• gledatelj
    710
    Veseli činjenica da se ide naprijed. I zanimljivo kako se ovo godinu dana sve priprema u tišini. Tako da samo neka oni odrađuju posao u tišini, ali da nešto i naprave. Rokovi su sigurno preoptinisticni, ali postoje.
  • Kermit
    212
    Bez obzira na političke preferencije, ovo je veliki pomak za sve navijače Dinama i za naš Dinamo.
    Čekali smo do sada, strpit ćemo se još malo do nove Kranjče, a potom i Maksimira.
  • NB86
    16k
    Samo nek krene gradnja kranjce odma ce i optimizam i pritisak oko maksimira rast, al dok se ne krene s mrtve tocke logicno je da su ljudi skepticni, drago mi je da je klub jako involviran i da se ne radi mimo nas
  • Ludovic IX
    8.2k
    ja pristajem i na kašnjenje od jedne godine.. ali ne 20 godina
  • Mali Zeus
    16.2k
    Ako sam dobro shvatio priča ide neovisno o Kranjči?
  • Mladi Starac
    266
    koliko sam skužio, ne. Sve isto...
  • NB86
    16k
    Mene zanima gdje su odjednom nestali "privatni investitori"?NitkoBitan

Odgovoreno ti je na predstavljanju

"Naručili smo investicijsku studiju, ali pokazalo se da to ne bi bilo isplativo, komercijalni sadržaji bi se investiroru isplatili za puno godina, a ako bismo širili komericijalni dio, zagušili bismo promet."
  • dumitrumitu
    1.4k
    Nakon ovoga danas sam malo optimističniji. Odgovoreno je na glavno pitanje, tko će to financirati.
  • Mladi Starac
    266
    sve je to skupljanje bodova...
  • Bosskovitz
    14.9k
    Još uvijek me boli što smo mogli imati Zahu Hadid u ZagrebuMathiasovi Chageri

Mislim da je to čak njezin zadnji projekt na kojem je radila, vječno neprežaljen propust i uvreda za ovaj grad i državu radi nečijih parcijalnih interesa.

danas sam očekivao barem neke konkretne datume, neka konkretna rješenja.Mladi Starac

Ne znam što si konkretnije očekivao. Dobili smo:

• timeline za korake koji slijede: kada ide urbanističko-arhitektonski natječaj, kako će on funkcionirati i u kojim fazama (uži i širi dio poteza od Maksimirske do okretišta Borongaj), hodogram tog izbora i krajnji rok do kraja godine, odnosno početka 2026.
    • okvirni timeline za ono što slijedi nakon njega: osnivanje tvrtke i natječaj za idejno rješenje u 2026. godini; nakon toga ne možeš preciznije definirati timelineove jer - kao što smo vidjeli i na Kranjči - neki postupci se zbog zakonskih procedura mogu odužiti i preko 100% bez ičije greške i da sve ide po planu, a zamisli još da ne ide po planu pa da se uvaži neka žalba.
    • kapacitet stadiona od 35.000 mjesta, plan za urbanističko-arhitektonski natječaj koji - a moram to istaknuti jer sam zaista oduševljen time i nakon sporazuma je druga najvažnija stvar - će uključivati međunarodne prijavitelje i međunarodni žiri, što jamči kako neće biti pogodovanja nekim lokalnim imenima koja svojim diletantizmom uparenim s političkim vezama nagrđuju ovaj grad desetljećima nego ćemo dobiti landmark građevinu koja ima potencijal biti puno više od samog mjesta gdje se igraju utakmice
    • okvirni trošak stadiona od 175 milijuna eura i jamstvo od strane Vlade i Grada (u kojima su na vlasti politički sukobljene stranke, što implicira da jamstvo nije upitno ni u slučaju promjene vlasti) da će financirati stadion do kraja izgradnje
    • model korištenja stadiona po njegovoj izgradnji, odnosno tekuće+investicijsko održavanje stadiona i upravljanje od strane kluba koje jamči da stadion neće za 10 godina biti Spaladium Arena nego će ostati reprezentativan i kvalitetan desetljećima uz velike mogućnosti za zaradu i autonomiju Dinamu kao njegovom upravitelju

Mislim da je ovo jako dobro. Pisao sam ovdje godinama kako mislim da je najbolje rješenje financirati Maksimir javnim novcem i dati ga na upravljanje Dinamu jer privatni investitor očekuje višestruki ROI kroz određeni vremenski period dok država i grad ostvaruju korist i na indirektne načine koji su specifični za javnu upravu. Čestitam svima u klubu koji su ovo vrlo dobro hendlali i sigurno uvelike doprinijeli tome da svi na kraju završe na našoj strani, ne sumnjam da će nastaviti biti angažirani i u cijelom procesu koji nam sada slijedi. Ovo je najkonkretniji korak ka novom Maksimiru kojeg čekamo generacijama i baš se veselim.
  • K3p
    224

Kojih bodova? Ako se ispostavi laž, minus bodova? Nije da su parlamentarni izbori za mjesec dana pa se hdzu isplati dolazit sebe promovirati. Gradske izbore će preskočit kao i predsjedničke.
  • Ludovic IX
    8.2k
    kuzim pesimizam ako je samo zbog toga što nam obaćavaju stadion 30 godina. ali ako je samo zato što je možemo uklučen, onda tog zovem idiotom...

nešto se pomiče, vjerujmo da će se pomicat i dalje. politika nije bitna, samo je dinamo bitan
  • Bosskovitz
    14.9k
    Ako sam dobro shvatio priča ide neovisno o Kranjči?Mali Zeus

Cijelo vrijeme priča ide neovisno o Kranjči. Ako Maksimir bude spreman za rušenje prije no što Kranjča bude useljiva, pronaći će se alternativa za Kranjču. Naravno, ako se radi o 2-3 mjeseca razlike vjerojatno ne, ali ako bude većeg kašnjenja Kranjče onda sigurno. Ali puno je realnije da će Kranjčevićeva biti gotova prije no što će Maksimir biti spreman za rušenje nego obrnuto.
  • Z brega sam
    13
    Pitanje novog stadiona nikad nije došlo do ove faze ili ovak daleko, tak da, i prema ovom kaj je spomenul @Bosskovitz, vide se ozbiljne namjere i Kluba i grada i vlade. Ak se to otegne il godinu il dve duže od ovog plana, stadion bu svakak tu. Kaj nismo to hteli?
  • gio
    176
    Dali se ikad pricalo ovako konkretno o stadionu ukljucujuci Vladu i Grad Zagreb? Brijem da je to do sad bilo samo na lokalnoj vlasti!?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.