• Ivdzo11
    5.9k
    Nakon prvog kruga razgovora s Ristovskim, slijedi i drugi.

Tako su nam neslužbeno kazali u klubu. Dakle, nema odgovora ostaje li senator ili ne. Ima Rile ponuda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Turske, i to jako dobrih ponuda, ali nije Dinamu rekao ne. Jer da jest, ne bi bilo najavljenih dodatnih razgovora.
  • Droljo
    13.8k
    nego je meni dovoljno 15 minuta da vidim da je dečko smiren i staložen s loptom u nogama i da može odigrati s obje noge malo kompliciranije dodavanje. Defenzivno pozicioniranje mu je minus (ispao je dva puta pa je na agilnost uspio zatvoriti prostor/igračarokikaciga

U 15 minuta ispadne dvaput. Malo je puno..
  • rokikaciga
    675
    Evo baš sam išao pogledati opet tih njegovih 15min + sudačka.

79:00 - primio loptu od Nevistića, lagani presing na 5 metara od dva Loksina igrača, mogao je možda Cordobi odigrati prema Belcaru da se izbace dvojica Loksinih igrača ali je odigrao malo riskantnu loptu ali je siguran pas na kraju bio prema Torrenteu.

xZZTBbC.jpeg

D4tqn7J.jpeg

79:46

Također, pozitivno što se uvijek izvlači široko i traži dodavanje prije nego ga protivnik stigne stisnut i natjerat da lopta ide u bunar.

4JQ1hhv.jpeg

I na kraju ju je dobio preko Torrentea

2emEhiU.jpeg

I odigrao jako lijepo ljevom nogom prema Cordobi (koji ju je izgubio, mogao je ići prema liniji s loptom ili odložiti Sučiću

xW4sdPQ.jpeg

80:00

Pod ispadanje sam mislio na ovo. Prebrzo je iskoračio prema linijskom napadaču a igrač mu je u međuprostoru. Da je ostao gdje je bio ne bi protivnik u međuprostoru. Da napomenem da je tu i greška Belcara jer je on trebao biti taj na igraču u međuprostoru pa Mikić ne bi "ispao"

QkMgbEx.jpeg

Belcar je pomogao na kraju i Mikić se agilnošću i akceleracijom vratio u ispravnu poziciju s obzirom na situaciju

yzr07Rw.jpeg

I na kraju izbio Feti2 loptu u korner.

osk6O1u.jpeg

81:40

Dobro je zatvorio liniju dodavanja i natjerao Andrića da doda loptu unazad

D2Aqu7W.jpeg

Odmah nakon je Smakaj uspio progurati loptu pored Mikića do Leovca, ali je Mikić napravio sve kaj je mogao

0MzT7r3.jpeg

I povratnu Leovca prema Smakaju je Mikić presjekao i dodao je loptu petom kroz noge Smakaju prema Cordobi.

ascKBZH.jpeg

82:00

Malo ga je usosio KTC

9DUfv7e.jpeg

Ali je uspio dodati loptu Cordobi koji ju je gradio i uspio izboriti aut. Ne bih mu ništa rekao ni da ju je gurnuo u bunar ljevom nogom negdje prema Petkoviću. Ovo je bilo jako lijepo i staloženo od Noe.

S714ZFY.jpeg

84:35

Tu je ispao ali to kaj ga je Smakaj (?) prošao nakon auta je KTC počistio (u aut)

QzgP5SE.jpeg

84:57

Još jedna presječena lopta. Mrvicu se neispravno pozicionirao. To je ono kaj sam napisao da mu je defenzivno pozicioniranje jedini vidljivi minus zasada ali da to rješava fizikalijama zasada. I ne "zuji" tokom utakmice već dobro obraća pažnju, okreće glavu stalno itd

x3oMRoQ.jpeg

86:00

Nije dobro pokrio igrača, stoji iza oba napadača Lokse..."izgubio" skok, udarac završio u Nevistiću. Uspio je dovoljno Andrića omesti da osjeti Mikića na boku i da mu omete položaj tijela da nemože neometano zapucati prema golu.

dL6ZqSQ.jpeg

87:20

Dobro je protrčao Cordobi iza leđa ali nije dobio loptu

nrljIqy.jpeg

89:25

Sa 18 godina komunicira i govori Cordobi gdje da stane i da pazi na dodavanje prema Leovcu koji je na kraju i dobio tu loptu a Cordoba zatvorio na vrijeme i Leovac je vratio loptu stoperu. Ne vidi se ovo na nikakvim statistikama ali je jako bitno za obrambenog.

xOv7XN5.jpeg

89:58

Ovdje isto komunicira i KTC-u koji je ispravio svoju poziciju nakon toga (napravio kratki sprint 5-7 metara da pokrije rupu)

OGXfD3X.jpeg
    rbIoj3t.png

90:18

Odlično je ispratio Andrića i dobio skok protiv većeg, jačeg protivnika, ista akcija kada je pokazao KTCu da ima igrača iza sebe.

ohzd6rR.jpeg

90:57

Pod pritiskom 2-3 igrača smireno odigrao KTC-u koji je imao opciju u Sučiću...ali on to nažalost ne može odigrati već je vratio loptu Nevistiću što je također oke opcija u odnosu na klasično nabijanje naprijed.

vNEDuDN.jpeg

I...to je to

To sam ja vidio od Mikića i ta 2-3 puta kaj je ispao...ak se to može nazvati ispadanjem...je definitivno pokazao da može i zna za OZBILJNIJI nogomet.

Toliko od mene.
  • Fabercaster
    79
    Od Hajduka do Hajduka mislim da je odlična usporedba Ristovskog. 1. kolo 2023. 1-2, Bišćan je iznenadio postavljanjem Ristovskog na stopera da markira Livaju, i moram reći da je to bila jedna od njegovih najzrelijih utakmica u karijeri unatoč porazu (5/7 osvojenih duela, Livaja 1/9). Da Livaković nije napravio pizdariju, za takozvanog "Boga Baluna" nebi ni znali da je igrao.

Godinu i pol kasnije...što reći? Na stranu asistencija i crveni, ali generalno mislim da otkako je RPG došao vidljiva jako velika razlika u kvaliteti, a u godinu dana se samo još povećala. Na ranijem postu sam napisao da Dinamo mora biti poput Real Madrida kaj se tiče legendi. To je grozan i bolan pristup, pogotovo sada kada su svlačionica i tribine povezaniji nego ikad. Međutim, Dinamovi rezultati moraju biti na prvom mjestu jer igrači odlaze i uprave prolaze.

Mislim da iz perspektive kluba ostavljati Ristovskog kao realno treću opciju iza RPG-a i Mikića nema smisla ni financijski ni kadrovski, pogotovo jer i Theophile, ako baš zagusti može pokrpati tu poziciju pod uvjetom da ostane u klubu.

Naravno, ne treba zanemariti ni pitanje gubitka "lidera" pogotovo ako i Ademi ode iz kluba, ali mislim da tu Marko Pjaca polako uskače u te cipele.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.