• Navijač Dinama
    9.4k
    Ne mogu vjerovat da se dan danas otvaraju ove dječje priče o nekakvim crncima u Francuskoj reprezentaciji i slično. Ljudi su tamo rođeni, kao prvo, kao drugo najbolje da mi svoje sve počistimo, odnosno da za HR može igrat onaj tko je rođen u HR, ne u BiH, ne u Austriji, ne u Njemačkoj i slično, di bi nas to dovelo od nogometa,košarke do sve i jednog drugog sporta..

U jednu ruku mi je drago da smo ispali, imat ćemo lakši put do SP, samo da onda i na tome SP ako se ne plasiramo( a bilo bi pravo čudo da ne uspijemo) neće 90 minuta biti gledanja Luke Modrica i Ivana Perišića.

Svaka čast tim dečkima, ali oni ne mogu više od 35-40 minuta na visokom nivou, pogotovo protiv ovakvih igrača, jednostavno su Francuzi klasa iznad, od trenera, igrača do svega, jbg, teeba biti realan i priznat koliko god naše volimo i kujemo ih u zvijezde.

Onaj Olisse napravi naglu promjenu smjera, Sučić završi u Louvreu, Modric kod Eifelovog tornja, a Ćaleta Car na krosanima kod katedrale, kod nas Kovačić i Budimir pogotovo, promjena smjera ko šljeper sa duplom u kružnome toku.

Sve u svemu, bez sikirancije, mirno ispraćeno, okrenut se kvalifikacijama.
  • Tongo Doumbia
    6.1k
    Meni tu ništa nije čudno jer se takva utakmica i očekivala. Naravno, ako si malo normalniji i manje površan pratitelj od navijača reprezentacije koji kroz nju, kao sportsku instituciju, gledaju kompletnu sliku Hrvatske države pa ti ne daju normalno argumentirati.

Mi smo u prvoj utakmici imali penal i polušansu Budimira, koji ni sam ne može objasniti kako je ta lopta ušla u gol. Perišićev gol bio je majstorija i takvu loptu “poklopiš” jednom od 20 puta. Livaković je, kao i večeras, bio fenomenalan. U redu, dobio si 2-0 i baš zato znao da će te od prve minute pokušati masakrirati, što se naravno i dogodilo jer im je cijela ekipa “mrtvi kapital” na svakoj poziciji.

Meni neke druge stvari nisu jasne. Znaš da se Modriću toliko minuta ne daje ni u Realu, dozira ga se planski a ti ga cijediš kao krpu do kraja. Znaš da ćeš, htio to ili ne, biti poprilično nisko i tražiti nešto iz kontre, prednju trojku ti čine Kramarić, Perišić i Budimir, koji zajedno u sprintu ne postižu 30km/h. E to je ono kad ja napišem zašto Crnca nema među 20 i nešto ljudi, kad ima kombinirano gotovo 15 g/a u prvenstvu kakvo je Championship. Ne, ne očekuje se od njega da će instant zamijeniti jednog Perišića, ali nekako ga moraš “dobiti”. Valjda je Liga Nacija dobra prilika za to?

Nama uskoro odlaze ljudi koji nose ovu reprezentaciju (možda su neki već i trebali), a s klupe ne ulazi ni približna klasa i to je nešto s čim se svi trebamo suočiti. Ali način s kojima želimo prevenirati tih “sedam sušnih godina” sigurno nije da ideš samo i isključivo na prokušano i glavne vedete držiš u igri i onda kad padaju s nogu.

I čemu ovo idiotsko vađenje Kovačića svaku utakmicu? Ja ne pamtim važan “match” na velikom natjecanju ili općenito a da nam on nije izišao kad i Modrić, nekad čak i prije njega. Da ne zaboravim spomenuti i univerzalnu zamjenu Pašalića, na svakoj poziciji i u svakoj taktičkoj varijanti.

Ne znam, također, zašto se odustalo od one ideje s trojicom nazad, jer smo trenutno predodređeni za to i izgledalo je prilično okej u one 2-3 utakmice. Ja se samo nadam da razlog “ukidanja” te vizije nisu Perišićeva 3-4 voleja u PSV- u i povratak u nekakvu natjecateljski formu u 37-oj godini (s nedavno potrganim ligamentima) nakon one smijurije zvane splitska epizoda. A smrdi mi da je….
  • FrenchMontana
    1.1k
    najbolje da mi svoje sve počistimo, odnosno da za HR može igrat onaj tko je rođen u HR, ne u BiH, ne u Austriji, ne u Njemačkoj i sličnoNavijač Dinama

Ljudi to pišu za Francuze zbog boje kože, ne zbog porijekla ili mjesta rođenja. Valjda se bar to moglo shvatit do sad.
  • ElDorado
    2.5k
    imaš pravo. Je. Forsaš 4-3-3 a nemas krila. I jos opet ignoriras Pjacu.
  • ElDorado
    2.5k
    onda se napiše tamnoputi Francuzi a ne da smo igrali protiv Afrikanaca ne Francuza.
  • Navijač Dinama
    9.4k
    Ljudi to pišu za Francuze zbog boje kože, ne zbog porijekla ili mjesta rođenja. Valjda se bar to moglo shvatit do sad.FrenchMontana

To je jeftin oblik rasizma, ništa drugo.

