• mali M
    7.2k
    neznam zašto točno stavljaš cifre koliko su koštali kad je to totalno nevažeće za današnje vrijeme. To sve pomnoži sa 3 u odnosu na danas.
    Što se tiče tribina, apsolutno ne vidim razlog zašto ne bi bile dvoetažne (osim navijačke). Isto kako ne vidim razlog zašto nebi cijeli stadion bio jednoetažni. Meni osobno je ljepše dvoetažno i bok.
    Ovo tu:
    nema tog kluba koji nas može tada doma dobiti.građanin
    ...je za nasmijati se.. da, neće nas nitko moć pobjediti jer imamo jednoetažne, a ne dvoetažne tribine... :roll:
  • građanin
    52

Čisto iskustva govorim, nakon šta sam bio na 100+ stadiona, ali ovo je zaključak iz ''prve ruke'' ->

Vrlo je velika razlika u akustici i ''razbijanju'' zvučnih valova između jednoetažnih stadiona i dvoetažnih stadiona. Nema sudaranja i raspršivanja zvuka među etažama što je čest slučaj na dvoetažnim tribinama
    - dodatan plus je jedna razina, osjećaj zajedništva i povezanosti na ''1 tribini - cijeli stadion''. Sigurno imaš veću buku u 1 etaži.
    - lakša kordinacija navijanja i na ostalim tribinama ako smo svi povezani

30 000 stadion je idealan za takve stvari da bude tipični britanski stadion, koji odgovara nama po stilu i svemu. Sva ova new age shitare su bezveze bacanje love u vjetar da neki kvazi arhitekt ti izmisli nešto što je već odavno smišljeno.
  • Dudu9
    1.6k
    U klubu su gledali stadione takvog kapaciteta Europi i odlučili za takvu varijantu, jer je tako najbolja zarada na prodaji po meni ciljaju na lože između tribina, nisu sigurno bezveze išli u takvu varijantu
  • građanin
    52

a nekako sumnjam, jer lože ne ovise o etažama, primjer ti je i gore:

1) RAPID BEČ - ALLIANZ ARENA, kapacitet: 28 600 ljudi, 2016. izgrađeno
    600tinjak mjesta u loži

2) DYNAMO DRESDEN - Rudolf-Harbig-Stadion, kapacitet: 32 000 ljudi, 2009 izgrađeno
    1548 VIP mjesta, 18 loža (10-11 ljudi te 144 predstavnika za medija

tako da, i na takvom stadionu je vrlo lagano odraditi vip mjesta, ekskluzivne loze itd...
  • Papastrumf
    15.1k
    Postoji razlika između VIP mjesta i sky boxova.
    Novi stadion bi trebao imati i VIP mjesta na zapadnoj tribini te sky boxove između etaža.
  • građanin
    52

sve to ovaj stadion ima, a akustika je malo je reć bolesna naspram dvoetažnih stadiona.

bacite oko na 360 -> https://www.rudolf-harbig-stadion.com/virtuelle-360-tour/
    ovo bolesno izgleda.

Ukupni kapacitet: 32.249
    VIP mjesta: 1.548
    Sjedala u boksu: 196
    18 kutija od po 30 m²
    za 10-11 osoba
    Novinarska mjesta: 144
    Invalidi u kolicima: 56 + 16 pratitelja

više od toga sigurno nije potrebno, ne znam jel radimo za vip goste stadion ili za normalne gledatelje...
    više od 2000 ''vip'' gostiju nam sigurno nije potrebno, što vip što ovih u sky boxovima.
  • The Undertaker
    7.4k
    Navijačima Dinama mjesto je VIP ako ima krov i ne curi ti po leđima. Ali samo prvi tjedan. Već drugi će biti zašto nema hamburgera u ponudi.
  • SAS1987
    16.7k
    Ili pretvoriti zapad u koorporativnu tribinu poput CommBank stadiona u Sydneyu. Minus bi bio jedino što bi broj normalnih karata za zapad jako pao, sa sadašnjih 6k (zapad dolje) na recimo 2k ili 3k. Mada se i to može riješiti na nacin da je zapad zbog toga malo veci.

