• GOAT
    2.2k
    Dinamu su potrebni stoperi koji znaju igrat nogom.Crni86

Trebaju, ali ih nemamo. Pa se trebamo prilagoditi tome sto vise mozemo i radije bi izbijao loptu na Target mana koji je prejak za hnl stopere ili spustao nekog iz veznog reda nego riskirao potencijalne greske pred nasim golom.

Najzanimljivije mi je sto su nasi juniori tradicionalno dobri sa loptom u nogama a sad nemamo nijednog u prvom timu
  • don
    11.3k
    Trebaju, ali ih nemamoGOAT

inače, Galešić je Dinamov igrač. U svim utakmicama osim na Rujevici, di je glupo ikoga ocjenjivat individualno, je pokaza kako zna igrati s nogom.
  • GOAT
    2.2k
    Apsolutno da Galesic moze igrati nogom ali to zna i protivnicka ekipa, dakle kad odigraju presing na Galesica on ce dodati svom kolegi stoperu (ili ne daj Boze golmanu) koji je vrsan tehnicar s loptom i nabiti je na tribine ili u noge protivnickom napadacu.

Jedino nam ostaje da Galesic sam prede 2-3 igraca u presingu i odigra dalje, nesto kao protiv Belupa ali tamo nije bilo mrvice presinga :lol:
  • don
    11.3k
    Apsolutno da Galesic moze igrati nogom ali to zna i protivnicka ekipa, dakle kad odigraju presing na GalesicaGOAT

kakav presing u početku izgradnje napada od golmana? Tko će Dinamu napravit presing priko cilog terena?

mislin, daj Bože da netko oće, jer bi puno lakše igrali sa takvima nego sa bunkerom, ali to se neće desit.

svom kolegi stoperu (ili ne daj Boze golmanu) koji je vrsan tehnicar s loptom i nabiti je na tribine ili u noge protivnickom napadacu.GOAT

pa može li prominit stranu? Dodat je na krilo, x opcija..

to zna i protivnicka ekipaGOAT

pa normalno da zna, znamo i mi da Prpić odlično igra nogom, pa je opet asistira Livaji za gol na Maksimiru.
    svaka ekipa zna sve vrline i mane svih igrača.
  • Droljo
    12.6k
    U normalnim ekipama stoper treba dodati veznom koji se nudi. 3 vezna + dva krila pa i dva beka još imamo...
  • GeneralNapoleon
    924
    Tko će Dinamu napravit presing priko cilog terena?don

U principu svaka ekipa od trece lige pa na vise :lol:

pa može li prominit stranu? Dodat je na krilo, x opcija..don

U teoriji bi mogao u praksi ne, jer kod nas se nitko ne krece pa su svi konstantno pokriveni.
  • don
    11.3k
    U principu svaka ekipa od trece lige pa na vise :lol:GeneralNapoleon

u principu nažalost ni jedna ekipa u hnlu. Osim u nekim situacijama poput auta blizu gola i slično.

U teoriji bi mogao u praksi neGeneralNapoleon

pa po takvoj teoriji nam ni ne tribaju igrači jer "svi već znaju da Galešić igra dobro nogom", to nema apsolutno nikakve logike.
  • GeneralNapoleon
    924
    pa po takvoj teoriji nam ni ne tribaju igrači jer "svi već znaju da Galešić igra dobro nogom", to nema apsolutno nikakve logike.don

Zakaj. Pa logicno da nam trebaju stoperi koji znaju igrat sa nogom. Moja poanta je da se pre malo krecemo i trcimo. A dok je tako sve pada u vodu. Moze Galesic bit odlican sa loptom ali ne moze pogadat nemoguca dodavanja.

Pa pogledaj tam na temi od Ademija. Lopta dode do KTCa. A koje su mu opcije. Nebitno kolko je dobar sa loptom u nogama. Moze dodat na krilo koje ce se zatvorit i mi cemo izgubit loptu. Ili moze dodat natrag sto rezultira u nasem jalovom posijedu.

Mi da se bolje nudimo bi i sa ovima koji su losiji na lopti imali manje problema. Pa ak se ne varam 20/21 su stoperski par cinili Lauritsen i KTC koji su realno drva sa loptom u nogama.
  • GOAT
    2.2k
    pa može li prominit stranu? Dodat je na krilo, x opcija..don

Pa jel sad igramo protiv bunkera pa ne mozemo duge lopte slati ili nam se otvorilo? Ne znam koji obrambeni pod pritiskom tako dobro barata loptom da moze mijenjat strane kako ga volja. Manje bitno kako druga ekipa igra jer u svakoj utakmici barem jednom ce se desiti da nam je taj drugi stoper pod pritiskom (dal je to odbijanac iz kornera a on stoji na centru ili da ga stiscu u nasoj polovici) bolje je imati 2 stopera koja imaju sposobnost nesto napraviti s tom loptom nego samo jednog.

Da zakljucim, napad bi nam izgledao fluidno i imali bi puno vise opcija kad bi imali vise igraca koji su dobri tehnicari. Krecemo od gola, barem jedan stoper i definitovno oba krila moraju biti komotni na lopti a ova selekcija igraca mi ne ostavlja dojam da je za to sposobna. Znas i sam koliko nam Petko ili recimo Ivanisec pomognu sa razbijanjem tog bunkera

Ne mozemo se oslanjati samo na Galesica u tom segmentu jer se nogomet igra sa 11

EDIT: Kolega je zapoceo dobru temu, kretanje bez lopte nam je jako lose. U slucaju da se to popravi onda bi nam i izlazak s loptom izgledao bolje i stekli bi vise samopouzdanja i ne bi bilo potrebe za nabijanjima u prazno i nadanja da ce ju netko primit
  • don
    11.3k
    Moze Galesic bit odlican sa loptom ali ne moze pogadat nemoguca dodavanjaGeneralNapoleon

ka šta san i gore napisa, Galešić je već u svim utakmicama koje je igra osim Rujevice pokaza kako zna s loptom u nogam i da zna pronać igrača u prostoru.

Ne znam koji obrambeni pod pritiskom tako dobro barata loptom da moze mijenjat strane kako ga volja. Manje bitno kako druga ekipa igra jer u svakoj utakmici barem jednom ce se desiti da nam je taj drugi stoper pod pritiskomGOAT

pa normalno da oće, isto ka šta i svaki drugi igrač u cilom svitu, tako i Galešić.

Ne mozemo se oslanjati samo na Galesica u tom segmentu jer se nogomet igra sa 11GOAT

pa onda je valjda bolje imati jednog takvog (Galešić) nego ni jednog ka šta je kolega iznad napisa (KTC i Torrente)....
  • GeneralNapoleon
    924
    ka šta san i gore napisa, Galešić je već u svim utakmicama koje je igra osim Rujevice pokaza kako zna s loptom u nogam i da zna pronać igrača u prostoru.don

Pa dobro ne znam o cemu se tocno ne slazemo, jer po meni ja Galesic nas najbolji stoper i dobar na lopti te mora bit zacementiran u prvih 11 :lol:

Samo kazem da je momcadska igra trula i da nam to sto on zna igrat sa nogom nece rijesit samo od sebe probleme. Jer su problemi ako mene pitas dublji od toga.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.