olmic mobitel, maskicu i punjač.
    Sve je novo, tvornički zapakirano i i cijene su odlične.
    Preporučam :up:
  • Salva
    2.7k
    Znam da je u zadnji tren, ali prodajem dvije ulaznice za današnju utakmicu u Areni. (HRV - MAĐ)

Ulaznice imam u digitalnom obliku i šaljem na mail. Cijena je 70€ po karti, isto koliko su i plaćene. Sektor 301.
  • Droljo
    13.8k

Pa nedam 100 eura za cvike od 47....
  • Mrvica
    4.1k
    Prodajem MW dres B. Šutala, cijena 140€

mw-dres-bosko-sutalo-22-23-slika-241217875.jpg

mw-dres-bosko-sutalo-22-23-slika-241217880.jpg
  • Josip Frank
    27
    Unaprijed pišem... Ako neko već sad planira preprodavati karte za repku protiv Francuske neka se javi... 4 karte, može bilo koja tribina
  • Dinamosaur
    2k
    imate inbox, pozdrav
  • ZGBhoy
    1.8k
    Trazim Jaknu / Gornji dio Trenerke Dinama od Adidasa velicine XXL.
    Ako tko slucajno prodaje il zna gdje jos mogu nabavit neka mi se javi u Inbox
  • MMice
    0
    Bok,

Jel zna netko nekog ili mjesto di bi se mogo kupit dinamo sesir (bucket hat) za djete/bebu?
    Dinamo fanshop nema male i brutalno su skupi, bbb nema, mozda neka udruga ili neko oce privatno prodat?
  • jedan u nizu
    12.4k
    Pozdrav ljudi.
    Pitanje vezano uz kupnju nekretnine.

Ako je netko nedavno kupovao stan ili kucu, koliko ste uspjeli spustiti cijene od oglasene?
    Citao sam nedavno da je promet nekretnina pao za 6,5% , a da je razlika izmedu realizirane i oglasene cijene dosta velika, veca od 20%.

Evo negdje sam i nasao da je razlika cak 38%.
    Prosjek oglasene cijene je 3256 eura po kvadratu, a prosjek realizirane 2348. ( https://hr.bloombergadria.com/ekonomija/hrvatska/76209/razlika-izmedu-trazene-i-realizirane-cijene-stana-u-zagrebu-40-posto/news )

U procesu sam kupovine nekretnine, pa me zanimaju iskustva o 'skidanju' cijene od trazene. Koliko ste uspjeli skinuti, koliko ste ponudili, gdje ste se nasli, koje god informacije zelite podijeliti :)

Znam da je sve individualno, pa imam prijatelja koji su bez jebemti spustili za 20-30k, a opet imam neke koji su spustili cijenu jedva za 5k.
    Pa evo zanima me malo veci uzorak :D
  • Marley
    3.4k
    moje iskustvo je da smo snizili za ravno 0 eura :rofl:
    Mozda nije mjerodavno... Jer ja sam to nasla jos prije 2 godine, uskoro nakon toga smo rijesili predugovor, cijenu i kaparu. A samu kupnju obavili tek godinu i pol kasnije, dakle sad. Kako su se u medjuvremenu, u tih godinu i pol kretale cijene, nemam pojma jer nisam vise ni pratila.
    Isto tako, kod nas je investitor fizicka osoba, a ne firma.
    Ako te sto detaljnije zanima, slobodno pitaj.

Ali evo jos friskije iskustvo od frendice, kupili od velike firme koja je ujedno i gradila, i isto nije bilo govora o snizavanju. Doslovno su ljudi cekali u redu za svaki stan i jedva su ga ugrabili i po oglasenoj cijeni.

Zapravo, kad razmislim, ne znam nikoga tko je ista uspio spustit :yikes:
  • jedan u nizu
    12.4k

a pretpostavljam da se za novogradnju neda bas pregovarati jer je vecina stanova prodana i prije pocetka gradnje, pa naravno da se nece snizavati cijena.

