• Dudu9
    1.4k
    Na Rtl Tomašević izjavio da se nada otvaranju ponuda do kraja veljače
  • Jaro
    9.1k
    zaprimili rekordan broj pitanja u povijesti svih javnih nabava u Gradu Zagrebu, više od 500Sajla

Nadam se da zakon o javnoj nabavi dopusta objavu ovih 500 pitanja i osoba/firmi koje su ista postavile. Naravno, nadam se da i kod gradonacelnika ima politocke volje kako bi to objavio.
    Pa da vidimo kaj to ekipa pita. Ako su pitanja legit, znaci da je sami projekt manjkav i nedovoljno precizan. Al netko je vec spominjao kakva se pitanja kod puno manjih projekata postavljaju tako da je jasno kako je rijec o obicnom odugovlacenju iz kojekakvih (vecinom prizemnih i sebicnih) razloga...
  • FelceAzzurro
    179

Sve je dostupno, samo treba znati gdje gledati.
  • Kaiser
    155
    na EOJN su objavljena sva pitanja i odgovori. Zakon ne dopušta objavu gospodarskih subjekata koji su postavili pitanja. Ako nešto nisam zabrijao, od 1.1.2024., čak ni naručitelj ne zna tko postavlja pitanja. Ista se postavljaju u sustav od javne nabave, dok su se do tada slala/uploadala dopisom u sustav, pa je naručitelj znao tko postavlja, ali prilikom objave odgovora nikad nije objavljivao ime onoga tko je postavio.
    Evo ponovit ću svoj post od prije cca 2 tjedna, gdje sam pokušao objasniti pojedine rokove
    cijelog postupka do početka građenja. Rokovi za predaju ponuda, za odluku o odabiru, potencijalne žalbe...

99% posto da su sigurni da su ovu sezonu na Kranjči, neko moje mišljenje.
    Novi rok za dostavu i otvaranje ponuda je: 17. veljače 2025. u 13,30 sati.
    Nije isključeno da se još neće pomicati, jer pitanja za pojašnjenjem dokumentacije dosad pristiglo mali milijun. Na ovakvom projektu/tenderu s mnogo različitih vrsta radova i detalja nije drugo bilo ni za očekivati.
    Nakon otvaranja ponuda slijedi evaluacija. Naručitelj je propisao: "Rok za donošenje odluke o odabiru je 120 dana od dana isteka roka za dostavu. Naručitelj je odredio duži rok od onog određenog Zakonom o javnoj nabavi jer se radi o složenijem predmetu nabave te u svezi kojeg se očekuje dugotrajniji postupak ocjene ponuda. Naručitelj je mišljenja da rok od 30 dana nije dovoljan za provedbu svih opisanih radnji. Rok od 120 dana je maksimalni rok te će naručitelj, ukoliko bude moguće, odgovarajuću odluku donijeti i u kraćem roku."
    Ako računamo od otvaranja ponuda do odluke o odabiru 60 dana, najoptimističnije, jer sami su propisali da im 30 nije dovoljno, iako je realno da je taj broj dana bliži 120 nego 60, najraniji rok za odluku o odabiru je 17.4. Nakon toga idu žalbe.
    Iz DoN-a "Žalba se izjavljuje u roku od 10 dana, i to od dana: primitka odluke o odabiru ili poništenju".
    Samo u slučaju da nema nijedne žalbe, dolazimo do 27.4. Krajem travnja odnosno početkom svibnja u najoptimističnijem slučaju možemo očekivati potpisivanje ugovora za izvođenje radova.
    Sve vodi tome da ćemo slaviti titulu 17.05. u Kranjči. (35. kolo HNL-a, vikend 17.05. Lokomotiva - Dinamo).

S tim da je trenutni rok za predaju ponuda 28.02. Kako misli početi raditi do kraja ožujka, evo ne znam, volio bih da me prosvijetli. Jedino ako misli da je ožujak 9. mjesec u godini. Onda možda i bude do kraja ožujka.

