• Crni86
    8.8k
    Dokle više ova retorika iz 90ih, i onda se pitamo zakaj stagniramo kao klub.Dzoni

Retorika je iz 21. stoljeca. Dinamo je najbolje rezultate ostvario kada su 90% momcadi cinili igraci s balkana. Ja ne znam u kojem svijetu vi zivite i za koji dinamo ste vi navijali, ali dinamo je uvijek najbolje funkcionirao kada je jezgra bila balkanska. Najuspjesnije sezone u novijoj povijesti smo ispisali oba puta s balkanskom jezgrom i pod bjelicom i pod mladim lopovom.

Odlicni su nam stranci, i cordoba i mbuku, evo placemo za spikicem… mmae je isto odlican, placem se za dilaverom. Pricate o strancima ko da dolaze vanzemaljci, a dolaze igraci koji su mozda i to ako 5% bolji od domacih a uz to su skuplji, vrijednosti nemaju nikakve i karakter im je veoma upitan.

Ponavljam nisam protiv stranaca, ali ako na stolu imamo igrace jednakih kvaliteta i jedan je stranac a drugi je domaci, uvijek moramo izrabarti domaceg.
  • Dr Hofmann
    2.4k
    Moram se osvrnuti na jedan fenomen posljednjih dana, tjedana i mjeseci (a bome sad će i godina).

Javljaju mi se poznanici s fenomenalnim teorijama: Barišić i Perasica su avion za Zajeca i Manenicu, ako Dinamo ove godine ne bude prvak teško će preživjeti idućih par godina itd. Neću ni ulaziti dublje u Možemo kretenizme.

Ovdje sam više puta isto pročitao da kako si možemo dopustiti s takvim budžetom da nismo prvaci. Molim objašnjenje zašto bi veličina budžeta bila automatsko osvajanje naslova, to mi je što je više puta čujem baš luda teorija. Kako onda Leicester, Napoli, Leverkusen, Monaco ili Atletico osvoje naslov u svojim ligama? Jel moguće da je Dinamov puk tako mentalno slab da jednu slabiju sezonu ne možemo podnijeti? Hoćemo li se stvarno raspasti ako ne budemo prvaci? Ovo pitam najotvorenijeg srca jer mi stvarno nije jasno da moramo biti svake godine prvi? I time ne želim umanjiti debakl ove sezone, ali što to nije sport, natjecanje, u kojem je Dinamo podbacio? A najviše od svega me boli što mi se čini da su sve one borbe i sto pički materini bile uzalud jer ,,moramo biti ispred tovara".

Kao da sam proveo posljednjih dvadesetak godina u nekom paralelnom svemiru i ustvari sam ja glupa naivčina koja je mislila da je cilj moderan klub zasnovan na nekim drugačijim idejama od jebenih političkih komesara ili najsposobnijih menađera u galaksiji.

Ja bi radije da Dinamo igra sa Savom Jakuševac svaki vikend nego da opet gledam neke stvari.

@DrawTube Naravno da je rezultatski ova sezona debakl, tu nema rasprave, ali baš me počelo ljudski boliti što imam osjećaj da bi pun kurac ljudi radije opet nekog Mamića, samo da je Dinamo prvi. Ali onda pitanje: gdje su svi bili tada? Zašto je u Ligi prvaka protiv PSG-a je bilo ,,soma" ljudi na stadionu, gdje su svi tada bili? Ja bi se prvi posrao i odustao od svega da su tada bili puni stadioni. Nego uvijek birtijski stručnjaci su najglasniji. Pa čemu onda sve te pizdarije zadnjih dvadeset godina? Čemu onda sve, ako jednu sezonu (ili dvije, tri ili pet nije bitno) ne budemo prvaci, što je druga opcija? Ne znam majke mi, nadam se samo da nije sve bilo uzalud
  • DrawTube
    6.4k
    Jedna sezona u 2. ligi bi učinila čuda za malo čišćenje od raznoraznih "navijača" koji misle da je Dinamo propao 2.3.2024.

Daj Bože da se ne dogodi, ali ako je već sada padaju maske, kaj bi sve bilo tada
  • Zg123
    1.4k
    Neki su izgleda kraktorocnog pamcenja pa su u tim famoznim balkanskim sezonama zaboravili poprilicne flopove: Moubandje, Atiemwen(placen 2,6 milijuna eura!), Pinto, Andric, Menalo, Petrovic, Musa, Radonjic, Kastrati(placen 2 milijuna eura), Cabraja, Stefulj itd itd
  • Hebimir Strašni
    50

Potpisujem. Koliko god je nama Dinamo najveći klub na svijetu niti jedan "pošteni' stranac nebu došo tu kod nas u HNL igrat ako ne mora. Ak' ubodemo 1 od 20 da neš valja to je uspijeh.
  • NitkoBitan
    24k
    Guilherme :heart:
  • Crni86
    8.8k
    omasio si temu, ne pricamo o flopovima nego kada je dinamo bio najbolji.