Možemo povuć paralelu, pa što nam u Dinamu onda ima igrat i biti dio povijesti Teophile, Kanga, Mmae, izbrisat povijest Sammira, Soudania,Fernadesa kad eto država i klub ko klub su Hrvatski,bijele puti, navijači na sjeveru većinom opčinjeni keltskim križom nekakvim tottenkopfom i white pride=world wide brijama, pa onda sa tribine uklonit svakog tamnijeg tena i slično...možemo do beskonačnosti ovako, meni su to rasprave i povodi za svađu običnih budala, ni više ni manje.
  • Petar86
    1.2k
    Ne mogu vjerovat da se dan danas otvaraju ove dječje priče o nekakvim crncima u Francuskoj reprezentaciji i slično. Ljudi su tamo rođeni, kao prvo, kao drugo najbolje da mi svoje sve počistimo, odnosno da za HR može igrat onaj tko je rođen u HR, ne u BiH, ne u Austriji, ne u Njemačkoj i slično, di bi nas to dovelo od nogometa,košarke do sve i jednog drugog sporta..Navijač Dinama

Sa svojim upisom "Afrikanci" nisam htio da to ode ovako daleko pa da se sad tu poteze neka rasprava
    Jednostavno mi je bilo prigodnije napisati afrikanci nego crnci. Ali upravo ovaj dio tvog upisa ukazuje na sustu suprotnost nas i njih. Rekao bih 90% nasih igraca rodenih u Hercegovini, Njemackoj, Austriji, Svicarskoj itd. osjecaju privrzenost nasoj zemlji i biraju igrati za Hrvatsku u gotovo svim sportovima i to nakon vise generacija.

Dok kod njih npr. Mbappe igra za Francusku iako je jos njegov otac zivio u Kamerunu i migrirao u Francusku. Dakle nije on 5 generacija u toj zemlji nego jedva 1. Sad na papiru je on Francuz ali dajte nemojmo se praviti ludi.
  • vjeko1701
    13.3k
    Sad ćete na ovoj temi stati o tome.
  • fakin
    106
    tko će u Dinamu pucati penale u završnici prvenstva? kanga promašio, petković promašio, baturina promašio, sučić se uplašio pa nije ni htio pucati...
  • Sibirski plavac
    4.4k
    Stojke mi djeluje kao najbolja opcija. Pjaca isto tako.
  • rioda
    7.6k
    tko će u Dinamu pucati penale u završnici prvenstva? kanga promašio, petković promašio, baturina promašio, sučić se uplašio pa nije ni htio pucati...fakin

Jako jednostavno, Pjaca.
  • Jaro
    9.4k
    Nakon doktorata u Splitu, vratio se standard Dalic: cijedi Perisica i Modrica, Sucic odigrao 120 minuta nakon duge pauze... Postavke igre - jednosmjerno, cuvaj 2 gola prednosti, pa cuvaj gol prednosti, pa cuvaj produzetke, pa u produzecima cuvaj penale...
    I OK, 2-0 ti nosi nesto iz prve itakmice, al onda sam sebe kastriras s Budimir-Kramaric-Perisic trojkom u ovakvom bunkeru...
  • NitkoBitan
    24.2k
    Pjaca, Kulenovic.
  • Ritam Ulice
    33
    Samo nek ponizni Slovojed vise ode. Jasno je da cemo ga gledat jos na svjetskom nazalost, a onda nadam se zbogom. A kad bude odlazio mogao bi se i njegov strucni tim malo prorijedit.
  • Aggro
    705
    Ok odigrano sve u svemu. Jedan teški antinogomet, ali to je bilo i očekivano. Za nas koji volimo pogledati defanzivu, jedna dosta korektna utakmica našeg zadnjeg reda. Ne znam koga bi prvog izdvojio po tom pitanju. Francuzi su barem jedna klasa iznad nas. Nepresušni izvor talenta bez obzira od kuda dolaze, a većinom dolaze iz Francuske i njezinih nogometnih kampova i to se neće promijeniti tako da ne znam čemu ove litanije tu.
    Usprkos neispaljenom metku, držali smo se do samog kraja i odigrali dobru defanzivnu utakmicu protiv generalno puno puno jačeg protivnika. Čak i u takvoj utakmici izborili penale. Ne mogu reć da sam zadovoljan igrom jer je nije bilo, ali sam zadovoljan obranom i naravno nevjerojatnim golmanom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.