• Nogo
    6k
    Germanijak

Međutim, na stranu sve i svi, prva je priča, prvo ime Dinama - Luka Stojković. Ne samo u ovoj utakmici, već, gledajući brojke i dojam, on je najbolji Dinamov igrač ovog proljeća. Zabio je već četiri pogotka u nastavku sezone, donio je pobjedu protiv Slavena u Koprivnici, ulaskom iz drugog plana na povratnu loptu, Lokomotivi je zabio za 2-0, beskompromisnim udarcem s desne strane u suprotni dio gola. Prije toga je iz kornera ubacio za pogodak Theophilea (njegovi ubačaji iz kornera sve su veća opasnost za suparnike), a nakon gola uzdrmao je i gredu. Ljevicom! I u nastavku utakmice nosio je Dinamo svojom energijom, trkom, ali i konkretnošću. Stojković je uistinu 'vruć', u pravoj formi.

Gledajući jedan njegov trk u drugom poluvremenu, tu 'sedmicu' na leđima, u jednom smo trenutku imali dojam kao da gledamo Danija Olma. Znamo, reći ćete da pretjerujemo, da je glupost Stojkovića nakon tek nepune sezone u Dinamu uspoređivati s Danijem i, naravno da se slažemo. Uostalom, u godinama u kojima je sad Stojković, na pragu 22.rođendana Olmo je već bio u Leipzigu, prije toga oduševljavao i protiv europskih velikana, zabijao i briljirao u Ligi prvaka, bio španjolski reprezentativac. HNL 'igricu' prešao je odavno. No, ta sedmica na leđima, te kretnje, ta prilagodljivost da može igrati na više pozicija... Ima u Stojkoviću, definitivno, nešto olmovsko. Sad, do koje će razine eksplodirati, to ovisi uglavnom o njemu. Nema veze što će na jesen 22. godine, njegov je put, jednostavno, bio takav, težak i pun ozljeda, godinu i pol, možda i najvažnijih u karijeri izgubio je zbog koljena, tražeći formu. Mnogi upiru prstom u Sergeja Jakirovića i Nenada Bjelicu, koji ga, kao, nisu prepoznali, pitaju se je li Stojković mogao već i ranije postati takva 'zvijer'! Teško, dečko sve do ove zime nije prošao pripreme s Dinamom, kad se vraćao na travnjak često ga je neka nova ozljedica izbacila iz takta. Nije imao kontinuitet, nije imao niti samopouzdanja. Znali su ti treneri kakvu 'mašinu' imaju u svlačionici, ali znali su i da će njegovo vrijeme tek doći. Kad jednom prođe pripreme! Dotad je više bio zamjena Baturini i hvatao minute...

Fabio Cannavaro od prvog je treninga u Stojkoviću vidio jaki adut, uparivši ga s Baturinom već u prvoj pripremnoj utakmici, poručio je da će on biti starter. Da je prošlo vrijeme da bude alternacija, čovjek za ulazak s klupe. Povratkom Sučića i Mišića, našao je Cannavaro Luki poziciju na desnom krilu, tu je nekad igrao i u Lokomotivi. I, Stojković je baš s te pozicije zabio tri od svoja četiri gola! Naravno, nije klasično krilo, on ulazi u sredinu, radi višak, dolazi iz drugog plana, puca izdaleka... Našao je sebe, konačno je zdrav, 'kliknuo' je s Dinamom 100 posto.

"Naravno, puno mi znači kad čitam komentare u kojim me uspoređuju s Danijem Olmom. No, s druge strane to je i mali pritisak, jer ljudi očekuju sad puno od mene. Ipak, nadam se da ću ispuniti ta očekivanja", kazao nam je Stojković u razgovoru na pripremama u Turskoj, kad je naznačio da bi ovo moglo biti njegovo proljeće. Pritisak se na njegovoj igri ne vidi, ne osjeća, ne treba ga ni biti. Neka bude svoj, neka bude Luka Stojković. S nešto olmovskoga u sebi, dobitna kombinacija...