Natječaj za nadzor je također aktualan i predaja je 25.02.
  • Sajla
    7.3k
    Pa da vidimo kaj to ekipa pita. Ako su pitanja legit, znaci da je sami projekt manjkav i nedovoljno precizanJaro

tu je čovjek napisao dva primjera pitanja:
    https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/605920

ovo s načinom slaganja parketa mi se čini presudno za cijenu stadiona ;) sigurno ima i ozbiljnih i važnih pitanja, teško baš da je 500 bedastoća. ali ne može ni to beskonačno trajati, prije ili kasnije će sve biti odgovoreno, a onda da vidimo... ako sam dobro zapamtio, u gradskom proračunu za 2025. je planirano potrošiti 11mil eura na Kranjču, to bi trebalo biti vidljivo golim okom
  • rokikaciga
    515
    u gradskom proračunu za 2025. je planirano potrošiti 11mil eura na KranjčuSajla

A natjecaj procjenjen na 14+PDV25%+ VTRovi koji idu imaju mogucnost natjerati cifru na 21+PDV...ocito razmisljaju da i za sljedecu godinu treba cca 11m i onda je to vec brojka koja ce biti realizirana
  • Ali
    2.5k
    da Bandićev tarzanić Lovrić preko Otteka Barića minira projekt Kranjča.

A daj molim te reci tko "minira" npr. nadvounjak od cca 70m na slavonskoj ?

Grad Zagreb ; 05.08.2024.u 17:06
    Opet moguće gužve? Zbog rekonstrukcije ovog nadvožnjaka ZET-ove linije mijenjaju trasu, a uvodi se i jedna privremena
    Zbog radova na održavanju, nadvožnjakom na Slavonskoj aveniji iznad Ulice grada Gospića od srijede od 4:00 sata te u narednih pet mjeseci bit će otežano prometovanje. Za promet će u prvoj fazi radova, kažu iz Grada, biti zatvoren sjeverni kolnik te će se promet u smjeru istok - zapad odvijati dvosmjerno donjom razinom raskrižja, u dva prometna traka.

Za vrijeme radova bit će onemogućeno prometovanje Ulicom grada Gospića u zoni podvožnjaka, a obilazni pravac bit će:

Ulica grada Vukovara – Ulica Marijana Čavića – Slavonska avenija – Servisna cesta – Koledovčina ulica i obratno"

Dakle, za popraviti postojeci nadvoznjak ova ekipa je zatvorila i prouzrocila guzvu u prometu cijelom jednom dijelu grada i bez razrade plane po etapama, nego "stop kroz Grada Gospica za sav promet i tak 5 mjeseci ! I ne samo to nego vec danas kasnw dobrih 40 dana !!!

Kak ce onda za vjerovatno 20x vise betona koji je uspu receno vjerovatno iz iste betonare izasao negdje 70tih istovremeno. +/- 5g, rekonstruirat do 2026 !!! Kada se kao planira rusiti max...

Iskreno kakva je ovo ekipa, Tomica, Korlaet zvani netko cmora odgovarati za slusanje Thompsona u Vu..., Bencicka , Kekin... nebi me cudilo da je neki PR dao ideju u stilu na sva zvona idemo jako oko gradnje stadiona pred izbore, a kad pitaju zakaj nema bagera... pa imamo rekordno puno upita na jvni natjecaj... (a u podrumu neki omladinac mozemo po nalogu stranke stanca pitanja i salje, jer zakon zabranjuje da se vidi tko pita...
    I da gdje su nestale teme jakusevec, cios ... zamaglila ih orica oko stadiona...

Mislim super da se izgradi nitko sretniji, ali ja ne vjerujem ni Tomasevic ni Koraletu ni Plenovicu a ni Bacicu... jedni su teletabisi a drugi ce iscicati na V.T. od 175 preko pajdo und jaranen donrih 95.. i onda bu neki uskok zlocesti tamo 2030 pokrenut istragu dok mi bumo igrali cijelo vrijeme na nekoj skrpanoj kranči bez krova vjerovatno nakon kaj je deset izvodjaca ulazilo i iulazilo iz projekta...
  • vjeko1701
    12.4k
    I zašto jedno isključuje drugo? Aha, to je tako kad se politika ubacuje u sve teme. Moraš zauzet položaj i lupat po drugoj strani.

Ovo je tema stadiona u Kranjčevićevoj. Tu nije tema nadvožnjak, Jakuševac, CIOS, Thompson, Plenković...čudim se da nije bilo mjesta za Ustaše i Partizane.

