• mali M
    7.2k
    ulice napokon pripadaju ljudima,Hnlovac

Mislim da smo pobrkali čemu služi ulica, ali jasno mi je da ljevica misli da služi za valjanje... Donekle mislim da mogu razabrati što si htio reći, ali mi je rečenica smiješna za poluditi. Ulica pripada i ljudima u autima. Kome su do sad pripadale? Životinjama?
    Ulica je mjesto kojim se služimo da dođemo od točke a do točke b. Ovo stalno rađenje automobila kao nekim strašnim čudovištima je više smiješno. Em su tisuću puta manje štetni nego nekad, em Zagreb ne nudi kvalitetan alternativni način putovanja od točke a do točke b. A i usporedba Pariza i Zagreba mi je ono na razini scene "saaaame, but different.. but same.. just diferent... But sam..."
  • Hnlovac
    1.7k
    Ako misliš da sam ovdje napao automobile kao zagadivace, fulao si ceo fudbal

Možda nema odijek kad ovako nešto kažem kao netko u Hrvatskoj koja zapravo dobro stoji po javnom prijevozu, ali Hrvatska nažalost sve više prati debilni americki način planiranja koji uzima u obzir samo auto

Ono što gradska vlast trenutno radi krivo je da nedovoljno ulaže u alternative automobilu prije nego što krene ograničavati gdje se auti mogu kretati. Međutim, micanje automobila iz centra gradova nije ljevičarska stvar.

Evo vam slike glavnog nam trga za vrijeme tvrde ljevičarske Juge i 50 godina kasnije za vrijeme neovisne Hrvatske.
    In-Shot-20250323-172954216.jpg
    Zamisli da se ovak nešto napravi danas, a ne za vrijeme univerzijade. Pa ljudi bi napravili prosvjed da će se napraviti prometni kolaps u gradu i da nam se uzima sloboda

Ljudi nisu svjesni da su prošlih desetljeća i lijeve I desne države gurale automobile apsolutno svugdje, evo primjera iz Portugala.
    ftqjiae7vmka1.jpg

A evo što se dogodi kad ti državom upravlja naftni lobi
    eea16dfba1f732c83005d97e4d31a9b1.jpg

Ne, micanje automobila iz određenih dijelova grada neće uništiti gradove. Gradove će uništiti ako se ne ulaže u JGP i ulaže se samo u nove koridore za aute, kao što rade ameri. Kao što si i sam naveo, Zagrebu treba odlična alternativa u JGP da bi se smanjio broj automobila

Također, ako ćemo dizajn gradova promatrati kroz ideološki spektar, osuđeni smo na propast. Postoje gradovi koje je odlično dizajnirala i desnica I ljevica.
  • zg041
    304

na stranu njihova nesposobnost,al meni je glupo da ti spomenici uopce tamo jesu..i ružni su mi(moje osobno misljenje naravno)..velika vecina građana nema pojma o njima nista..al velim trebali su i o tome mislit prije pocetka radova
  • Nolifer
    10.2k

A gle, nije to od jučer i siguran sam da se zna ko je autor i što predstavljaju, al takav šlamperaj dopustit je još jedan fijasko i sramota u njihovoj režiji. Jer znali su da su tamo te skulpture i nebi se čudio da će ih maknut, a godinama su tamo i nikad nikome nisu smetale.
  • mali M
    7.2k
    Ako misliš da sam ovdje napao automobile kao zagadivace, fulao si ceo fudbalHnlovac

Nisam mislio na tebe nego općenito tu zelenu mantru za strašne zagađivače u automobilima, a svi se redovito voze autima i ne sređuju JGP. Tebe sam samo citirao jer mi je bedasto ovo da ulice pripadaju ljudima. pa uvijek su i pripadale ljudima. Nije cesta nečija privatna stvar.

Ovo ljepljenje slika starih trgova pa sada bez automobila je bezveze jer je to bespredmetno. Naravno da na trgovima i u parkovima nije mjesto automobilima. Al teško je uspoređivati ta vremena sa danas.. vrijeme teške industrijalizacije i danas kad toliko toga znamo, toliko možemo i kada se razmišlja i kakav ćemo ostaviti ovaj komadić zemlje svojoj djeci u nasljeđe. Pa naši bake i djedovi su bili sretni ako imaju gramofon, a kakve "svemirske" tehnologije mi danas uzimamo zdravo za gotovo.
    Zapravo je moj inicijalni upis bio da daju masama da "odlučuju" o bedastoćama dok bitne stvari nedaju na referendum.
  • Bosskovitz
    16.1k
    bitne stvari nedaju na referendum.mali M

Referendumi, izuzev onih koji su Ustavom propisani kao obvezni, alibi su za političke papke koji nemaju hrabrosti donositi odluke. Svaki opcija na vlasti ima mogućnost donošenja odluka bez referenduma: donesi odluku ako želiš ili nemoj ako ne želiš. Ideja davanja nečega na referendum je Poncije Pilat fora pranja ruku od odgovornosti za ono za što si izabran od građana da bi snosio odgovornost.

Uvijek se tu prvo sjetim Bandića i njegovih sranja o tome kako će građani na referendumu odlučiti žele li novi stadion. Populizam najjeftinije vrste.
  • Nolifer
    10.2k
    Pa to sad i ovaj radi sranja i populizam, jer izbori idu blizu, pa je nervozan
  • mali M
    7.2k
    pa naravno... zato sam se i referirao na kolegu koji pozdravlja referendume za električne romobile, pješačke zone i takve gluposti.. I to još nigdje drugdje nego u zemlji gdje je najnesigurnije na svijetu hodati navečer/po noći... Slažem se skroz sa napisanim..
  • The Undertaker
    7.4k
    Jebi ga, Švicarci su za nas nazadni. Bolje je ovako kad se svi utale, unaprijed dogovore tko i kako bere lovu pa onda prodaju inicijativu. Zašto bi netko pitao ljude u, bubam, Sopotu, da li oni žele naplatu parkinga kad ljudi u Poglavarstvu znaju bolje.
  • BBB Mataa998
    2.2k
    U petak u 12:00 krece prodaja ulazica za koncert MPT na Hipodromu. Nigdje ne pise koliko ce ulaznica moci kupiti jedna osoba i koja je cijena. Ili ja nisam vidio?
  • ivanzg
    297

Entrio, nema informacija koliko se može po osobi uzeti
  • mali M
    7.2k
    Niš se još nezna.. sve nas zanima isto
  • ksapi
    4.4k
    Kaj mislite, jel bolje otic na prodajno mjesto par sati unaprijed ili cekat online?
    Online ce sigurno pasti server, a pretpostavljam da bi na prodajnim mjestima to trebalo biti odvojeno od online prodaje?
  • NKDZ86
    3.3k
    mislim da će isto bit svugdje ,ak padne, past će svima...
    ja ću čekat da prođe navala pa onda
  • Nolifer
    10.2k
    Ovakvim tifusarima treba pipu zatvorit, da ne sišu gradski proračun

https://narod.hr/hrvatska/grad-zagreb-opet-ce-biti-pokrovitelj-trnjanskim-kresovima

:vomit:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.