• mali M
    7.1k
    a buraz rođen je u Somboru. Ne Samoboru
  • Neron53
    1.3k

U Somboru ima dosta Hrvata, a u daljoj proslosti ih je bilo postotno jos vise.
  • mali M
    7.1k
    znam što je Somobor... To ne mjenja ništa što sam napisao.. ima "dosta" Hrvata u puno mjesta.. pa ne zasluže svi golim trčanjem po ulicama da njihov uzvik bude vizual grada
  • The Undertaker
    7.2k
    Glavno da se pjeva Srijem, Banat i Bačka tri srca Hrvatska a Bunjevačke Hrvate se proglašava Srbima.
    Čak i da je Srbin, hrvatski je umjetnik.
  • Neron53
    1.3k
    Mali M
    Sve 5, ne referiram ne njegov grb ili golo trcanje, ali je tebi jedini argument da je netko Srbin bio da je rodjen u Somboru.
  • Brusa
    2.5k
    jako sam se nasmijao na ovo :lol:
    Evo što je Ivo Škrabalo (još jedan Hrvat iz Sombora) napisao o Gotovcu Leksikonu podunavskih Hrvata - Bunjevaca i Šokaca:
    Sin Ivana, pješačkog podnarednika, rodom iz Imotskog, i Elizabete (Beške), rođ. Lauer, kćerke poznatog somborskog mesara. Obitelj se preselila u Zagreb 1941., kada je razbijena Jugoslavija u sklopu Drugoga svjetskog rata, a madžarske su vlasti protjerale iz Bačke sve one koji su se doselili poslije 1918.
  • NORTE
    14.2k
    Meni je ovo predstavljeno bezveze, nisam zadovoljan rješenjem.
  • mali M
    7.1k
    Okej momci rođen u Srbiji. Hrvat po nacionalnosti. Bježimo od bitnoga jer to je najmanje bitno. Lik je "umjetnik" (luđos) koji je radio performanse po Zagrebu trčeći gol ili obučen u Supermena. Nemojte me klati da je to identitet Zagreba.. šta neznam, Milčec ili Šenoa koji su tu rođeni nemaju dovoljno citata za iskoristiti. Misliš da je slučajno odabran taj usklik od lika koji radi kampanje za Pupavca? I da je slučajno trenutna klika koja vodi Zagreb to odabrala? Pa nemojte me klat. Pričamo o Zagrebu!

Ako vi ovdje tako gledate na Zagreb, onda se ne čudite što taj isti Zagreb ne zanima Dinamo. Jer ne kuže identitet i značenje istog. (Ovo pišem pod pretpostavkom da svi koji odgovarate i živite ovdje pa razumijete šta Zagreb nama znači)
  • The Undertaker
    7.2k
    Naprotiv, i to je identitet Zagreba samo što ga ti ne poznaš ili ti se ne sviđa.
  • Mali dioničar
    17k
    Možda da maknemo bana Jelačića s Trga jer nije rođen u Hrvatskoj.
  • Nolifer
    10k

Da i postavimo ovog golaća i ovaj novi grb :lol:
  • Mathiasovi Chageri
    4.1k
    Da se razumijemo, nije ovo novi grb grada, već samo vizualni identitet, ali je odrađeno baš očajno. Nije mi jasno vezanje uz Gotovca za kojeg vjv 70% današnjih Zagrepčana nije niti čulo, niti pamti njegove performanse, a doslovno si imao "Zagreb, tak imam te rad!" i to bi bilo savršeno. No meni je nešto drugo upalo u oko, rezultati natječaja su apsolutno katastrofalni. Ako želite baciti oko na ostale evo vam link:

https://dizajn.hr/blog/rezultati-natjecaja-za-dizajn-vizualnog-identiteta-grada-zagreba/

Nisam ih guglao ponaosob, ali žalosno da nitko nije mogao napraviti nešto što će biti moderno, a opet u sebi sadržavati njegovu bogatu povijest. Ovo sve izgleda kao da se student prve godine malo zezao u Photoshopu ili Canvi ili da je netko odlučio upisati grafički dizajn na Algebri se pa se malo vježbati nakon par lekcija.

Imali smo čak jedno četiri ili pet motiva otvorenih vrata, nitko nije razmišljao izvan okvira, a bome nitko se nije, osim možda dva-tri poigrao sa simbolima grada.

Moj osobni favorit je zapravo ovaj:

slika.png

Da ispod ne piše Zagreb, moglo bi pisati Karachi, Izmir ili Setif. Možda da se javi na njihove natječaje.

U svakom slučaju tužno za grad da nije dobio kvalitetan vizualni identitet. Znam da neću dobiti I <3 NY, da ne mogu dobiti ni ono što je Porto napravio ili Berlin, ali baš ovako loše se nisam nadao da će biti.
  • miro
    6k
    iskreno me čudi da ne znaš za Toma Gotovca. Ne smatraš ga dijelom identiteta Zagreba, plus ne sviđa ti se što je i kako radio, ok, ali vjerojatno i ovi iz Možemo nisu nikad u životu čuli za Lamzu, što ne znači da Štef nije dio našeg identiteta.
  • dumitrumitu
    1.4k
    Meni je najbolji ovaj što je treće mjesto osvojio
  • Marktwain
    156
    Treći mi je dobar, malo baca na grb Građanskog.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.