• Ludovic IX
    8.2k
    Ovdje bi se ovi najzagrizeniji desničari pojeli od muke da dinamu nakon 35 godina slobodne hrvatske od komunizma, stadion napravi jedan po njima partizancina.

Mene, koji ne mogu smisliti ni ultra ljevicare a još manje ultra desnjcare boli kurac ko će nam napraviti stadion. Nek nam thompson ostavi zaradu od koncerta na hipodromu. Bio bi to lijepi dar gradu Zagrebu. Može i remi i mile Kekin. Svejedno mi je. Želim otići do 50. rodjendana na novi dinamov stadion a sve mi se čini da neću. 2029-a je preblizu.
  • Hnlovac
    1.6k
    Opet ko inače ulazim u politiku, ali sramota je za neke domoljube i dinamovce da je Senf koji se zakolje s košarkaškom loptom i koji je vjv bio oslobođen tjelesnog , a stranka mu nogomet smatra "igrom gdje 22 milijunaša udaraju loptu" više toga pokrenuo kaj se tiče nogometne i dinamove infre neg oni

Bariću, Lovriću, Mumijo, Drote, sramite se i gonite se, za bolje niste. Jbt da tetejac od svih radi na stadionu , u kojem vremenu živimo mi. Nisam ovo očekivao od njega
  • Sesvećanin
    145
    Ako ga Tomašević napravi, stisnut mu ruku i reć svaka čast ali i dalje će bit partizančina. Ne treba nam politikanstvo, neka se naš dom samo gradi
  • ZgDLions
    802
    Hoćemo moći kupiti sjedalice sa starog Maxa?
    Možda nekaj povoljnije za članove ak budu u ponudi.
  • Jurki
    15.8k
    Ostavite se politike kao takve.
    Dinamo kao klub a i mi se moramo voditi misljom da nam je potreban novi dom. Isto tak nam je potreban novi kamp gde se budu odgajali "novi" Olmici, Gvardioli, Kovacici, Modrici itd.
    Te bez obzira na garnituru koja je lijeva ili desna ili centristicka (sve je to ista politicarska bagra tj kurac, samo se drukcije prezentira) moramo traziti pismene garancije da se bumo vrnuli iz Kranjce na Maksimir.
    Ako se bumo vodili mislju ovaj je ovo, a onaj nije ono.. mozemo komotno "motati kable i gasiti internet".

I da velim jos jednu sitnicu: meni osobno je i ova ruina dobra.. na toj sam ruini bil i sretan i tuzan.. napil se pivi i pivi, nagutal sam se dima baklji.. ali ak hocem, a hocem da bu Dinamo isel napred.. treba nam novi stadion.
    Ko god bu napravil taj stadion.. meni on nebu ni bolji ni gori politicar... al samo nek se vise stadion napravi.

Edit: i svaki put kad idem na ovakvi Maksimir, znam da nist nem videl, znam da bum stal v pisalinu do gleznja.. ali znam da ima jedno mjesto koje dom je svima nama.. i da tam nema Senfa, Banditosa, kurca palca... tam smo mi.
  • Sajla
    7.3k
    ljudi bliži klubu su ovdje već pisali da Dinamo ne seli na Kranjčevićevu kad bude gotova, nego kad bude sve riješeno u vezi gradnje novog Maksimira. završeni natječaji, odabrano rješenje, dogovoren projekt, financiranje, odabrani izvođači. kad to bude riješeno, a izgradnja novog Maksimira onoliko sigurna koliko to uopće može biti - tek tada ide selidba. Dinamo ne čeka završetak Kranjčevićeve, nego da se sve vezano uz Maksimir riješi. teoretski, to može značiti da će se Dinamo seliti na 10 godina staru Kranjču.
  • Dudu9
    1.4k
    Ako dinamo planira izgraditi svoj kamp, zašto će pokraj novog stadiona bit 4 pomoćna terena, po meni zar nebi trebali svi pomoćni tereni bit u 1 kampu
  • Bosskovitz
    14.9k
    Užas, kad moraš sudjelovat i bit blizak sa 2 sotonske stranke da bi jedan (čitaj dva) stadion napravili...ShanKu

Samo promijeni percepciju: nije ovo nikakva suradnja sa strankama nego suradnja s našim gradom i našom državom koje predstavljamo diljem Europe i činimo ponosnima iz godine u godinu. Stranke na vlasti su tek više ili manje prolazna demokratska volja građana, institucije su trajne i s njima surađujemo.

A gle, nekom je stadion napravio Tito, nekom će Hrvatska...JMastermind

Da ironija bude potpuna, Poljud je financiran po modelu koji je posve identičan modelu predstavljenom za Maksimir: 50% je platio Grad Split, a 50% država (35% iz republičkog, a 15% iz federalnog proračuna).
  • db-izbjeglica
    16.5k
    Ovo jučer je odlična vijest i napokon nešto suvislo, osobno mislim da bi bilo normalno i da je dinamo na sebe uzeo trećinu financiranja.