Sta je napravio dinamo sa soudanijem i fernandesom? Ili s tonelom i cufreom?

A sta je napravio dinamo s livijem,stojketom,loevcem,dilaverom,sunjicem,morom,ademijem,orsicem,petkom,gavrom,hajrom, majerom, jakicem, franjicem, gvardiolom, ivanusecom itd.

Flopova je bilo i bit ce i sa strancima i sa domacima. Nije svaki domaci igrac sad za nas. Ali pokazalo se da najlakse slazemo momcad kada su svi nekako iz istog svijeta. Samim time i stranci koji su u manjini proprime slicne vrijednosti, zato jedan teofil i kadzior su bili super jer su se morali prilagoditi toj domacoj skupini igraca i preuzeti njihove vrijednosti.

A naveo si i neke igrace koji su dovedeni svi znamo zasto, a samo zbog igrackih vrijednosti nisu. Ali to ovog trena uopce nije tema.
  • GeneralNapoleon
    1.2k
    Hoćemo li se stvarno raspasti ako ne budemo prvaci?Dr Hofmann

Mene iskreno zanima sto neki ljudi podrazumijevaju pod ovime. Na primjer po meni je moguce da se mi nakon ove sezone "raspadnemo" ili "propadnemo".

Ali sto tocno podrazumijevam ja osobno pod time? Pa za mene bi to znacilo da cemo MOZDA sljedecih par godina bit drugi il treci maksimalno cetvrti i ostati bez europe. Uz to vjerojatno i gubitak dugorocne dominacije tako da bi se svake sezone borili svi sa podjednakim prilikama za naslov. Sto znaci da bih takve izraze iskljucivo razumijo kao hiperbolu.

Sad se stvarno pitam jel ima ljudi koji stvarno misle da ce klub propast u doslovnom smislu, jer je to po meni totalno nemoguce, ili jednostavno ovi drugi koji se zivciraju na te izjave misle da ti koje koriste takve izraze misle to u doslovnom smislu?

Ovo ozbiljno pitam jer mi se cini da bi stvarno moglo bit da postoje razlicita razumijevanja :lol:
  • Dr Hofmann
    2.4k
    Upravo u tome je i meni misterij. Ne znam što znači raspad, i ja bi volio da mi to netko objasni. Pa što nam se cijeli smisao kluba svodi na to da MORAMO biti prvaci svake godine? I što ako ne budemo, financijski i organizacijski raspad, totalni fijasko? Pa tko normalan može tako poslovati? Naravno da smo svi u kurcu radi ove sezone, ali samo želim čuti kao član kluba što je alternativa i kako promijeniti na bolje trenutnu situaciju. Mamićeve podvale i floskule stvarno više ne želim slušati, a srce me boli jer ih jako, jako puno ljudi ponavlja, svjesno ili nesvjesno svaki jebeni dan
  • vlatkomarkovic
    464

Mislim tražiti od navijača Dinama da ne traže naslov svake godine pod mus je abnormalno. Svi ovdje želimo naslov. Godinama smo sprdali Jogurt da se hvale s brojem članova, a nemaju naslov. Moramo biti prvaci svake godine jer to svak navijač želi, kao što svaki navijač Reala, Barcelona, Benfice, Porta, Sportinga želi, to nije realno, ali želja je realna od strane navijača. Ono što je problem je da svi krive gubitak naslova na upravu. Meni je osobno jako smetao Marić od prvog dana sam srao po njemu i od prvog dana otkada sam tu na forumu serem po njemu. Mislim da je to bila najveća greška uprave. No to ne znači da uprava radi loš posao. Kao što vidimo po prihodima iz drugih izvora, a ne UEFa-e i kao što vidimo zapravo na stadionu. Ja bi radije da na izborima biramo predsjednika kluba direktno kao Real ili Barcelona, ali svaka vrsta demokratizacije je pomak unaprijed. Mislim ko je kupio Spikica, Cabraju, Nevistica i Štefulja? To danas dolazi na vidjelo. No opet proglašavati Mamičevcima ljude koji žele naslov je pogrešno i iskreno škodi demokraciji. Također proglašavati ljude koji žele drugačiji oblik izbora kao ja Mamićevcima je pogrešno jer isto škodi demokraciji. Ja želim moćan Dinama i naš Dinamo, mislim da to nije previše za tražiti i mislim da svaki navijač to želi za svoj klub.
  • Dr Hofmann
    2.4k
    Apsolutno treba tražiti kao navijač titulu svake godine. To nije upitno. Ono što mene zanima je reakcija kad ne osvojimo naslov. Možda jako defanzivno reagiram jer se odmah neki ljudi kao Lesički ili Blažičko prvi jave kao veliki kritičari.