Stojke, samo nastavi ovako dalje mali. Trenutno naša prva violina!
  • Paggini
    41.6k
    I Sofascore ocjene ove polusezone su monstruozne

XaHi6Lj.jpeg

danuZbB.jpeg

Osim igre, koja je na nevjerojatnoj razini, pojedinačnih poteza koji su čista magija, posebno me obraduje kad ga vidim koliko volje ima za stizanje i lovljenje nebitnih lopti 40-50 metara od gola, jučer je također imao par takvih situacija gdje se izgrčio cijeli da vrati loptu.

Da smo ga koristili od početka sezone, tko zna kako bi bilo sada... Skebat će nas taj kibidabi...
  • Nogo
    6k

Ne mogu se "načuditi", ovom dečku! Stvarno izrasta u predvodnika plave boje! Ne moramo se brinuti za budućnost!
  • Borovljanin
    225
    Meni izgleda kao da se kreće u smjeru da zaigra u Engleskoj. Brz, okomit, odlučan, igra bez zadrške. Nije još jedan u nizu naših krila “pimplača”, kao što su Marin i Rukavina za koje misliš da sa 16 metara ne mogu dobaciti do gola. Luka ne plasira svaki šut već udara sa silinom i to današnjem krilu treba.
  • Crni86
    9k
    Kad se sjetim kaj se za ovog decka pisalo po zoni prije koji mjesec. Luka moze bit primjer svim mladim igracima kako se bori za minutazu u dinamovom dresu i kako ces uvijek isplivat ukoliko pokazes svoju kvalitetu.
  • Izet Hajrović
    4.6k
    Ako netko može doći do snimke utakmice, molim da izvadi situaciju iz 2. poluvremena, negdje na početku rekao bih kada su Stojković i Fetai u trku, Fetai izbija loptu ispred Stojketa i sapliće se. Sudac, normalno, sudi faul u napadu, a Stojke se smije i počne oponašati Fetaia kako pada i maše rukama. :lol: Baš ikonski trenutak.
  • GeneralNapoleon
    1.2k

Isto kak se sada pise za Kacavendu a nije ni on za bacit. Treba mu samo dat neki kontinuitet kao Stojkovicu.

A ja bih to napravio tako da uskace bas kao zamjena za Stojkovica na desnom krilu. Ostala desna krila su za bacit pa treba pokusat reaktivirat onaj potencijal koji imamo.
  • Crni86
    9k
    ovo sam vidio danas na snimci i bome sam se dobrano nasmijao :lol:
  • Izet Hajrović
    4.6k
    kontinuitet se ne dobiva na lijepe oči, za kontinuitet se treba izboriti svojom kvalitetom. Stojke istu ima, Kačavenda vjerojatno nema, odnosno nema na toj razini da bude u početnih 11. Postoje i drugi igrači koji trebaju dobivati šansu kad je utakmica riješena kao jučer.
  • Jay
    793
    Jedino što želim ovom dečku je da izbjegne ozljede, za ostalo će se sam pobrinuti.
    Od onog simpatičnog dečkića koji je dobio ovacije pretprošlo ljeto kada je ušao u igru s brojem 86 do jednog od najvažnijih igrača kluba. Samo neka nastavi
  • GeneralNapoleon
    1.2k

Pa da tako se govorilo i za istog tog Stojkovica dok je bio Bjelica. A Kacavenda je bas kod Bjelice pokazao da moze. Zakljucit na osnovi toga sto je sad pak obrnuto da Kacavenda nema dovoljnu kvalitetu mi je smijesno.

Sve te price o trener zna bolje od nas su ove sezone dobrano pale u vodu. Evidentno je da neki treneri imaju igrace koje smekaju i koje manje smekaju pa i to da doslovce slucajno otkriju da neko, vidi cuda, zna igrat.

Tko zna kaj bi bilo da su recimo na pripremama svi vezni bili zdravi. Bi li sad uopce i Stojkovica gledali. Pa covjeku je trebalo 10 utakmica da skuzi da Stojkovica treba gurnut na krilo jer boljeg desnog krila nemamo a u isto vrijeme nam je onda veza pre ofenzivna. Takoder mu je trebalo 10 utakmica da skuzi da Mmaee nije za prvih 11.