Nema nikakvog smisla da država i gradovi ne ulažu u stadione, ne samo u zagrebu, već u svim većim i značajnijim gradovima u RH, a ima ih valjda 7 sve skupa i dosta ih već ima dosta urednu situaciju sa stadionom koji samo treba poboljšati.

Jučer predstavljeno meni opet govori da je kranjčevićeva apsolutno nepotreban projekt i ukoliko se dogodi bit će jedno od najnepotrebnijih trošenja proračunskog novca u povijesti grada zagreba.
  • vjeko1701
    12.4k
    Evo iskreno to ne kužim. Znači priča se i nabraja koliko modernih stadiona ima koji grad a tu se Kranjčevićeva stavlja kao da će biti drugi stadion od 30k u selu od 5000 ljudi. Koliko sezona HNL-a u prvoj ligi nisu bila barem dva Zagrebačka kluba? Koliko sezona ih je bilo barem 3? Neka bude Krančevićeva. Neka s vremenom dođe i Kajzerica i Sesvete. Pa i druga liga se smije igrati na nekom smislenom, uređenom stadionu.
  • db-izbjeglica
    16.5k
    Sve to zadovoljava i malo ušminkana kranjčevićeva, tamo je najveći problem teren, ne tribine. ukoliko se ikada izgradi, stadion će služiti da ga 2 puta godišnje napuni magarad i isto toliko puta dinamo.

Cifra koja će probiti 40 milja eura se mogla uložiti u puno svrsishodnije stvari. To je doslovno stadion koji nikom ne treba, nemojmo se lagati. Više navijača od lokomotive ima robert mudražija koji igra u lokomotivi!

Koliko vidim... po nekakvoj idejnoj razradi, na sveticama ostaje atletski stadion, minimalno moguće ulaganje u taj stadiončić (kako bi se zadovoljile HNL propozicije) bi bilo sasvim dovoljno do izgradnje novog maksimira, a moglo bi se igrati (gle čuda) i na sadašnjoj kranjči sa novim terenom.

Pobogu, real madrid je igrao na svom pomoćnom stadionu (kapaciteta 6000) dok je bernabeo bio neupotrebljiv zbog rekonstrukcije. Tamo su čak i ligu prvaka igrali... a mi se pravimo kao da nas se ne tiče što će netko ulupati desetke milijuna eura gradskog novca.

Poslužit će svrsi 2 godine i šta nas briga... mene briga jer je nepotrebno, a ionako plaćamo najveće moguće poreze, namete, doprinose, pizde materine u RH
  • rioda
    7k
    Ovo jučer je odlična vijest i napokon nešto suvislo, osobno mislim da bi bilo normalno i da je dinamo na sebe uzeo trećinu financiranja.db-izbjeglica

Dinamo će preuzeti troškove održavanja nakon izgradnje
  • Crusades
    14.7k
    Tamo su čak i ligu prvaka igrali...db-izbjeglica

Jesu, ali velikim dijelom (ako ne i cijelim) tijekom restrikcija zbog Covida.

Na sadašnjoj Kranjči bi Dinamo mogao igrati, ali ne Europu i pretpostavljam derbije s hajdukom.

Što ne znači da se ne slažem sa ostatkom komentara.
  • mali M
    6.9k
    Okej sad pišemo svi svoja mišljenja pa bez neke nesuvisle reakcije molim, ja sam stava da Zagrebu uz Dinamov stadion treba još jedan natkriveni od 5.000. ni stolca više... To je točno ono što treba za potrebe lokalnih klubova.. sve ostalo je po meni bacanje love u vjetar... I svi ostali klubovi u RH bi mi imali stadione kapaciteta 5.000 izuzev Hajduka i Osijek kad je već sagradio Pampas neka tamo igra. Pa nitko ne dolazi gledati utakmice po tim gradovima, da nema gostujućih Dinama i Hajduka prosjek bi im svima bio 1000 ljudi... Zbilja mi nije jasno za koga svi ti ljudi misle graditi stadione kad se priča o kapacitetima...
  • Bosskovitz
    14.9k
    osobno mislim da bi bilo normalno i da je dinamo na sebe uzeo trećinu financiranja.db-izbjeglica

Samo rečenica o “sitnici” koja je jučer spomenuta, ali se nije išlo u detalje: Dinamo bi na sebe preuzeo operativno i investicijsko održavanje, a potonje se definira kao određeni postotak od ukupne investicije godišnje, najčešće 1-1.5%. Nek dobijemo upravljanje na 30 godina, karikiram, uložit ćemo u održavanje tog stadiona adekvatnim i reprezentativnim više no što su država ili grad pojedinačno uložili u njegovu izgradnju, samo će se to rastegnuti na dulji vremenski period.

Tako da nije da mi nećemo sudjelovati u financiranju, sudjelovat ćemo u konačnici s više od stotinjak milijuna eura, samo na način da će se grad i država moći hvaliti da su napravili stadion, a mi ćemo financirati održavanje na način koji nam zbog cashflowa najviše odgovara.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.