Ima 3000 premium sjedala od kojih je 38 boxova.
    https://www.commbankstadium.com.au/official_hospitality

western_sydney_stadium12.jpg
  • barbax
    285
    Stvarno ne razumijem čemu te etaže. Na zapadu OK, nek ima 6 etaža, ali ostatak stadiona čemu? Da se dijeli ljude, razbija bespotrebno na dijelove, a da ne pričam o onim glupostima sa prodajom karata za tribinu gore/dolje, da li će se pustiti u prodaju za tribinu gore ili neće, kad će... Pa se onda prodaju karte samo za doljnje etaže pa gornje zjape prazne. Potpuna glupost. Pogotovo za klub poput Dinama.

Uostalom, bila je ona anketa sa preko 2000 ljudi koja je navodno u 2 navrata predana u klubu odgovornima i jasno je izglasano da je stadion u jednoj etaži najbolji. Ne znam čemu filozofije oko toga i zašto ljudi to ne razumiju.
  • građanin
    52

al za koga? ovo je totalni bullshit s tim preseravanjem oko VIP djela... Za šta nam trebaju ti vip gosti, šta nam treba više od 2000 komada VIP gostiju, toliko ti recimo ima ovaj dynamo dresden stadion koji je 32 000 kapacitet.

apsolutno nepotrebno, 2000 ljudi je i više dovoljno za te tzv ''vip'' goste, što novinare, što ove sponzore, itd.

bacite oko na ovaj link i recite mi 1 razuman razlog zašto bi se išlo na 2 etaže, s 30 000 - 32 000 stadionom?
    --->
    https://www.rudolf-harbig-stadion.com/virtuelle-360-tour/
  • jedan u nizu
    12.4k
    Stvarno ne razumijem čemu te etaže.barbax

S etazama mozes imati vise kategorija cijena, pa da svatko nade nesto.

Kako svi kukaju za cijene, i kako ce istok biti 20-30 eura jednog dana kada se napravi, zasto ne imati dvije etaze.
    20-25 eura donja etaza, 10-15 eura gornja etaza.
    Karikiram sada.

Volio bih da ako imamo dvije etaze da izgledaju kao da je gornja nastavak donje, da gorna nije krov donje tribine, nego da izgleda jednolicno, da je akustika super. Kako smo vec spominjali, nesto kako Juventusov stadion ima,
  • mali M
    7.2k
    Da se dijeli ljudebarbax

A kaj pričaš ko da dijele na vrijedne i manje vrijedne... Đabe nama sva ta akustika kad ti i sad na sjeveru pjeva 40% tribine. Kao da će na novom zapadu pjevati svi ovi koji do sada šute. Treba samo sjever iliti navijačku tribinu u komadu jer oni jedini navijaju non stop i rade koreo.. već će sa zatvorenim stadionom boysi zvučat predobro, sad da će jug biti u komadu ili na dve etaže nam i tak ne igra ulogu .
  • SAS1987
    16.7k
    al za koga? ovo je totalni bullshit s tim preseravanjem oko VIP djela... Za šta nam trebaju ti vip gosti, šta nam treba više od 2000 komada VIP gostijugrađanin

Ne kažem da nama treba više od 2000 VIP / boxova, samo kažem da je na tribini koju sam linkao ~3000 takvih mjesta. A koliko nam treba ce odlucit strucni ljudi iz kluba.
    Ja bi volio da da Dinamove tekme uz navijacki dozivljaj postanu i nekakav business događaj, gdje možeš na druženju prije tekme upoznati poslovne ljudi, napraviti neke konekcije itd.

A da se mene pita, stadion bi bio na jedan nivo, poput onog u Dresdenu sa koorporativnom tribinom kapacitete koliko nam treba. Ili alternativa, ak nije previsoko, da su sky boxovi i iznad istoka.
  • NitkoBitan
    24.5k
    Ja bi volio da da Dinamove tekme uz navijacki dozivljaj postanu i nekakav business događaj, gdje možeš na druženju prije tekme upoznati poslovne ljudi, napraviti neke konekcije itd.SAS1987

Dosta mi je toga na poslu preko tjedna jos mi samo fali da takve (ne)ljude srecem vikendom na utakmicama.
  • SAS1987
    16.7k
    ne ciljam na to da biti random ljudi po sjeveru gnjavili da sklopiš osiguranje za bicikl, nego za firme koje su ili zbog biznisa ili zbog prestiža spremne platiti skupe VIP / sky box karte :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.