I sad bi na osnovi toga trebali zakljucivat da je njegova procjena o Kacavendi tocna. Cordoba i Mbuku nemaju sta trazit u igri. Ako je rezultat povoljan ubacuj Kacavendu, Belcara, Mikica. Kacavenda i Belcar bi trebali svakako bit prve zamjene u vezi.
  • Laugreano
    3.7k
    Mene Stojkovic stilom igre dosta na Olma podsjeca. Pogotovo ona njegova duga lopta iz punog sprinta. Desetka koja ce dobro odigrat i na krilu.
    a year ago
    Laugreano

Drago mi je da sam bio u pravu.
  • Paggini
    41.6k
    Stojke nije striktno lijevo krilo, meni je on više kao Olmo koji može letit okolo naokoloPaggini

Lako ti kad sam ja to pričao...
  • Izet Hajrović
    4.6k
    Kačavenda to što je igrao nije niti blizu Stojkovića. Stojković je u Lokomotivi više igrao oba krila, nego desetku jer je Kačavenda bio desetka.

Nije ključ svega to što je Stojković prebačen na desno krilo, ključ je što sad imamo Mišića, Sučića i Baturinu zdrave, ponajprije Mišića. Shvatio je Cannavaro puno ranije da Stojković može biti dobar na desnom krilu, igrao je desno krilo protiv Milana, ali nije bilo Sučića pa nismo imali poštenog veznjaka i zato su se uigravali Mišić, Baturina i Stojković. Ozljedi se Mišić i eto problema. Sada kada smo standardizirali postavu i kada su svi zdravi normalno da to izgleda dobro.

Što se tiče Bjelice, on ima u najmanju ruku upitne sposobnosti za prepoznavanje igrača. Liku je Majer grijao klupu, a i tribinu po potrebi. Ivanušec je bio predodređen Majeru, a vidimo na kojoj razini je sada Majer, a na kojoj Ivanušec. Da nije bilo reakcije nadređenih, Bjelici bi Zagorac bio prvi golman u onoj povijesnoj sezoni ispred Livakovića, tko zna što bi bilo s Livakovićem. Validirati bilo kojeg igrača prema činjenici da je igrao pod Bjelicom nema smisla.
  • GeneralNapoleon
    1.2k
    Kačavenda to što je igrao nije niti blizu Stojkovića.Izet Hajrović

Pa mislim nije ni Stojkovic prvih par utakmica koje je igrao u jesenskom dijelu rasturao kao sada.

Nije ključ svega to što je Stojković prebačen na desno krilo, ključ je što sad imamo Mišića, Sučića i Baturinu zdrave, ponajprije Mišića.Izet Hajrović

Jasno da je najbitnije sto imamo natrag Misica i Sucica. Ali je isto tako kljuc bas to sto je Stojkovic prebacen na krilo. I Misic bi imao teskih problema pokrivat vezu iza Baturine i Stojkovica. Da je bilo pameti gurnulo bi se Franjica uz Belcara il Kacavendu u vezu a Stojkovica na krilo. Jer nasa desna krila su igrac manje. A s time bi dobili neku stabilnost u vezi. Ali nazalost toga se pre kasno sjetio.

Validirati bilo kojeg igrača prema činjenici da je igrao pod Bjelicom nema smisla.Izet Hajrović

Ne validiram svakako po tome sto je netko igrao kod nekog trenera ili nije. Poanta je da isto vrijedi za sve trenere. Ne govorim da je Kacavenda dobar jer je igrao pod Bjelicom nego da mi je bilo dobro kako je igrao, jer se vidjelo da ima tu nesto. A isto tako ne tvrdim da je neki igrac los jer ne igra pod trenerom xy.

Isto tako vrijedi za Cannavara. Ponajprije sa Kacavendom koji kod njega doslovce ne postoji a pokazao je vise od toga a onda i Galesic donekle. Gdje mi je isto bilo cudno da nije u svakoj prilici igrao. Makar tu vjerojatno ima drugih razloga, viroza il sta vec.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.