Čestitam, mislim da si postavio rekord Zone u količini offtopica u jednom postu.
  • The Undertaker
    6.8k
    Primjedbi ima svakakvih ali produženje roka uzrokuju uglavnom česte izmjene/ dopune troškovnika odnosno nepotpun projekt. Već smo pričali ovdje da su rokovi za projektiranje prekratki i zato imamo ovo što imamo. Što dobiješ na mostu izgubiš na ćupriji.
  • db-izbjeglica
    16.5k
    Ja vas fakat ne kužim, normalno da ima pitanja i normalno da izvođači to pitaju. Da projekt valja, da troškovnik valja, da DoN valja, pitanja ne bi bilo, vrlo jednostavno.

Tu se sprda sa pitanjima oko parketa, ali ljudi moji postoje parketi koji su u nabavi 20 eura po kvadratu i postoje parketi koji su u nabavi 100 eura po kvadratu, ako dokumentacijom o nabavi nisu jasno definirana svojstva materijala i način ugradnje, što drugo očekujete osim pitanja?

Da ste izvođač, uzeli bi na sebe rizik prihvaćanja nejasno formirane stavke na kojoj možete izgubiti desetke tisuća eura?
  • jedan u nizu
    11.9k

Niti su guzve u tom dijelu grada, niti je trebalo ici drugacije.

Islo se na zatvaranje Ulice grada Gospica, kako bi promet Slavonskom isao neometano.

Ili bi ti mozda rade zatvorio Slavonsku ali da je grada Gospica prometna? Kako bi nam tek onda bilo.
    Dakle, za popraviti postojeci nadvoznjak ova ekipa je zatvorila i prouzrocila guzvu u prometu cijelom jednom dijelu grada i bez razrade plane po etapama, nego "stop kroz Grada Gospica za sav promet i tak 5 mjeseci !Ali

kako mislis bez razrade i bez plana?
    Nez jesi prolazio tamo uazadnjih 5 mjeseci, ali guzve nema, promet ide ok i ocigledne su faze po kojima se radi i po kojima se promet odvija drugacije.

Takoder ne vidim poveznicu sa Kranjcom.
    Jasno mi je da na primjeru nadvoznjaka zelis da oni ispadnu nesposobni ali ta dva projekta su nebo i zemlja, i samo tebi je projekt nadvoznjaka problematican.
    Ne shvacam sto osim toga zelis reci? da nece biti plana i programa za izradu kranjce? da ce promet patiti? da ce nastati guzva u tom dijeli grada ili da ce to kasniti 40 dana?

jedni su teletabisi a drugi ce iscicati na V.T. od 175 preko pajdo und jaranen donrih 95.. i onda bu neki uskok zlocesti tamo 2030 pokrenut istragu dok mi bumo igrali cijelo vrijeme na nekoj skrpanoj kranči bez krova vjerovatno nakon kaj je deset izvodjaca ulazilo i iulazilo iz projekta...Ali

Za ovakav tipprojekta gdje sudjeluju grad i drzava, uz jasni znacaj dinama, pa cak i HNSa, vjerujem da su sanse za lopovluk ipak osjetno manje nego da stadion gradi samo klub, samo drzava, samo HNS ili samo grad.
  • mali M
    6.9k
    sanse za lopovluk ipak osjetno manje nego da stadion gradi samo klub, samo drzava, samo HNS ili samo grad.jedan u nizu

Što ne gradi Kranjču samo grad?
  • jedan u nizu
    11.9k

Da, ali kolega tu spominje obje strane, i cifre od 175 gdje ce se nakrasti jos 95 ....
  • mali M
    6.9k
    ja više ne kužim jel vi pišete o Maksu ili Kranjči. Kranjču gradi samo grad pa se referiram na tvoj upis gdje spominješ da je veća mogućnost lopovluka kad netko sam radi...
    Što se tiče cifre samo naivac može misliti da su te cifre koje su za Kranjču od početnih 20mil narasle već skoro trostruko realne. Kad već spominjemo Maks, neki dečki su pisali da je to cifra bez rušenja i pdv-a .. eto ni ja ne kužim zašto je potrebno lagati javnost o svemu, ali idemo dalje...
  • blueboy
    191
    Što se tiče cifre samo naivac može misliti da su te cifre koje su za Kranjču od početnih 20mil narasle već skoro trostruko realnemali M

Kako je narasla? Koliko ja znam, cijenu ne možeš definirati bez glavnog i izvedbenog projekta, pa čak ni okvirno. Nešto kao ovih 175 milijuna eura za Maksimir, na temelju čega, kad čak ne postoji ni projektna dokumentacija za sad
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.