Tu se meni dosta Mamićevih, kao što sam napisao, podvala i floskula odjednom pojavljuje. Kao: strah od financijskog kolapsa, gdje su mladi igrači, nesposobnost trenutnog vodstva, kakvi su to transferi danas, Možemo u klubu itd. Možda ja vidim duhove, ali pošto su mi je najljepše navijačko i životno doba prošlo u vladavini glavatog, odmah dobijem PTSP kad čujem to, nekad možda i prenaglo, jer vidim njegove riječi u dosta tih opravdanih ili neopravdanih napada. Moje mišljenje je da je jako puno njegovih nebuloza (perverzna pojačanja, ne možemo mi zadržati igrača, tata izuva iz cipela Daniela Levya i stotine drugih gluposti) ostalo među Dinamovim pukom i nadam se da će se vremenom to pročistiti.

Probajte razumjeti i mene, cijeli život slušam njegove bedastoće i možda nekad i ja preagresivno reagiram, ali tko je prošao onu psihijatriju, laje i kad možda ne treba.
  • Pacho
    294

Nisu ti dobre usporedbe, jer mi valjda imamo veci proracun od ostatka lige. Nas je razbila i bjezi nam 8 bodova uz tekmu vise Rijeka od koje valjda imamo 5-6 puta veci proracun, a to je otprilike kao odnos Manchester Citya i premierligaskih fenjerasa ili Reala i Seville.

Mi dovodimo igrace za 2,3,4 milijuna eura dok se Rijeka krpa besplatnim igracima, a magarad se cjenka oko posudbe koja kosta 150k eura.

Tako da bih rekao da je apsolutno sramotno zavrsiti iza njih.
  • Dr Hofmann
    2.4k
    Proračun je super stavka, ali što to znači ako nije dobro pogođena momčad. Džabe nam i još sto milijuna eura ako nisi pogodio s igračima. Nije ni prvi, a ni zadnji put u nogometu da najbogatiji klub ne osvoji naslov (ali možda još nije gotovo), meni je bitna reakcija poslije toga. Ne želim ispadati branitelj ove uprave, iskreno sam više umoran od funkcionera u Dinamu, sanjam dan kad će nas sve bolit kurac ko je u upravi Dinama. Za ovo sve po meni su glavni i odgovorni igrači, pa treneri i tek onda birokracija. Nije Krovinovića samog na deset metara od gola ostavio Sanjin Španović, moraju i igrači uzeti svoj dio odgovornosti, a on je ogroman
  • ZgDLions
    818
    Volim tu i tamo izvući neki članak o Dinamu iz nekih drugih vremena, čudno je to danas pročitati, ali fora i uklapa se u opće ludilo.

Kad god uđem u Dinamovu trofejnu dvoranu, neću se dulje od sekunde zadržati pred slikom Štefa Lamze, imitacijom pehara Kupa velesajamskih gradova, ni pred trofejima koje je Dinamo donio s raznih kontinenata. Uvijek su me fascinirale biografije Dinamovih predsjednika. Njihove slike poslagane su na frizu Trofejne dvorane i ako pažljivije pogledate, shvatit ćete da je ostalo mjesta samo za jednu sliku. Zar se nakon Barišićeva nasljednika gasi Dinamo? Asocirala me na to priča iz Vatikana. U kapelici Sv. Pavla izvan zidina poslagani su medaljoni svih papa, ostalo je još 13 udubina za Wojtyline nasljednike. U Dinamu je, dakle, situacija nešto kritičnija...

Cijeli text:
    https://www.jutarnji.hr/naslovnica/barisicev-projekt-se-rusi-nitko-ne-zeli-uci-u-dinamov-izvrsni-odbor-3361034
  • jedan u nizu
    12.3k
    Prosle godine kada nam se otvarao nikad laski ulazak u LP, svi su govorili da cemo time pobjeci konkurenciji na 5 godina i biti space shuttle za njih.

Na kraju smolagano usli u LP i kakti postali space shuttle. Na stranu sada nasi rezultati i forma ove godine.
    Ali sto su svi mislili, koji su tvrdili ono gore, da cemo biti tako nadmocni?
    Trebalo se onda govoriti, ako dinamo sljedece sezone ude u LP i uzme 30 mil, bit ce space shuttle sljedecih 5 godina SAMO AKO TO PONOVI I SVAKU SLJEDECU GODINU, jer ako se to desi samo sada, ipak necemo biti tako nadmocni.

Tocnije bi bilo onda:
    Dinamo ako osvoji prvesntvo i ude u Lp svake godine, onda ce svake godine biti jaci od konkurencije.

No shit.

Nikada nissam volio takve naslove i takve floskule koje su se ovdje bacale. Niti ce neki klub jednim naslovom prvaka ili nekom financijskom injekcijom postati velesila, tako ni gubitkom naslova ili ne ulaskom u LP nece postati luzerski klub i ugasiti se u bankrotu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.