Novogradnja je trazena, i to ide, samo sto su se kod nas maltene izjednacile cijene novogradnje i starogradnje. Nekada je to bila poveca razlika jer si morao renovirati stanove, a danas je razlika tako mizerna da se ne isplati kupovati i renovirati komplet. Rade das 10k eura vise i kupis novogradnju.

Siguran sam da starija gradnja, kao i kuce idu za manje nego sto su oglasene.
    Cuo sam i price kako netko samostalno oglasi nekretninu, u pocetku ga zovu samo agencije, oni uvjere vlasnika da ide to za puno vecu cijenu, pa oglas stoji dugo vremena, i na kraju se proda za pocetnu, ako ne i manju cijenu koju je zamislio vlasnik.

Cuo sam i da vlasnici sami pretjeraju sa cijenama, jer umisle da mogu izvuci jako puno, ili ih je frend/susjed uvjerio ''ti to mozes prodati za xy'', i onda kada dodu agencije, spuste ih na zemlju i realnoscu i ipak nesto spuste cijene.

Siguran sam da je dosta individualno, ovisi na koga naletis, ali ocito su trendovi postali takvi da se puno cesce prodaje za osjetno manje iznose nego sto stoji na oglasima
  • Marley
    3.4k
    Ja sam prvo gledala sve, htjeli smo bas u nasem kvartu. Kuce, stanovi, novogradnja, starija gradnja, za rusenje, za adaptaciju, ma sve. Vec sam napamet znala tocno gdje se sto u kvartu prodaje, oduzi se to ajmeeee.
    I onda kad sam skuzila da je jednostavno situacija takva da se ne isplati starija gradnja, ovo sto kazes, odustala sam od te ideje. Konkretno, kod nas je novogradnja bila 3000 po kvadratu, a u zgradama iz npr.70-tih, 90-tih, oglaseno po 2500 po kvadratu. I prodalo bi se vecinom jako brzo. Ali pazi, 2500, s tim da nikad nista nije radjeno, dakle kompletna adaptacija potrebna. Pa gdje je tu racunica? Nema je bas. A uopce da ne spominjem zafrkanciju s majstorima ako ides u to.

Isto tako, iz mog iskustva, sve po oglasnicima sto je valjalo, otislo je u trenu. A ovo sto je duze vremena oglaseno, ima neki debeli razlog, evo stoje vec koju godinu neki oglasi.

Sretno i cvrste zivce ti zelim u svakom slucaju :lol:
    Ja sam vec bila luda, jer je nama bilo vec poprilicno hitno.

A najteze sam se pomirila s cinjenicom da si za tu neku odredjenu svotu novaca, prije par godina mogao sagradit kucu kakvu god zelis, a danas za to ne mozes kupiti prosjecan stan.
  • Droljo
    13.8k
    Moje iskustvo je da ako imaš lovu i ponudiš ju odmah (idemo do banke šema) možeš dosta toga diktirati. A ako ideš na kredit teže je puno spuštati. Ali isto tako moraš to imati u sebi. Ak nešto košta 180k a ti ponudiš 120k bez da trepneš. Ima sto stvari koje se moraju pogoditi ali da se.
  • The Undertaker
    7.3k
    Upravo završio proces kupovine. Kao prvo, svi stanovi koje sam ja ocijenio dobrim su našli kupca odmah i prije mene. Potraga je trajala skoro dva mjeseca. Moje iskustvo je da će dobar i povoljan stan naći kupca odmah, bez popusta. Ako na oglasu vidiš stan koji je oglašen dulje od 30 dana, vjerovatno je precijenjen i imaš mogućnost pogađanja.
  • Dino
    3.4k
    Takoder, ako stan na oglasu ima puno pregleda, a dulje vrijeme stoji, vjerojatno se da spustit cijena. Za cjenkanje je najbolje gadati stanove koji su na oglasu 2-3 mjeseca i u kojima zapravo ljudi zive. Njima je tri mjeseca bez prodaje vec ozbiljan period, a onima kojima stan stoji sest mjeseci na oglasu je tak svejedno kad ce ga prodati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.